Giovanna
Iskusan
- Poruka
- 6.633
Znači da kupujem Sneška? Posle ove dve sa kojima mogu da ubijem čoveka (sve zajedno 1000 strana) Sneško ide na listu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam ništa od njega čitala. Ali dobro da znam za ubuduće
Kortasar![]()
Knjige se nastavljaju, bar koliko ja znam.
Prva je Crvendac.
Za dalje ne znam to su knjige mm, ja ih smo kupujem i uredno slazem na policu.
Znam zasigurno da postoje tri nastavka tog serijala, da li su i druge dve (ukupno 5 objavila Laguna) iz istog serijala, e to vec ne znam.
I gde da kupim Pricu jevrejina lutalice?
E dobro, hvalasvaka knjiga od nesbea se cita posebno,ne nastavljaju se jedna na drugu
doduse,ne znam za poslednje 2![]()
Jeste, skupe su ove sve koje je Glasnik izdao. U knjižarama imaš još Priručnik za plakanje i pevanje ( i on se nalazi u ovim Glanikovim knjigama naravno).Indeed
Vec dugo trazim njegove zbirke pripovedaka po knjizarama ali u prodaji su samo one Sabrane pripovetke sto je izdao Sluzbeni glasnik. Moram da skupim parice za to
Nego jedno pitanje devojke, gde mogu da kupim knjige Stubova kulture ako ih jos ima ....posto sam tek nedavno saznala da su zatvorili knjizaru u Bg-u.
To sam ja... Frangi.
A musko se ``omaklo``...![]()
Indeed
Vec dugo trazim njegove zbirke pripovedaka po knjizarama ali u prodaji su samo one Sabrane pripovetke sto je izdao Sluzbeni glasnik. Moram da skupim parice za to
Nego jedno pitanje devojke, gde mogu da kupim knjige Stubova kulture ako ih jos ima ....posto sam tek nedavno saznala da su zatvorili knjizaru u Bg-u.
Plato izdao, na sajmu sam videla, bile dve za 1000 dinara, baš je jedna koleginica kupila, inače mislim da je pojedinačno 800 dinara. Ja sam svoju kupila pre par godina u Platou, bila 600 dinara.I gde da kupim Pricu jevrejina lutalice?
Sto se tice Jua Nesbea i njegovih romana, bilo bi pozeljno da se citaju redom, zbog likova koji se pojavljuju, provlaci se jedna prica sa kolegom Harija Hulea i njihovim sukobom, koji na kraju jedne knjige kulminira u konacni obracun.
Znaci, bilo bi pozeljno da se cita onako kako ih je pisac objavljivao, jer se on vraca u nastavcima na neke likove koji se pominju u prethodnim romanima, pominje i stalnu druzinu koja radi sa njim, koja se osipa ili dolaze novi detektivi, ali svaka knjiga je prica za sebe.
Ja, posto sam obozavalac njegovog lika i dela, ga citam od trenutka kako se pojavio, pa kako su mu izlazile knjige kod nas, tako sam ih i nabavljala.
Ali Snesko mu je vrh. Nikada nije nesto ovako dobro napisao. Ili mi se ovaj njegov Snesko najvise dopao zbog same price...
Nego vidim u Laguni puno krimica, trilera, novi Koben, novi Paterson i jos puno nekih drugih zanimljivih knjiga sa tom tematikom...
Ali i dalje ne mogu da zaboravim Lajonel Srajver i ``Moramo da razgovaramo o Kevinu``. Taj roman se ne zaboravlja. Nikada.
Jos i gledam onaj kanal C.I. - pa postacu pravi forenzicki patolog ili forenzicar ili detektiv za krvne i seksualne delikte.
Ne znam koliko Amerikancima ovaj kanal ``pomaze`` da bi se smanjio kriminal u zemlji, ali da ima zaista groznih prica... ima.
Velika zemlja, valjda... puno ljudi razlicitog nivoa inteligencije, sudar razlicitih kultura i naravno, dolazi do smrtonosnih grehova, pitanja ``Za koga sam se za ime Boga vencala/o,``, ``Kako sam ubijena`` i slicno... Zaista, jezivo. Da i ne pominjem doktorku Dzi i njene slucajeve sa patologije...
Izvinite, malo sam se zanela.![]()
BiAh, da, videla sam i tvoje police za knjige, zaboravila sam i to da pohvalim
Neki sezonski, sad je zimski, tri meseca traje i treba da procitas 75 knjiga, cini mi se. Nedostizno naravno... (za mene)
Imaju 'zadaci' tipa - procitaj knjigu koja u naslovu sadrzi rec tu i tu, ili je na omotu to i to, ili je prvi put izdata tad i tad. Pa za svaki zadatak treba procitati knjigu ili dve i onda dobijas poene.
Eto, cisto nesto da mi utice na izbor naredne knjige.
Vidim novi nik, ali ne znam koji ti je bio stari?
- - - - - - - - - -
I što piše da si muško?
I još si mi prijatelj!
TakođeKako si lepo opisala knjigu pocela bih ovog momenta da je citam![]()
E devojke i žene tanananaaa! Pročitala sam taaaako dobru knjigu da sam potpuno oduševljena. Bila sam oduševljena i sve vreme dok sam čitala a i sad kad sam upravo završila, pre 5 min, mislim da mi je u potpunosti u ravni klasika i utiska kakav su na mene ostavljali u recimo srednjoj školi - ono kad te pomeri, kad stalno misliš na knjigu i kad ne znaš u čemu više uživaš - u stilu, likovima, radnji... pa si potpuno "tamo" sve vreme. U pitanju je autobiografska pa recimo proza (nije klasični roman, nije klasična autobiografija, nisu klasični memoari nego od svega po malo pa još nešto sa strane) izraelskog pisca Amosa Oza Priča o ljubavi i tami. Evo link za sadržaj: http://www.laguna.rs/n2251_knjiga_prica_o_ljubavi_i_tami_laguna.html Fenomenalna knjiga!
A najtoplije je preporučujem Lamar, Esteriti (koja nešto dugo ne svraća, nadam se da je dobro) i Kaneliti.
Jedino što je gromada, ima preko 600 strana, ali evo i ja sam je uz studije i malog momka "stukla" za nedelju dana. Predivno napisana (i uzgred izvanredan prevod, majstorski urađeno a vidi se odmah koliko je knjiga teška za prevođenje jer autor prelepo piše i obožava reči - voli njihov zvuk i mnogo zna, i sve se to objasni u knjizi kako i zašto ali da ne davim sada) i mudra i zanimljiva i dirljiva da ti nekad dođe da ridaš kao konj a opet sam se nekoliko puta naglas nasmejala. Svega tu ima, čitav život, odnosno mnogo života.
Kako si lepo opisala knjigu pocela bih ovog momenta da je citam![]()