Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Tebi ce se knjiga dopasti ( sve vas bre u mintajmu poznajem u dushuCitala sam samo Sentimentalno vaspitanje Mome Kapora.
To je zbirka, po njegovom misljenju, odlomaka iz romana najboljih svetskih pisaca.
Valjda ce i pravo Sentimentalno vaspitanje jednom i kod mene doci na red.
- - - - - - - - - -
Sve mi se u glavi vrti "Specijalno vaspitanje", vec kad ste poceli da pisete o Sentimentalnom...
Bas sam se uzelela da taj film ponovo gledam.
ja sam ovu knjigu poodavno citala, a citala bih je jos jednom, ali imam knjigu koja je zuta i smedja,
syebana totalno ( doduse ne fali joj nijedan list kao kod Rade, ali ista prica, a mnogo ne volim
da citam te raskupusane knjige), ali cu sebi priustiti i najnovije izdanje knjige jer je to knjiga nekako za vecnost.
mene ova knjiga malo, ali samo malo i samo tu i tamo podseca na Crveno i crno, ali su teme jako slicne
( nema giljotine na kraju, a ni Drajfusove afere), ali se radi o decaku, momku koji razvija svoja osecanja da bi na kraju
shvatio da toga i nema ( prazna prica) i na kraju knjige kaze da mu je jedino ostalo u secanju neki ugadjaj u nekom kupleraju.
Ono, klasika, prvo neke ljubavi koje veze s mozgom nemaju, na kraju eventualno neki brak.

a mogla bih.
pa kad da procitam to, citajuci na telefonu/kompu.... nema teorije, samo bi rastego mesecima i na kraju bi utisak bio pomesan, a plus sto tokom toliko dugog citanja se izgube niti radnje, zaborave likovi... 

Htela sam ali je Šeširdžijin zamak bio primamljiviji i to je prevagnulo
Petak je bio neradan dan tako da sam imala dosta vremena na raspolaganju, a prethodnih dana sam vreme nakon posla koristila za knjigu, tako da je rezultat da je Zamak bio gotov za par dana
Nadam se da ne grešim