Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poklonila bih bratu knjigu.. E sad ne znam sta.. Za rodjendan smo mu ja i srednji brat kupili celu kolekciju paula koelja u vulkanu. E sad uzela bih mu neku enciklopediju ili tako nesto.. neka preoporuka?
Samo nove knjige dolaze u obzir posto je za poklon.
Inace ja sam res-pecena da se porodim i citam decju knjigu, tj zlatnu trilogiju
orlovi rano lete
bitka u zlatnoj dolini
slavno vojevanje..
A citate Poljara Lijana i Djoke Potrka citam bebi naglas.
Ne znam sta mi bi da uzmem to da citam :)

Poklonila bih bratu knjigu.. E sad ne znam sta.. Za rodjendan smo mu ja i srednji brat kupili celu kolekciju paula koelja u vulkanu. E sad uzela bih mu neku enciklopediju ili tako nesto.. neka preoporuka?
orlovi rano lete
bitka u zlatnoj dolini
slavno vojevanje..

uzmi mu od den brauna novu ili ono sta nije citao

orlovi rano lete
bitka u zlatnoj dolini
slavno vojevanje..

:zaljubljena: zato što je to nešto najdivnije što je kod nas napisano..
A bratu ne znam šta da uzmeš, možda smokvina ideja nije loša. Uzmi mu nešto što će ga obradovati i što će čitati, a ne da se obrazuje, toga je svima dosta.

orlovi rano lete
bitka u zlatnoj dolini
slavno vojevanje..

Ja sam sigurna da beba :heart: uživa, kao što očito i ti uživaš i kao što smo svi uživali onomad. :zaljubljena:

uff stvarno uzivam zaista :) Ljudi su prema meni drugaciji, mogu da se posvetim sebi. Nema pritiska posla, i sve "kucne" probleme i problemcice resavaju bez mene i mogu da se posvetim sebi.
Ubedljivo najlepsi period u zivotu jedne zene :)
A knjiga me stvarno vraca u detinjstvo :) I setim se kako smo svi mi bili bezbrizni kad smo bili mali, zasticeni, i nevini.. I sakriveni od svih problema koje zivot nosi...
A i poredim decu tada i sada.. Nadam se da cu svoje bar upola vaspitati kako treba..
-------
Hvala na ideji, bas cu pogledati sutra kad budem isla u kupovinu.. Znam da se orijentisem bar.. Ne volim prodavce da pitam nemaju pojma.

Meni su Orlovi rano lete bili omiljena knjiga kad sam bila mala :rumenko:
Plus svih 20 il koliko nastavaka 5 prijatelja:zper:
5 prijatelja su super knjižice, i meni su bile omiljene svojevremeno. Meni je mnogo žao što današnja deca veoma malo čitaju (a čitaće i dalje sve manje, kako stvari stoje).

Nego, da vam kažem, imate u Dereti popust 50% za 5 i više kupljenih njihovih knjiga.

5 prijatelja su super knjižice, i meni su bile omiljene svojevremeno. Meni je mnogo žao što današnja deca veoma malo čitaju (a čitaće i dalje sve manje, kako stvari stoje).

Nego, da vam kažem, imate u Dereti popust 50% za 5 i više kupljenih njihovih knjiga.
A ko je autor te knjige, nesto mi je poznata, da li je Branko Copic? Nekako lici na njega.

Ja te i takve knjige nsiam citala kada je bilo vreme, danas i sutra ih sigurno neci ni citati ni kupovati.

Danasnja bi deca trebalo da citaju malo zahtevnije knjige, Branko Copic je bio genijalan neko vreme, danas on vise nikoga ne zanima.

Ja sam od tog Šlinka čitala samo Summer lies iliti Letnje laži pa sam zaspala od smora
Ja tu knjigu jisma citala, am nisma nijednu osim ove o kojoj smo se nekako zaneli.
Slucajno sam je citala, valjda iz nekog frusta sto film nisam gledala.
Medjutim, na toj ce knjizi i moje poznanstvo sa knjizevnikom i ostati, dobro je i za njega, a narocito za mene.
To je po meni ista prica kao isa Süsskindom i njegovim Parfemom. Jedna knjiga, puna kapa.

A ko je autor te knjige, nesto mi je poznata, da li je Branko Copic? Nekako lici na njega.

Ja te i takve knjige nsiam citala kada je bilo vreme, danas i sutra ih sigurno neci ni citati ni kupovati.

Danasnja bi deca trebalo da citaju malo zahtevnije knjige, Branko Copic je bio genijalan neko vreme, danas on vise nikoga ne zanima.
Autorka je Enid Blajton (Enid Blyton).

