Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l znate da su me na jednom drugom forumu opomenuli sto sam napisala dva posta jedan za drugim i to onako bas sam dobila packe i kao ubuduce cu morati ..neznam nizašta...jer da to znam, ne bih tako zaredjela..Al dobro sad...

Znam da je to jedno od glavnih pravila na forumu gde je moj sin moderator, da ne sme da se piše post za postom i ne treba da se citira prethodni post, ako se odmah odgovara na njega. A kako će se znati da se neće neko ubaciti izmedju dok ja pišem post. Kako ja to nekad umem opširno.

Danas sam se divno družila sa forumašicom na L. :per: Vreme nas je poslužilo, puno smo šetale, pričale, pile kafu na splavu, gledale u Dunav.....

Pred poslepodnevnu dremku doslo mi da upisem dve knjige na spisak, al` vec sam bila legla (prehladila sam se, pa se grozno osecam - kao da su me tukli) i posle sna, ne mogu da se setim naslova jedne knjige. Na vrh mi je jezika, ali treba da mi se otvori odgovarajuca fioka u mozgu...

Poslednja izmena:
Samo da mahnem :cao:
Slabo čitam ovih dana... Forsajti su i dalje na dnevnom redu kod mene ( tek sam na četvrtini, ostalo mi je još oko 700, uhh...). Tražila sam haljinu da kupim ili matrijal da šijem haljinu zbog svadbe u junu, i ceo grad sam obišla i našla ipak materijal, pa ću šiti. Ima divnih haljinica u radnjama, ali su dnevne varijante, pa mi to nije odgovaralo.Na kraju sam uzela materijal sav u šljokicama (lepim), u smaragdno zelenoj boji, pa pošto je materijal efektan, haljina će biti jednostavna ravna. Valjda će dobro ispasti...Tako da sam skitala ovih dana, nisam čitala. A nisam nosila ni knjigu za bus, tako da sam se baš ulenjila.

Lamar i Bi, lepo što ste se družile :)

Poslednja izmena:
Nije los - Mat Dan - Vencani kum i/ili Najbolje od muskarca..Sad ne znam koliko ce te nasmejati, ali pogledaj sadrzaj..

- - - - - - - - - -

Znam za taj film o maf. porodici, videla sam trailer, De Niro, Misel Pfajfer..nisam znala da ima knjiga..rodo, ako se setis naziva - napisi.

@ Watterfall
Znam za taj film o maf. porodici, videla sam trailer, De Niro, Misel Pfajfer..nisam znala da ima knjiga..rodo, ako se setis naziva - napisi.

Setila sam se. Roman se zove ``Malavita`` od francuskog pisca Tonina Benakviste.
Skorseze je napravio film. Mislim da je roman zabavan. Prica o mafijaskoj porodici koja bezi u Francusku i jos svasta. A Malavita je pas...
Da imam love kao sto je nemam, sigurno bih je kupila...[/QUOTE]

http://laguna.rs/n2352_knjiga_malavita_laguna.html

A film se zove The Family i mislim da je daleko bolje da pogledate film nego da citate knjigu.
Prava komedija sa odlicnim De Nirom, mi smo porodicno uzivali u toj ludoj porodici.

Eto!

Samo da mahnem :cao:
Slabo čitam ovih dana... Forsajti su i dalje na dnevnom redu kod mene ( tek sam na četvrtini, ostalo mi je još oko 700, uhh...). Tražila sam haljinu da kupim ili matrijal da šijem haljinu zbog svadbe u junu, i ceo grad sam obišla i našla ipak materijal, pa ću šiti. Ima divnih haljinica u radnjama, ali su dnevne varijante, pa mi to nije odgovaralo.Na kraju sam uzela materijal sav u šljokicama (lepim), u smaragdno zelenoj boji, pa pošto je materijal efektan, haljina će biti jednostavna ravna. Valjda će dobro ispasti...Tako da sam skitala ovih dana, nisam čitala. A nisam nosila ni knjigu za bus, tako da sam se baš ulenjila.

