Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tradicionalno se porodično okupljamo 01.01. Pominjani ujka ima rodjendan 31.12.,pa obeležavamo pevanjem, druženjem i razmenjivanjem poklona..
Tako se za mene ispod jelke naslo puno lepih stvarcica i jedna knjiga.....Pola duse sa sve licnom (imenovanom) posvetom autora....Vesne Dedić....z:cry: Smejte mi se slobodno....i ja sam se smejala..kiselo doduse...
Malo mi je lakse palo, jer je od drage mi osobe koja se potrudila da "ulovi" autorku za mene...nisam imala srca da joj kazem....

Ja sam se u Noći knjige čudila nekim gospodžama dok su grabile Spas od Isidore Bjelice...:roll:

Pazi da te,kao mene,ne zSkoci iz neke ukrasne kese..
Ne mogu da se žalim na poklone ove godine, bas su se potrudili...Dragi je malo omasio..u stvari to nije nesto sto je u mom fazonu,ali desava se...

Moj dragi je uvek omašio dok mi je kupovao, zato sam mu zabranila da se troši...:lol:

Moj je ili masio ili se pravdao da su pokloni za idiote pa sam ja ove godine sama sebi kupila i upakovala poklon, stavila ga pod jelku i radovala se kad sam ga otvarala kao da mi je prvi put da vidim (na opste zaprepascenje ovog sto smatra da su pokloni za idiote) ...bilo kako bilo ja srecna, a on se nije bunio kad je dobio Nesbea, Taru Frenci i Ljosu za NG. Valjda kad on dobije to nije idiotski! :roll:

Pocela Rusku zimu ....voooolim kako pocinje!

Ja nisam dobila bas nista za Novu godinu. Sebi sam kupila kupku sa mirisom cokolade i karamele, ako se to racuna. Pogledacu dok sam u Srbiji da narucim makar neku knjigu pa da samoj sebi poklonim :)

Lamar, Dan zaljubljenih je zaista fantasticna zbirka prica. Svidja mi se sto obradjuje razlicite vrste ljubavi i sto je sve nekako surovo iskreno. Posudila sam je jednoj drugarici a ona odustala na pola, kaze da su sve price tuzne. Ja i dalje tvrdim da su samo realne.

Ja sam juce pocela 'Dodir muzike' od Dafni Kalotaj koja je napisala i 'Rusku zimu'. Na pocetku je delovalo da ce iskoristiti istu konstrukciju kao u Zimi, ono preskakanje iz proslosti u sadasnjost, ali se ispravila brzo. I ovde vodi pricu na slican nacin, predstavljajuci likove cik-cak, ali je generalno uspela da napravi drugaciju atmosferu pa cu joj oprostiti i cekam da vidim konacni utisak :)

Meni je zao sto sam olako odustala od Dana zaljubljenih Olafa Olafsena.
Nekako nisam navikla na price.
Dacu Danu zaljubljenih jos jednu sansu, sigurno.
Sad mi je zao sto nisam pristala na Rusku zimu za rodjendan od sestre. A lepo mi je nudila...
Moram da nabavim Godinu smrti Rikarda Reisa.

U ovoj godini sam već kupila jednu knjigu, Nikadođiju Nila Gejmena. Vidim da su neke od vas pisale kako uvek kupuju tri knjige u Laguni zbog većeg popusta, ali mene nekako nervira da mi se na bilo kakav način sugeriše koliko da kupim, pa često kupim jednu ili dve. A i ne mogu uvek da nosim sa sobom kroz grad tolike knjige.
Ovih dana se po ceo dan družim s porodicom pa slabo čitam, a idemo i do Zlatibora malo.
Poslednje što sam pročitala je Zmijski stub sa Lagunine akcije. Početak je obećavao, sva ta atmosfera Carigrada 19. veka me je ponela, ali mi je posle delovalo kao običan krimić. Nije za kupovinu, meni je onako, osrednja.
Pre nje sam pročitala Djuija, knjigu o mačoru koji živi u biblioteci (mada nije isključivo o njemu jer autorka provlači i detalje iz svog privatnog života, teške slučajeve i bolesti u porodici itd. U sredini se nalaze i fotografije dotičnog mačka koji je poživeo čak 19 godina. Ja nisam baš 'cat person', više volim pse, ali mi je ovo bilo na momente dirljivo. Svaka životinja je posebna i draga na svoj način.
Počela sam Brzopoteznu partiju Dejvida (ili Davida, zaboravila sam) Baldačija i unela sam se baš jer je pravi triler sa priličnim brojem ubistava (čini mi se da Nemezis to voli).

majche, sad mi je lakše što sam ja njenu Paukovu mrežu svrstala u kategoriju "gubljenje vremena" (na čitanje)

Mučim se sa 26a, ali ne zato što mi se ne dopada, nego što ne mogu malo više vremena da joj posvetim. Mada, iskreno, i nije od onih koje počneš pa ne možeš da ostaviš. Videću šta će biti dalje. Neću da je ostavim. Još.

