Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao meni je sjajno ovo za braću Grim. Skroz moram da posedujem to izdanje!
Mi još nismo ništa okitili ali smo juče bili u KIki i zaleteli se i već pokupovali neke ukrase za jelku. Dogovorili se momak i ja da ih ove godine sami pravimo a da tema bude šumska. Već vidim kako ćemo dva dana pre Novaka trčati u market po ukrase pošto smo dva antitalenta ali nema veze.
Doduše i prošle godine smo ih sami pravili pa su dobro ispali ali bili su jako jednostavni.
Stigao mi Tvenov Tajanstveni stranac:heart:

Water, promaklo ti je - Sabrana dela Ej Džej Fikrija :) Ako se dobro sećam pitala si kako nam se čini. Gledala sam i ja tu knjigu, ali ostavljam je za malo kasnije, nastavci Igre prestola su mi prioritet za kupovinu. Mogla bi da pročitaš pa da javiš :D

Kako je to moglo da mi promakne :roll: Imam u planu da kupim tu knjigu (ako odem na Noc knjige), Ponocnu ruzu i Planinu svetlosti. Bar za sada tako mislim.
Volela bih jos mnogo toga ali i ovo ako kupim - super :)

Maldinska knjiga ima super izdanja Grimovih i Andersenovih bajki. Skupa su baš, ali nekad ću ih kupiti. Razmišljam, možda bih i čitala to prvo izdanje, da baš vidim kako izgleda to tamo.

Čitala sam Ponoćnu ružu. Lepa je, ja sam je onako debelu pročitala mislim za dva dana. To je iz one grupe knjiga sa dve paralelne radnje (prošlost i sadašnjost). (Mislim da neki porede Lusindu Rajli, Ketrin Veb i Kejt Morton, u smislu da sve tri pišu te paralelne priče. Za sada sam pročitala po jednu od sve tri autorke, i najmanje mi se dopala Ketrin Veb (Nasleđe, mada je mnogima to super knjige, ali eto, meni nije)).

Bila u biblioteci, uzela Životi devojaka i žena, prošlogodišnje nobelovke Alis Manro.

Javljam ćerki da ću svratiti u bilbioteku, ona šalje poruku da joj uzmem Gausa.
Ne mogu da se setim da sam imala to za lektiru, ni da sam čula za tog pisca ili delo. Jasno mi je da je nešto pomešala. Uto stiže naredna poruka "Ne Gausa nego Faust - Gete... ja sam to malo iskombinovala"

Čitam i dalje U srcu zemlje, Dž. M. Kuci. I on je nobelovac, ali udavio me je načisto. To je nešto kao ispovest ćerke vlasnika farme negde u Africi, ružne, usamljene usedelice....
prešla sam polovinu, pa mi žao da je ostavim, a nije ni obimna - 150 strana. Mnogo mi je zbrkano, ne znam šta sanja, o čemu razmišlja, a šta se zaista dešava i kada. Ako ne bude nekog zanimljivog obrta do kraja, biće to gubljenje vremena.

Dobila sam na poklon knjigu "Sa one strane" , izvesni Pol Pikering je pisac. Zato zelim da je iz principa procitam~~
Inace ne citam tu laku knjizevnost.. Kada otvorim knjigu, hocu da dobijem pravu,kvalitetnu umetnost.

Nije Kuci baš lak. Ja sam čitala Elizabet Kostelo.

Znam da nije lak. Čitala sam ranije Sramotu. Ali to je imalo neki smisao. Profesora fakulteta optužila studentkinja za .. nije baš silovanje, ali ono kao seksualnu zloupotrebu ili kako se to već kaže, sad ima tih finesa. Pri tome, nije bio kriv. Ona je sasvim dobrovoljno i rado ušla u vezu, ako se dobro sećam.
Ali pod pritiskom javnosti on mora da napusti univerzitet i odlazi na farmu u Afriku kod ćerke. Opet farma i ćerka, kao i ovde. Mora da i kod samog Kucija u privatnom životu tu ima nešto.... Uglavnom, ima neka priča. Jeste teška, ali je smislena.

