Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam Sva imena, Saramago
Pre nego što kažem bilo šta o knjizi moraću da pogledam zašto se vama dopala.
Meni nije :rumenko:
Na stranu to što na poseban način piše dijaloge.
(čik snađi se ko je šta rekao)
Tema je stvarno neobična to je jedino što mogu da pohvalim.
Da je originalan u temama svih svojih romana, jeste ( kod ovog romana opsednutost nepoznatom ženom).
Ima i tu dozu njegovog čudnog humora (kad opisuje matični registar).
Autor je ispunio ono što ga karakteriše, samo meni nešto nije prirasla za srce.

Poslednja izmena:
Jao, a mene čeka baš taj Saramago :think:

Bi i Elefteria su se baš lepo isćaskale o porodičnim odnosima i ja sam uživala :zaljubljena:
Bi je kao pravi pisac savršeno opisala komplikovane odnose unutar porodice, naročito na relaciji roditelj - dete, a naročito na relaciji majka - ćerka.
Kako jedna šljiva proširi vidike :lol:

A i one pice u Knezu ću da probam prvom prilikom:zjede:

Nego, što mi je Laušević na ovoj novoj naslovnoj :zaljubljena:
http://www.novimagazin.rs/opusteno/ekskluzivno-zarko-lausevic-cita-odlomke-iz-druge-knjige-video
Mislim uvek je bio, ali ovde...

Imam ovu knjigu (takođe dvojezično izdanje). Volim Vajlda, ali mi je ovo bilo vrlo dosadno.

Bi, ne čita sestra forum. Ta ne čita ništa :mrgreen: Svaki put umirem od smeha kad joj neko od drugova pokloni knjigu za rođendan (i onda gledam kako da je se dočepam i pročitam, a da ona ne primeti (pošto ne voli da se diraju njene stvari) :whistling:

Ja otaljavam Danijelu Stil, idem danas na kontrolu pa ću čituckati dok čekam. Sav zaplet se vrti oko odlaska na bal, Gospode :roll: Moram da se snabdem nekim tankim knjigama u te svrhe. Tako mi je žao što je ''Oskar i gospođa u ružičastom mantilu'' rasprodata, stvarno je divna (i tužna) knjižica. Možda mi se svidi i ovaj ''Milarepa'' što mi je stigao sa akcije, isti je pisac.
Ako imate predloge za neke tanke knjige koje mogu da se vucaraju u tašni svaki dan, dajte. Da ne bude teško, ali ni Danijela Stil.
U stvari, danas je petak, mogla bih usput da kupim Politikin zabavnik, to mi je možda najpametnije.

Naiđoh na ovo šetajući netom .
Međunarodna nedelja knjige
uzmite neke od knjiga Sanje Marinković, Anabale Basalo,
Vesne Radusinović, i ostalih koje brzo žive a hrane se lako..
otvorite ih na 52-oj stranici i ubacite u šporet,
ogrejte se malo..

Što se javljam danas ,...htela sam da vas pitam nešto.
Sređivala sam spisak knjiga sa ove teme.
Za pohvalu je što se spisak smanjio za celu jednu stranu , stižem vas polako.
A sa druge strane imam nešto napisano što ne razumem
Npr :Kaputt -šta sam to zapisala , ko se seća ?

Najtoplija preporuka....cini mi se da je knjizica pravi dragulj...pravo zensko stivo za ljubitelje francuskih pisaca, na listanje mi je zalicila na Opasne veze:-)
Ajd, dobro, nastaviću onda da je čitam..Nešto mi se u prvi mah učinila dosadnom, ali dobro, možda je to samo na početku..

Imam ovu knjigu (takođe dvojezično izdanje). Volim Vajlda, ali mi je ovo bilo vrlo dosadno.

Bi, ne čita sestra forum. Ta ne čita ništa :mrgreen: Svaki put umirem od smeha kad joj neko od drugova pokloni knjigu za rođendan (i onda gledam kako da je se dočepam i pročitam, a da ona ne primeti (pošto ne voli da [/B]se diraju njene stvari) :whistling:

Ja otaljavam Danijelu Stil, idem danas na kontrolu pa ću čituckati dok čekam. Sav zaplet se vrti oko odlaska na bal, Gospode :roll: Moram da se snabdem nekim tankim knjigama u te svrhe. Tako mi je žao što je ''Oskar i gospođa u ružičastom mantilu'' rasprodata, stvarno je divna (i tužna) knjižica. Možda mi se svidi i ovaj ''Milarepa'' što mi je stigao sa akcije, isti je pisac.
Ako imate predloge za neke tanke knjige koje mogu da se vucaraju u tašni svaki dan, dajte. Da ne bude teško, ali ni Danijela Stil.
U stvari, danas je petak, mogla bih usput da kupim Politikin zabavnik, to mi je možda najpametnije.

