Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Pa onom zadnjem gde smo svi pali kao pokosheno seno.Kom testu, bilo je vise?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa onom zadnjem gde smo svi pali kao pokosheno seno.Kom testu, bilo je vise?
Videla sam sinoć dok sam pešačila preko mosta reklamu na bilbordu nešto kao svakodnevno testovi u BlicuKom testu, bilo je vise?
Ima ovih dana na nekoj televiziji, videla sam reklamu, a možda je bio sinoć.Sto se tice te bolesti, borbu sa njom opisuje sjajan film ``Lorencovo ulje``, sa Nik Noltom i Suzan Sarandon.
I treba da se nastavi ``polivanje hladnom vodom`` i u znak secanja na tog mladica koji se toga setio.
kupila i jaJuče naiđoh na trafici na Gloriju s knjigom Otkad si otišla, zajedno 199 dinara. Naravno, kupila sam... Vidim, reklamiraju još 4 naslova, Tvrđeva sa devet kula, Ulica Šanel 5, Begunac i Sakrij me, sve Evro Đunti..
Njena zemlja, Sarlot Perkins Gilman Strik, 200 str.
Roman utopija (plus feministicka), o tri prijatelja Amerikanca koji dolaze u Njenu zemlju gde zive samo zene i njihova deca zenskog pola. Prijatelji su razlicitih profesija, materijalnog statusa i pogleda na svet i zene, pa se potpuno razlicito snalaze u Njenoj zemlji.
Nije lose ako se knjizi ne pridje kao beletristici vec se dozivi kao svojevrsni eksperiment. Kao npr Renoove Stilske vezbe kod kojih se autor igrao sa stilom. Ovde se autor igra sa idejom. I naracija i deskripcija su u sluzbi te ideje i nema neke velike price van toga.
Ima kritike naseg drustva i osvrta na nesto sto posebno nama zenama moze biti zanimljivo - pitanje davanja imena deci, pitanje prihvatanja prezimena muza, svrha i opstanak institucije braka...
Knjiga je pisana u prvom licu ali iz uloge jednog od prijatelja, znaci zenski pisac a stavlja se u poziciju muskarca, rekla bih dosta uspesno.
I ono sto me iznenadilo jeste zaista moderan stil, nema se osecaj da je autorka zivela i pisala na pocetku 20. veka.
Sad da li je za preporuku, procenite sami...
Ja sam naisla na preporuku u ovom clanku City Magazina http://citymagazine.rs/clanak/neobavezna-neskolska-letnja-lektira/
Citale su mi se neke druge predlozene knjige, naravno njih nema u mojoj biblioteci, a ova me gledala sa police pa je uzeh.
Ipak se potrudih:
Umro pokretač akcije polivanja ledenom vodom
Beta – pre 10 sati
Beta: Umro pokretač akcije polivanja ledenom vodom Beta
LOS ANDJELES, 21. avgusta 2014. (Beta) - Amerikanac Kori Grifin koji je pokrenuo akciju "polivanja ledenom vodom" na Fejsbuku za prikupljanje novca protiv amiotrofične lateralne skleroze (ALS) umro je za vreme ronjenja u Masačusetsu, prenose u četvrtak američki mediji.
Policija je navela da se 27-godišnji Grifin udavio tokom ronjenja jer ga je struja uvukla u dubinu ostrva Nantaket u američkoj saveznoj državi Masačusets.
Iznenadna smrt Grifina dogodila se nekoliko sati nakon što je prikupljeno nekoliko stotina hiljada dolara za istraživanje ALS-a.
Grifin je pokrenuo tu akciju na društvenim mrežama pošto jedan njegov prijatelj boluje od te retke bolesti.
Tu akciju su u poslednjih nekoliko nedelja prihvatile poznate ličnosti poput Bila Gejtsa, Opre Vinfri, Marka Zakerberga, Sidnija Krozbija, Marte Stjuart, Džesike Albe, Novaka Djokovića i drugih, koje su se polivale ledenom vodom.
Akcija je postala svojevrsni fenomen na društvenim mrežama, a prema časopisu Forbsu, do sada je u njoj učestvovalo više od milion ljudi.
Управо Ђукановић на радију (Други програм) говори о тесту који је био у Блицу.
Ma meni kad nesto zapadne za oko odmah kupim. Obicno su to neke cipelice, cizme, kod knjiga je vec druga pricaListala Fajront u Sarajevu i dvoumila se da li da kupim, mislim da upak hocu.
