Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Mene kao uvek nesto grize savest kad preskacem, ali Rat i mir sam citala isto kao ti. Ne mogu to o bitkama, a ovamo jedva cekam da vidim sta ce biti dalje s Natasom...
A treba to cesce da praktikujem.
Ovaj dugacki tekst sto si stavila cu procitati drugi put.
Tekst je predug ( ovaj moj) i ja ga ispreskakah.
Rat i Mir je recimo moj muz citao tako sto je samo detaljno te bitke citao, a ove Natashe su mu bile nesto " igrali su u sporednim ulogama".
Ja inace preskacem uvek i svuda, ali se onda vracam knjigama ( nije tu nikako Rat i Mir) i tek kada ih drugi put citam kazem da sam ih stvarno i procitala.
Ovog Prusta cu sada da citam natenane cele jeseni i celog po treci put.
Cesto citam knjigu brzo jer me zanima samo radnja ( ukoliko postoji) pa gutam stranice, a onda shvatim da osim radnje nista nisam zapamtila
pa onda ispocetka.
@Biljo
za ovu knjigu Citac si za sve u pravu jer je u toj knjizi cak i najnevazniji detalj da jedan decak ima ljubavni, seksualni odnos sa jednom prostom, starijom zenom.
Iz te knjige se sazna kojesta, ponajmanje to da se radi o nekakvim Nemcima.
Ja sam knjigu citala onako, dopala mi je do ruke, nisam film gledala, ali sam se stvarno odusevila jer on u knjizi obradjuje na jedan
jako rpivlaca i suptilan nacin sve parametre koje se ticu rata, eroticnih i seksualnnjih predstava jednog pubertetlije koji tek pocinje da zivi
i zeli da razume zivot, ove jadne, sludjene zene koja je mozda razumela, a mozda i nije kakvoj je mashineriji za ubijanje ljudi sluzila, a i ona je tada
bila mlada, nepismena devojka , zeljna ljubavi, nekog priznanja .
Imala sam ovde u Nemackoj ( pre sto godina kada sam dosla ovde) jednu matoru zenu u firmi, takodje zena recimo polupismena , ali draga, a koja
mi je stalno pricala da je njeno najlepse vreme bilo u WWII u nekoj jedinici u Ceshkoj ( nema veze sa logorima i slicnim stvarima) gde je dozivela
i neku svoju malu slavu, mozda i prvi poljubac, mozda i seks.
Ja zaista pokusavam da se uvek udubim u licnost(i) knjige, ne zanima me da li su Japanci, Arapi, Kinezi , a Shlinku je zaista ovim romanom
sve poslo za rukom.

Poslednja izmena: 

)
) 

baš tako
 baš tako  

I knjiga i film. Knjiga nema 200 strana, tako da nema šta da se izgubi... Ne mogu da verujem da nekome može da se ne dopada...
 I knjiga i film. Knjiga nema 200 strana, tako da nema šta da se izgubi... Ne mogu da verujem da nekome može da se ne dopada... 

)da uletim,cisto da me sasvim ne zaboravite..
 )da uletim,cisto da me sasvim ne zaboravite..