Nemesis
Buduća legenda
- Poruka
- 33.226
Meni je za pamcenje ove godine spisak od Tes Geritsen
pocev sa Hirurgom pa do Last to Die.

pocev sa Hirurgom pa do Last to Die.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
RadmilaMeni je za pamćenje najmazohističkiji poduhvat u životu, ceo zimski raspust mi je propao, ali sam se uverila da Sivu ne treba čitati...
Još jedan megalomanski roman sam mogla komotno da preskočim, Gataličin Veliki rat, ostalo manje više nije bilo loše. Da me ubijete, ne bih sad mogla da pravim spisak pročitanog. Ubeđena sam da Laki ima neki sistem kako to radi, pa kad je ne mrzi, neka me časti za rođendan.Ili neka druga zaludna...
![]()
Šalila sam se, naravno.![]()
Rajkić, ali to ne bi bio moj nego tvoj folderJa samo u školi imam tri sveske plus Dnevnik, gde beležim sve što sam izgovorila, čula i pomislila...Samo mi još taj tvoj folder fali, pa da izvršim samoutepstvo.
Ma, šta će mi... Bolje mi je da živim u naznanju...![]()
E, eto ti Rado
Rajkić, ali to ne bi bio moj nego tvoj folder
Pa zamisli samo ove foldere: Knjige sa Limunda, Knjge sa Kupinda, Knjige sa sajma knjiga, Knjige iz Lagune, Knjige...
A kada dođemo u tvoje godine istina i nas će mrzeti![]()
Javlja se jedna zaludna
Ja na Goodreads'u imam nekoliko 'polica', za procitane knjige, one koje zelim da procitam i td. Dobro je sto taj spisak mogu uvek da otvorim bez obzira da li sam u Srbiji, Grckoj, kod kuce, u net kafeu... I jos bolje sto mogu da dodam sopstvene police, recimo da grupisem knjige po zemljama, zanru i tome slicno.
Ali vodim i dnevnik procitanih kjiga, to u jedan rokovnik zapisujem, i tu navedem kad sam citala, odakle sam uzela knjigu, ako ima nekih lepih citata i naravno neki svoj kratak utisak i ocenu.
Jelena Lengold, U tri kod Kandinskog
Ova zbirka prica mi se svidela vise od romana 'Baltimor' koji sam citala prosle godine (kako ovo davno zvuci). U 'Baltimoru' mi je legao njen stil, ali me roman nije pomerio, nije me ostavio da razmisljam posle danima o procitanom. Kod ove zbirke prica se desilo to da 'kliknemo', da mi treba da udahnem dah izmedju dve price ili da moram da ostavim knjigu i odem da radim nesto drugo dok me malo ne napuste likovi o kojima sam upravo citala.
Ove godine necu da pisem u svoj dnevnik procitanih knjiga samo ono osnovno (pomenula sam juce sta je to), vec bih da dam svoj 'licni pecat' (nisam neki ljubitelj ove konstrukcije ali sa 'mamamamamamama' pored mene ne mogu da se fokusiram i smislim nesto bolje).
Ono sto sam danas vec zapisala u dnevniku prepisujem ovde.
Plus: Univerzalne teme i obicni likovi ni po cemu izdvojeni, ali price zanimljive ili zbog majstorskog obrta ili zbog samog stila (one sposobnosti da obicno ucini neobicnim)
Minus: Nedovrsenost (koja mi mozda u nekom drugom danu ne bi smetala, ali mi se u najvise lenjom danu u godini nije dalo da mnogo razmisljam)
Licno zapazanje: Bolja je kad pise u trecem licu, ima odlican smisao za humor i sposobnost da crno upakuje tako da ne bude mnogo crno (da mozes da progutas i one price koje su 'teske za stomak')
Ideja za dalje citanje: Njen 'Vasarski madjionicar' jer je dobio nagradu 'Zensko pero' i pored nje jos neke (pise na sajtu izdavaca). I nesto od Mihajla Pantica (nisam ga do sada citala), nocas sam nakon procitane knjige slusala snimak sa njihove zajednicke knjizevne veceri iako je to znacilo da cu zaspati prekasno (ali mi je prijalo to 'druzenje' sa njima).
Citat (koji nema mozda puno smisla niti se vidi cela lepota kad je ovako izdvojen iz celine):
"-Sta mislis, Sasa, da li tako nesto kao sto je dusa uopste postoji?...
...-Ko bi ga znao? Dusa je nesto hipoteticno, njeno se postojanje ne moze ni dokazati ni opovrgnuti. Ako postoji, onda sam siguran da je dusa po svojoj prirodi potpuno anarhisticna."
I oni osnovni podaci, koje cu namerno ove godine da pisem na kraju (osim naslova i autora), u skladu sa odlukom da se ove godine vezba strpljenje
izdavac Arhipelag, 146 strana
(u dnevniku jos stoji datum kad sam je procitala i odakle sam je posudila)
Zavšila sam Teodoru, konačno, jer sam je bila prekinula zbog Ljubavi Josipa Broza. Lagana, simpatična, a istorijska. Čudan spoj, bar za mene.
Vidim Dano da će se Hronika porodice Maja skoro naći u mojim rukama.Ako ne stignem za raspust, biće frke, zbog gabarita...
Brine me ovaj Frenzen sa njegovom Slobodom na koju sam se nameračila. Uopšte nisam zadovoljna fontom, i papir je providan, sve se vidi odozdo...A silne novce dadoh...
Ili bi trebalo da posetim oftalmologa?
![]()