Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drago mi je da vam se svidja moja preporuka. Malo sam zbrkano to prikazala zato što sam pod utiskom.
Nisam ja ni nameravala sada da je čitam pošto je tako velika, nego moja mama čitala i toliko se "zapalila" da je imala potrebu da priča o njoj a kako nas dve uglavnom zajedno od mog detinjstva nadalje čitamo knjige pa diskutujemo onda sam se prosto morala da se uključim i eto. A knjiga te stvarno brzo ponese, stvarno je vanserijska. Sve što se očekuje od najbolje literature. NIje ni čudo što se taj Oz često spominje za Nobela

Drago mi je da vam se svidja moja preporuka. Malo sam zbrkano to prikazala zato što sam pod utiskom.
Nisam ja ni nameravala sada da je čitam pošto je tako velika, nego moja mama čitala i toliko se "zapalila" da je imala potrebu da priča o njoj a kako nas dve uglavnom zajedno od mog detinjstva nadalje čitamo knjige pa diskutujemo onda sam se prosto morala da se uključim i eto. A knjiga te stvarno brzo ponese, stvarno je vanserijska. Sve što se očekuje od najbolje literature. NIje ni čudo što se taj Oz često spominje za Nobela

Zaista si me ``zapalila`` za knjigu.
Cena je prste da opeces, ali uz Laguninu clansku karticu ima da bude moja...
I znam taj osecaj kada te knjiga zgrabi i ne pusta... to ja volim...
Uzivala sam dok sam citala tvoj komentar, kao i ostale devojke.

I ja bih trebala sutra da slavim.
Ali ne mogu slaviti.
Sutra cu plakati ceo dan, jer mi je tata umro pre sedam meseci, a Sveti Nikola je za njega bio sve... sve je trebalo da bude po ``protokolu`` kako treba, a sad kad njega nema, mama nece nista da radi od tuge ili neceg drugog, ne znam... ja ne zivim tamo da bih mogla nesto sama da uradim, ovde gde sam ne mogu nista da uradim, tako da mi ostaje samo jedno... da se secam ranijih slava i da odem na groblje kod tate.

Zaboravih da napisem - citam i dalje ''Istina o tebi''. Malo je razvukla..
Prica pocinje tako je sto je neko ostavio bebu u kutiji ispred jedne kuce..Kasnije se vracam(o) unazad, prica prati tri zene, svaka ima svoj zivot, prilicno su razlicite,
i sve su trudne i manje vise (iz raznih razloga) te trudnoce su nezeljene..Sticajem okolnosti itd, sve tri se nalaze u irskom gradicu Lejkvu..
Za sada sve odrzavaju trudnocu ali postavlja se pitanje cija je beba s pocetka..

I ja bih trebala sutra da slavim.
Ali ne mogu slaviti.
Sutra cu plakati ceo dan, jer mi je tata umro pre sedam meseci, a Sveti Nikola je za njega bio sve... sve je trebalo da bude po ``protokolu`` kako treba, a sad kad njega nema, mama nece nista da radi od tuge ili neceg drugog, ne znam... ja ne zivim tamo da bih mogla nesto sama da uradim, ovde gde sam ne mogu nista da uradim, tako da mi ostaje samo jedno... da se secam ranijih slava i da odem na groblje kod tate.
ja nisam vernik,ali znam da kada moje mame ne bude,a njoj je vera jako bitna u zivotu nastavicu da obelezavam slavu onako kako mislim da treba njoj za ljubav
umesicu kolac,napraviti zito i zapaliti svecu
znam da bi njoj to puno znacilo
da nije spam,citam zrtvovanje.dobar triler.volim kad trilere pisu zene

Koja je razlika izmedju minjona i mafina? :zroll:
Mafine sam pravila u vise navrata, ali nisam skoro.

Citam "Ukus kostica jabuke" , Katarina Hagena. Tek pocela, citljiva i obecava.
Uzela sam je na akciji Carobne knjige
.

Ja mogu jedino kao potrosac da objasnim razliku :mrgreen:
Minjoni imaju fil (doduse i mafini mogu) ali kao tortica, i preliveni su glazurom..i kockasti su :mrgreen:
Water sve si dobro objasnila:D
I samo bih dodala da su jako slatki, al' ne mari, ja volem:mrgreen:

Počela sam Šest godina.