Lamar i Bi, lepo što ste se družile :)

Ko priznaje, pola mu se prašta... :lol:

Setila sam se. Roman se zove ``Malavita`` od francuskog pisca Tonina Benakviste.
Skorseze je napravio film. Mislim da je roman zabavan. Prica o mafijaskoj porodici koja bezi u Francusku i jos svasta. A Malavita je pas...
Da imam love kao sto je nemam, sigurno bih je kupila...

http://laguna.rs/n2352_knjiga_malavita_laguna.html

A film se zove The Family i mislim da je daleko bolje da pogledate film nego da citate knjigu.
Prava komedija sa odlicnim De Nirom, mi smo porodicno uzivali u toj ludoj porodici.

Eto![/QUOTE]

Hvala Mirka :) I svrati malo cesce :-)

Kad vec pominjete Bjelicu, moram da priznam da me kopka njena knjiga Spas, procitala bih je iz radoznalosti a i iz par intervjua bih rekla da je malo promenila filozof. u pozitivnom smeru...(mada i dalje postoje neke stvari koje mi smetaju kod nje...)
"malo'' mi je muka od prodavaca magle, generalno..Ne mislim da je Isidora to, za nju ne znam..
ali te price 'eto, krpimo se''nemamo love', ali srecna sam radi malih stvari..ma vazi :roll:
pa onda uplate sebi letovanje na Baliju...lupam sad, ali nadam se da shvatate sta sam htela da kazem..:aha: Ta jeftina demagogija i podilazenje
obicnom coveku u Srbiji, prosipanje iz supljeg u prazno..sve mi je to foliranje..
Jer ako nekoga raduju male stvari on ce to svojim primerom pokazati, sta ima da smara i prica o tome..

Da ne budem skroz off - citam Poslednja vojvotkinja ali slabo mi ide, boli me glava..da l od vremena ili sta vec..

eh, da vam se pohvalim ili požalim, ne znam ni sama. Prolazim pored trafike i vidim Blic žena u celofanu. Pridjem, ono neka knjiga od Daniele Stil. Neću. Pogledam šta još ima, ono Nedeljnik u celofanu, sa knjigom Mo Jena, Promena, kupim, nobelovac je nobelovac! Otvorim, knjiga 122 strane, krupna slova, neka uska šlajfna, onako, skoro ništa. A Nedeljnik isti onaj koji sam kupila sa Ljosom. Dvobroj, 24. april - 1. maj. Već je valjda i sledeći izašao. A nisam ni prethodni pročitala. Baš sam danas sredjivala neke papire, časopise, novine, knjige, flajere iz prodavnica, koje sam samo gurala u noćni ormarić. Imam dva Nedeljnika nepročitana, dve Glorije, jedan Story, jedan NIN, nekoliko onih priča Agate Kristi što su izlazile u Politici... osim Agate Kristi, verovatno ostalo neću ni pročitati. Mislim, svi ti časopisi su zamlaćivanje.

Ja sam prolupala. Uzela sam iz biblioteke knjigu Poslednji slučajevi gospođice Marpl, krenem s čitanjem priča pa mi sve kao nešto poznato, ali nemam pojma ko je ubica/lopov i tako to. Onda prelistam svoju sveščurinu u koju zapisujem naslove pročitanih knjiga i vidim da sam ovu čitala 2012. Uopšte nije prošlo mnogo vremena, a ja već zaboravila. A nisam ni stara pa da se vadim na godine. Ranije mi je bilo smešno kad neko ne može da se seti da li je čitao određenu knjigu, ali izgleda da nam se memorija, kao kod kompjutera, popuni pa ne može više ništa da stane. I u toj svesci uredno stoji zapisano da sam čitala i Šlinkovog Čitača, a ja se toga uopšte ne sećam.

Pročitala sam Rođeni u nedelju Ingmara Bergmana. Nije mi legla. Bilo mi je drago što ima samo 114 strana jer ne volim da čitam opise klanja teleta ili kako svaki čas neko od likova ide u toalet (pa onda opiše šta tamo radi :roll: ). Mislim da većina nas u detinjstvu doživi i zanimljive i potresne stvari, ali to ne znači da svi treba da ih pretočimo u knjige (ili filmove).

p.s. Kanela, ja sam mislila da ti živiš u Atini, a ne u Solunu. Mi smo prvo uplatili aranžman za Atinu, ali ga je agencija otkazala zbog nedovoljnog interesovanja, pa smo otišli u Solun. A bili smo svega 3 dana u gradu i nismo stigli da obiđemo sve što smo naumili.

