Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitala sam sve knjige iz biblioteke.
Trebala bih ici da ih zamenim, mada imam jos vremena do roka vracanja.
Ali uvek razmisljam da ce mozda neko upravo da trazi te knjige koje sam pozajmila, pa hocu da ih vratim sto pre.
A glava me boli, izludjuje me, ne mogu nista da radim, pa ni da citam, sinoc sam pocela ``Pogrebne obicaje``, sutra opet kod lekara, kuce mi zavija, dala sam joj jutros poslasticu da bar ona bude dobro raspolozena, kad ona pocela da place (cvili), sto nema jos, grebe me sapicom, trazi jos... a kako da joj dam kad je ``elegantno popunjena``. :(

Završila 'Sedam sunaca i sedam luna' i nemam ništa drugo da kažem nego Saramago <3

Možda i najlepša ljubavna priča koju sam u skorije vreme pročitala, bez patetike, bez preterivanja, lepa, nenapadna, životna, baš kakva ljubav i treba da bude.
Stil, tipično, njegov. Predivni opisi, sjajne misli, ruganje crkvi i vladarima...

E odavno hoću da vam kažem,pa nikako...
Znate da ja nisam fan ovih naših voluminiziranih spisateljica...Nije ni moja mama...medjutim, pročitala je u Story-ju intervju sa Isidorom Bjelicom nakon njene bolesti i poželela da pročita onu njenu knjigu o tome...Spas.
U to vreme, ja o tome ne znam ništa i tata joj kupuje ( po najgoroj mogućoj ceni, bez moje kartice i popusta i to u marketu i još, što stalno naglašava, misleći da to daje posebnu težinu,u smislu razgrabljenosti - poslednji primerak - u marketu, naravno).
Elem, ona to proguta za jedan dan i oduševi se...Ne stilom, nego načinom razmišljanja, stvarima koje eto nije sagledavala...i ubi se žena da mi uvali da pročitam..Htela je da mi je spakuje za put u Sloveniju, pa odustala, kao da mi ne kvari tematikom...
I sad, malo, malo , pa je u razgovoru s nekim čujem da o tome priča..i čim vidi da je slušam, kreće sa...meni ja ta žena bila antipatična, ali eto kroz šta je sve prošla, pa kao nema to neku književnu vrednost,ali je nateralo da se zamisli...

Ja na kraju neću imati kud, moraću da čitam zbog nje...

Poslednja izmena:
Završila 'Sedam sunaca i sedam luna' i nemam ništa drugo da kažem nego Saramago <3

Možda i najlepša ljubavna priča koju sam u skorije vreme pročitala, bez patetike, bez preterivanja, lepa, nenapadna, životna, baš kakva ljubav i treba da bude.
Stil, tipično, njegov. Predivni opisi, sjajne misli, ruganje crkvi i vladarima...

A to nije ono 300 čudesnih ksunaca?

Ja sam pročitao za praznike Salemovo, u, što je strašno, menjam nick u Poplašen :))) A jeste skeri. Odlična knjiga, odlična!

Kerefeko, ja sam citala Bjelicu pre 25 godina i gotivila je onako blesavu (podseca me na mene :)), ali nisam mogla da pratim njenu hiperprodukciju. Ne bih dala pare za njene knjige (jedan decko iz komsiluka me je snabdevao), ali mogu da procitam, nece me ujesti...:lol: Mozda i Spas potrazim u biblioteci.

Rale, al jako je dobra, biliv mi :)

Ako se ne varam, i dobro se sećam, ti si pokušala sa IT. Pa razumem, debelo, a dosadno, naravno da ti se nije dopalo i još loš prevod.

Ako nađeš Salemovo, probaj.

Citala sam Kutiju u obliku srca, njegov sin pisao, ali nista posebno (za moj racun) koliko se Bilja odusevila...;)

- - - - - - - - - -

E, jedva cekam da je procitam. Da li prvo to ili Rikarda Reisa, pitanje je sad...:think: Ipak to. :cmok:

Znate da ja nisam fan ovih naših voluminiziranih spisateljica...Nije ni moja mama...medjutim, pročitala je u Story-ju intervju sa Isidorom Bjelicom nakon njene bolesti i poželela da pročita onu njenu knjigu o tome...Spas.
U to vreme, ja o tome ne znam ništa i tata joj kupuje ( po najgoroj mogućoj ceni, bez moje kartice i popusta i to u marketu i još, što stalno naglašava, misleći da to daje posebnu težinu,u smislu razgrabljenosti - poslednji primerak - u marketu, naravno).
Elem, ona to proguta za jedan dan i oduševi se...Ne stilom, nego načinom razmišljanja, stvarima koje eto nije sagledavala...i ubi se žena da mi uvali da pročitam..Htela je da mi je spakuje za put u Sloveniju, pa odustala, kao da mi ne kvari tematikom...
I sad, malo, malo , pa je u razgovoru s nekim čujem da o tome priča..i čim vidi da je slušam, kreće sa...meni ja ta žena bila antipatična, ali eto kroz šta je sve prošla, pa kao nema to neku književnu vrednost,ali je nateralo da se zamisli...

