Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako u biblioteci nisu imali treci nastavak 1Q84, razocarah se, pa sam prekinula citanje...
Uzecu Fvonka ili Dr Hausa... mada o seriji, njemu, epizodama, slucajevima sve znam, (on mi je omiljeni lik, ma sta lik - likcina), ali opet da prodjem kroz sve to...
Hju Lori... ahhhhh... :zaljubljena:

Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja - Dzulijan Barns,Geopoetika 300 str.
http://www.geopoetika.com/book.php?id=117

Ja za ovu knjigu nisam imala u ovom trenutku živaca, pošto mi živci u ovom periodu fale za sve pa i za knjige.
Zato ću preskočiti i moje uobičajene ocene za uživanciju u knjigama koje obično dajem. Kada bi ih davala bile bi nerealno niske, jer nisu u pitanju knjige već ja.

- - - - - - - - - -

Priče o moru - Ivo Andrić, Laguna 170 str.
http://www.laguna.rs/n1568_knjiga_price_o_moru_laguna.html

Pročitala sam je do pola i vratila u biblioteku. Nekako su mi sve priče bile mlake. Njanjave.

Osećaj gospođice Smile za sneg - Peter Heg, Nolit 560 str.
http://www.delfi.rs/knjige/11258_osecaj_gospodjice_smile_za_sneg_knjiga_delfi_knjizare.html

Ambijent u kome se radnja dešava je nešto što daje knjizi na posebnosti. Nikada do sada nisam pročitala knjigu u kojoj se (u ovom slučaju dobar deo knjige) radnja odvija na Grenlandu ili se o njemu govori.
(A triler koji se događa u američkom ambijentu je meni u startu dosadaaaaaan do bola. Sve prežvakano kroz zilion knjiga i filmva).

Osim toga ovo nije samo triler. Ima tu vrlo lepih delova i rečenica koje su za razmišljanje i pamćenje. Onda eskimskog načina života i navika... Knjiga je vrlo čitljiva i ima tu još svačega.
Međutim u onim „trilerskim“ delovima neke stvari nisam razumela. Bilo mi je zamršeno i nerazumljivo. Kažem vam fali mi koncentraicja, i mene dok je tako ne treba slušati u vezi preporuka i ne-preporuka knjiga.

PS Jedan savet. Ko bude uzimao ovu knjigu da čita neka piše na papiriću imena da bi znao ko je ko.
Ja sam se posle izvesnog vremena pogubila u tim danskim i eskimskim imenima i nisam znala ko je ko. I tek onda počela da pišem ali sam u vezi nekih likova već nepovratno pogubila konce.

Osećaj gospođice Smile za sneg - Peter Heg, Nolit 560 str.
http://www.delfi.rs/knjige/11258_osecaj_gospodjice_smile_za_sneg_knjiga_delfi_knjizare.html

Ambijent u kome se radnja dešava je nešto što daje knjizi na posebnosti. Nikada do sada nisam pročitala knjigu u kojoj se (u ovom slučaju dobar deo knjige) radnja odvija na Grenlandu ili se o njemu govori.
(A triler koji se događa u američkom ambijentu je meni u startu dosadaaaaaan do bola. Sve prežvakano kroz zilion knjiga i filmva).

Osim toga ovo nije samo triler. Ima tu vrlo lepih delova i rečenica koje su za razmišljanje i pamćenje. Onda eskimskog načina života i navika... Knjiga je vrlo čitljiva i ima tu još svačega.
Međutim u onim „trilerskim“ delovima neke stvari nisam razumela. Bilo mi je zamršeno i nerazumljivo. Kažem vam fali mi koncentraicja, i mene dok je tako ne treba slušati u vezi preporuka i ne-preporuka knjiga.

PS Jedan savet. Ko bude uzimao ovu knjigu da čita neka piše na papiriću imena da bi znao ko je ko.
Ja sam se posle izvesnog vremena pogubila u tim danskim i eskimskim imenima i nisam znala ko je ko. I tek onda počela da pišem ali sam u vezi nekih likova već nepovratno pogubila konce.

