Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taša Aleksander "Biserne suze"...Ocena: dooosaaadnoooo na kub.
Previše dijaloga prekinutih opisima Konstantinopolja kao preslikanih iz turističkih brošura. Predvidljiv rasplet. Bledunjava heroina. Radnja se dešava u gradu koji buja životom i mistikom a meni ni nakon pola knjige nije zamirisao ni jasmin, ni egzotični začini, da ne pominjem kako harem deluje više kao engleski parlament a ne kao mesto gde obitava nekoliko desetina žena.
Izvikana Amanda Kvik je za ovu književnicu majstor pisanja.

Stvarno sam se razočarala. Očekivala sam krimi roman u rangu Barbare Kleverli a dobila jedno veliko ništa. Da sam vreme utrošeno na čitanje ove knjige potrošila na par epizoda Sulejmana više bih atmosfere Otomanskog carstva osetila.

Jesam li ja na ignore ovde? :think:

1618_1618626e2tat6mv782-1.gif

El ti sad malo bolje?

Podstaknuta od nekog korisnika (ne znam sada više ni kog) sa neke teme (ne znam sada više ni koje, oprostićete mi malo sam pijucnula vinceta :zblesav: ) rešim da ne čitam knjigu ali da pogledam film Nema zemlje za starce.
Pa to se meni slabo sviđa. Tipično američki sve. Tema, ambijent, način pripovedanja... sve osim Havijera Bardema.
Ali i on mnogo ćaknut, sa nekom užasnom perikom... Kako bre da mi se sviđa onako lud z:hm:

Priznajem jedno. Povremeno mi ni malo nije bilo sve jedno :aaa:
Tako da bi se ovima koji vole trilere vrlo verovatno dopao film a moguće i knjiga.

sest_godina-harlan_koben_v.jpg

Rekose da se zbog ove knjige iskljucuje telefon i ostaje do kasnih nocnih sati, ja sam vam zivi primer:huh:
Proslo je sest godina kako je mlad covek video svoju veliku ljubav pred oltarom s drugim. Tada joj je obecao (posto je to od njega trazila) da je nikada nece zvati, traziti...Pristao je...

Posle 6. godina slucajno procita da je njen muz umro i odlazi gde se nekada sve odigralo.
Niko se ne seca ni njega ni njegove devojke, ni zajednicki prijatelji, cak ni kolonija u kojoj se devojka bavila slikanjem, navodno nikad nije postojala...Roman istrazuje dubinu i strast izgubljene ljubavi, kao i tajne i lazi u njenoj srzi....

Mislim da ce i ovaj roman biti ekranizovan kao "Nikom ni reci", Koben majstorski zavede citaoca da ne vidi jasno ONO STO MU JE PRED OCIMA:banovati:

Podstaknuta od nekog korisnika (ne znam sada više ni kog) sa neke teme (ne znam sada više ni koje, oprostićete mi malo sam pijucnula vinceta :zblesav: ) rešim da ne čitam knjigu ali da pogledam film Nema zemlje za starce.
Pa to se meni slabo sviđa. Tipično američki sve. Tema, ambijent, način pripovedanja... sve osim Havijera Bardema.
Ali i on mnogo ćaknut, sa nekom užasnom perikom... Kako bre da mi se sviđa onako lud z:hm:

Priznajem jedno. Povremeno mi ni malo nije bilo sve jedno :aaa:
Tako da bi se ovima koji vole trilere vrlo verovatno dopao film a moguće i knjiga.

Ja volim takve ``caknute``...
Sta cu... :znamiguje:z:gs:

Pogledajte prilog 317459

Rekose da se zbog ove knjige iskljucuje telefon i ostaje do kasnih nocnih sati, ja sam vam zivi primer:huh:
Proslo je sest godina kako je mlad covek video svoju veliku ljubav pred oltarom s drugim. Tada joj je obecao (posto je to od njega trazila) da je nikada nece zvati, traziti...Pristao je...

Posle 6. godina slucajno procita da je njen muz umro i odlazi gde se nekada sve odigralo.
Niko se ne seca ni njega ni njegove devojke, ni zajednicki prijatelji, cak ni kolonija u kojoj se devojka bavila slikanjem, navodno nikad nije postojala...Roman istrazuje dubinu i strast izgubljene ljubavi, kao i tajne i lazi u njenoj srzi....

Mislim da ce i ovaj roman biti ekranizovan kao "Nikom ni reci", Koben majstorski zavede citaoca da ne vidi jasno ONO STO MU JE PRED OCIMA:banovati:
Ovo mi nešto poznato, verovatno je neko već pisao o tom romanu. Deluje mnogo interesantno.

Taša Aleksander "Biserne suze"...Ocena: dooosaaadnoooo na kub.
Previše dijaloga prekinutih opisima Konstantinopolja kao preslikanih iz turističkih brošura. Predvidljiv rasplet. Bledunjava heroina. Radnja se dešava u gradu koji buja životom i mistikom a meni ni nakon pola knjige nije zamirisao ni jasmin, ni egzotični začini, da ne pominjem kako harem deluje više kao engleski parlament a ne kao mesto gde obitava nekoliko desetina žena.
Izvikana Amanda Kvik je za ovu književnicu majstor pisanja.

