Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad sam ja gvirnula preko pretrage - citala mama od milice i pricalica, dopala im se.
(a ja sam pomesala sa nekom drugom..)
I meni je ona na spisku, ali iz biblioteke.

Vec sam pitala ali ne dobih odgovor - sta sa mamom od milice i Dragonfly? zna li neko?

Pahuljice,
neko jeste citao (da l dana ili Kerefeka, nisam sigurna..) Potrazi preko pretrage.

Meni su se dopale dve nove knjige iz Lagune - Ostrvo leptira i U zemlji belog oblaka..ali necu kupovati (bar ne za sada).

Sad sam ja gvirnula preko pretrage - citala mama od milice i pricalica, dopala im se.

Vec sam pitala ali ne dobih odgovor - sta sa mamom od milice i Dragonfly? zna li neko?
Treba da koristim pretragu, nego mi je nekad lakše da pitam:zkez:

Gledala sam i ja U zemlji belog oblaka, ali sam videla na netu da imaju i nastavci, tako da ne znam šta da radim. Nervira me kad objave jednu knjigu i posle kao da nema veze što sledi nastavak priče. Nije to slučaj naravno sa svim serijalima, da ne grešim dušu.

kupila sam blokče i upisujem vaše predloge
naka-1.gif
Što ti dobro blokčeeee...

Ma šta blokče, ja imam 23 kucane strane vaših predloga :D

Ja ne znam, ali bih volela da se pojave :cmok:
I ima tu još nekih koji su se pogubili, da ih sada sve ne nabrajamo :evil:

- - - - - - - - - -

Počela sam Norvežanina Per Petešuna. Miriše na dobro :D

Je l čitao neko Zaboravljeni vrt, Kejt Morton? Planiram uskoro neku kupovinu, pa me zanima šta kažete za ovu knjigu. Ima dosta pozitivnih komentara na sajtu Lagune, ali meni je bolje da vidim ovde mišljenje. Ima je moja drugarica, ali ona još nije čitala pa ne zna kakva je. Pa da vidim da li je za kupovinu ili je dovoljno da je pozajmim?

Ja sam čitala, lepa je. Čitaću je opet, a nameravam da uzmem i Davne sate iste autorke.

Završila Restauraciju i počela Vrt večernjih magli. Mada, uhvatila me ovih dana želja da ponovo čitam Pesmu leda i vatre, tako da će me to sigurno usporiti.

Je l čitao neko Zaboravljeni vrt, Kejt Morton?

čitala :uja: mnogo mi se dopala :) potpuno dobar i lep film može da se napravi...kako da kažem - mnogo bolja verzija ketrin veb, mnogo mnogo bolja...bar meni :)

e, da javim - sinoć završila sa čitanjem romana ''let'' vlade arsenijevića. naprosto divna knjiga! fenomenalno napisano, ima svega - ljubavi, smrti, problema dete - roditelj...nema patetike...a plus se koješta sazna o našim ljudima i njihovom životu u bečkereku prvih decenija prošlog veka.
ma super, najtoplije preporučujem :)

Što ti dobro blokčeeee...

Ma šta blokče, ja imam 23 kucane strane vaših predloga :D

pa debelo blokče
mara-2.gif

Ja sam čitala, lepa je. Čitaću je opet, a nameravam da uzmem i Davne sate iste autorke.

''davni sati'' nisu tako dobri kao ''zaboravljeni vrt''. da mi je ova pamet, ''davne sate'' ne bih kupila, a ''zaboravljeni vrt'' - da.

Poslednja izmena:
''davni sati'' nisu tako dobri kao ''zaboravljeni vrt''. da mi je ova pamet, ''davne sate'' ne bih kupila, a ''zaboravljeni vrt'' - da.

Hvala za info, Norma. Ja sam Davne sate mislila iz bibliteke da pozajmim. Na listi mi je da je pročitam u 2014. pa kad nađem, nađem :)
Zaboravljeni vrt sam kupila čim je izašao jer mi s vremena na vreme dune da se počastim svežim naslovima (inače uglavnom kaskam za vama na temi i čitam knjige nakon 2-3 pa i više godina od objavljivanja kod nas).

Sad čitam 3 knjige u isto vreme, biće da mi je proleće malo udarilo u glavu

čitala :uja: mnogo mi se dopala :) potpuno dobar i lep film može da se napravi...kako da kažem - mnogo bolja verzija ketrin veb, mnogo mnogo bolja...bar meni :)

Knjiga otišla na spisak. :hvala:

Hvala za info, Norma. Ja sam Davne sate mislila iz bibliteke da pozajmim. Na listi mi je da je pročitam u 2014. pa kad nađem, nađem :)
Zaboravljeni vrt sam kupila čim je izašao jer mi s vremena na vreme dune da se počastim svežim naslovima (inače uglavnom kaskam za vama na temi i čitam knjige nakon 2-3 pa i više godina od objavljivanja kod nas).

