Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, molim te, posalji mi, ako ti nije problem... ja sam ih trazila na sajtovima, ali ne znam kako im se pisu imena na srpskom. Trazila sam i po nazivu romana, ali nista mi jedan sajt o knjigama nije ``izbacio``.
Moj mail je:
mojamilica12@gmail.com

Poslala.

Imaš i bonus u vidu romana "Krhotine" (Karin Slaughter je autor). Sve knjige koje ti poslah su hrvatski prevod ali im to ne umanjuje čitljivost. Koliko vidim poprilično su im dobri prevodioci.

pa, to je i meni...jetse pisao o politici, o savremnoj srbiji, mucno mi je da citam o tome, kad tu mucnost vec zivim (ista stvar se desava kad citam Nin i Nedeljnik, dobre su novine, uzivam u tekstovima, verujem proceni, ali mi je mucno)...a, opet-ima li smisla zmuriti i negirati?

Ni ja nisam bogznakako zadovoljna osobljem u Gradskoj (pisala sam već o tome i kako me nervira kad uđem u biblioteku i zateknem bibliotekarku kako jede sendvič za pultom i tako punih usta priča sa korisnikom). Oni u Zemunskoj su uvek bili ljubazni.
A revizija može da se otegne bogami. Pomagala sam u dvema bibliotekama prilikom revizije (još dok sam studirala) i sve zavisi od toga koliko zaposleni mogu tome da se posvete, da li zabušavaju, koliko vremena je prošlo od prethodne revizije, a naravno i od veličine samog knjižnog fonda.
Napravila sam dva-tri dana pauzu u čitanju, pa sad gledam koju da počnem. Možda Snežnu laticu i lepezu tajni.

I stvorila sam sebi problem od korišćenja anti-perspiranata, otekle su mi žlezde između oba pazuha pa sad moram opet da se gnjavim s doktorima. Ovo nema veze s temom, ali rekoh da napišem da bih vas podsetila da pazite. Ja sam neko vreme gledala sastave dezodoranasa pre nego što ih kupim, ali sam u međuvremenu prestala da obraćam pažnju na to.

Trgovac oružjem[/B] Hjua Lorija (Dr. Haus) i za sada mi se ne dopada nešto naročito. Pisalo je da je to parodija na krimi romane, pa sad da vidim kad malo razradi... Ali prvi utisak je da nije na nekom nivou, neki jefitini, prosti fazoni, na prvu loptu. Videću dalje... ali moja je knjiga, pa ima da je pročitam, nema odustajanja.

Volim Hausa i nameravala sam da kupim knjigu, ali bih je nekako uvek preskočila, nemam pojma zašto. Inače je ne bih ni razmatrala da taj glumac nije autor (kao da to ima ikakve veze s radnjom) :lol:
Čekam utiske kad je dovršiš.

- - - - - - - - - -

I još samo da kažem da se moja (mlađa) sestra udaje i da nemam pojma šta se sestri poklanja za venčanje...

Volim Hausa i nameravala sam da kupim knjigu, ali bih je nekako uvek preskočila, nemam pojma zašto. Inače je ne bih ni razmatrala da taj glumac nije autor (kao da to ima ikakve veze s radnjom) :lol:

- - - - - - - - - -

I još samo da kažem da se moja (mlađa) sestra udaje i da nemam pojma šta se sestri poklanja za venčanje...

ooo, čestitam! Bićeš svastika... uh, kako ružan izraz za tako lepu rodbinsku relaciju, a posebno u tvom slučaju
što si ti lepa
....
Sestri se valja ne poklanja ništa. Nešto ne mogu da se setim da je meni moj brat išta poklonio. Valjda ono gužva oko svadbe, pa se zaboravilo...

Već sam pisala utiske o Hju Loriju iako sam tek počela. Naravno da ću opet.
Ni ja nisam bogznakako zadovoljna osobljem u Gradskoj (pisala sam već o tome i kako me nervira kad uđem u biblioteku i zateknem bibliotekarku kako jede sendvič za pultom i tako punih usta priča sa korisnikom). Oni u Zemunskoj su uvek bili ljubazni.
A revizija može da se otegne bogami. Pomagala sam u dvema bibliotekama prilikom revizije (još dok sam studirala) i sve zavisi od toga koliko zaposleni mogu tome da se posvete, da li zabušavaju, koliko vremena je prošlo od prethodne revizije, a naravno i od veličine samog knjižnog fonda.
Napravila sam dva-tri dana pauzu u čitanju, pa sad gledam koju da počnem. Možda Snežnu laticu i lepezu tajni.

I stvorila sam sebi problem od korišćenja anti-perspiranata, otekle su mi žlezde između oba pazuha pa sad moram opet da se gnjavim s doktorima. Ovo nema veze s temom, ali rekoh da napišem da bih vas podsetila da pazite. Ja sam neko vreme gledala sastave dezodoranasa pre nego što ih kupim, ali sam u međuvremenu prestala da obraćam pažnju na to.