Stvarno sam se razočarala. Očekivala sam krimi roman u rangu Barbare Kleverli a dobila jedno veliko ništa. Da sam vreme utrošeno na čitanje ove knjige potrošila na par epizoda Sulejmana više bih atmosfere Otomanskog carstva osetila.

ja sam dugo jurila tu knjigu u biblioteci, bas mi je delovala zanimljivo posebno jer ja volim taj period Otomanskog carstva,
ali je neko ''pametan'' uzeo i nije je vratio vise..
steta sto je tako losa..:confused:

- - - - - - - - - -

Preslatko je :heart:

Nisam videla, inace ne bih, i ja sam pisala o Vodenici na Flosi,imam tu knjigu u svom vlasnistvu, zaista je divna...Kad se cita deluje tako- uslovno receno -"starinski", ali...Zaista dobar izbor:)
Šta ima veze što si pisala i ti, ne smeta. Taman se vidi onda kako neko drugi opiše istu stvar na malo drugačiji način. :) A Vodenica mi je lepa za sad, prešla sam trećinu. Ja volim starinske knjige:)

Jeste, to je predivna scena :zaljubljena: i ceo film je odlican, i muzika takodje
Ona snežna idila (sa puno snežnih pahuljica naravno:malav: ), kad zapravo Juri, Lara i Katja dolaze u kućicu je stvarno divna. Ona kućica sva u ledu, kao sa slike...:zaljubljena: I da, muzika je divna, mislim da je muzika i dobila Oskara.. Pre par godina kad sam gledala ovaj film, toliko mi se dopalo ovo ime Katja, da sam meni bliske ljude obavestila da kad i ako budem imala ćerku da će se tako zvati. Okolina nije bila oduševljena, svi su mi rekli da im nekako sve zapinje kad se ime izgovara:lol: A meni se i dalje ime sviđa, ali dok stignem do ćerke ima vremena, možda se stvari promene... :lol: Sve u svemu, lep film :)

Katja, bas je lepo ime.
I Juri.
Jednom sam volela jednog Jurija. Platonski. Ali jako.
Pocinjem Amanitijev Zverinjak. Da vidim kakve price prica. ;)

Nisam otisla u biblioteku. Nesto sam danas lenja, a i valjda zbog toga sto imam sta da citam. :)

Katja, bas je lepo ime.
I Juri.
Jednom sam volela jednog Jurija. Platonski. Ali jako.
Pocinjem Amanitijev Zverinjak. Da vidim kakve price prica. ;)

Nisam otisla u biblioteku. Nesto sam danas lenja, a i valjda zbog toga sto imam sta da citam. :)
Jeste :D

Moj deka je Rus.
I takva imena dajemo bebama :)
Imamo Nadju...kada je niko nije imao...
A i ja planiram neko rusko ime...
I Nađa mi je u širem krugu:D Ja nemam nikoga u familiji ko je poreklom Rus, samo mi se ova imena dopadaju.:) I Kristina mi se dopada, ali ono je univerzalnije, pa i Katarina mi je lepo sad kad razmišljam... E a za dečake, nemam tako neko 'spremno' ime, stalno menjam mišljenje oko toga.. Boris ( evo opet rusko :) ), Petar, Vuk, Marko... šta znam... Volim imena koja imaju neku jačinu kad ih izgovoriš:) Nemam ni dečka trenutno, ali bitno da o imenima dece mislimz:mrgreen:
Moje ime je takvo da me me svi uglavnom pitali ranije da li mi je to pravo ime, pa me je godinama umaralo da objašnjavam da moje ime može biti i ime i nadimak. Danas mi se to naravno retko događa. Pa sam ja onda razmišljala da detetu olakšam stvar.:D Mada ovo Katja može biti skraćeno od Katarina, mada bi kod nas bilo pre Kaća... Imam kao što rekoh još vremena za smišljanje i premišljanje :D

Poslednja izmena:
NIN: 5 romana u najužem izboru
U najuži izbor za NIN-ovu nagradu ušli su Goran Gocić ("Tai", Geopoetika), Slobodan Vladušić ("Mi, izbrisani", Laguna), Silvana Hadži-Đokić ("Zlatno doba", Interpres i Tema), Sonja Atanasijević ("Vazdušni ljudi", Prosveta) i Mileta Prodanović ("Arkadija", Arhipelag).

Žiri u sastavu Ljiljana Šop, Vladislava Gordić Petković, Mileta Aćimović Ivkov, Mića Vujičić i Vasa Pavković (predsednik), od ogromne prošlogodišnje produkcije, odabrao je pet romana, koji čine najuži izbor za jubilarno 60. književno priznanje koje dodeljuje NIN.

Ove godine pristigla su ukupno 182 naslova objavljena u 2013. godini. Čak petoro pisaca čiji su se romani takmičili i prošle godine bili su i ove godine u konkurenciji, a dvojica pisaca (Bojan Babić i Živojin Ivković) imali su po dva objavljena romana, koji su ispunjavali uslove takmičenja.

Dobitnik NIN-ove nagrade biće objavljen 13. januara 2014. godine. Svečano uručenje je 17. januara u 17h u Skupštini grada. Pokrovitelj NIN-ove nagrade je Pošta Srbije.

http://www.tanjug.rs/novosti/112341/novinarka-tanjuga-u-najuzem-izboru-za-nin-ovu-nagradu.htm#

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back