Tako isto i moja sestra:mrgreen: Moram da pitam ako hoću nešto da uzmem, ali nije sigurno da će ona popustiti:mrgreen: Obično to bude oko nekih stvari koje mi zatrebaju dva puta u toku godine, pa onda to ne kupim, pa kad mi treba onda tražim, kukam, molim, a ona mi samo kaže, ' idi kupi sebi, ima na svakom koraku, kako ti nije više dosadno da tražiš':hahaha:

Moram samo da se nadovežem na priču o Zemunu. Nisam Zemunka ali sam za njega vezana ceo život.Mama mi je Zemunka, tako da sam naravno često odlazila tamo kod bake i deke; završila sam Zemunsku gimnaziju ( Skoro sam prošla kroz park, i baš mi je bilo lepo. Nisam dugo prošla tuda, i nisam mogla a da se ne setim koliko sam puta trčala na čas(pošto ne volim da kasnim):D ).. Prošle godine mi je bilo 10 godina mature, i cela generacija se okupila u onom restoranu na Gardošu, na terasi, pogled božanstven.. Jedna od najboljih drugarica mi je Zemunka, uskoro se udaje i svadba je naravno na Keju:).. Ne mogu da pobegnem od Zemuna sve i da hoću, a neću:D Čak i kad budem imala uslova da se osamostalim, verovatno će to biti Zemun. Već sam ošacovala koja bi to lokacija bila.. Još samo da dobijem na lotou i da ostvarim svoje snove.. A do tad mogu da maštam:) I stvarno, taj zemunski lokalpatriotizam je mnogo sladak:D Pre koju godinu ulazim u galeriju sa mamom( ona je htela da kupi neku sliku Zemuna, kao uspomenu od roditelja), i pita prodavac (mnogo sladak inače :D) 'Vi ste Zemunci'? Moja mama naravno kaže onako ponosno 'Jesmo':D Prodavac - ' Pa da, Zemunci imaju slike Zemuna, a Beogradjani nemaju slike Beograda u svojim kućama':D Moja mama ume da kaže 'Kad nešto ne možeš da nadješ u Beogradu, traži u Zemunu':D

Čitam i dalje isto..Malo sam odmakla, tek sam na polovini:confused:

Poslednja izmena:
Oh, Pahuljice, kakva oda Zemunu, sva sam se istopila.
I treba svako da voli svoje mesto. I druga mesta. Volimo mi Zemunci i Beograd. Tamo sam išla u školu, studirala, radim i zanimljivo, sve to na potezu do kilometar. Šteta što svi koji žive i dolaze, ne vole dovoljno Beograd, da ga čuvaju i paze, da nam bude lep.
Žao mi je što Frangipany nije svojevoljno došla u Zemun, možda bi joj bio draži. Mada, ne baš taj kraj gde živi.
Danas mi je poslednji dan odmora. :(

ja ne mogu a da ne obiđem ovaj ćošak
a da čitam, ne čitam
i umrijeh što ne čitam
i da mi je neko rekao da će proći po 7 dana a da ja knjigu ne otvorim, ubila bi ga iz mjesta, ne bih se mislila
al' eto, život stalno namješta neke glupe i neočekivane situacije
ustvari mislim
da se neko odozgo baš dobro zabavlja sa mnom, smišljajući mi zavrzlame
i tragikomedije i budalaštine razne
imam osjećaj da sam kao u onom filnu, kako se zove, đe se sve u stvari snima, a cijeli svijet gleda i super
sad samo čekam da neko podigne kafu ili šta već i počne da deklamuje ..pijte, jedite ovo, super je , evo mi isprobali i divno se pokazalo, naročito na Esteriti

Oh, Pahuljice, kakva oda Zemunu, sva sam se istopila.
I treba svako da voli svoje mesto. I druga mesta. Volimo mi Zemunci i Beograd. Tamo sam išla u školu, studirala, radim i zanimljivo, sve to na potezu do kilometar. Šteta što svi koji žive i dolaze, ne vole dovoljno Beograd, da ga čuvaju i paze, da nam bude lep.
Žao mi je što Frangipany nije svojevoljno došla u Zemun, možda bi joj bio draži. Mada, ne baš taj kraj gde živi.
Danas mi je poslednji dan odmora. :(

Bi me razume, srce si Bi.

Esterita, meni se tvoj život čini baš zabavnim, rado bih te gledala na TV. Bolje nego da ti je svaki dan isti.

