Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majo, predivna je Dunja :heart2:

Ja sam ipak dobila novogodisnji poklon, sestra je juce dosla kuci i donela mi tri magnet obelezivaca za knjige (dva sa motivima Van Gogovih slika, jedan sa motivom Klimtovog Poljupca) :zskace: I maskaru. Ja se retko sminkam (poslednja dva sminkanja su mi bila za gradjansko vencanje pre 4.5 godine i potom za crkveno vencanje u junu prosle godine :zstidljivko: ), pa mi je odluka za ovu godinu da to samo malo promenim. Hocu i usi da probusim, nadobijala sam se tokom godina mnogo lepih mindjusa od ljudi koji nisu znali da nemam busne usi.

Pri kraju sam "Dodira muzike", mislim da cu veceras pisati o tome.

Elefteria, mozes da joj kupis 'A Guide to the Serbian Mentality' od Mome Kapora, ako zna engleski. Ja sam to kupila mm'u dok smo bili u vezi, i oboma nam je bila zanimljiva.

Kanela, bas sladak poklon :)

Ja sam nesto poklona podobijala dosta pre N.god, a pred N.god novcanik od decka, sa srcima :)
i od mame preslatke carapice sa pahuljama i irvasima..:zaljubljena:

Inace, kad sam bila u Delfiju pred praznike - sta sve ima :sad2:

Ljubavne igre, Džil Mensel. Suzi upoznaje policajca Harija dok ''spašava'' brata zbog saobraćajnog prekršaja i takoreći se zaljubi na prvi pogled. Naići će situacija gde će je Hari pozvati da izađu ali to baš i neće dobro proći. Međutim, na sahrani njene majke, Suzi i njeni brat i sestra upoznaće i polusestru za koju nisu znali, a ona je, naravno, Harijeva drugarica. I petljancija tu počinje. Tu su još i Suzin bivši muž, njegova devojka, Harijev brat... Naravno, ima nerealnih situacija,ali kad je čiklit i mora da bude tako. Meni je trebalo malo lakog štiva i ova knjiga je to ispunila, zabavila me je, stoga prijala baš.

Moj gospodin savršeni, Aleksandra Poter. Emili je menadžerka jedne knjižare u Njujorku i sa njom u radnji radi i Stela, devojka koja nema nikakve veze sa knjigama, ali ipak ona je tu i njih dve se druže. Stela je zove da idu u Meksiko za novogodišnje praznike, međutim Emili se odlučuje za put u Englesku, na putovanje na kome će obići sva bitna mesta vezana za Džejn Ostin. Stigla je u Englesku i u autobusu kojim će putovati po Engleskoj su sve starije žene, a ona je najmlađa menju njima. Jedina dva muškarca sa njima su šofer, i novinar Spajk koji ima zadatak da istraži zašto žene vole gospodina Darsija... Meni se ova knjiga nije nešto naročito dopala. Jeste da je čiklit ali baš ima nerealnih stvari, kao da čitam bajku. Naime, gospodin Darsi će se njoj ukazivati, ona će sa njim pričati, biti opčinjena njime, a onda će dobiti i haljinu koju neće znati ko joj je poklonio pre novogodošnjeg bala (Pepeljuga varijanta - što se čak i spominje pri kraju). Nije mi se dopalo takvo preplitanje bajke i stvarnosti. Za film, neku romantičnu komediju, to bi bilo simpatično, ali za knjigu mi je previše.

Ja ću sad uzeti Vodenicu na Flosi. Znam da je Mrs. Bi rekla da joj je bila dosadna, ali moram da probam pa da vidim kako će se meni dopasti. A baš sam gledala vaše spiskove i imam pojedine knjige ( Ostrvo ispod mora, Ana Edeš/Ševa, Zamak u mom srcu, Bujno leto, i ne znam sad šta još ne mogu da se setim) pa ću njih uzeti posle Vodenice. Videla sam da ste ove knjige stavile na vaše liste knjiga koje su vam se dopale, pa mi je to neki plan za narednih par knjiga.