Poslednja izmena:
Znam da nije lak. Čitala sam ranije Sramotu. Ali to je imalo neki smisao. Profesora fakulteta optužila studentkinja za .. nije baš silovanje, ali ono kao seksualnu zloupotrebu ili kako se to već kaže, sad ima tih finesa. Pri tome, nije bio kriv. Ona je sasvim dobrovoljno i rado ušla u vezu, ako se dobro sećam.
Ali pod pritiskom javnosti on mora da napusti univerzitet i odlazi na farmu u Afriku kod ćerke. Opet farma i ćerka, kao i ovde. Mora da i kod samog Kucija u privatnom životu tu ima nešto.... Uglavnom, ima neka priča. Jeste teška, ali je smilena.

Čitao sam Čekajući varvare. Nije mi se dopalo.

Ako neko moze da mi prenese utiske o knjigama Stivena Kinga?Mislim,jeste da je to klasika koliko i lektira za osnovnu skolu i predpostavljam da su svi to vec citali ali ja nesto nisam za nesto "dublje".
Svidja mi se taj drama-horor-sajns fiksn fazon a njegove knjige mi deluju bas onako zanimljive.Nekako mi knjige sa skrivenijom porukom i ozbiljnijom tematikom ne drze paznju pa sam sklon tom stilu.
Ili sam mozda trebao ovo na knjizevnost. :think:

Бекство из Шошенка (енгл. The Shawshank Redemption) је амерички филм снимљен по роману Rita Hayworth and Shawshank Redemption, аутора Стивена Кинга
Zelena milja (eng. The Green Mile) je američka drama iz 1999. godine koju je režirao Frank Darabont, a koja je temeljena na istoimenoj knjizi iz 1996. godine autora Stephena Kinga.
Lepo si objasnio šta ti treba...tako da je on pogodak za tebe.
Ima toliko filmova snimljenih po njegovim knjigama.

Poslednja izmena:
Бекство из Шошенка (енгл. The Shawshank Redemption) је амерички филм снимљен по роману Rita Hayworth and Shawshank Redemption, аутора Стивена Кинга
Zelena milja (eng. The Green Mile) je američka drama iz 1999. godine koju je režirao Frank Darabont, a koja je temeljena na istoimenoj knjizi iz 1996. godine autora Stephena Kinga.
Lepo si objasnio šta ti treba...tako da je on pogodak za tebe.
Ima toliko filmova snimljenih po njegovim knjigama.

Mislim da nisam gledao ni jedan ilm uradjen prema nekoj njegovoj knjizi.Cak ni "Green mile".Tako da ce mi biti zanimljivije :lol: Hvala na pomoci :)

Ima ovde Kingovih fanova pa kad se jave objasniće ti sve o Kingu.
I to veoma rado :)
I eventualno od čega da počneš.

- - - - - - - - - -

Od Kucija sam čitala Čekajući varvare, izrazito teška knjiga,
I čitala sam neku kao trilogiju, Mladost, Dečaštvo... tako nekako. I tu Sramotu.
Jedno vreme je on nešto bio u žiži a ja valjda nism htela da budem izvan tokova :lol:
Sve u svemu nije loš, ali i ništa naročito. Meni naravno.

- - - - - - - - - -

Fino mi sad ide Svet posle rođendana. Samo bih napomenula da je ovo tzv ženska knjiga.
Iako ne delim literaturu na ovaj način, mislim da neke teme i stil više leže ženskoj čitalačkoj publici.
Pri tom mislim na normalnu literaturu a ne na onu petparačku.

