krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Majče me namestila...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ispala sam majmun samo tako...
Odem u Lagunu i pozovem se na novi spisak, kad ono ovaj spisak je od prošle godine.![]()
Ispala sam majmun samo tako...
Odem u Lagunu i pozovem se na novi spisak, kad ono ovaj spisak je od prošle godine.![]()
Joj,Rado, ne da sam se sad ismejala...Izvini...
Jos mi bi cudno kad sam videla spisak,mislim se sve kao prosle godine...proverim na sajtu,vidim nije menjan...rekoh,mozda ja nesto ne kapiram..
Osećaj gospođice Smile za sneg - Peter Heg, Nolit 560 str.
http://www.delfi.rs/knjige/11258_osecaj_gospodjice_smile_za_sneg_knjiga_delfi_knjizare.html
Ambijent u kome se radnja dešava je nešto što daje knjizi na posebnosti. Nikada do sada nisam pročitala knjigu u kojoj se (u ovom slučaju dobar deo knjige) radnja odvija na Grenlandu ili se o njemu govori.
(A triler koji se događa u američkom ambijentu je meni u startu dosadaaaaaan do bola. Sve prežvakano kroz zilion knjiga i filmva).
Osim toga ovo nije samo triler. Ima tu vrlo lepih delova i rečenica koje su za razmišljanje i pamćenje. Onda eskimskog načina života i navika... Knjiga je vrlo čitljiva i ima tu još svačega.
Međutim u onim „trilerskim“ delovima neke stvari nisam razumela. Bilo mi je zamršeno i nerazumljivo. Kažem vam fali mi koncentraicja, i mene dok je tako ne treba slušati u vezi preporuka i ne-preporuka knjiga.
PS Jedan savet. Ko bude uzimao ovu knjigu da čita neka piše na papiriću imena da bi znao ko je ko.
Ja sam se posle izvesnog vremena pogubila u tim danskim i eskimskim imenima i nisam znala ko je ko. I tek onda počela da pišem ali sam u vezi nekih likova već nepovratno pogubila konce.
E, da. Nekao si taman dopunila moj utisakLamar, isto smo ``dozivele`` knjigu.
I ja u nekim trenucima nisam znala ko je ko, prvo Mehanicar, pa onda on nekako ipak dobija ime, pa onaj kraj na brodu, kako se uopste nasla na njemu?
Kao da sam nesto preskocila, a znam da nisam. Ako ti nisi imala koncentraciju za ovu knjigu, onda je nisam imala ni ja, jer sam i ja na momente gubila konce, a nisam pravila pauze izmedju citanja, nego sam je bas citala kontinuirano... nesto tu nije dovrseno...
Daleko od toga da knjiga nije dobra, vredi je procitati jer je glavna junakinja zanimljiva osoba i sto napisa Lamar: ima dosta recenica koje su za duboko razmisljanje i za pamcenje.
Bas bih volela da jos neka devojka koja ju je procitala podeli svoje misljenje sa nama.
Ja i Lamar smo se poklopile.
BiAh, da, videla sam i tvoje police za knjige, zaboravila sam i to da pohvalim
Neki sezonski, sad je zimski, tri meseca traje i treba da procitas 75 knjiga, cini mi se. Nedostizno naravno... (za mene)
Imaju 'zadaci' tipa - procitaj knjigu koja u naslovu sadrzi rec tu i tu, ili je na omotu to i to, ili je prvi put izdata tad i tad. Pa za svaki zadatak treba procitati knjigu ili dve i onda dobijas poene.
Eto, cisto nesto da mi utice na izbor naredne knjige.
Jeste ima tih ljubavnih momenata u knjizi. Kao što rekoh utisak mi je da je knjiga i pisana da bi se po njoj snimio film, ta onda me ni ne čudi što ih ima. Ali da (parafraziram) 'volim te i uvek će te voleti' malo štrči , štrči. Čitam sad ovu drugu. Evo ovo je treća koju čitam od Kobena i primećujem da uvek nestaje ženska osoba, pa se za njom traga. U Šumi je to sestra, u Šest godina bivša devojka, a evo u Nikom ni reči žena. Kako je u ostalim knjigama ne znam. Ako u ostalim knjigama nestanu tetka, strina i sl. mogao bi malo da promeni sistemNemesis, to sam ja rekla.
Sismis nije preveden kod nas.Ja prevela samo naslov.
A ko zna da li ce i biti, posto je jedan od njegovih prvih romana.
Nisam citala Kobenovih Sest godina, ali sam videla da je u krimi pricu uveo i neke ljubavne elemente, pa me to malo ``odbija``, ali samo malo... verovatno cu je uskoro procitati cim se malo finansijski oporavim... a Nikom ni reci je zaista dobar triler. Po meni, njegov najbolji, podvlacim da jos nisam procitala njegovih Sest godina.
Ja uzela Dr Hausa, posto sam vatrena obozavateljka te serije i naravno glavnog glumca. Knjiga je vodic kroz seriju, citam kako je serija nastajala, kako to sve ide s druge strane kamere... a ima i fotografija. Cisto malo da se odmorim od trilera, posto je i Osecaj gospodjice Smile za sneg jedan malo neobican triler...
Snezna, bas je uzmi da je citas, naravno ako si raspolozena za Smilu, pa da vidimo kako ce se tebi dopasti.
Ni ja. Totalno mi je nepoznatNešto se ne sećam ovog pisca...
http://www.24sata.rs/vesti/svet/ves...-samoubistvu-izvrsio-samoubistvo/118644.phtml
Nešto se ne sećam ovog pisca...
http://www.24sata.rs/vesti/svet/ves...-samoubistvu-izvrsio-samoubistvo/118644.phtml
i kako onda covek da se ne ubijeNi ja. Totalno mi je nepoznat:think:
i kako onda covek da se ne ubije![]()
Ko nije postao poznat na ovoj temi to mu je jedino rešenje
- - - - - - - - - -
Grozna sam![]()
Počela jučePozz devojke, ima li zime?![]()