Zmijski stub - Džejson Gudvin, Laguna 380 str. 7/10
http://www.laguna.rs/n1108_knjiga_zmijski_stub_laguna.html

Počela davno, završila danas. Ništa naročito.
Prva polovina još i nekako ali druga... sve se nešto vrti u krug. Kratko rečeno nema moju preporuku.

U ovoj godini sam već kupila jednu knjigu, Nikadođiju Nila Gejmena. Vidim da su neke od vas pisale kako uvek kupuju tri knjige u Laguni zbog većeg popusta, ali mene nekako nervira da mi se na bilo kakav način sugeriše koliko da kupim, pa često kupim jednu ili dve. A i ne mogu uvek da nosim sa sobom kroz grad tolike knjige.
Ovih dana se po ceo dan družim s porodicom pa slabo čitam, a idemo i do Zlatibora malo.
Poslednje što sam pročitala je Zmijski stub sa Lagunine akcije. Početak je obećavao, sva ta atmosfera Carigrada 19. veka me je ponela, ali mi je posle delovalo kao običan krimić. Nije za kupovinu, meni je onako, osrednja.
Pre nje sam pročitala Djuija, knjigu o mačoru koji živi u biblioteci (mada nije isključivo o njemu jer autorka provlači i detalje iz svog privatnog života, teške slučajeve i bolesti u porodici itd. U sredini se nalaze i fotografije dotičnog mačka koji je poživeo čak 19 godina. Ja nisam baš 'cat person', više volim pse, ali mi je ovo bilo na momente dirljivo. Svaka životinja je posebna i draga na svoj način.
Počela sam Brzopoteznu partiju Dejvida (ili Davida, zaboravila sam) Baldačija i unela sam se baš jer je pravi triler sa priličnim brojem ubistava (čini mi se da Nemezis to voli).
Čitale smo je u isto vreme :D
A utisak nam se u potpunosti poklapa. I meni su bili zanimljivi mesto i vreme dešavanja, ali...

Ja sam se u Noći knjige čudila nekim gospodžama dok su grabile Spas od Isidore Bjelice...:roll:

Procitala sam odlomak iz te Isidorine knjige u ``Nedeljniku``.
To je prica o tome kako je saznala da ima kancer i taj odlomak me se duboko dojmio.
Da nije bilo njene cerke Vile... sad da ne otkrivam...
Roman nisam citala, osim tog odlomka, ali je Isidora verovatno osetila potrebu da podeli to najgore iskustvo sa ostalim zenama i da ih natera da idu na lekarske preglede te vrste...
Procitala bih je sigurno.

Srećna Nova devojke:)

Da se nadovežem na priče o poklonima, ja sam ove godine baš lepo prošla, dogovorili smo se da si kupimo sve one stvari koje želimo sami da kupimo ali nam je žao da trenutno bacimo pare na to jer ima bitnijih stvari. Tako sam ja njemu kupila nove žice za gitaru i Šopenhauerovu knjigu a ja sam dobila PUNU HRPU knjiga Sve je osvetljeno, Džonatana Safrana Fora i Sabrane priče Hulia Kortasara u dve knjige! ) dupli poklon uvek pošto nam dvo-godišnjica veze pada par dana pre NG).
Enivej mi uglavnom nikad ne mašimo poklone pošto smo smarači i uvek jedno drugom iovako kažemo šta nam treba. A za knjige sam se snašla tako što sam mu slučajno rekla da na GR imam listu knjige koje želim da imam. I tako ja redovno updejtujem listu a on ima veliki izbor za slučaj da ostane bez ideje. I oboje zadovoljni.

Elem, vidim da ste izdvajale knjige pa od 66 koje sam pročitala u 2013

Odlične
Knjiga očeva, Mikloš Vamoš
Vadisrce, Boris Vijan
Sveće gore do kraja, Šandor Marai
Popularna muzika iz Vitule, Mikael Niemi
Putnik i mesečina, Antal Serb
Leto, Tuve Janson
Gubilište, Val Mekdermid (jedini krimić na listi)
Fvonk, Erlend Lue

Dopuniću kasnije i one što mi se nisu svidele toliko

Procitala sam odlomak iz te Isidorine knjige u ``Nedeljniku``.
To je prica o tome kako je saznala da ima kancer i taj odlomak me se duboko dojmio.
Da nije bilo njene cerke Vile... sad da ne otkrivam...
Roman nisam citala, osim tog odlomka, ali je Isidora verovatno osetila potrebu da podeli to najgore iskustvo sa ostalim zenama i da ih natera da idu na lekarske preglede te vrste...
Procitala bih je sigurno.
Ok. Nije isto pročitati i kupiti po punoj ceni.
Ja sam svojevremeno čitala neke njene romane, isključivo pozajmljene. Opičena je na svoj način. Smatram da je kupovina tih hiperprodukcija bacanje para. Posebno autobiografskih...Možda bih kupila za 100 dinaara...:think:
U svakom slučaju, žao mi je što joj se to dogodilo. Želim joj brz oporavak.

