Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matura ...:)

Knjige...ne stižem ništa, biram mašne i trake i balone i sveće icveće i jurim fotografe i pitice i sarmice i kanapee i cupcakeove i čuvarkuće za goste iiiiiiiiii svašta....

Ne, ja ipak mislim da bi, pošto su ovo veoma važni dani u tvom životu, trebala da im priđeš krajnje ozbiljno i čitaš neke krajnje ozbiljne knjige. Ničea, Kanta, Fojerbaha, Šopenhauera ;)... (Ovih se sećam)

E reci mi, kakve čuvarkuće za goste, ja znam samo za onu biljku čuvarkuću. Nadam se da ćemo videti slike venčanice i torte, kad ih odabereš. Jesi li odabrala boje?

Ni ovo nije spam, i ovo je deo teme.

E, baš mi je drago da ste sve saglasne sa mnom:zcepanje:

Zahvaljujem se Nori i ostalima sa Književnosti na pozivu u Čitalački klub :hvala:
(Bog te mazo ovi sa književnosti nas uzimaju za ozbiljno :eek: )

:lol:

Ali odmah da kažem da ne mogu da se pridružim.
U mom životu je previše obaveza i onoga što moram, a izbor knjiga za čitanje je jedna od retkih stvari koje su sasvim po mojoj volji. Volela bih da to tako i ostane.
Osim toga ne bih se osećala komotno kao diskutant. Jedino mesto na forumu gde se osećam komotno i odomaćeno to je ova Biblioteka.
Čitanje i pisanje na ovoj temi je odavno postalo sastavni i omniljeni deo svakog mog dana.

A Čitalački klub i Šta ste poslednje pročitali... su moje omiljene teme za čitanje i povremeno uključivanje.
Zato ću svakako rado čitati vaše diskusije, a pošto pomenutu knjigu nemaju u mojoj biblioteci videću da li ćete me ubediti da je uprkos tome nekako nabavim za čitanje :D

PS Sto puta sam brisala i pisala ovj post jer ne bih volela da zvučim neprijatno i nepristupačno i štatijaznamkako.
A sve zato jer su mi ljudi koji pišu na temama sa književnosti skroz OK. Volim da čitam šta oni čitaju i često usvajam neke njihove predloge.
I tako... U zdravlje da čitate to što odaberete :cmok:

Danas sam vratila u biblioteku nepročitane:

Urvidek - Slobodan Tišma,
Novobeogradske priče - Mihaioa Pantić

Srpski valcer - Momčilo Đorgović (knjiga je dobra, ali meni se u ovom trenutku ne čita nešto gde ima toliko politike)
U miso supi - Rju Murakami (pa meni ni Haruku Murakami ne odgovara previše a kamoli ovaj Rju :lol: )

A uzela 6-7 drugih knjiga. Odgovaraće mi nadam se :D

A počela sam da čitam Ljubav malim slovima. (Ljubav prema jednom mačku).
Razvigor i Nemesis će se oduševiti, znam :lol:

Zahvaljujem se Nori i ostalima sa Književnosti na pozivu u Čitalački klub :hvala:

U mom životu je previše obaveza i onoga što moram, a izbor knjiga za čitanje je jedna od retkih stvari koje su sasvim po mojoj volji. Volela bih da to tako i ostane.
Osim toga ne bih se osećala komotno kao diskutant. Jedino mesto na forumu gde se osećam komotno i odomaćeno to je ova Biblioteka.
Čitanje i pisanje na ovoj temi je odavno postalo sastavni i omniljeni deo svakog mog dana.

A Čitalački klub i Šta ste poslednje pročitali... su moje omiljene teme za čitanje i povremeno uključivanje.
Zato ću svakako rado čitati vaše diskusije, a pošto pomenutu knjigu nemaju u mojoj biblioteci videću da li ćete me ubediti da je uprkos tome nekako nabavim za čitanje :D

PS Sto puta sam brisala i pisala ovj post jer ne bih volela da zvučim neprijatno i nepristupačno i štatijaznamkako.
A sve zato jer su mi ljudi koji pišu na temama sa književnosti skroz OK. Volim da čitam šta oni čitaju i često usvajam neke njihove predloge.

Ti si jedna pufna, znaš.

:heart:

Ali u duši - pufna! :cmok2:

:zcepanje: Kakve ste :heart: Ja sam danas počela da čitam Putovanje jednog slona, tako da ne mogu tu drugu Saramagovu sada (a i ne verujem da bih je našla u biblioteci, ipak je relativno skoro izašla). Svratim i ja ponekad na temu Književnost, ali se ovde prijatnije osećam, pogotovo što mi se s vremena na vreme (čuj: s vremena na vreme) omakne neki spam. A i na forum sam se učlanila zbog ove teme i 99% mojih poruka je upravo ovde ostavljeno.

A počela sam da čitam Ljubav malim slovima. (Ljubav prema jednom mačku).
Razvigor i Nemesis će se oduševiti, znam :lol:
Onda uzmi i ovo...:lol:

- - - - - - - - - -

:zcepanje: Kakve ste :heart: Ja sam danas počela da čitam Putovanje jednog slona, tako da ne mogu tu drugu Saramagovu sada (a i ne verujem da bih je našla u biblioteci, ipak je relativno skoro izašla). Svratim i ja ponekad na temu Književnost, ali se ovde prijatnije osećam, pogotovo što mi se s vremena na vreme (čuj: s vremena na vreme) omakne neki spam. A i na forum sam se učlanila zbog ove teme i 99% mojih poruka je upravo ovde ostavljeno.

