krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Jedino što sam dobila za novaka su čarapice i Nes od sestre.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tradicionalno se porodično okupljamo 01.01. Pominjani ujka ima rodjendan 31.12.,pa obeležavamo pevanjem, druženjem i razmenjivanjem poklona..
Tako se za mene ispod jelke naslo puno lepih stvarcica i jedna knjiga.....Pola duse sa sve licnom (imenovanom) posvetom autora....Vesne Dedić....Smejte mi se slobodno....i ja sam se smejala..kiselo doduse...
Malo mi je lakse palo, jer je od drage mi osobe koja se potrudila da "ulovi" autorku za mene...nisam imala srca da joj kazem....
Moj dragi je uvek omašio dok mi je kupovao, zato sam mu zabranila da se troši...![]()
Zmijski stub - Džejson Gudvin, Laguna 380 str. 7/10
http://www.laguna.rs/n1108_knjiga_zmijski_stub_laguna.html
Počela davno, završila danas. Ništa naročito.
Prva polovina još i nekako ali druga... sve se nešto vrti u krug. Kratko rečeno nema moju preporuku.
Čitale smo je u isto vremePoslednje što sam pročitala je Zmijski stub sa Lagunine akcije. Početak je obećavao, sva ta atmosfera Carigrada 19. veka me je ponela, ali mi je posle delovalo kao običan krimić. Nije za kupovinu, meni je onako, osrednja.U ovoj godini sam već kupila jednu knjigu, Nikadođiju Nila Gejmena. Vidim da su neke od vas pisale kako uvek kupuju tri knjige u Laguni zbog većeg popusta, ali mene nekako nervira da mi se na bilo kakav način sugeriše koliko da kupim, pa često kupim jednu ili dve. A i ne mogu uvek da nosim sa sobom kroz grad tolike knjige.
Ovih dana se po ceo dan družim s porodicom pa slabo čitam, a idemo i do Zlatibora malo.
Pre nje sam pročitala Djuija, knjigu o mačoru koji živi u biblioteci (mada nije isključivo o njemu jer autorka provlači i detalje iz svog privatnog života, teške slučajeve i bolesti u porodici itd. U sredini se nalaze i fotografije dotičnog mačka koji je poživeo čak 19 godina. Ja nisam baš 'cat person', više volim pse, ali mi je ovo bilo na momente dirljivo. Svaka životinja je posebna i draga na svoj način.
Počela sam Brzopoteznu partiju Dejvida (ili Davida, zaboravila sam) Baldačija i unela sam se baš jer je pravi triler sa priličnim brojem ubistava (čini mi se da Nemezis to voli).
Ja sam se u Noći knjige čudila nekim gospodžama dok su grabile Spas od Isidore Bjelice...![]()
Ok. Nije isto pročitati i kupiti po punoj ceni.Procitala sam odlomak iz te Isidorine knjige u ``Nedeljniku``.
To je prica o tome kako je saznala da ima kancer i taj odlomak me se duboko dojmio.
Da nije bilo njene cerke Vile... sad da ne otkrivam...
Roman nisam citala, osim tog odlomka, ali je Isidora verovatno osetila potrebu da podeli to najgore iskustvo sa ostalim zenama i da ih natera da idu na lekarske preglede te vrste...
Procitala bih je sigurno.
Nisam dobila nijednu knjigu na poklon, jesam joj se nadala...ali ok, ide još jedna N.g možda se sete.
Nox, koje si knjige kupila?
Jeste. Odlična zbirka priča, pročitala sam za sada tri.Ja nisam dobila bas nista za Novu godinu. Sebi sam kupila kupku sa mirisom cokolade i karamele, ako se to racuna. Pogledacu dok sam u Srbiji da narucim makar neku knjigu pa da samoj sebi poklonim
Lamar, Dan zaljubljenih je zaista fantasticna zbirka prica. Svidja mi se sto obradjuje razlicite vrste ljubavi i sto je sve nekako surovo iskreno. Posudila sam je jednoj drugarici a ona odustala na pola, kaze da su sve price tuzne. Ja i dalje tvrdim da su samo realne.
Ja sam juce pocela 'Dodir muzike' od Dafni Kalotaj koja je napisala i 'Rusku zimu'. Na pocetku je delovalo da ce iskoristiti istu konstrukciju kao u Zimi, ono preskakanje iz proslosti u sadasnjost, ali se ispravila brzo. I ovde vodi pricu na slican nacin, predstavljajuci likove cik-cak, ali je generalno uspela da napravi drugaciju atmosferu pa cu joj oprostiti i cekam da vidim konacni utisak