p.p.s. Pahuljice, baš lepo za haljinu. Ja sam za sestrino venčanje kupila jednu još u martu i bila sva srećna što sam je ulovila na ogromnom popustu, a merkala sam je mesecima pre toga. I onda je ponovo probam pre neki dan i zaključim da mi se uopšte ne nosi. :think: Zatim sam obišla nekoliko prodavnica i uzela jednu u Mangu, valjda se neću ponovo predomisliti. A strašno je loš izbor, sve nešto prenakićeno, za maturu i sl. Jezivo skupo za onaj jadni materijal od kog su šivene, pa još neki silni konci vise, cirkoni otpadaju... (pričam konkretno za Quiz radnju, ali ima ih još u tom stilu).

Poslednja izmena:
Hvala Mirka :) I svrati malo cesce :-)

Citam vas ja povremeno ali posto nista drugo ne citam a i ne osecam se vise kao deo ovog foruma, vise kao voajer ove teme, tisina mi vise odgovara :)

Teme radi - dobila sam danas divne preporuke za knjigu Monah Kalist.
Moze da se nadje na netu u pdf formatu http://www.istokpravoslavni.org/files/pdf-Monah Kalist.pdf pa eto malo da doprinesem.

Kancelariju delim sa devojkom koja mnogo cita, i cija mama mnogo cita i onda zajedno besomucno kupujemo knjige i uzivamo u tome.
A bogu hvala Laguna nam iza coska :) Vulkan na oko 500, knjizara Knjizevne zadruge tacno ispod nas....u sred smo srede.
Jos uvek nisam dovoljno hrabra da od Arsenijevica trazim posvetu a srecemo se na dnevnoj bazi.

Mirka, ti radiš u Vukovom Bermudskom trouglu.

Dakle, Letnje laži. Zasad pročitala tri priče, na četvrtoj sam. To je otprilike na pola, mislim da ima šest priča. Kako me nerviraju dotični muški likovi, au.... I njihove letnje laži... Knjiga je lepo pisana, al mi malkice pomerena. U stvari, pomereni su dotični muški likovi.

No dobro, idemo dalje.

Drage Žene,

Sigurno većina vas zna za temu Čitalački klub sa Književnosti.
Znam da mnoge od vas svraćaju i na donje spratove, iako ređe pišu.

Kad spojim te dve stvari sa predlogom da najnoviji predlog za čitanje u Klubu bude Saramagova Sedam sunaca sedam luna, shvatim da bi bilo baš lepo da nam se pridružite pa da svi zajedno komentarišemo.

I baš bih se obradovala kad biste došle i sad i malo češće (da se ne penjem ja kod vas, visoko je) :)

Poslednja izmena:
@Mirka,
u lepom si okruzenju..:-) Meni uvek bzvz kad nekoga nema (dugo) ali eto.. povremeno svrati..kad se setis..

Monah Kalist mi je vec na spisku, mada nikada nisam citala previse verske literature, osim dve knjizice Oca Tadeja.

@Nora,
hvala na pozivu :-)

- - - - - - - - - -

Pocela Petog jahaca, triler Dzejmsa Patersona, ali izgleda da sam ga citala na engleskom. Pa ne znam da li da ostavim ili da ga dovrsim...

Mislila sam da mogu da moderisem pdf Tenis... ali znas kakvi su muski kad je sport u pitanju. Nece zensko pa to ti je...
Ne mozes da ih ``pomiris`` nikako. Stalne svadje i tako to.

Ma sta te briga, ni ovako ti nije lose ;) Bolje da si mirna

Drage Žene,

Sigurno većina vas zna za temu Čitalački klub sa Književnosti.
Znam da mnoge od vas svraćaju i na donje spratove, iako ređe pišu.

Kad spojim te dve stvari sa predlogom da najnoviji predlog za čitanje u Klubu bude Saramagova Sedam sunaca sedam luna, shvatim da bi bilo baš lepo da nam se pridružite pa da svi zajedno komentarišemo.

I baš bih se obradovala kad biste došle i sad i malo češće (da se ne penjem ja kod vas, visoko je) :)

Uvek sam za...:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back