Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ta sam :) Volim Zemun :)
A što se kupovina u knjižarama tiče, najbliži veći Delfi mi je onaj u Glavnoj i tu najčešće kupujem knjige, a što se Vulkana tiče, najbliži mi je onaj u Delti. U Zvezdu svraćam kad sam u Zemunu :) A ovo do kad radi Zvezda mi je korisna informacija :hvala:

Pahuljice, Delfi i Vulkan u Zemunu nisu udaljeni ni 50 metara jedan od drugoga. Kako može da ti bude najbliži Delfi u Zemunu, a Vulkan u Delti koja je kilometrima daleko.Vulkan se nalazi u Robnoj kući Zvezda, nekadašnja takozvana Modna kuća.
Nisam bila lenja pa sam našla na planu plus. Evo, piše, 73 metra udaljeni Vulkan (obeležen zelenim slovom A http://www.knjizare-vulkan.rs/vest-Knjizara-u-Zemunu-pocela-je-sa-radom_26293) od Delfi, obeležen crvenim slovom B (http://www.delfi.rs/knjizare/knjizara/48_knjizara_zemun_delfi_kn)
Al sam zadrta :rtfm:

ScreenShot001.jpg

Prilozi

• ScreenShot002.jpg
    ScreenShot002.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 5
  • ScreenShot002a.jpg
    ScreenShot002a.jpg
    35,1 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Ja ne volim taj Vulkan u Zemunu, prodavci su bezvezni, priučeni, stoje mi nad gladvom (njih troje u tako malo prostora), uvek se prave mutavi za kusur... Idem u onaj u Ušću, tamo mogu da razgledam do mile volje pre nego što odaberem.

Završila sam ''Zabava može da počne'' (Nikolo Amaniti, Plato), neobična knjiga, da ne kažem uvrnuta. Nikad ne znaš šta će se sledeće desiti i ko će ostati živ na kraju. Ne mogu reći da je preporučujem, ali nije ni grozna. Mogla bi se dopasti nekome ko volim malo bizarnosti.

''Aleks'' (Pjer Lemetr, Laguna), francuski triler. U poslednje vreme izbegavam ovaj žanr, ali sam bila radoznala. Junakinja iz naslova nije tipična heroina; na početku zapravo ne znamo ništa o njoj dok se, poglavlje po poglavlje, ne otkrije njena prošlost koja ju je načinila osobom kakva je danas. Može za iz biblioteke slobodno.

''Nova zemlja'' (Đampa Lahiri, Beobook), zbirka priča o Indusima rasejanim po svetu (tj. SAD i Velikoj Britaniji), neke su povezane, a neke nisu. Ja i nisam neki ljubitelj priča, više volim dužu proznu formu. Meni je prosek.

Izvinjavam se što sam ovo nabacala ovako, žurim, valjda ćete se snaći.

Odlično smo se snašli! Sve je lepo označeno i kratko i jasno prokomentarisano. Amaniti, rekla bih, tipičan.

Pahuljice, Delfi i Vulkan u Zemunu nisu udaljeni ni 50 metara jedan od drugoga. Kako može da ti bude najbliži Delfi u Zemunu, a Vulkan u Delti koja je kilometrima daleko.Vulkan se nalazi u Robnoj kući Zvezda, nekadašnja takozvana Modna kuća.
Nisam bila lenja pa sam našla na planu plus. Evo, piše, 73 metra udaljeni Vulkan (obeležen zelenim slovom A http://www.knjizare-vulkan.rs/vest-Knjizara-u-Zemunu-pocela-je-sa-radom_26293) od Delfi, obeležen crvenim slovom B (http://www.delfi.rs/knjizare/knjizara/48_knjizara_zemun_delfi_kn)
Al sam zadrta :rtfm:

Pogledajte prilog 342486
Bi, ja živim na Novom Beogradu. :) Najbliži Delfi mi je u Immo centru, ali je nekako majušan, i desi se nakada da nemaju neke knjige koje tražim, pa onda ipak biram da odem u Zemun (kažem to mi je najbliža veća njihova knjižara). A najbliži Vulkan mi je u Delti. Kad sam u Zemunu onda svratim u Zvezdu. :) A Zemun volim, i vezana sam neraskidivo za njega (između ostalog mama mi je tamo rođena :heart:) i često sam tamo. :)

Baš mi je teško da shvatim. Izgleda da su me godine pritisle. Ali dobro, mislim da razumem. Da ima dobar Delfi u Delti, onda bi ti tamo bilo najbliže, kao što je i Vulkan. Nekako mi taj Imocentar daleko od Zemuna.
A vidi koliko sam se potrudila da prikažem knjižare u Zemunu. Baš sam ponosna na sebe. :smeker: Svaki čas otvaram tu sliku i gledam i divim se. :ogledalo:

Dobro si shvatila. Da ima i Delfi (neki veliki) u Delti to bi mi bilo najbliže, ali pošto nema, redovna sam u Zemunu.:) Svraćam ja i u Immo, ali za neke veće kupovine uvek biram Zemun. Kad su bile Noći knjige, uvek sam išla u knjižaru u Glavnoj.
A jesi se potrudila da prikažeš udaljenost knjižara u Zemunu :) :cmok:

(A kad sam išla u gimnaziju (završila sam Zemunsku), pa kad je bio štrajk prevoznika, išla sam peške u školu. Od mene do gimnazije ima oko 6km. Tako da sam toliko udaljena od Zemuna :) )

Dobro si shvatila. Da ima i Delfi (neki veliki) u Delti to bi mi bilo najbliže, ali pošto nema, redovna sam u Zemunu.:) Svraćam ja i u Immo, ali za neke veće kupovine uvek biram Zemun. Kad su bile Noći knjige, uvek sam išla u knjižaru u Glavnoj.
A jesi se potrudila da prikažeš udaljenost knjižara u Zemunu :) :cmok:

(A kad sam išla u gimnaziju (završila sam Zemunsku), pa kad je bio štrajk prevoznika, išla sam peške u školu. Od mene do gimnazije ima oko 6km. Tako da sam toliko udaljena od Zemuna :) )

eee, to su bili djaci !!! pešaci... nema više takvih :worth: :super:

Jašta... Nisi bila lenja, već zaludna...:lol:
A ja po kiši išla na promociju Kletovih udžbenika...:sad2: Bolje da sam otišla na Sajam, Aca Seltrik peva na tribini o slovenskoj mitologiji. Mrzi me ponovo da izlazim...