Pozz devojke :uja:

Svaka cast na spiskovima knjiga :worth:

Meni bas nesto sporo ide citanje :roll: pa mi se nekad otegne knjiga (iako je dobra) ni kriva ni duzna.
Stigla sam do pola Gospa od Badema i za sada mogu da je preporucim, znam da me je pahuljica pitala za nju.

Videh na FB preporuku za knjigu ''Casni trgovci'' ali u google nisam nasla nista o tome ko je izdao..:think:

Ja sam dovršila Brzopoteznu partiju danas i nije loša, drži pažnju, kao što triler i treba da bude. Jeste da takve knjige teško da možeš kasnije ponovo da čitaš, ali pošto sam je platila samo 100 dinara, nije mi žao. Ovo je jedna od retkih knjiga koje je mm pročitao pre mene pa mi je sve vreme pretio da će da mi kaže ko je ubica. Međutim, to sam i sama posle nekog vremena pogodila, ali drugog nisam sve do pred kraj (pošto imaju 2).
I, kad već govorimo o tome, nisam još nijedan poklon dobila, svi kao hoće da razmenimo poklone za Božić. Bila sam malo u nedoumici pošto kupujem i poklon za devojku mog brata koju sam tek sada upoznala (knjige ne dolaze u obzir jer ne zna srpski).

Nisam dobila nijednu knjigu na poklon, jesam joj se nadala...ali ok, ide još jedna N.g možda se sete.

Nox, koje si knjige kupila?

Kupila sam novog Kinga i njegovog Dr Sleep-a (uzivam, sta drugo da kazem, to je nastavak romana Isijavanje) i zbirku prica Zverinjak - Nikola Amanitija.
Htela sam jos jednu, ali nisam imala dovoljno love. :(

Sa malim zakasnjenjem...SRECNA NOVA GODINA...pun zdravlja, pre svega, za ostalo cemo lako.z:lol:

Evo da vidite kako smo porasli
1522043_10202705196781684_642174397_n.jpg

Da ne bude da spamujemz:lol: procitala sam Otmenost jeza.Svidja mi se sve...osim kraja.z:hm:

Sada cu od Kusturice-Smrt je neprovjerena glasina.

- - - - - - - - - -

A pocela sam Brajsona-Kratka istorija bezmalo svacega...i batalila.
Zao mi je ali nismo se nikako nasli.

Porasla Dunja nema šta, a porasla joj i kosa pa je sada prava mala damica :zaljubljena:

Otmenost ježa, kraj bismo svi voleli da je drugačiji :(
Brajsonovu Kratku istoriju bezmalo svacega sam i ja prošle godine počela i ostavila jer mi nije išla. Znači nisam jedina :)

Ja nisam dobila bas nista za Novu godinu. Sebi sam kupila kupku sa mirisom cokolade i karamele, ako se to racuna. Pogledacu dok sam u Srbiji da narucim makar neku knjigu pa da samoj sebi poklonim :)

Lamar, Dan zaljubljenih je zaista fantasticna zbirka prica. Svidja mi se sto obradjuje razlicite vrste ljubavi i sto je sve nekako surovo iskreno. Posudila sam je jednoj drugarici a ona odustala na pola, kaze da su sve price tuzne. Ja i dalje tvrdim da su samo realne.
Ja sam juce pocela 'Dodir muzike' od Dafni Kalotaj koja je napisala i 'Rusku zimu'. Na pocetku je delovalo da ce iskoristiti istu konstrukciju kao u Zimi, ono preskakanje iz proslosti u sadasnjost, ali se ispravila brzo. I ovde vodi pricu na slican nacin, predstavljajuci likove cik-cak, ali je generalno uspela da napravi drugaciju atmosferu pa cu joj oprostiti i cekam da vidim konacni utisak :)
Jeste. Odlična zbirka priča, pročitala sam za sada tri.
I sve mi žao da ih brzo čitam jednu za drugom jer ću ih onda kratko pamtiti ili ih uopšte neću zapamtiti.
Pa ih čitam svakoga dana po jednu (ako mi i to bude pomoglo :zlud:)

Meni se baš zato i sviđaju što su realne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back