Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Mene kao uvek nesto grize savest kad preskacem, ali Rat i mir sam citala isto kao ti. Ne mogu to o bitkama, a ovamo jedva cekam da vidim sta ce biti dalje s Natasom...
A treba to cesce da praktikujem.
Ovaj dugacki tekst sto si stavila cu procitati drugi put.
Tekst je predug ( ovaj moj) i ja ga ispreskakah.
Rat i Mir je recimo moj muz citao tako sto je samo detaljno te bitke citao, a ove Natashe su mu bile nesto " igrali su u sporednim ulogama".
Ja inace preskacem uvek i svuda, ali se onda vracam knjigama ( nije tu nikako Rat i Mir) i tek kada ih drugi put citam kazem da sam ih stvarno i procitala.
Ovog Prusta cu sada da citam natenane cele jeseni i celog po treci put.
Cesto citam knjigu brzo jer me zanima samo radnja ( ukoliko postoji) pa gutam stranice, a onda shvatim da osim radnje nista nisam zapamtila
pa onda ispocetka.
@Biljo
za ovu knjigu Citac si za sve u pravu jer je u toj knjizi cak i najnevazniji detalj da jedan decak ima ljubavni, seksualni odnos sa jednom prostom, starijom zenom.
Iz te knjige se sazna kojesta, ponajmanje to da se radi o nekakvim Nemcima.
Ja sam knjigu citala onako, dopala mi je do ruke, nisam film gledala, ali sam se stvarno odusevila jer on u knjizi obradjuje na jedan
jako rpivlaca i suptilan nacin sve parametre koje se ticu rata, eroticnih i seksualnnjih predstava jednog pubertetlije koji tek pocinje da zivi
i zeli da razume zivot, ove jadne, sludjene zene koja je mozda razumela, a mozda i nije kakvoj je mashineriji za ubijanje ljudi sluzila, a i ona je tada
bila mlada, nepismena devojka , zeljna ljubavi, nekog priznanja .
Imala sam ovde u Nemackoj ( pre sto godina kada sam dosla ovde) jednu matoru zenu u firmi, takodje zena recimo polupismena , ali draga, a koja
mi je stalno pricala da je njeno najlepse vreme bilo u WWII u nekoj jedinici u Ceshkoj ( nema veze sa logorima i slicnim stvarima) gde je dozivela
i neku svoju malu slavu, mozda i prvi poljubac, mozda i seks.
Ja zaista pokusavam da se uvek udubim u licnost(i) knjige, ne zanima me da li su Japanci, Arapi, Kinezi , a Shlinku je zaista ovim romanom
sve poslo za rukom.
Poslednja izmena:

)
baš tako 
I knjiga i film. Knjiga nema 200 strana, tako da nema šta da se izgubi... Ne mogu da verujem da nekome može da se ne dopada...
)da uletim,cisto da me sasvim ne zaboravite..