Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi,nije to obavezno,ali je lep gest...jos razmišljam..
A sve finansiramo sami.Zelimo da roditelji budu maksimalno rastereceni i finansijski i organizaciono...da dodju i provesele se...
Za moje sam vec sa muzikom ugovorila valcere,....stalno kukaju kako toga vise nema na slavljima,a diiivno plesu...

Ja samo spamujem...proteracete me s teme.....

Nećemo, taman posla. Pa to je najvažniji društveni dogadjaj ove sezone u ovoj našoj Biblioteci :) Svi se radujemo s tobom, nemoj da nas izostavljaš iz priprema i planova.
Baš pažljivo od tebe što si dogovorila muziku da roditelje uživaju.

Nećemo, taman posla. Pa to je najvažniji društveni dogadjaj ove sezone u ovoj našoj Biblioteci :) Svi se radujemo s tobom, nemoj da nas izostavljaš iz priprema i planova.
Jeste najvažniji događaj. Jao kakav lep smajli :zaljubljena:
A nadamo se i nekoj bebi. Da pravi društvo Jovanu, Dunji i Nikoli. Oni su se svi rodili u vreme trajanja ove teme :D
O... sve više i više obaveza za mladence i one koji plaćaju svadbu.

Počela sam da čita, Promena, Mo Jena i pročitala skoro pola u odlasku i povratku iz grada. Pa onako, ništa naročito, kao njegova autobiografija, pominju se neki dogadjaji, pa navodi da je o tome pisao u ovoj ili onoj priči...
Inače sam proskitala Bulevarom Revolucije (dobro, Kralja Aleksandra), gurala se s malim i velikim maturantkinjama i njihovim mamama... (da se nadovežem na temu od pre neki dan, usput, Kamenita, baš si imala sreće sa ćerkom i njenim željama za maturu) .... a ja sledeće godine opet :dash:...
probavala cipele, gledala pantalone i majice i na kraju kupila samo kilo pasulja na akciji u Idei. :zcepanje:
Šoping najt svako vidi na svoj način :zcepanje::hahaha::zcepanje:

- - - - - - - - - -

Ovu moju Ljubav malim slovima sam pročitala do pola. Lepa je.

Joj i ja bih se sada udavala ili bar zabavljala.
Jos jednom, uzivaj Kerefeko u svakom mogucem trenutku. :)
Mnogo je lepo biti zaljubljen, kad te neko voli...

A ja trenutno volim samo knjige. Nije ni to lose.
Idem u ponedeljak u biblioteku.
Najbolje je kada ja to sama odradim, a ne neko drugi.

Apsolutno se slazem :-) Kad citam Kerefekine postove imam osecaj kao da i mi ucestvujemo u malim velikim pripremama, detaljima..
Meni je to slatko i bas romanticno..
hochzeit-smilies-060.gif

I ja volim 'spamovanje' oko Kerefekinih priprema :heart:
Ali sam propustila kad je srecni dogadjaj :rumenko:

Isla sam sa Jovanom do sajma knjiga u petak, bili i do standa Srbije :)
Ovde je ulaz besplatan, ima dosta pratecih programa, posebno za decu. Ali posecenost nije velika, uopste nema guzve.

I dalje citam 'Caj sa Kavafijem' i mnogo je lepa knjiga. Samo sto puno zujimo pa citam jedino pred spavanje, dakle po 3-5 strana uvece.

Kad god pomeneš tu knjigu ja se setim da moja tetka stanuje u ulici Konstantina Kafavija, za koga većina nas nikad nije čula, ali kad je ulica dobila to ime, onda sam se potrudila da saznam ko je on bio, te tako sad znam da je bio grčki pesnik. To čitaš na grčkom?
Inače ulica je u relativno novom zemunskom naselju Altina i imaju mnogo lepe nazive ulica, po našim glumcima: Pavla Vujisića, Ljiljane Krstić, Vitora Starčića, Stojana Dečermića, rediteljima: Akira Kurosave, Aleksandra Petrovića, pa onda po sportistima: Emila Zatopeka, pa još po piscima: Borhesova, Kortesarova, Oskara Daviča..... https://www.google.rs/maps/@44.8553813,20.3505207,16z
I jedna mnogo važna stvar: DONELA SAM DANAS SVE NAŠE KNJIGE od roditelja gde su bile u pomoćnoj prostoriji skoro 5 godina. :vatromet::orkestar:

Završila Letnje laži, B. Šlink.

Knjiga se sastoji od sedam priča. Meni je bilo interesantno da je u šest priča muškarac glavni lik, tek je u sedmoj žena.

