Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda sam ja bolja od tebe...:) Počela sam drugi deo Putovanja nakraj noći i pročitala čak 20 stranica... ;)

Uuuu, pa ja još ispadoh najbolja. Pročitala 50-ak strana Sedam Sunaca.... (dva puta išla u grad :zper:).. ide mi. Malo tupi, ali kad sediš u busu i nemaš šta pametnije da radiš... nemam smartfon sa internetom, ne marim da gledam kroz prozor, osim na mostovima da vidim kolika je Sava.. (velika, (ali za sada ništa što se ne vidi bar svake druge-treće godine), mutna i brza....
onda čitam knjigu.

spam, ko je lak na suzu i tanak na živce kao ja ne treba da uključuje TV.

Ta sam..:neutral:

Odem i na Fb i svi pisu o tome a ja ..nekad ne mogu da citam sve to..

Elem, juce sam svratila do omiljene :mrgreehn: gradske, vratila neke knjige i uzela
Sasenjka Simon Montefiore
http://www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx?BookID=706
i Kapije poljubaca Makenzi Ford
http://www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx?BookID=706

Nadala sam se da cu mozda naci od M> Fiorato ''Duvac stakla iz Murana'' ali nista..
Dvoumila sam se da l da uzmem i ov knjigu http://evro-giunti.com/kraljica-puta-svile.html
ali rekoh ajde da ne preterujem sad sa arapskim svetom..Volim da citam o tome, ali ne bih bas da preteram pa da mi se smuci posle..
Volim da mesam zemlje, periode, vekove i teme..tako mi je nekako zanimljivije..

Išla sam danas do Delfi SKC knjižare i sasvim slučajno uočila police na kojima su knige na popustu jer imaju neko oštećenje. Ja sam pronašla Prvu bračnu noć, Sofi Kinsele. Oštećenje na ovom primerku koji sam ja kupila je na zadnjoj korici (ona je na jednom ćošku malo savijena). Ovo oštećenje je zanemarljivo, ne izgleda da je knjiga čitana i koliko sam videla sve stranice su tu, tako da sam zadovoljna što sam kupila knjigu 50% jeftinije. Na prvoj strani je stavljen pečat da je knjiga sa super popustom, a kako ne planiram da je poklonim, onda to ni nema veze. Ima knjiga koje su i više oštećene. Videla sam neke gde su korice malo iscepane, i sl. Nisam se baš mnogo udubljivala i ne mogu sad da ponovim šta sve ima u ponudi.

A videla sam da u redovnoj prodaji ima nekih naslova za koje na sajtu piše da su rasprodati. Konkretno, videla sam Matematiku ljubavi (bila je u onoj prvoj jesenjoj turi akcije 10 za 1000 . Ja sam je kupila pa sam zato i zapamtila). Već sam ranije rekla da sam našla i Mati pirinča u nekim knjižarama iako je i ona rasprodata (barem prema podatku sa njihovog sajta). Tako da verovatno u pojedinim knjižarama ima još neki zaostali primerak neke knjige, pa ako se potrefi da je to nešto što tražiš, prijatno se iznenadiš. Jedino, u ovoj knjižari nisu odvojena Lagunina od ostalih izdanja, pa mi je sve bilo malo zbrčkano. Jesu žanrovski police podeljene, ali nekako mi je sve konfuzno tamo. I nisam imala pojma da je ovo Delfi (jedina ako sam dobro razumela prodavačicu) koja nije Klub čitalaca, tako da kartica sa popustom ovde ne važi. Znala sam da pošto je ova Kinselina bila na toj akciji, da ne važe dodatni popusti, ali sam ipak pitala da li mi kartica važi, da probam:mrgreen:

Reče mi jedna koleginica danas, da je njena ćerka pročitala Ljubav u doba kokaina i da je bezveze. Kaže ima baš dosta psovki. Ja ne kupujem knjige ovih naših instant spisateljica, ili kako se već nazivaju. Sve mi to deluje jako prazno. Danas je ona pomenula tu knjigu, pa vam prenosim samo (tuđe) utiske.

A inače, ništa ne čitam trenutno. Sledeću ću uzeti Igru prestola, ali nemam pojma kad ću naći vremena za čitanje ovih dana...

