Išla sam danas do Delfi SKC knjižare i sasvim slučajno uočila police na kojima su knige na popustu jer imaju neko oštećenje. Ja sam pronašla
Prvu bračnu noć, Sofi Kinsele. Oštećenje na ovom primerku koji sam ja kupila je na zadnjoj korici (ona je na jednom ćošku malo savijena). Ovo oštećenje je zanemarljivo, ne izgleda da je knjiga čitana i koliko sam videla sve stranice su tu, tako da sam zadovoljna što sam kupila knjigu 50% jeftinije. Na prvoj strani je stavljen pečat da je knjiga sa super popustom, a kako ne planiram da je poklonim, onda to ni nema veze. Ima knjiga koje su i više oštećene. Videla sam neke gde su korice malo iscepane, i sl. Nisam se baš mnogo udubljivala i ne mogu sad da ponovim šta sve ima u ponudi.
A videla sam da u redovnoj prodaji ima nekih naslova za koje na sajtu piše da su rasprodati. Konkretno, videla sam
Matematiku ljubavi (bila je u onoj prvoj jesenjoj turi akcije 10 za 1000 . Ja sam je kupila pa sam zato i zapamtila). Već sam ranije rekla da sam našla i Mati pirinča u nekim knjižarama iako je i ona rasprodata (barem prema podatku sa njihovog sajta). Tako da verovatno u pojedinim knjižarama ima još neki zaostali primerak neke knjige, pa ako se potrefi da je to nešto što tražiš, prijatno se iznenadiš. Jedino, u ovoj knjižari nisu odvojena Lagunina od ostalih izdanja, pa mi je sve bilo malo zbrčkano. Jesu žanrovski police podeljene, ali nekako mi je sve konfuzno tamo. I nisam imala pojma da je ovo Delfi (jedina ako sam dobro razumela prodavačicu) koja nije Klub čitalaca, tako da kartica sa popustom ovde ne važi. Znala sam da pošto je ova Kinselina bila na toj akciji, da ne važe dodatni popusti, ali sam ipak pitala da li mi kartica važi, da probam
Reče mi jedna koleginica danas, da je njena ćerka pročitala
Ljubav u doba kokaina i da je bezveze. Kaže ima baš dosta psovki. Ja ne kupujem knjige ovih naših instant spisateljica, ili kako se već nazivaju. Sve mi to deluje jako prazno. Danas je ona pomenula tu knjigu, pa vam prenosim samo (tuđe) utiske.
A inače, ništa ne čitam trenutno. Sledeću ću uzeti Igru prestola, ali nemam pojma kad ću naći vremena za čitanje ovih dana...