Pocela danas 'Price o noci' Peter Heg.
Podseti me na naš film Čarlston za Ognjenku. Meni je bio odličanNjena zemlja, Sarlot Perkins Gilman
Strik, 200 str.
Roman utopija (plus feministicka), o tri prijatelja Amerikanca koji dolaze u Njenu zemlju gde zive samo zene i njihova deca zenskog pola.Prijatelji su razlicitih profesija, materijalnog statusa i pogleda na svet i zene, pa se potpuno razlicito snalaze u Njenoj zemlji.
Nije lose ako se knjizi ne pridje kao beletristici vec se dozivi kao svojevrsni eksperiment. Kao npr Renoove Stilske vezbe kod kojih se autor igrao sa stilom. Ovde se autor igra sa idejom. I naracija i deskripcija su u sluzbi te ideje i nema neke velike price van toga.
Ima kritike naseg drustva i osvrta na nesto sto posebno nama zenama moze biti zanimljivo - pitanje davanja imena deci, pitanje prihvatanja prezimena muza, svrha i opstanak institucije braka...
Knjiga je pisana u prvom licu ali iz uloge jednog od prijatelja, znaci zenski pisac a stavlja se u poziciju muskarca, rekla bih dosta uspesno.
I ono sto me iznenadilo jeste zaista moderan stil, nema se osecaj da je autorka zivela i pisala na pocetku 20. veka.
Sad da li je za preporuku, procenite sami...
Ja sam naisla na preporuku u ovom clanku City Magazina http://citymagazine.rs/clanak/neobavezna-neskolska-letnja-lektira/
Citale su mi se neke druge predlozene knjige, naravno njih nema u mojoj biblioteci, a ova me gledala sa police pa je uzeh.
Ваљда у тој фирми има и неко паметан. Само ограничен човек може тако нешто да уради, па то је опасно, може да се умре. Добије се запаљење мозга и више нема спаса.Cela firma moje sestre ce se politi u ponedeljak.
Mene sve to nervira, jer je to neka moda, trend, svi se zalivaju i slikaju. Nesto ne cujem da se bas daju prilozi, zbog cega je sve i zamisljeno i zapoceto. Obesmisljeno do kraja. Ili se varam?
Ваљда у тој фирми има и неко паметан. Само ограничен човек може тако нешто да уради, па то је опасно, може да се умре. Добије се запаљење мозга и више нема спаса.
Naravno da vecina zna koliko to moze biti opasno, ali ne mogu da biraju. Robovlasnistvo...
U mojoj firmi usred Amerike niko se ne polivada ne citam ovu temu ne bih ni cula
![]()
Podseti me na naš film Čarlston za Ognjenku. Meni je bio odličan
- - - - - - - - - -
Fajma stigla do pola. Utisci kad završim.
Jer čim napišem komentar pre nego što završim, utiasak mi se na kraju totalno promeni.
Kamenita, ako ti se ne dopada Slink i njegov Citac, nisi jedina.
Citala sam je, ali ja tu nisam videla nista specijalno.
Odnos starije zene i mladica, samo.
Kamenita, ako ti se ne dopada Slink i njegov Citac, nisi jedina.
Odnos starije zene i mladica,samo./QUOTE]
Samo?!
Svako doživljava svaku knjigu na svoj način.Kamenita, ako ti se ne dopada Slink i njegov Citac, nisi jedina.
Odnos starije zene i mladica,samo./QUOTE]
Samo?!
Meni se Čitač svojevremeno jako, jako dopao da ne bude zabune.
Sa Linejnom često imam sličan ukus, ali očito da Čitač nije naša zajednička knjiga.
Kao i King naravno
Koliko puta ja neku knjigu stavim i izbrišem sa spiska. I nepitaj![/B]
I nemoj da pises. mene nekako inficiras pa i ja sve vidim tvojim ochima
- - - - - - - - - -
Meni je za divno cudo ( a ne volim te bestselere i neke filmove snimane po romanima koji dobijaju i oskara)
taj Citac ostao u jako lepom secanju. Neobicna knjiga, tema, suptilno i sa puno ljubavi pisana.
Neko je pohvali ja ajd na spisak, pa onda neko kaže ne valja ja brišem, pa kaže dobra...
I tako neka knjiga doživi puno, puno upisivanja i brisanja sa spiska![]()