Završila sam Čezil Bič rekordno brzo, sve čekajući to famozno razdevičenje, jer je u pitanju prva bračna noć. Očekivala sam nekakav bračni fiasko, ali ovakav baš nisam zamišljala. Priča je počela da pije vodu tek kad sam shvatila da se to desilo pre 40 godina. Danas bi takvo zabavljanje bilo nezamislivo...:) Sviđa mi se ideja pisca, verujem da takvi brakovi postoje, ali ja, kao i glavni junak, ne bih pristala na to. Gospođa violinistkinja je baš ispala kučka. Nego, od umetnika se valjda to i očekuje, da budu drugačiji, neshvaćeni od običnih smrtnika...:) I osobina koju najviše mrzim kod drugih ljudi, stav da je "napad najbolja odbrana".

Kad promenis tastaturu u language bar-u neki put mora dva, tri puta iz ne znam kojih razloga :)

Citam Berkuta...odlicna je za sada. IMa dosta poklapanja sa nemackom verzijom filma o poslednja tri dana Hitlera. Mozda su to samo istorijske cinjenice a moguce da je knjiga bila inspiracija donekle!

'Oće nas ovaj Hitler nešto. :lol: Ja ću, čim napravim tortu za žmua, da počnem Okultni rajh.

- - - - - - - - - -

Moraš da paziš da ti je prozor u kome želiš da pišeš aktivan.

Pa, bio je valjda aktivan...:think: Prvo mi se učinilo da je bilo lepo Č, a kad sam htela da pošaljem, vidim C. Menjala sam nekoliko puta, ono sve ispadne C. Probam novi prozor, ono lepo Č... :sad2:

Da da quentine ;)
Bukvalno i ako slucajno kliknes negde sa strane nije aktivan prozor i nece da prihvati :)

Ja sam se oduvek interesovao za WWII poprilicno tako da mi leze te Hitelrovske teme :D Jos sam sinoc gledao ovaj zadnji film Sa Bredom Pitom Fury... :)

Zato planiram u noci knjige da uzmem Pakao WWII u dva toma od Hejstingsa

Poslednja izmena:
Uzmi Sivog vuka ako nisi čitao. Samo, to nije roman, više je faktografija. Meni je bilo zanimljivo.
A od sličnih tema, skoro sam čitala Otadžbinu ali mi nije bila preterano interesantna (nema jurnjave sa ili za Hitlerom), onda Opet on (šokantna je, i skoro posle godinu dana ne znam šta da mislim o toj knjizi, ali moram da se ogradim od preporuke, samo nabrajam šta mi pada trenutno na pamet), imaš Enigmu Roberta Herisa ali je nisam čitala (rađen je i film), pa onda Jedan nerešen slučaj (meni je bila beskrajno dosadna, nisam uspela celu da je pročtam, ali ti probaj (možda nekad pokušam ponovo)). Da zaključim - Berkut je najbolji.

otadzbinu imam na polici vec...pitaj Boga koliko dugo :D citao sam relativno skoro od Herisa Pompeju i Arhangelsk a ne praktikujem da citam istog autora dok mi ne nestane utisak od posle njegove knjige jer nekako imam utisak da su sve iste, isti stil pisanja, mnogo slicnosti... :)
Opet on sam shvatio da je satira i neki pokusaj komedije sta li, pa sam odustao. Enigma valjda nije WWII?
potrazicu ove ostale ;)
hvala

Poslednja izmena:
Nećeš mnogo propustiti i ako ne pročitaš Otadžbinu. Vrlo mlako. Opet on je okarakterisana kao komedija, i ima duhovitih momenata, ali meni ta šokantna poruka priče nekako nadjačava taj očigledno crni humor. Ja sam nagrdila tu knjigu, i još nekoliko ljudi iz mog okruženja je čitalo, i svi smo bili zbunjeni. Ja ne mogu da kažem da je odlična. Ja stvarno ne znam šta da mislim o njoj. Ni posle skoro godinu dana ne mogu da definišem utiske. A Enigma jeste vezana za WWII, radnja je više vezana za špijunažu preko Enigme, koliko znam. Film je dobar, ali ne znam knjiga kakva je. (Jedan nerešen slučaj se dešava pre rata, bar deo dokle sam uspela da pročitam). Jedine dve gde je Hitler direktni učesnik radnje su Berkut i Opet on.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back