Znači da ne poklanjam Gospu, hvala Water :)

Poslednja izmena:
Vodenica na Flosi je bas klasik. Malo je razvucena, ali ne mislim nista lose kada to kazem... jednostavno, tako se tada zivelo... a ne kao danas.
Sve poznate klasike sam procitala, tako da sada samo citam ove nove, savremene.
I da, naravno da podrzavam citanje ciklit romana. Ima nekih dobrih uz koje se moze i opustiti i zabaviti... Npr. Slatkisi za dorucak... nista spec., ali opet nije dosadno i predvidljivo...

Danas ću da je počnem, pa ću videti kako mi ide. Da, slažem se, drugačije je bilo vreme onda, pa sa ovog stanovišta ne može biti previše dinamike, ali dobro... Ja u principu vollim starinske knjige, možda će ova biti ok.
Ja nisam još sve klasike pročitala, tako da ću ove godine čitati i njih i ove nove:)
A što se čiklita tiče i tu se slažem. Ne mogu to u kontinuitetu da čitam, ali kad mi treba opuštajuće štivo, takvu knjigu uzmem.
Jedino nikako neki horor da pročitam. E sad se setih, Elefteria - gledala sam Nikadođiju nedavno, i mogla bi biti interesantna, pa kad pročitaš, reci da li je ona ok za početkike, za prvi put:lol:Videla sam da je ona svrstana u fantastiku/horor. A drugarica ima neku Kingovu knjigu, Dalas '63, pa ću videti da to pozajmim. Tako ste mi bile ranije sugerisale za Kinga, da njega ne vole svi, pa da pre pozamim nego da se odlučim za kupovinu, pa ću tako i uraditi. Moram konačno da vidim i te horore, i to je došlo na naplatu:lol:

Ciklita sam procitala prilicno i ima medju njima par dobrih. ''Moj gospodin savrseni'' mi se delimicno dopao, posebno tura Dz.Ostin po Engleskoj,
ali ne volim nerealne stvari kao sto je prikazivanje odn. prividjanje Darsija..To je doduse slucaj i sa drugim Poterkinim knjigama, bar prvih par koje sam procitala.

Pahuljice, ne poklanjaj Gospu..meni se dopada. Marina F. inace u svim knjigama pise o Italiji, i to uglavnom slican period 15, 16 v.

Jeste, ima kod nje preplitanja imaginarnog i stvarnog, ali u ovoj knjizi ima previše tog bajkovitog. Nekako mi je u toj meri štrčalo, da ima malo manje bilo bi bolje. A jeste, to vezano za Džejn Ostin je ok.
Izašla je skoro i nova knjiga Marine Fiorato. Dobila sam je na poklon za n.g. (ne dobijam tako često knjige, ali pošto je ova skoro izašla onda je bilo skoro izvesno da je nemam, pa je i to bio pogodak).:)

Ljubavne igre, Džil Mensel. Suzi upoznaje policajca Harija dok ''spašava'' brata zbog saobraćajnog prekršaja

Moj gospodin savršeni, Aleksandra Poter. Nije mi se dopalo takvo preplitanje bajke i stvarnosti. Za film, neku romantičnu komediju, to bi bilo simpatično, ali za knjigu mi je previše.

Ja ću sad uzeti Vodenicu na Flosi. Znam da je Mrs. Bi rekla da joj je bila dosadna, ali moram da probam pa da vidim kako će se meni dopasti. A baš sam gledala vaše spiskove i imam pojedine knjige ( Ostrvo ispod mora, Ana Edeš/Ševa, Zamak u mom srcu, Bujno leto, i ne znam sad šta još ne mogu da se setim)

Čitala sam ova dva čiklita. Jel Lljubavne igre počinju tako što ona ubedjuje policajca da je šejk koji ima u čaši u stvari sperma i da žure u bolnicu na veštačku oplodnju dok je sveža?
Ova druga je bila užasno predvidljiva i u pravu si, preterana na momente.

Nadam se da to što meni Vodenica na Flosi nije išla neće odvratiti druge od čitanja jer mnogima se svidela. Ja sam prosto u tom momentu bila u nekom spidu i nisam imala strpljenja za tako nešto.