Lamar, isto smo ``dozivele`` knjigu.
I ja u nekim trenucima nisam znala ko je ko, prvo Mehanicar, pa onda on nekako ipak dobija ime, pa onaj kraj na brodu, kako se uopste nasla na njemu?
Kao da sam nesto preskocila, a znam da nisam. Ako ti nisi imala koncentraciju za ovu knjigu, onda je nisam imala ni ja, jer sam i ja na momente gubila konce, a nisam pravila pauze izmedju citanja, nego sam je bas citala kontinuirano... nesto tu nije dovrseno...
Daleko od toga da knjiga nije dobra, vredi je procitati jer je glavna junakinja zanimljiva osoba i sto napisa Lamar: ima dosta recenica koje su za duboko razmisljanje i za pamcenje.
Bas bih volela da jos neka devojka koja ju je procitala podeli svoje misljenje sa nama.
Ja i Lamar smo se poklopile.

Lamar, isto smo ``dozivele`` knjigu.
I ja u nekim trenucima nisam znala ko je ko, prvo Mehanicar, pa onda on nekako ipak dobija ime, pa onaj kraj na brodu, kako se uopste nasla na njemu?
Kao da sam nesto preskocila, a znam da nisam. Ako ti nisi imala koncentraciju za ovu knjigu, onda je nisam imala ni ja, jer sam i ja na momente gubila konce, a nisam pravila pauze izmedju citanja, nego sam je bas citala kontinuirano... nesto tu nije dovrseno...
Daleko od toga da knjiga nije dobra, vredi je procitati jer je glavna junakinja zanimljiva osoba i sto napisa Lamar: ima dosta recenica koje su za duboko razmisljanje i za pamcenje.
Bas bih volela da jos neka devojka koja ju je procitala podeli svoje misljenje sa nama.
Ja i Lamar smo se poklopile.
E, da. Nekao si taman dopunila moj utisak :)
I ja bih volela da je još neko pročita.

Šest godina, Harlan Koben. Džejk Fišer dolazi na venčanje svoje bivše devojke i ona od njega traži da joj obeća da je nikad neće tražiti. On će držati to obećanje šest godina, sve dok ne bude video umrlicu njenog muža. Otići će na njegovu sahranu ali žena tog Toda nije njegova bivša devoka, nego neka druga žena. Ništa mu naravno neće biti jasno. Pokušaće preko sestre svoje bivše devojke da dođe do Natali. U saznavanju šta se dešava i zašto ne može da pronađe Natali, on uključuje koleginicu sa faxa na kojem on predaje koja je radila za FBI i najboljieg prijatelja Benedikta. Džejk će nailaziti na ljude iz prošlosti, ali na momente će izgledati da je sve njegova mašta, kao da niko ništa ne zna i da se nikad nije upoznao sa nekim ljudima. I kad ljudi počnu sa njim da pričaju, te priče će biti nepotupune, sve dok se kockice ne slože i ne otkrije šta zapravo stoji iza nestanka Natali i priča ljudi na koje će Džejk nailaziti tokom svoje potrage.
Dobar je triler, dinamičan, brzo se čita, drži pažnju ( izem ti triler koji je dosadan). Ja sam čituckala kad sam imala vremena protekla 3 dana, ali realno može za dan da se pročita. Videćemo kad film izađe kako će biti napravljen, a i imam utisak da je knjiga i pisana da bi se po njoj film snimao. Moj utisak je da ova Šest godina bolja od Šume, ako ih poredim. Sad sam počela Nikom ni reči.