Ja sam pre neki dan pisala recept za dezodorans u domaćoj radinosti, pa da ponovim: 1 kašika kokosovog ulja, 1 kašika sode bikarbone i 1 kašika gustina. Sve se pomeša i stavi u kutijicu od kreme i nanosiš svaki dan. Može da se oblikuje, dobro ohladi u frižideru i stavi u stik (valjda mora stalno da se drži u frižideru). Pa kad to središ probaj, bar je sve prirodno. Ona moja koleginica književnica Sonja već godinu i po dana samo to koristi, jer je i ona imala problema zbog tih industrijskih dezodaranas. Pa je našla recept na nekom francuskom sajtu. Tegla kokosovog ulja košta oko 600-700 dinara, ostalo je smešno jeftino.

Kad smo kod dezodoranasa, ja kupovala nešto u Lilly-iju i uz račun dobila 30% popusta za Dove dezodoranske u spreju. Odem da kupim, a oni 380 dinara. Svi drugi najviše 260, pa ovi i sa popustom izadju skuplje. Pa posle mislim, ne moram ja sve da iskoristim. Nisam iskoristila ni popust za pozorište uz račun iz Lagune. Ali napravila mi se gužva u životu, a nisam mogla da se kloniram da sve stignem.

Moliću lepo, Zemun je Zemun :mafijas:

- - - - - - - - - -

Čestitamo :D a što se pokolona tiče, para nikad dosta :lol:

- - - - - - - - - -

Naravno ja se samo šalim i za biblioteku i za poklon. Istina je da je izbor poklona u tom slučaju jako težak.

Čitam dve doooobre knjige. Baš uživam a utiske ću vam preneti kada isčitam i kada mi utisci budu kompletni

Prijateljice moje, danas nisam otvorila knjigu.
Ona moja Milica, opet nesto krenulo naopako. Dokle vise, ja ne znam. Urusih se zbog nje fizicki i psihicki.
Od 5 jutros se nije smirivala, povracala, nije dala da je drzim, rezala, ubrzano disala, jurcala po sobi, sakrivala se ispod kreveta, grizla, sva sam u ranama tj. hanzaplastima.
Odveli smo je kod veta, kaze stomacni problemi. Ja mislim da nisu, mislim da je nesto sa disajnim putevima... ali ne mogu se sa njim nikako sloziti. A ovaj moj cimer, vec kako da ga nazovem - nece da idemo kod nekog drugog, a ja ne mogu sama da je vodim na Veterinarski fakultet, mada i njih boli ona stvar za zivotinje.
Ovo je za Rupu. Izvini Rado, izvinite me... ne znam sta cu. Ocajna sam. :(

- - - - - - - - - -

I ja sam mladja sestra koja se udaje.I ne treba mi nikakav poklon.Samo da bude tu i mi pomogne da blistam. Da doda svoj sjaj. I evo vec su mi oci pune
suza..

Bili smo danas u Bgd da se dogovorimo sa bendom.
Kasnije malo skitali,pa sam u Vulkanu overila akciju 3za 999. Uzeh Emu, Poslednju kraljicu i kod trece sam se dvoumila između Velikog Getsbija - tvrd povez i Saptaca.I ipak uzeh Saptaca

Iz radoznalosti (a radoznalost je ubila mačku i nagnala Pile da probdi celu noć) krenula da čitam "Krhotine" (autor je Karin Slaughter) i zanoćila. Autorka me toliko "dojmila" da sam skinula još jednu knjigu, roman "Zaslepljena". Ko pretekne brutalnu scenu na samom početku radnja ga usisa i ne ispušta knjigu do samog kraja.

"Krhotine" su nastavak romana "Triptih" (takođe preveden na hrvatski), serijala o detektivu Will(u) Trent(u). Atipičan lik detektiva koji deluje smušeno, nesigurno i pati od disleksije. U Krhotinama se pojavljuje detektivka Faith koja će, ako sam dobro skontala komentare na nekim portalima, postati glavna junakinja sledećeg serijala.

Zaslepljena je roman iz serijala o patologu Sari Linton i njenom ex mužu detektivu.

Nakon Tes Geritsen ne sećam se da me je neki autor toliko okupirao svojim delima. Topla preporuka ljubiteljima ovakve literature.

Iz radoznalosti (a radoznalost je ubila mačku i nagnala Pile da probdi celu noć) krenula da čitam "Krhotine" (autor je Karin Slaughter) i zanoćila. Autorka me toliko "dojmila" da sam skinula još jednu knjigu, roman "Zaslepljena". Ko pretekne brutalnu scenu na samom početku radnja ga usisa i ne ispušta knjigu do samog kraja.

"Krhotine" su nastavak romana "Triptih" (takođe preveden na hrvatski), serijala o detektivu Will(u) Trent(u). Atipičan lik detektiva koji deluje smušeno, nesigurno i pati od disleksije. U Krhotinama se pojavljuje detektivka Faith koja će, ako sam dobro skontala komentare na nekim portalima, postati glavna junakinja sledećeg serijala.

Zaslepljena je roman iz serijala o patologu Sari Linton i njenom ex mužu detektivu.

Nakon Tes Geritsen ne sećam se da me je neki autor toliko okupirao svojim delima. Topla preporuka ljubiteljima ovakve literature.

:ok: :)

Bila sam sad u kupovini, računali su mi članski popust na ovih 30% na Top 20 listu, i još sam imala i količinski popust tako da me je Saramago izašao 330,28din. Tako da, ko ima šta da kupuje sa liste, isplati se. Još danas je taj popust od 30% na Top 20.

Malo kasnije pišem šta sam kupila i šta sam pročitala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back