E, bila sam danas u biblioteci. A mislila zašto radi, kako to da nisu spojili praznike, ali pokazalo se da ima puno zainteresovanih za uzimanje novih knjiga. Valjda ljudi ne rade, pa čitaju.
Ja sam išla da produžim 26a. (Znam da može telefonom, ali meni je to razlog da prošetam i bila je moja omiljena bibliotekarka) Sram me bilo kad 250 strana (doduše sitno pisanih) nisam stigla da pročitam za 20 dana. Ali čitala sam pozajmljenu....
Tražila sam Crvendaća, Ju Nesbea, pa pošto nije bilo, uzela sam sa police sa Skandinavcima Fvonk, Erlenda Lua. Vidim da je na mnogim vašim listama najboljih knjiga.

Čitala sam ova dva čiklita. Jel Lljubavne igre počinju tako što ona ubedjuje policajca da je šejk koji ima u čaši u stvari sperma i da žure u bolnicu na veštačku oplodnju dok je sveža?
Ova druga je bila užasno predvidljiva i u pravu si, preterana na momente.

Nadam se da to što meni Vodenica na Flosi nije išla neće odvratiti druge od čitanja jer mnogima se svidela. Ja sam prosto u tom momentu bila u nekom spidu i nisam imala strpljenja za tako nešto.

E, bila sam danas u biblioteci. A mislila zašto radi, kako to da nisu spojili praznike, ali pokazalo se da ima puno zainteresovanih za uzimanje novih knjiga. Valjda ljudi ne rade, pa čitaju.
Ja sam išla da produžim 26a. (Znam da može telefonom, ali meni je to razlog da prošetam i bila je moja omiljena bibliotekarka) Sram me bilo kad 250 strana (doduše sitno pisanih) nisam stigla da pročitam za 20 dana. Ali čitala sam pozajmljenu....
Tražila sam Crvendaća, Ju Nesbea, pa pošto nije bilo, uzela sam sa police sa Skandinavcima Fvonk, Erlenda Lua. Vidim da je na mnogim vašim listama najboljih knjiga.

Vodenicu na Flosi sam nakon tvojih komentara poklonila,mada je Ester sa kojom se najvise poklapam sto se čitalačkog ukusa ,rekla da je za mene...ne znam,pomislila sam da ipak nije...
Uzgred,gde je Ester? Opet neko putovanje koje mi je promaklo?Nedostaje..

- - - - - - - - - -

i sa se sećam tog momenta :lol:
čitam Pindarov dijamant-Kejti Hikman i dopada mi se :D

Ako se ne varam,to je nastavak Vrata krletke?

Sutra sam na telefonu. Zato srećno Badnje veče i sutrašnji Božić.:cmok:

14qqsp.jpg

Vodenicu na Flosi sam nakon tvojih komentara poklonila,mada je Ester sa kojom se najvise poklapam sto se čitalačkog ukusa ,rekla da je za mene...ne znam,pomislila sam da ipak nije...

- - - - - - - - - -

Ja se stvarno osećam neprijatno što ste odustali od nekih dobrih knjiga zbog mojih komentara. Ne možemo mi uvek da procenimo šta će kome svideti. Eto kako se meni svidela Ljuljaška daha protivno nekim mišljenjima. Ali ja nisam unapred odustala od nje, nego sam rešila da pokušam.

A sad ipak, pošto sam blizu polovine, moram da priznam da me 26a davi. Nikako da se razvije priča. Sve je nekako u nekim segmentima, situacijama i detaljima. Nema neki kontinuitet, a i ne zaokuplja mi baš pažnju. Žao mi je da je sada ostavim, a na osnovu dosadašnjeg iskustva, verujem da će takva biti do kraja. Mislim, obično su knjige takve. Ne očekuje da sad najednom krene lavina dogadjaja. Valjda ću istrajati.

