Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oluja mačeva je sjajna (pretpostavljam da si čitala Igru prestola i Sudar kraljeva pa hoćeš da nastaviš?)
Samarkand isto dobar.
Zlatnu lalu nisam čitala, u planu je, ali nikako da se nađemo :)

Ma Rado, nisam ja mislila da kukam već sam samo pokušala da objasnim zašto više ne volim da izlazim. Ljudi se promene i to je to, iz raznih razloga.

Bliznakinje iz Hajgejta dobro idu, s obzirom na to da sam danas svaki čas izlazila iz kuće zbog koječega i prekidala čitanje. Sviđa mi se atmosfera, kišoviti London, baš nekako ide uz ovo vreme.

Al' sam aktivna danas, već treći post :mrgreen:

Kupila sam pre mesec dana Igru prestola i Sudar kraljeva, i to je sledeće što ću da čitam posle Staklenog grada, a pošto volim da imam sve nastavke(ako postoje), onda ću ove sigurno da kupim. ( To sam zaboravila malopre da napišem). Baš ste dosta hvalile Martina, i prosto me je zaintrigiralo i krenula sam to da kupujem i eto kažem, uskoro ću i da čitam. Onda je i to sigurno na spisku, a i Samarkand:)
Ako uzmem Zlatnu lalu ( a valjda hoću), možete i ranije da se nađete:) Ponuda od ranije stoji;) )

Aj daj i ti neki predlog, i četvrti post da napišeš:mrgreen:

Meni je najbolja bila Umeš li da čuvaš tajnu, a odmah iza nje mi je Devojka iz dvadesetih (meni je ona baba duh baš bila simpatična). Najošija mi je Sećaš me se? Ovu novu ću uskoro kupiti, a taman će i leto, dušu dalo za lake teme, tako da ću taman imati čime da se razonodim kad budu vrućinčine (mada, rekoh juče da nisu baš najbolje kritike za Prvu bračnu noć, ali videću već).

Već sam rekla da sam smislila šta ću da kupim u junu u Laguni, i sad ću da napišem spisak, a vi kažite ako nešto ne valja da brišem, a možete i da mi predložite nešto što mislite da je dobro, pa da uzmem u razmatranje:)
Oluja mačeva 1 i 2
Prva bračna noć
Biblija otrovne masline (valjda će da izađe u maju kako je i napisano)
Samarkand
Zlatna lala
Moramo da razgovaramo o Kevinu
Boldovane imaju i moj glas :D

:heart:

102696261015236741529867-1.jpg

Boldovane imaju i moj glas :D
Onda su sve knjige sa spiska prošle:D
U širem krugu ima još knjiga koje bih da kupim, ali pošto sam se i na neku šminku namerila, ne znam da li će sad biti mesta za još neku knjigu:)

Sutra u 21h na HRT-u Dzejn Ejr.
Rado bih gledala, ali sam na plesu tada... Knjigu sam čitala odavno, mislim u osnovnoj školi, i tad mi je bila lepa. Mogla bih da je ponovo uzmem uskoro, da vidim kako ću je sad doživeti.
Prošle nedelje je na HRT-u bio film Dve sestre za kralja po knjizi Filipe Gregori. Nisam ranije gledala taj film, i sasvim sam ga slučajno uhvatila. Knjigu nisam čitala.
Možda HRT svake nedelje pušta filmove rađene po knjigama, pa možda treba pratiti i videti šta se daje. Volim da pogledam filmove ovog tipa, ali neretko su knjige ipak bolje (meni bar).

Samo da vam mahnem :)

Citam Poslednja vojvotkinja Dejzi Gudvin ali slabo mi ide..losa koncentracija i sve ovo oko nas me pogadja.

Sutra bi trebalo da odem do grada pa cu usput svratiti da vratim knjige i uzmem ako bude bilo nesto sa (mog) spiska. Sumnjam da cu naci ista,
posebno sto bi mi sad leglo da citam nesto pozitivnije

Citam neki triler, cisto da se opustim.
Cekaju me neke ozbiljnije knjige, ali nesto ni ja ne mogu.
Gledam jos i tenis, u toku je finale Rafa i nas Nole.
Citav nagradni fond ce dati za postradale u poplavama.
Nadam se da ce taj novac dobiti oni kojima je to potrebno.

Stakleni grad, Imodžen Robertson. Uvek pogledam i originalan naziv dela, i nije mi jasno zašto lepo ne prevedu naslov kad nema razloga da se učini drugačije. Trebalo bi da se knjiga zove Pariska zima. Jedino objašnjenje mogu da nađem u tome da Laguna u svojoj ponudi ima knjigu koja se zove Ruska zima, pa možda misle da će ljudi mešati te knjige. Ne znam... Knjiga ima dva dela, ali lično ne vidim potrebu za tim, jer se radnja odvija sve vreme na jednom mestu, vreme teče u kontinuitetu, tako da nema razloga da se knjiga podvaja. Priča prati Mod koja je došla iz Engleske da uči slikarstvo na Akademiji Lafond. Ona upoznaje Tanju sa kojom će se združiti. Tu su i gospodin Morel i Silvi koji će iskoristiti Mod zbog svojih interesa. Nisam oduševljena knjigom. Radnja teče nekako sporo, pogotovo u prvom delu knjige. Kasnije, kreće malčice dinamičnija radnja (u drugom delu). Ali, ideja nije baš nešto što nije viđeno - drugarstvo između siromašne i bogate devojke, pa je ta siromašna devojka (Mod) prevarena, pa krađa i podmetanje tog dela Mod.. Očekivala sam da će biti više opisa Pariza s početka dvadesetog veka,ali ne na način kako je to prikazano u knjizi. Pažnja je usmerena na odnose između likova (što je naravno u redu), ima naravno i opisa, ali bih volela da ih je bilo više. Volim kad je knjiga takva da mogu da zamislim da sam tamo i da lično pratim priču. Ovde, jednostavno toga nije bilo. Čitala sam, ali nije u meni probuđena neka posebna emocija. Nemojte da vas odgovorim od čitanja ove knjige time što ja baš nisam zadovoljna. Po mom mišljenju, ovo je za onu rubriku - iz biblioteke.

Poslednja izmena:
Počela sinoć "O ljubavi i senci", I. Aljende. Skoro sam je kupila uz neke novine. Prvih 50 strana je vrlo simpatično, obećava. Videćemo za dalje. Do ljubavi doduše nisam stigla, još predstavlja likove.

spam, ko je lak na suzu i tanak na živce kao ja ne treba da uključuje TV.

Danas ni stranicu nisam stigla da pročitam :(
Malopre stigoh sa psećeg druženja u parku. Ema ima više drugara i bogatiji društveni život nego ja. :lol:

Ni ja ne volim da gledam TV (sve same loše vesti), pogledam tek toliko da ne budem van svih dešavanja.

Pahuljice, vrlo rado ću pozajmiti nešto iz tvoje biblioteke, nisam zaboravila na velikodušnu ponudu. I hvala na recenziji za Stakleni grad, sećam se da sam nedavno pitala da li je ko čitao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back