Sad čitam 3 knjige u isto vreme, biće da mi je proleće malo udarilo u glavu
Isto. :)

Inače, brljavim Musoa. (Knjiga je Kako bih bez tebe). Nisam oduševljena. Videću da je završim danas, sutra, i da nastavim Grofa da čitam. (Grofom sam oduševljena iako mi je ostala još trećina, ali utisak je ipak tu).

Je l čitao neko Zaboravljeni vrt, Kejt Morton? Planiram uskoro neku kupovinu, pa me zanima šta kažete za ovu knjigu. Ima dosta pozitivnih komentara na sajtu Lagune, ali meni je bolje da vidim ovde mišljenje. Ima je moja drugarica, ali ona još nije čitala pa ne zna kakva je. Pa da vidim da li je za kupovinu ili je dovoljno da je pozajmim?

Kažu da negativne komentare ne objavljuju. Sve su knjige divne i izuzetne kad pročitaš to što tamo o njima piše. Naravno da moraš da pitaš forumašice :worth:

Da vam ispričam kako sam prošla sa akcijom Vulkana sa padajućim cenama, tj. rastućim popustima. Nameračila sam se da kupim trilogiju Gordane Kuić i da odem u terminu od 16-19 kada je popust 40 odsto, pa ako nadjem-našla sam. Stižem u njihovu knjižaru u Zemunu, na brzinu bacam pogled izmedju silnih Nori Roberts i sličnih, vidim Duhovi nad Balkanom (to mi ne treba) i na drugoj gomili Smiraj dana na Balkanu i čujem kako devojka govori "Kasa radi još samo nekoliko minuta. Ako ste nešto izabrali, požurite!" Ja prilazim pitam,a popust od 50%. Pa, kaže, ovaj tržni centar radi do 18, nema načina da mi ostanemo otvoreni. Pitam za prethodne dve knjige Gordane Kuić, kaže, bile su jutros na popustu pa su sklonjene. I ja, šta ću uzmem Smiraj dana, a ove dve ću naručiti preko sajta sa 20 % popusta. Sad, da li su bile na popustu od 30% i da li sam mogla još malo da uštedim, ne znam. Ipak sam malo ućarila. Ali, kako sam stigla u poslednjem momentu! Nisam imala pojma do koliko radi ta radnja. Nekada je u Zemunu subotom posle 15 h bila prava pustoš. Ništa živo nije radilo.
I to me je uvek užasno nerviralo. Dok se ja subotom naspavam, dok doručkujemo, popijemo kafu, bude već jedan sat. Dok stignem do centra i promuvam se, radnje već počinju da se zatvaraju.
Sad ipak ima ponešto da radi malo duže.

Poslednja izmena:
Kažu da negativne komentare ne objavljuju. Sve su knjige divne i izuzetne kad pročitaš to što tamo o njima piše. Naravno da moraš da pitaš forumašice :worth:

Da vam ispričam kako sam prošla sa akcijom Vulkana sa padajućim cenama, tj. rastućim popustima. Nameračila sam se da kupim trilogiju Gordane Kuić i da odem u terminu od 16-19 kada je popust 40 odsto, pa ako nadjem-našla sam. Stižem u njihovu knjižaru u Zemunu, na brzinu bacam pogled izmedju silnih Nori Roberts i sličnih, vidim Duhovi nad Balkanom (to mi ne treba) i na drugoj gomili Smiraj dana na Balkanu i čujem kako devojka govori "Kasa radi još samo nekoliko minuta. Ako ste nešto izabrali, požurite!" Ja prilazim pitam,a popust od 50%. Pa, kaže, ovaj tržni centar radi do 18, nema načina da mi ostanemo otvoreni. Pitam za prethodne dve knjige Gordane Kuić, kaže, bile su jutros na popustu pa su sklonjene. I ja, šta ću uzmem Smiraj dana, a ove dve ću naručiti preko sajta sa 20 % popusta. Sad, da li su bile na popustu od 30% i da li sam mogla još malo da uštedim, ne znam. Ipak sam malo ućarila. Ali, kako sam stigla u poslednjem momentu! Nisam imala pojma do koliko radi ta radnja. Nekada je u Zemunu subotom posle 15 h bila prava pustoš. Ništa živo nije radilo.
I to me je uvek užasno nerviralo. Dok se ja subotom naspavam, dok doručkujemo, popijemo kafu, bude već jedan sat. Dok stignem do centra i promuvam se, radnje već počinju da se zatvaraju.
Sad ipak ima ponešto da radi malo duže.
Ovde na forumu je nameran uzorak ali reprezentativan:D:ok:

Bar si jednu uhvatila na većem popustu. I to znači:)

Meni su objavili nekoliko negativnih komentara...i jos stoje....