Pufno jedna... :lol: :cmok:

- - - - - - - - - -

U duši...:lol:

Slučajno sam naišla na smajliće i baš su mi bili simpatični i morala sam da ih postavim ovde. Pretpostavila sam da će vam se dopasti :)

Amazon je objavio listu 100 knjiga koje treba pročitati.Date su tri liste - lista u Engleskoj, lista u saradnji sa Goodreads-om i lista u Americi.
http://www.amazon.co.uk/gp/browse.html/?node=4656884031

https://www.goodreads.com/list/show/73612

http://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=8192263011

Neke sam čitala, neke još nisam. Primećujem da ima dosta knjiga koje su ovde spominjane. Vidim da je na sve tri liste Biblija otrovne masline (znam za vaša pozitivna iskustva), i videla sam bi u maju trebalo da izađe novo izdanje kod nas. To je jedna od knjiga na mom spisku za kupovinu za Noć knjige (zbog vaših preporuka), tako da ću se i ja uskoro uveriti koliko je dobra ova knjiga.

Zavrsavam ``Petog jahaca``. Def. sam ga citala, ali davno, na engleskom, pa sam zaboravila neke stvari.
Jedva cekam da prionem na Vulfa.
Zaintrigirao me onaj Zalutali autobus... da li se moze naci u biblioteci, pitam se...

Prosto neverovatno sta se meni dogadja. Promenim biblioteku i odusevim se knjiznim fondom i kazem sebi ``to je to``, kad ono - kako vreme prolazi - oni sve sto trazim - nemaju. :(
A love vise nemam da kupujem na Lim. i Kup. Ubi me postarina.

ja sam svasta nesto citala proteklih mesec dana, docicu sa detaljnim izvestajem sledece nedelje
sad samo da prijavim da sam juce pocela Ljosinu "jarcevu festu", stigla do neke 60te strane u cugu, mnoooogoo mi se svidja, vec mi izgleda da ce biti jedna od mojih omiljenih knjiga

ja sam svasta nesto citala proteklih mesec dana, docicu sa detaljnim izvestajem sledece nedelje
sad samo da prijavim da sam juce pocela Ljosinu "jarcevu festu", stigla do neke 60te strane u cugu, mnoooogoo mi se svidja, vec mi izgleda da ce biti jedna od mojih omiljenih knjiga

E baš mi drago što su prvi utisci pozitivni, i ja sam to kupila uz Nedeljnik, ali ko zna kad će doći na red.

Uzela sam iz biblioteke Sedam sunaca i sedam mesečina, Saramago, za čitalački klub ... ali nešto mi se ne čita. Slabo mi ide i Bekstvo iz akvarijuma moje koleginice Sonje Atanasijević, a vuče me Mo Jen, Promena, koju sam takodje kupila uz Nedeljnik. (isti onaj:evil:). Idem nešto do grada, ona mi je taman za tašnu, pošto ću posle da skitam i da gledam cipele :)

To je bio dvobroj 24. april- 1. maj, sa velikim intervjuom sa Dobricom Ćosićem i on je na naslovnoj strani. Ali ja sam posle uz isti Nedeljnik našla knjigu Mo Jena.. tako da ne znam da li su oni posle ponovo izdali isti broj časopisa sa drugom knjigom ili su u startu bile dve knjige.

Taj Nedeljnik se prodao istog dana i bilo je raznih knjiga, sve Nobelovci. Ja sam sutradan preko veze našla Milosrđe (Toni Morison), bio je i Dosije K (Imre Kertes), ali sam odolela. Posle sam se kajala...:(

:zcepanje: :zcepanje:

:ok:

Ne, ja ipak mislim da bi, pošto su ovo veoma važni dani u tvom životu, trebala da im priđeš krajnje ozbiljno i čitaš neke krajnje ozbiljne knjige. Ničea, Kanta, Fojerbaha, Šopenhauera ;)... (Ovih se sećam)

E reci mi, kakve čuvarkuće za goste, ja znam samo za onu biljku čuvarkuću. Nadam se da ćemo videti slike venčanice i torte, kad ih odabereš. Jesi li odabrala boje?

Ni ovo nije spam, i ovo je deo teme.

E, baš mi je drago da ste sve saglasne sa mnom:zcepanje:

Pa sad je fora da se po svadbama daju pokloncici gostima..bombonice u mreži ći,kesice lavande,kolacic,cokoladica onako spakovano za venčanje,ficok rakije...pa izmedju ostalog,meni se najviše dopada da poklonim saksijice sa malim čuvarkucom...

O... sve više i više obaveza za mladence i one koji plaćaju svadbu.

Počela sam da čita, Promena, Mo Jena i pročitala skoro pola u odlasku i povratku iz grada. Pa onako, ništa naročito, kao njegova autobiografija, pominju se neki dogadjaji, pa navodi da je o tome pisao u ovoj ili onoj priči...
Inače sam proskitala Bulevarom Revolucije (dobro, Kralja Aleksandra), gurala se s malim i velikim maturantkinjama i njihovim mamama... (da se nadovežem na temu od pre neki dan, usput, Kamenita, baš si imala sreće sa ćerkom i njenim željama za maturu) .... a ja sledeće godine opet :dash:... probavala cipele, gledala pantalone i majice i na kraju kupila samo kilo pasulja na akciji u Idei. :zcepanje:

Bi,nije to obavezno,ali je lep gest...jos razmišljam..
A sve finansiramo sami.Zelimo da roditelji budu maksimalno rastereceni i finansijski i organizaciono...da dodju i provesele se...
Za moje sam vec sa muzikom ugovorila valcere,....stalno kukaju kako toga vise nema na slavljima,a diiivno plesu...

Ja samo spamujem...proteracete me s teme.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back