Pošto je sad već 19.decembar, srećna slava svima koji danas obeležavaju ovaj dan :)

Zaboravih da napisem - citam i dalje ''Istina o tebi''. Malo je razvukla..
Prica pocinje tako je sto je neko ostavio bebu u kutiji ispred jedne kuce..Kasnije se vracam(o) unazad, prica prati tri zene, svaka ima svoj zivot, prilicno su razlicite,
i sve su trudne i manje vise (iz raznih razloga) te trudnoce su nezeljene..Sticajem okolnosti itd, sve tri se nalaze u irskom gradicu Lejkvu..
Za sada sve odrzavaju trudnocu ali postavlja se pitanje cija je beba s pocetka..
Uh, ovo meni zvuči njami :D

jel i vas pogodila borkina knjiga izgubljeno lice?
mene je uplasila i rastuzila.kakav bre to lud i nastran svet obitava na forumu?koliko poznajemo lude sa kojima svakodnevno caskamo?
Svaki put kada neko ostavi utisak o ovoj knjizi ja zaključim da je nemaju u mojoj biblioteci.
Vidim da ću na kraju morati da je kupim. Možda častim sebe za NG :think:

Nismo, smoki, mi te sreće da nas neko ovo ono...:zcepanje:
Ček, ček dok je pročitam :cool:

- - - - - - - - - -

Hvala, hvala i srećna slava takođe :D

Gde ste nasle Izgubljeno lice?
Kad sam pogledala na sajtu knjizare pise da je to forumska prica i tek je najavljuju...
Jel` ste je narucile direktno sa njenog sajta?

Trebala bih da idem u biblioteku, ali ona radi tek od podneva.
Morala bih da uzmem treci deo 1Q84.
Dugo sam ``drzala`` Murakamija i odlucila da ga ipak procitam.
Mada... ima toliko dobrih knjiga koje bi trebalo kupiti....

Apropo danasnje slave: svima koji je slave, srecna Slava Sveti Nikola!
Nazalost moja porodica je postala disfunkcionalna, otud i sve ovo sto se desava i o cemu sam pisala...

Gde ste nasle Izgubljeno lice?
Kad sam pogledala na sajtu knjizare pise da je to forumska prica i tek je najavljuju...
Jel` ste je narucile direktno sa njenog sajta?

Trebala bih da idem u biblioteku, ali ona radi tek od podneva.
Morala bih da uzmem treci deo 1Q84.
Dugo sam ``drzala`` Murakamija i odlucila da ga ipak procitam.
Mada... ima toliko dobrih knjiga koje bi trebalo kupiti....

Apropo danasnje slave: svima koji je slave, srecna Slava Sveti Nikola!
Nazalost moja porodica je postala disfunkcionalna, otud i sve ovo sto se desava i o cemu sam pisala...
ja sam je dobila licno,sa posvetom i jako sam ponosna na to :flert:
Nismo, smoki, mi te sreće da nas neko ovo ono...:zcepanje:

daj rado,ne nerviraj me ovako rano izjutra:mrgreen:

- - - - - - - - - -

ne....
možda je namerno malo više naglasila, to što zaista postoji ...(moje viđenje romana)

kapiram ja da je to fikcija i da se ne radi o stvarnim ljudima,al ja nekako sve ovo vidim ruzicasto,pa mi je strasno kad samo pomislim da moze biti drugacije :(

E devojke i žene tanananaaa! Pročitala sam taaaako dobru knjigu da sam potpuno oduševljena. Bila sam oduševljena i sve vreme dok sam čitala a i sad kad sam upravo završila, pre 5 min, mislim da mi je u potpunosti u ravni klasika i utiska kakav su na mene ostavljali u recimo srednjoj školi - ono kad te pomeri, kad stalno misliš na knjigu i kad ne znaš u čemu više uživaš - u stilu, likovima, radnji... pa si potpuno "tamo" sve vreme. U pitanju je autobiografska pa recimo proza (nije klasični roman, nije klasična autobiografija, nisu klasični memoari nego od svega po malo pa još nešto sa strane) izraelskog pisca Amosa Oza Priča o ljubavi i tami. Evo link za sadržaj: http://www.laguna.rs/n2251_knjiga_prica_o_ljubavi_i_tami_laguna.html Fenomenalna knjiga!
A najtoplije je preporučujem Lamar, Esteriti (koja nešto dugo ne svraća, nadam se da je dobro :heart:) i Kaneliti.
Jedino što je gromada, ima preko 600 strana, ali evo i ja sam je uz studije i malog momka "stukla" za nedelju dana. Predivno napisana (i uzgred izvanredan prevod, majstorski urađeno a vidi se odmah koliko je knjiga teška za prevođenje jer autor prelepo piše i obožava reči - voli njihov zvuk i mnogo zna, i sve se to objasni u knjizi kako i zašto ali da ne davim sada) i mudra i zanimljiva i dirljiva da ti nekad dođe da ridaš kao konj a opet sam se nekoliko puta naglas nasmejala. Svega tu ima, čitav život, odnosno mnogo života.

Ha, kako sam je nanjusila.
Stavila sam je u korpu cim se pojavila.
I sad ceka svoj red za kupovinu.
Zapravo sam cekala da neko procita pa da cujem komentar.
Hvala Dano!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back