Zanimljiva iskustva, Pahuljice. Nismo znali to da se oštećene knjige prodaju upola cene. To je značajna informacija. Zaista ko kupuje za sebe može da se zažmuri na manja oštećenja.
A za Ljubav i doba kokaina sam baš i mislila da je takva.

Jeste značajan popust. Ja retko idem tamo u kupovinu i sad sam to slučajno uočila. Baš sam gledala šta konkretno ovoj knjizi fali, i pošto je stvarno samo malo kraj korice savijen, pitam da li cena važi ta koja je napisana, i prodavac reče da je to to i ja kupih. Videla sam da ima i malo oštećenijih komada. Žurila sam, pa nisam baš obratila pažnju na to koji su naslovi izdvojeni, inače bih naravno napisala. Više bi mi odgovaralo da takva polica postoji i u Zemunu (jer tu najviše kupujem), ali šta da se radi:)

Takva polica kod nas u Nišu definitivno ne postoji...:( Inače, verujem da bih brčkala svakodnevno po njoj. Inače sam navikla na polovne knjige s Limunda. Pitanje je samo da li bih našla nešto što već nemam (a želim :)).

Jeste značajan popust. Ja retko idem tamo u kupovinu i sad sam to slučajno uočila. Baš sam gledala šta konkretno ovoj knjizi fali, i pošto je stvarno samo malo kraj korice savijen, pitam da li cena važi ta koja je napisana, i prodavac reče da je to to i ja kupih. Videla sam da ima i malo oštećenijih komada. Žurila sam, pa nisam baš obratila pažnju na to koji su naslovi izdvojeni, inače bih naravno napisala. Više bi mi odgovaralo da takva polica postoji i u Zemunu (jer tu najviše kupujem), ali šta da se radi:)

Pahuljice, ako nastaviš ovom brzinom da kupuješ, bojim se da će ti nestati polica :mrgreen:

Zanimljiva iskustva, Pahuljice. Nismo znali to da se oštećene knjige prodaju upola cene. To je značajna informacija. Zaista ko kupuje za sebe može da se zažmuri na manja oštećenja.
A za Ljubav i doba kokaina sam baš i mislila da je takva.
Ja sam znala ali nisam htela da pričam zbog Rade. Da se ne zatrči iz Niša :lol:

Sad bez zezanja, svojevremeno sam na toj polici videla i neke malo kapitalnije knjige.
Ne sećam se tačno koje, ali nešto tipa Istorija umentnosti ili tako nešto.
Sećam se samo da je knjiga bila vredna, i da je imala mali "jače" oštećenje na koricama.
Ta polica se nalazi, kako bih rekla na sredini radnje, pa malo u visinu iznad onih knjia koje su na nekom stalno popustu valjda.

U svakom slučaju ko navrati u knjižaru neka baci malo pogled na tu policu.

Takva polica kod nas u Nišu definitivno ne postoji...:( Inače, verujem da bih brčkala svakodnevno po njoj. Inače sam navikla na polovne knjige s Limunda. Pitanje je samo da li bih našla nešto što već nemam (a želim :)).
Nekako mislim da bismo mi odavde uvek našle nešto što nam treba:D
Evo ni ja do danas nisam znala da ima ta polica ovde. Super stvar. Bilo bi super da makar tako nešto postoji bar u jednoj knjižari u svakom gradu.