Bila sam juce u Bg(birali verenicki prsten..moram da podelim sa vama),pa svracala u Vulkan da pratim akciju i nista nisam kupila.Principijelno...
Srećno Kerefeko:)

Ja sam mislila da ću stići do Vulkana juče, mislila sam da kupim Orkanske visove za jedan poklon, ali nisam stigla da odem. A i sebi ću da kupim ovu knjigu, ali ne znam kad (mislila sam da je možda imam, ali nisam bila u pravu). Pa ću već vremenom videti da li ću novu (na nekoj akciji kad bude), ili polovnu.. Ima još vremena..
A kad smo kod prstena, moram da se nadovežem. Juče sam dobila jedan prsten kao poklon, ali liči malo po obliku na burmu, ali ne mogu da ga nosim sada, da ne zbunim potencijlnog ''protivnika'':malav:

Gledam sad Ples sa zvezdama. Instruktorka koja je od skora počela da nas uči (uz našeg starog i stalnog trenera), pleše u ovom šou. I sad ću da vidim šta zna, šta nas čeka ubuduće na časovima (kad kod stignemo do tog nivoa):mrgreen:

Hvala svima, vase preporuke mi baš znače da uštedim ono malo vremena koje imam na raspolaganju.
Bi, Purpurni hibiskus odmah tražim!

Upravo završavam http://www.laguna.rs/n1328_knjiga_putovanje_kuci_laguna.html
Dopada mi se, baš kao I Muzika I tišina koju smo davno apsolvirale. Možda sete I ovu, ali ne stižem sve da pohvatam :)

Čitam I Saramanga "Smrt I njeni hirovi" ali mi nešto ne leži u ovom trenku, pa ću drugom prilikom.

Poslednja izmena:
Divna si Lamar:heart:

Sjajno su ovo izveli. Bave se baletom, rekla bih. Nisam videla ovaj snimak do sada i baš je dobro. Svaka njoj čast kad veruje partneru ovoliko, da je neće ispustiti. Ja još nisam našla takvog:mrgreen: Muškarci moraju da znaju da vode partnerke u plesu, ali neki i ne znaju i posle dugo godina plesa. Vođenje u plesu (bar kod nas rekreativaca) dođe nekad kao sporedna stvar. Žena prati a muškarac vodi. Tako bi trebalo da bude. Ali pošto to slabo znamo (realno), onda sam ples ne izgleda baš kako bi trebalo. I mi žene ne znamo baš dobro da pratimo. Nekad plešem sa nekim ko baš dobro zna, pa se trudim da pratim, ali pošto ima i onih koji su lošiji od mene onda ja vodim:mrgreen: Ali svakako je divno kada su partneri usklađeni, kao ovi na snimku. Tada zaista izgleda baš onako kako treba da bude - sjajno:)

A skoro sam videla da je onaj snimak gde igramo u Knezu skinut sa neta. Nema ga više:evil: Ne znam što su ga uklonili. Niko od nas koji su učestvovali nije skinuo taj snimak, i sad jurimo da ga nekako nađemo, ali slaba vajda. Ja sam mislila sa ćemo biti večni tamo, al eto:lol: Žao mi je što ga nisam sačuvala...

Poslednja izmena:
Danas je u Domu omladine bio Festival epske fantastke. Moja (par puta već pomenuta) kći je bila, došla potpuno raspamećena i rekla: vodim i tebe sledećegodine. Priogram je obuhvatao svašta, od književnosti i srpske epske fantastike (nisam ni znala da mi to imamo) do demonstriranja srednjovekovnih vešina i nekih svirki. Lepo i bogato osmišljeno, naročito za tinejdžere.

Žozefina, život jedne carice, Keroli Erikson, 378 str., Narodna knjiga, 2006.

Romansirana biografija Žozefine Bonaparte. Lepo napisana, bez dijaloga, ali lako čitljiva. Prikazuje Žozefinin život od detinjstva na Martiniku do smrti u Parizu, 1814. Obzirom na brojne izvore navedene u brojnim fusnotama, imam utisak da je prilično tačno interpretiran njen život.
Žozefina prikazana kao ne previše lepa, niti previše pametna žena, ali sa izraženim socijalnim veštimana, u koje spada i lako upuštanje u intimne veze sa muškarcima. Namerno ne kažem emotivne, jer čitajući knjigu stiče se utisak da je Ž. u sve veze stupala, računajući i vezu sa Napoleonom, zarad materijalne dobiti i sigurnosti. Verovatno to i jeste bila jedina mogućnost za opstanak u borbi za život svoje dece i svoj, naročito nakon razvoda prvog braka. Gotovo promiskuitetna, izblazirana, raskalašna, avanturistkinja, veoma često depresivna i bolešljiva, nestabilna, sitničava i preterano osetljiva, sa druge strane dobre duše i vrlo brižna majka. Sve u svemu, jedna suštinski nesrećna žena i neprekidnoj poteri za srećom.

Apsolutno preporuka, naročito za ljubitelje knjiga sa istorijskom potkom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back