Poslednja izmena:
Bi :) Ah, da, videla sam i tvoje police za knjige, zaboravila sam i to da pohvalim :)

Neki sezonski, sad je zimski, tri meseca traje i treba da procitas 75 knjiga, cini mi se. Nedostizno naravno... (za mene)
Imaju 'zadaci' tipa - procitaj knjigu koja u naslovu sadrzi rec tu i tu, ili je na omotu to i to, ili je prvi put izdata tad i tad. Pa za svaki zadatak treba procitati knjigu ili dve i onda dobijas poene.
Eto, cisto nesto da mi utice na izbor naredne knjige.

Moze link ili neka smernica gde na goodreads-u da nadjem taj izazov? Ili nesto slicno?
Pretpostavljam da je u okviru neke grupe?

Ja sam procitala The Bat, od Nesboa
neko rece da ona nije prevedena, pa necu onda komentarisati previse
(kao da to ikada i radim :lol: )
samo cu reci da mi se prilicno svidela knjiga i veceras idem na sledecu. :)

Nemesis, to sam ja rekla.
Sismis nije preveden kod nas. :) Ja prevela samo naslov. ;)
A ko zna da li ce i biti, posto je jedan od njegovih prvih romana.
Nisam citala Kobenovih Sest godina, ali sam videla da je u krimi pricu uveo i neke ljubavne elemente, pa me to malo ``odbija``, ali samo malo... verovatno cu je uskoro procitati cim se malo finansijski oporavim... a Nikom ni reci je zaista dobar triler. Po meni, njegov najbolji, podvlacim da jos nisam procitala njegovih Sest godina.
Ja uzela Dr Hausa, posto sam vatrena obozavateljka te serije i naravno glavnog glumca. Knjiga je vodic kroz seriju, citam kako je serija nastajala, kako to sve ide s druge strane kamere... a ima i fotografija. Cisto malo da se odmorim od trilera, posto je i Osecaj gospodjice Smile za sneg jedan malo neobican triler...
Snezna, bas je uzmi da je citas, naravno ako si raspolozena za Smilu, pa da vidimo kako ce se tebi dopasti.

Nemesis, to sam ja rekla.
Sismis nije preveden kod nas. :) Ja prevela samo naslov. ;)
A ko zna da li ce i biti, posto je jedan od njegovih prvih romana.
Nisam citala Kobenovih Sest godina, ali sam videla da je u krimi pricu uveo i neke ljubavne elemente, pa me to malo ``odbija``, ali samo malo... verovatno cu je uskoro procitati cim se malo finansijski oporavim... a Nikom ni reci je zaista dobar triler. Po meni, njegov najbolji, podvlacim da jos nisam procitala njegovih Sest godina.
Ja uzela Dr Hausa, posto sam vatrena obozavateljka te serije i naravno glavnog glumca. Knjiga je vodic kroz seriju, citam kako je serija nastajala, kako to sve ide s druge strane kamere... a ima i fotografija. Cisto malo da se odmorim od trilera, posto je i Osecaj gospodjice Smile za sneg jedan malo neobican triler...
Snezna, bas je uzmi da je citas, naravno ako si raspolozena za Smilu, pa da vidimo kako ce se tebi dopasti.
Jeste ima tih ljubavnih momenata u knjizi. Kao što rekoh utisak mi je da je knjiga i pisana da bi se po njoj snimio film, ta onda me ni ne čudi što ih ima. Ali da (parafraziram) 'volim te i uvek će te voleti' malo štrči , štrči. Čitam sad ovu drugu. Evo ovo je treća koju čitam od Kobena i primećujem da uvek nestaje ženska osoba, pa se za njom traga. U Šumi je to sestra, u Šest godina bivša devojka, a evo u Nikom ni reči žena. Kako je u ostalim knjigama ne znam. Ako u ostalim knjigama nestanu tetka, strina i sl. mogao bi malo da promeni sistem:lol:
Uzeću Smilu kad ovu završim:)

- - - - - - - - - -

Ni ja. Totalno mi je nepoznat:think:

Ko nije postao poznat na ovoj temi to mu je jedino rešenje :lol:

- - - - - - - - - -

Grozna sam
smilie_girl_308.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back