kamenita
Ističe se
- Poruka
- 2.674
Carica mi se ne slaže 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Milosrđe – Toni Morison, Laguna 170 str. 9/10
https://www.laguna.rs/n1972_knjiga_milosrdje_laguna.html
Književnica jedobitnica Nobelove i Pulicerove nagrade.
Najjači utisak su mi rečenice. Toliko su nabijene događajem, atmosferom, opisom... da imam utisak da će se svaka raspući.
Naratorstvo jedne od junakinja „iskvarenim“ jezikom mi je najbolji deo knjige. Mada svaki lik koji pripoveda to čini na svoj način, svaki je priča za sebe, ali sve zajedno čine roman koji je ostavio izuzetno jak utisak na mene.
Mogla bih reći da je ovo roman o tome koliko je u to doba ljudska a posebno ženska sudbina bila u rukama drugih. Moćnih. Obesnih. Surovih.
I koliko su retki i dragoceni bili drugačiji primeri.
Kamenita mi piše pesme zatao što sam joj u repki pisala nešto od čega je prošla glava.
Mogu misliti šta si joj rekla...![]()
Procitala sam Staklenu prasinu.
To sam i ocekivala od Miomira Petrovica. Roman mi se dopao. Preporucujem.
U romanu se preplicu tri price... ima svega, arheoloske potrage za mitskom crkvom, potrage za ljubavlju, potrage za spasenjem duse kroz ispovedanje. Ima lepih opisa grckog ostrva Rodosa.
Dok sam citala roman kao da sam bila tamo, mnogo je lepo opisao prirodu Rodosa i ono sto je zeleo da kaze romanom, rekao je...
Glavni junak je arheolog, a pominje se i Grkinja koja se zove Elefterija.
Sada sam u furioznoj fazi sto se citanja tice, odmah sam uzela naucno-fantasticni roman Karlosa Ruisa Safona Septembarska svetla.
Posle uzimam po preporuci Kazua isigura ``Ostaci dana``, a kad to zavrsim posvecujem se Ketrin Veb i njenom romanu ``Neprimetni``.
Nije nastavak. Pre nje je napisala samo Vremeplovčevu ženu, ali to je roman za sebe, nisu povezane.
p.s. pročitah na netu da je i Dženifer Lopez napisala knjigu. Uskoro će biti više pisaca nego čitalaca.
ah, kad bi samo znala![]()
Naravno da znam. I ja tako lečim glavobolju...
Trenutno sam na terasi, čitam Selina i slušamdobro![]()
Ja mrzim da čitam gusto zbijene tekstove pa zati o udartam taj Enter.Što volim Lamarine recenzije, ona uvek udari Enter gde treba, sve je pregledno i sažeto.
Pročitala sam Bliznakinje sa Hajgejta. Znam da ste dosta hvalile drugu Odrinu knjigu, Vremeplovčeva žena, ali je rasprodata, a u biblioteci je nisam našla (mada vam ja i nemam živaca da nešto dugo tražim kad su mi raznorazni drugi primamljivi naslovi ispred nosa). Gledala sam film, doduše.
Svidela mi se knjiga, lepo je napisana. I ova ima elemenata natprirodnog. Čudesna povezanost sestara, mutne tajne iz prošlosti i neki nepredvidivi obrti.
Sve u svemu, preporuka. Ja sam je kupila, ali može za ''iz biblioteke'', za vas koje ne volite da gomilate knjige.inače mrzim priče o duhovima, ali mi ovde nije toliko smetalo
Posle nje, počela sam da čitam Planinu tigrova (Sarita Mandana, Alnari), koju sam uzela na jednoj od onih 3 za 999 akcija i koja mi već neko vreme čami na polici. Indija, devetnaesti vek. Koliko sam shvatila, u biti je ljubavna priča, ali protkana zanimljivim opisima života i običaja ljudi tog podneblja. Tek sam stotinak strana prešla (ima 400 i nešto), pa ne znam još.
Obozavam dzez.
Naravno i gitaru.
Sjajan ukus za muziku. Nisam ni sumnjala.
Ja sam trenutno u fazi ``Nevernih beba``. Obozavam bebe!
Preksinoć sam počela da čitam Francuska svita - Irina Nemirovska.
Ima 450 str. a ja čitam sve po par strana dnevno (ne stižem više) i već sam se deprimirala.
Kad ću ja to da pročitam?
Ajd podstaknite me malo![]()
Vidim vest da je bio jak zemljotres u Grčkoj koji se osetio u Nišu. Karsuljak je l' sve u redu kod tebe?
Dobro je da nije ništa strašno. Nisam pročitala ovih dana da se očekivao zemljotres. Samo neke nepogode ovih dana, što neočekivane, što očekivane prema ovom tekstu..Nisam osetila, radila sam danas (30km severnije). Inače, to je očekivani zemljotres. Pre neki dan sam čitala u novinama...
http://www.balkaninfo.org/prof-dr-v...haarp-za-dva-dana-ocekujmo-zemljotrese-video/
Gde je to bio taj zemljotres tacno?
Nista ja nisam osetila.