Pre par dana je Bi dala dobar prikaz, da se ne ponavljam. Priče se vrte oko nekih odnosa, uglavnom porodičnih ili muško-ženskih. Kako sam već pomenula, jako su mi ti muški likovi i te njihove slabosti, zbog kojih su se i pojavljivale letnje laži, išli na živce. Samim tim, trebalo bi da je pisac uspeo u svojoj nameri. Izazvao je emociju kod mene.

Konačan utisak, knjiga mi se uglavnom dopala, dopada mi se i kako piše, ali sve u svemu...onako, sviđa mi se, ali oduševljena nisam.

Znači, razumeš me... nećemo ih još poredjati u "biblioteku" jer mora još nešto da se radi, pa da se ne praše, ali bar su nam tu.

A Letnje lažni, nisu ništa epohalno, ali su prijatne. Vidiš, kako si ti primetila da je samo u jednoj priči žena glavni lik. Ja uopšte nisam obratila pažnju.

Pa sad je fora da se po svadbama daju pokloncici gostima..bombonice u mreži ći,kesice lavande,kolacic,cokoladica onako spakovano za venčanje,ficok rakije...pa izmedju ostalog,meni se najviše dopada da poklonim saksijice sa malim čuvarkucom...

E to nisam znala, za te poklončiće. Uzeću malo slobode i reći da ti je ideja sa čuvarkućom super. Kažu da svaka kuća treba da ima ispred vrata, ulaza ili praga čuvarkuću, da joj to donosi dobro. Mi smo našu, tj.moja mama, zapatili kad smo se uselili u kuću, stoji tako blizu ulaza i blizu trideset godina, i baš je lepa. I nije nam loše;)

Još ovo, čini mi se da svi uživaju dok spamuju na tvoj račun, zato samo uživaj!

Ćao, devojke. Samo što sam stigla iz kafane, slavili smo Dan škole... Umorna sam (čitaj: pripita) ko pas, zato neću moći da komentarišem vaše poruke, ali, znajte, uredno sam ih pročitala. :heart:
Jutros seminar iz oblasti matematike pre priredbe, sutra nastavak... Plaćen je, na nivou opštine, ne smem da ga propustim...:(
Sve vas volim.
:cmok:

Rado, najsigurnije je da ti za sada malo prilegneš, hm? :hik:
Kad god pomeneš tu knjigu ja se setim da moja tetka stanuje u ulici Konstantina Kafavija, za koga većina nas nikad nije čula, ali kad je ulica dobila to ime, onda sam se potrudila da saznam ko je on bio, te tako sad znam da je bio grčki pesnik. To čitaš na grčkom?
Inače ulica je u relativno novom zemunskom naselju Altina i imaju mnogo lepe nazive ulica, po našim glumcima: Pavla Vujisića, Ljiljane Krstić, Vitora Starčića, Stojana Dečermića, rediteljima: Akira Kurosave, Aleksandra Petrovića, pa onda po sportistima: Emila Zatopeka, pa još po piscima: Borhesova, Kortesarova, Oskara Daviča..... https://www.google.rs/maps/@44.8553813,20.3505207,16z
I jedna mnogo važna stvar: DONELA SAM DANAS SVE NAŠE KNJIGE od roditelja gde su bile u pomoćnoj prostoriji skoro 5 godina. :vatromet::orkestar:
Mali korak za čovečanstvo, ali veliki za tebe :D

Rado, najsigurnije je da ti za sada malo prilegneš, hm? :hik:

Mali korak za čovečanstvo, ali veliki za tebe :D

Upravo tako. I muž je doneo svoje stručne i odmah ih odneo direktno u podrum gde smo instalirali stari plakar iz kuhinje, tako da je i to značajan momenat jer sam se plašila da će ih doneti u stan, a nema mesta ni za ove fine komplete i nekomplete

Upravo tako. I muž je doneo svoje stručne i odmah ih odneo direktno u podrum gde smo instalirali stari plakar iz kuhinje, tako da je i to značajan momenat jer sam se plašila da će ih doneti u stan, a nema mesta ni za ove fine komplete i nekomplete

:pljus: mene bi srcka strefila da mi neko odnese strucne knjige u podrum (al on je to sam dobrovoljno :think:)

Cao zenske! Kerefeko bas lepe vesti, cestitam!

Pa uvek su stajale u nekim podrumima, a nije baš ni vodio računa o njima. Ja sam sve knjige lepo spakovala u kutije i zalepila selotejpom. Bolje im je bilo nego da su stajale na nekoj polici, čak i u stanu, više bi se nakupile prašine. A one je svoje stavio u one fine papirne kese, otvorene gore, upadala prašina, nahvatala se paučina. A baška što mu skoro uopšte ne trebaju. Ipak sad većina stvari može da se nadje na internetu i lakše i brže i inovirano.
Moja najvažnija stručna knjiga - rečnik izdat 2000. godine je već potpuno zastareo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back