Kažu da je to možda najprodavanija Lagunina knjiga. Šta ja znam, otvorena sam i za tako nešto. Pogotovo što kaže da je tu sakupila sva svoja iskustva u borbi protiv opake bolesti i da misli da to može da pomogne ljudima, da ne moraju da lutaju i da tragaju kao što je ona, nego da imaju ne jednom mestu šta sve mogu da probaju. Delovala mi je nekako iskreno. A po tome kako ju je tvoja mama progutala u jednom dahu, sigurno tu ima nešto. Pogotovo kad se ljudi razbole... daleko bilo. Ali često nemaju prave informacije, koje sve mogućnosti postoje. Verovatno kad si mlad i zdrav drugačije gledaš na sve to.

a evo dogovaramo susret i sa još jednom drugaricom iz detinjstva s kojom smo malo izgubile kontakt, a koja me pre neki dan našla na fejsu. I onda neko kaže fejs bezveze. Pa zavisi za šta se koristi. Meni je uglavnom veza sa rodbinom po svetu i starim prijateljima.

I ja sam probala da čitam Bjelicu. Šta probala, pročitala tri-četiri knjige. Samo mi je knjiga, kako li se zvaše, valjda Srpske kraljice bila u redu. Al', kad sam pročitala Ljubav u Tunisu, e to je bio kraj. Znači, u top deset najbesmislenijih koje sam pročitala. Tu smo raskinule.

Sad, Spas je verovatno drugačiji, ali je kredit kod mene potrošila.

Kažu da je to možda najprodavanija Lagunina knjiga. Šta ja znam, otvorena sam i za tako nešto. Pogotovo što kaže da je tu sakupila sva svoja iskustva u borbi protiv opake bolesti i da misli da to može da pomogne ljudima, da ne moraju da lutaju i da tragaju kao što je ona, nego da imaju ne jednom mestu šta sve mogu da probaju. Delovala mi je nekako iskreno. A po tome kako ju je tvoja mama progutala u jednom dahu, sigurno tu ima nešto. Pogotovo kad se ljudi razbole... daleko bilo. Ali često nemaju prave informacije, koje sve mogućnosti postoje. Verovatno kad si mlad i zdrav drugačije gledaš na sve to.

Mama nije neko ko se tek tako zaludi, pa sad i mene kopka..i postala je sva nekako...ne znam, čim nešto oštro komentarišem, odmah je u fazonu, nemoj tako, treba praštati, ne znaš koju muku taj neko ima i zašto je takav...
Priznajem da je taj intervju u Story - ju bio emotivan...

I ja sam probala da čitam Bjelicu. Šta probala, pročitala tri-četiri knjige. Samo mi je knjiga, kako li se zvaše, valjda Srpske kraljice bila u redu. Al', kad sam pročitala Ljubav u Tunisu, e to je bio kraj. Znači, u top deset najbesmislenijih koje sam pročitala. Tu smo raskinule.

Sad, Spas je verovatno drugačiji, ali je kredit kod mene potrošila.

Nisam nikad ništa njeno čitala..ne sporim da je veoma pametna žena,ali ne volim prostakluk i prenemaganje nikako...
Uopšte taj estradni milje, kojem se priklonila...
Pročitaću jednom , mami za ljubav, ali sada stvarno nisam raspoložena za teške teme,a i nemam kada da čitam ni ono što želim...

Nisam nikad ništa njeno čitala..ne sporim da je veoma pametna žena,ali ne volim prostakluk i prenemaganje nikako...
Uopšte taj estradni milje, kojem se priklonila...
Pročitaću jednom , mami za ljubav, ali sada stvarno nisam raspoložena za teške teme,a i nemam kada da čitam ni ono što želim...

Kerefeko, te knjige se čitaju k'o da piješ čašu vode. Za tren. Tako da, zarad majčine ljubavi, možeš da probaš. Treba da probaš, zbog mame, isključivo.

Doduše, lako je meni da pametujem, ni moja mama ne voli I.B. :zper:

Kerefeko, te knjige se čitaju k'o da piješ čašu vode. Za tren. Tako da, zarad majčine ljubavi, možeš da probaš. Treba da probaš, zbog mame, isključivo.

Doduše, lako je meni da pametujem, ni moja mama ne voli I.B. :zper:

Hoću...obećavam.

- - - - - - - - - -

Nije sve dobro, King se bavio isto hiperprodukcijom, štancovao je godinama barem po jedan naslov, ali ono što je dobro - stvarno vredi :))

Istina...
Svidja mi se Razvigor - retko korektan forumaš...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back