I kako kad uzmem knjigu zaspem posle pola strane, a pre neku noć sam do 4 ujutru gledala skinutu 8. sezonu Uvoda u anatomiju. Sad sam skinula i 9. sezonu. Znači, opet, ništa od čitanja. :deda:

- - - - - - - - - -

ne znam da li je nastavak ili ne, ali ne bi me čudilo :dash:
pošto me baš hoće ti nastavci..prvo uzmem 2. ili 3. deo na čitanje:confused:
na omotu samo piše "Od autorke romana Vrata krletke"

- - - - - - - - - -

mrs.bi ja ponavljam opet i mene je 26a udavila baš, a uzela e na čitanje jer je ovde bila spominjana i koliko se sećam hvaljena

Ja se stvarno osećam neprijatno što ste odustali od nekih dobrih knjiga zbog mojih komentara. Ne možemo mi uvek da procenimo šta će kome svideti. Eto kako se meni svidela Ljuljaška daha protivno nekim mišljenjima. Ali ja nisam unapred odustala od nje, nego sam rešila da pokušam.

A sad ipak, pošto sam blizu polovine, moram da priznam da me 26a davi. Nikako da se razvije priča. Sve je nekako u nekim segmentima, situacijama i detaljima. Nema neki kontinuitet, a i ne zaokuplja mi baš pažnju. Žao mi je da je sada ostavim, a na osnovu dosadašnjeg iskustva, verujem da će takva biti do kraja. Mislim, obično su knjige takve. Ne očekuje da sad najednom krene lavina dogadjaja. Valjda ću istrajati.

I kako kad uzmem knjigu zaspem posle pola strane, a pre neku noć sam do 4 ujutru gledala skinutu 8. sezonu Uvoda u anatomiju. Sad sam skinula i 9. sezonu. Znači, opet, ništa od čitanja. :deda:

Ma kakvi,sama sam presekla.Uostalom,ne znaci da je necu citati,ako je ne posedujem...Opušteno Bi..pa imas pravo da ti se ne svidi i da to izneses,nisi zabranila citanje..
A ta 26a mi uopste nije privlačna.Izbegavala sam je i na akcijama,a na svakoj je bila.Na kraju je uzeh na onoj 10 za1000 da mi popuni broj.Rakoh ne moze biti toliko losa,ako je ovde hvale...i i dalje mi se ne cita i mislim da nikada ni nece...

- - - - - - - - - -

naravno da je nastavak, znači koja mi je ovo po redu knjiga da sam uzela 2. deo pre prvog :evil:

Pa meni rekoše da jeste..zato sam i jurcala da je kupim,jer imam prvi deo

mrs.bi ja ponavljam opet i mene je 26a udavila baš, a uzela e na čitanje jer je ovde bila spominjana i koliko se sećam hvaljena

A ta 26a mi uopste nije privlačna.Izbegavala sam je i na akcijama,a na svakoj je bila.Na kraju je uzeh na onoj 10 za1000 da mi popuni broj.Rakoh ne moze biti toliko losa,ako je ovde hvale...i i dalje mi se ne cita i mislim da nikada ni nece...

Sad mi je lakše.... mada ću nastaviti, jer sam došla do zanimljivog dela kada je Bel objavila da je trudna. Tako to ide s tim knjigama, taman pomisliš da je ostaviš, a onda se desi nešto interesantno, pa nastaviš... onda opet ništa.

Možda je presečem malo onim Fvonkom.

Sad mi je lakše.... mada ću nastaviti, jer sam došla do zanimljivog dela kada je Bel
objavila da je trudna.
Tako to ide s tim knjigama, taman pomisliš da je ostaviš, a onda se desi nešto interesantno, pa nastaviš... onda opet ništa.

Možda je presečem malo onim Fvonkom.[/B
]

Da, ima takvih knjiga, samo treba doći do tog prelomnog interesantnog dela z:lol:

Gledam film Doktor Živago, ne znam koji put... Nisam neki filmofil, ali kad god se ovaj film prikazuje pogledam ga i uživam... A ona scena kada Juri dolazi u onu kuću koja je sva zaleđena je meni prosto divna:zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back