Pahuljice, ako nastaviš ovom brzinom da kupuješ, bojim se da će ti nestati polica :mrgreen:
Aaaa, meni polica već nedostaje:mrgreen: Neke stvari iz jedne komode sam pobacala a neke dala da se stave na drugo mesto da bih ja mogla da tu odložim knjige koje sam pročitala i oslobodim time prostor za nove. Ali, pošto sam i ti skroz popunila (ali doduše to i nije neki veliki prostor), oslobodila sam jednu fioku koja čeka neku narednu isporuku. Knjige mi stoje na više mesta u kući, jer nemam jednu ogromu policu gde će sve stati. Ređam ih gde stignem, zauzimam svaki mogući prostor:mrgreen: Između kreveta i zida imam prostora, ali sam ga popunila. Tu mi je jedno vreme bio štek, jer sam baš dosta knjiga kupila u jednom trenutku a nisam baš sve htela da prijavim odjednom.:mrgreen: E pošto sam i to popunila, na red je došla fioka (malopre pomenuta):D A imam u planu još knjiga, koje mi naravno baš trebaju, i ne znam gde ću s njima. Nekako mislim da do kraja godine kupim te (kao) neophodne, pa da napravim pauzu sa velikim kupovinama i kupim tek neku ali nešto nisam kararakter po tom pitanju, pa ćemo videti kako će to da ide. A do tad ću maksimalno da iskoristim ovu godinu, koliko je to moguće:mrgreen:
A dok sam tumbala te stvari koje su bile za odlaganje na drugo mesto, našla sam knjigu koja vidim da je sad izašla u Laguni, Džoni je krenuo u rat. Svaka strana je odvojena od korica, ali nema veze. Kad budem stigla zalepiću i sve ok:)

Auuu, al mi se zeleni ovaj post:lol:

Ja sam znala ali nisam htela da pričam zbog Rade. Da se ne zatrči iz Niša :lol:

Sad bez zezanja, svojevremeno sam na toj polici videla i neke malo kapitalnije knjige.
Ne sećam se tačno koje, ali nešto tipa Istorija umentnosti ili tako nešto.
Sećam se samo da je knjiga bila vredna, i da je imala mali "jače" oštećenje na koricama.
Ta polica se nalazi, kako bih rekla na sredini radnje, pa malo u visinu iznad onih knjia koje su na nekom stalno popustu valjda.

U svakom slučaju ko navrati u knjižaru neka baci malo pogled na tu policu.

E jeste, polica je baš tamo gde si rekla.:) Ima i manje i više oštećenih. Treba probrati svakako.

Znam, nema članskog popusta u Delfi SKC. Ja sam se jednom zaputila kod druga na rođendan i usput ušla u tu knjižaru da kupim Terija Pračeta. I onda mi ona na kasi reče da ne važi popust, pa sam odustala od kupovine. Inače nemam lepa iskustva s tom knjižarom jer sam, kad je bilo otvaranje, ostala bez obećanog popusta koji su reklamirali. Platila sam punu cenu, a to sam shvatila tek kad sam došla kući i pogledala račun (iamla sam više knjiga pa nisam mogla u glavi sve odmah da saberem).
A pre par nedelja su mi oni u Zemunu zamalo zakinuli 500 din. Kupila sam Nila Gejmena i već krenula napolje kad pogledah u novčanik. Onda su se devojke izvinjavale bogznakako. Ja nisam imala običaj da brojim kusur i preračunavam jer sam često u oblacima, ali posle ovoga ću sigurno obratiti pažnju.

Konačno pročitana N. Frenč - Druga smrt. Ne znam da li sam trenutno u fazi, sve me mrzi, i sve mi je dosadno, tek drugi deo knjige, je mnogo bolji od prvog.Bipolarni poremećaj, borba, podvale... (Knjiga je podeljena u dva dela u istoj knjizi). Dopao mi se kraj, koji je generalno popravio mišljenje o knjizi. Ko nije može da je pročita, nije obimna, lako se čita (mada kod mene to nije bio slučaj :lol:). Hvala bogu, nisam odustala od čitanja i ne kajem se.

Sad su na redu, Ruka koja je držala moju ili Šaptač.

Znam, nema članskog popusta u Delfi SKC. Ja sam se jednom zaputila kod druga na rođendan i usput ušla u tu knjižaru da kupim Terija Pračeta. I onda mi ona na kasi reče da ne važi popust, pa sam odustala od kupovine. Inače nemam lepa iskustva s tom knjižarom jer sam, kad je bilo otvaranje, ostala bez obećanog popusta koji su reklamirali. Platila sam punu cenu, a to sam shvatila tek kad sam došla kući i pogledala račun (iamla sam više knjiga pa nisam mogla u glavi sve odmah da saberem).
A pre par nedelja su mi oni u Zemunu zamalo zakinuli 500 din. Kupila sam Nila Gejmena i već krenula napolje kad pogledah u novčanik. Onda su se devojke izvinjavale bogznakako. Ja nisam imala običaj da brojim kusur i preračunavam jer sam često u oblacima, ali posle ovoga ću sigurno obratiti pažnju.