Ma opušteno, kao da bi iko pomislio da stvarno misliš da je Inid napisala Orlovi rano lete :D Čitala sam 5 prijatelja svojevremeno, bili su mi ok, ali sam se manje oduševljavala nego moje tadašnje društvance. Možda jer je bio hrvatski prevod, a u tim godinama smara kad vidiš da piše George umesto Džordž (a i danas više volim pravopis po Vuku nego taj etimološki. Po toj logici bismo i imena kineskih autora, na primer, morali da pišemo u originalu. A tek kad hoću da ga menjam kroz padeže, noćna mora). Skrenuh ja sad s teme, profesionalna deformacija valjda.

Makice, meni se tvoj izbor čini divnim i uvek treba da čitaš ono što ti se čita. I meni tako naiđe period kada bih uzimala dečje knjige i podsećala se lepih trenutaka provedenih u njihovom društvu. Baš sam pre neki dan merkala knjigu Lusi Mod Montgomeri (verovatno zato što gledam Put za Ejvonli) i vala ima da je uzmem.

E,da, ja ne bih bacala pare na Dena Brauna. Radije bih uzela nešto što može da se čita više puta, poput enciklopedije ili zbirke priča (možda Albaharijeva ''Krava je usamljena životinja'' il itako nešto).

Poslednja izmena:
Ček, polako.

Orlovi rano lete - Branko Ćopić
5 prijatelja je serijal koji je pisala Enid Blajton. Britanska je spisateljica, pisala je knjige za decu.

Ja sam se nadovezala na ono što je Wild rekla za 5 prijatelja.
A , onda ok?
:D
Ma nemam bre pojma ni o Copicu ( ali cu njega nekako da nadaknadim cim stignem), a ove prijatelje cu da ostavim nekim mladjim ljuidima
da se oni s njim bakcu.

Svidja mi se ideja o visestrukom citanju.. volela bih da cita on, snajka, a i da njegova deca sutra kad ih bude imao zakace "nesto" ..
Orlovi rano lete je knjiga mog detinjstva, tad sam shvatila da nisam bas toliko mala, a i da su postojali moji vrsnjaci koji su bili prinudjeni da odrastu pre mene..
Secam se i da sam plakala kad sam je citala, a isto tako sam bila bitna u razredu jer niko nije imao trilogiju, u skolskoj biblioteci je bio samo prvi deo Orlovi.. pa su me svi ispitivali sta se desilo na kraju..
A onda sam surovo ja sazrela par godina kasnije, scepala tatinu knjigu "Vucici Kozare" nmg da se setim ko je napisao.. Ali bas mi je bilo tesko posle nje..
Sutra taman leze plata odoh da kupim nesto.. mada ne moram po svaku cenu sutra, bilo sta.. ali sam resila sutra da idem pa sta bude..
Ne znam koliko bi kostao komplet enciklopedija A-Sh ako znate na sta mislim.. Mi smo kao deca koristili ujkinu, 3 nerealno debele enciklopedije.. Ali plasim se da bi pored gugla i interneta to bile bacene pare. Izvinjavam se sto se raspisah, ponelo me nesto ;)
Divni ste svi i volim da citam vase duge i neiscrpne postove.. Onda osecam potrebu da i ja malo doprinesem ;)

I ja sam to čitala. Meni se dopalo. Kako koja prica, ali u celini je ok.

Vidi sad ovo!!! Sve si počela na vreme, čak i pre vremena, i sad više ništa nije onako kako si smislila. Ajde ovo sve nije tvoja krivica ni ideja, ali što si promenila venčanicu? Zbog cipela?

Paaaaaaa....ja sam neko ko sve mora da drži pod kontrolom i sve biram do najsitnijih detalja i za sve to treba vremena...toliko je toga lepog,tesko je odluciti..i pozivnice smo radili u dve varijante...
Sto se cipela tice,izbor je odavno los,a ja sam zelela nesto bas fino...
Kaparisana vencanica je divna,ali stigla je pre dva dana ta jedna koju odavno cekam....ali u drugi salon.....

Orlovi :heart:
Obozavala sam tu knjigu...

Moja omiljena iz detinjstva je Harijeta uhoda..retko ko zna za to,ali pre par godina sam je nasla na Limundu...naravno

Poslednja izmena:
orlovi rano lete
bitka u zlatnoj dolini
slavno vojevanje..
Batali te enciklopedije, to su danas bacene pare, mrtav kapital.
Kupi mi bolje neka sabrana dela ( pojma nemam koga), ali ne i neku enciklopediju.

- - - - - - - - - -

Kod nas je još leto...:lol:
Ma da, kalendarsko:zcepanje:
Kao i kod mene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back