Ti baš ne moraš uvek naglas da kažeš surovu istinu! Bilo mi zanimljivije nego da perem prozor, danas na praznik Dan Republike.

Ja ispazarih na sajmu Dervis i Smrt i Rat i Mir II. Obe 500 kinti...ima i jeftinih knjiga ali ipak treba za vec dve nedelje dati par hiljada u noci knjiga pa da ne preterujemo :D

Je l' ovo tvoje misljenje ili...?
To je moja sauma...:lol:
O knjizi i misljenju, mozemo da razgovaramo onda kada je procitam do kraja, a dotle evo za tebe jedan citat..sa pola knjige

"Tog leta, sve dok se topli dani nisu proredili, imali smo naviku da napolju na neobican nacin
zajedno slusamo muziku.Vokmeni su poceli da se pojavljuju u Hejlsamu na Prodajama prethodne godine i do tog leta imali smo ih najmanje sest.Popularno je bilo da nekoliko ljudi sedi na travi oko jednog vokmena i da izmedju njih kruze slusalice.Znam,zvuci glupo da se na taj nacin slusa muzika, ali se tako stvarao zaista dobar osecaj.Slusali bi ste mozda dvadeset sekundi, skinuli slusalice i predlai ih dalje.Posle nekog vremena ako bi se stalno premotavala ista traka , culi bi ste gotovo sve.."

eee, to su bili djaci !!! pešaci... nema više takvih :worth: :super:

Nije moglo da se vrda. Nekoliko nas se skupi i onda pešačimo. Trebalo nam je nešto više od sat vremena. Na svu sreću, ako se dobro sećam, taj štrajk nije dugo trajao (par dana, mislim), i potrefilo se da sam bila u drugoj smeni, tako da nisam morala da ustanem maltene u cik zore da bih stigla na čas u osam. Ovako smo lepo ćaskali i taman stigli u dva na čas. :)

Ja ništa ne čitam, ali sam zato danas pogledala film rađen po istoimenoj knjizi The Christmas candle, Maksa Lukada. I to se valjda računa. :lol:
U jednom mestašcetu u Engleskoj, 200 godina pre vremena radnje priče, jedan čovek pravi sveće. Jednom godišnje, pre Božića, anđeo začara jednu sveću. Tradicija u tom seocetu (tih 200 godina) je da svake godine neko dobije začaranu sveću, i kad je upali i moli se, desi se neko čudo. Sada, u selo dolazi novi pop, koji ne veruje u tradiciju tog mesta, i potpuno mu se čini besmislenim da sveća donosi čudo. E sad, da li će on poverovati, neću da kažem, ako neko bude hteo da gleda, da ne pokvarim.
Naravno da je ovo bajka, ali meni je baš nekako legao film. Meni se dopalo jer se radnja odvija negde u 19.veku, rekla bih (bar mi liči, a ne sećam se da li je negde precizirano).
Volela bih da pročitam i knjigu, ali za sada još nije izdata kod nas.

Čini mi se da svake godine sve ranije kreću s novogodišnjom/božićnom euforijom, čak se i meni kiti jelka. Gledam da sačekam još koji dan :D

Da,da, ja sam čitala Svet posle rođendana, gotovo čim je izašla, možda sam je i prva dočepala na ovoj temi (a Kevina poslednja :mrgreen: ). Nije kao Kevin, mnogo je blaža, nije užasavajuća. Koga ne mrzi neka traži utiske preko pretrage.

Sad ću da počnem Crveno more pod crvenim nebom. Pošto je nastavak u pitanju, moram prvi deo (Laži Loka Lamore) da prelistam i podsetim se.

Kud videh ovu ''priču'' o bebinim cipelama :dash::rida:

Jao ja svake godine jedva čekam Božić i Novu Godinu. Prošla mi je protekla nekako sumorno, ili bolje rečeno nekako nisam imala osećaj da su praznici. Žao mi samo što nemam slobodno za Novu Godinu pa ne možemo nigde da odemo na par dana posebno što par dana pre Novaka slavimo i ' godišnjicu'.
Nego jel radi nedeljom popodne ona Zara i H&M u centru? Retko idem u njih, uvek sve obavim u Ušću i Delti a sad idem do centra za sat vremena da trošim u knjižaama pa možda usput da svratim i po koju majičicu:rumenko:

@Wild, ja isto ne znam.

Oooo, @Elefteria, otvori mi oči :D
Ja sve vreme u ubeđenju da je isti pisac pisao Svet posle rođendana i Muziku i tišinu. Kad ono...

E, pa tako već može. Jer meni je sve vreme bio potpuno nespojiv način pisanja Muzike i ovog Rođendana.
Ali sad je već u redu. Kevin i Rođendan su zamislivi da ih je pisao isti pisac.

PS Nova godina kod nas počinje posle Sv. Nikole :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back