Ja nisam imala problema u Zemunu u knjižari do sada. Doduše, uvek pre kupovine izračunam koliko tačno iznosi to što kupujem, pa ako nam se računica ne složi, onda tražim opet da se računa. I pre kupovine, odvojim tačnu sumu (to koliko sam izračunal), i to im dam na kasi i tražim da prebroje naravno, da nisam slučajno ja pogrešila. Do sad je sve bilo u redu. Možda ovo deluje malo čudno, ovoliko planiranje, ali na taj način se zaštitim jer tako znam koliko treba da platim i eventualno koliki je kusur.

- - - - - - - - - -

Ja nisam imala pojma za to :eek: Mogli su da stave na sajt da znamo :lol:

Ovako je interesantnije, da se iznenadiš kad odeš tamo:lol:

Nisam znala da prodaju knjige koje imaju neku gresku, necu da kazem manu. Ali, Delfi u SKC-u cu morati da preskocim. Hvala ti Snezna za info. Procitala sam Safonovu ``Igru andjela``. To mi je druga njegova knjiga. I dopala mi se. Drzi paznju i opet pise o Groblju zaboravljenih knjiga. Dade mi bibliotekarka i neku njegovu naucno-fantasticnu pa me bas zanima kakva je. Ali cu prvo da uzmem Miomira Petrovica i njegovu ``Staklenu prasinu``.

Nisam znala da prodaju knjige koje imaju neku gresku, necu da kazem manu. Ali, Delfi u SKC-u cu morati da preskocim. Hvala ti Snezna za info. Procitala sam Safonovu ``Igru andjela``. To mi je druga njegova knjiga. I dopala mi se. Drzi paznju i opet pise o Groblju zaboravljenih knjiga. Dade mi bibliotekarka i neku njegovu naucno-fantasticnu pa me bas zanima kakva je. Ali cu prvo da uzmem Miomira Petrovica i njegovu ``Staklenu prasinu``.

E baš mi je drago da ćeš uzeti Petrovića. Pominjala sam da sam čitala Miris mraka i da mi se knjiga jako dopala. Planirala sam da potražim u biblioteci još nešto njegovo, ali ne postižem. Čekam tvoje utiske.

Aj da pitam, da l' da dajem sansu Koelju i 11 minuta?
Nasla sam ga u laptopu, pa se premisljam citati ili ne :think:

Pa nije loše. Meni je Koeljo OK, prija mi. Pročitala sam skoro sve njegove starije knjige. Mene samo nervira što ga napraviše nekim genijem što on to nikako nije. Znači, ništa epohalno, ništa naročito novo, ni originalno, ali sasvim u redu za čitanje. Nije dosadno, ne tupi.... To je moje mišljenje. Probaj kad ga već imaš, pa ako ti se ne svidi, ti ostavi.

Meni počeo da se svidja onaj Saramago, Sedam Sunaca i Sedam Mesečina.

Pa nije loše. Meni je Koeljo OK, prija mi. Pročitala sam skoro sve njegove starije knjige. Mene samo nervira što ga napraviše nekim genijem što on to nikako nije. Znači, ništa epohalno, ništa naročito novo, ni originalno, ali sasvim u redu za čitanje. Nije dosadno, ne tupi.... To je moje mišljenje. Probaj kad ga već imaš, pa ako ti se ne svidi, ti ostavi.

Meni počeo da se svidja onaj Saramago, Sedam Sunaca i Sedam Mesečina.

Vazno da ne tupi. Dacu mu sansu :ok:
Hvala devojke :)

Aj da pitam, da l' da dajem sansu Koelju i 11 minuta?
Nasla sam ga u laptopu, pa se premisljam citati ili ne :think:

Možes slobodno da preskočis 11 minuta, ništa posebno. Prica o prostitutki,kako je dospela u taj svet. Naslov se odnosi na 11 minuta seksa. Ja nešto ne volim Koelja, i ovo je bila treća i poslednja knjiga koju sam od njega pročitala. A čitala sam je baš davno. Tako da ja glasam da preskočis ovo i čituckaš nešto lepše:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back