Ne znam što odvajate Zemun i Beograd, ja Zemun posmatram kao deo Beograda, tj. jednu od njegovih opština, a ne kao zaseban grad. Doselila sam se u njega krajem 90ih, pre toga sam živela s druge strane mosta, u starom delu grada, pa možda zato nisam separatista :mrgreen:

Moj tata je video knjige koje su mi stigle sa Delfi akcije i sav se ražalostio. Misli da ću pokvariti oči od tolikog čitanja i da ću morati da nosim naočare za koju godinu. On i sestra su matematički mozgovi i misle da je čitanje gubljenje vremena (od tih matematičara jedino znam za Radu da voli da čita). Ja sam na mamu, srećom.

p.s. vratila sam se od doktora i sva sam happy

Poslednja izmena:
Auuuu, Elefteria, to je najgora uvreda za jednog Zemunca, da kažeš da je Zemun deo Beograda. On jeste administrativno jedna opština, ali Zemun je drugi svet. Ništa to nije u lošem kontekstu. Prosto je imao drugačiju istoriju, bio druga država, malo je više vojvodjanski, malo sporiji, pitomiji, slabije duva košava i vozači su ljubazniji, pustiće te da se uključiš, što u Bgd nije slučaj, odmah trube...
Nismo ni mi separatisti, prosto, što je drugo ne može biti isto.

Ma jeste sve to, slažem se, ali ne smatram da idem iz jednog grada u drugi kad npr. hoću na Kalemegdan. Kad sam se tek doselila (bila sam osnovna škola), bio mi je sav nekako bljak i totalno neurban, međutim, posle sam ga zavolela i sad se ne bih selila iz njega.

Danas kod doktora pre mene čeka na red jedna trudnica i drži nalaze. Ja pogledam, kad piše 1995. godište. Starija sam 11 godina od nje :eek: i onda pomislim kako ja sa 18 nisam znala ni kako se zovem, a kamoli majka nekome da budem...

Ajoj, moja ćerka 96. :eek:

Znam da smo malo udavili sa ovom pričom o Zemunu, ali ti si došla u vreme kad se sve već raspadalo. Nekad si u Zemunu zaista mogla sve da kupiš. Sidješ kod Muhara i odatle do Robne kuće gomila prodavnica, cipele, odeća, Higijena (frizeri, kozmetičari) sad su to samo banke, Kinezi, čak za divno čudo i nema kladionica. I onda je nama "idemo u grad" značilo u Zemun (to mi koji smo malo na periferiji), a kad idemo u Beograd, onda je to naglašeno "idemo u Beograd". Eto, prosto je to tako bilo.
Sad ne znam. Moram da priznam da retko idem u centar Zemuna. Imam ovde u okolini uglavnom sve što mi treba, radnje, biblioteku i dve lokalne pijace, a najviše kupovina obavljam na Zelenjaku kad se vraćam s posla. Na Kej koji je simbol Zemuna ne odem mesecima, na Gardoš još duže.....

Gde si ti sada? U CG?

Ja ne odvajam Zemun i Beograd, isto ga gledam kao deo Beograda, ali rodjeni Zemunci na to gledaju drugačije, što kaže Bi:) Čitav život živim na Novom Beogradu, pa mi je onda i relativno blizu, pa sam od malena ( što porodično, što ovako kao što rekoh ) vezana za Zemun, i eto zbog raznih stvari zavolela. Ima neki šmek:) Ja volim šetnje po Keju,a sad je i ona leva strana od Venecije sredjena pa je lepo, pa tamo često sedim u nekom kafiću i uživam:)

Ja znam za slučaj ( neko je pričao, nije niko to bio iz gimn.) dok smo išli u gimaziju, da je neka devojka imala troje dece sa 18 godina:eek: Što Elefteria kaže, ja sa jednim ne bih mogla sa 18 da se snadjem, a kamoli sa troje??

Tako isto i moja sestra:mrgreen:

Tako isto i ja. :mrgreen: Ne znam zasto je to tako .... :roll:

A knjige vise ne pozajmljujem, pa sve da mi zivot zavisi od toga. Vec neko vreme tako. I nije me sramota da kazem. Posle ja treba da molim da mi se ta ista knjiga vrati. Pa se onda ta osoba jos i naljuti zbog toga :confused: . Imas u biblioteci i cao.

Ja pogledam, kad piše 1995. godište. Starija sam 11 godina od nje

I ja sam. :) :bye:

Naiđoh na ovo šetajući netom .
Međunarodna nedelja knjige
uzmite neke od knjiga Sanje Marinković, Anabale Basalo,
Vesne Radusinović, i ostalih koje brzo žive a hrane se lako..
otvorite ih na 52-oj stranici i ubacite u šporet,
ogrejte se malo..
:zcepanje::ok:
Što se javljam danas ,...htela sam da vas pitam nešto.
Sređivala sam spisak knjiga sa ove teme.
Za pohvalu je što se spisak smanjio za celu jednu stranu , stižem vas polako.
A sa druge strane imam nešto napisano što ne razumem
Npr :Kaputt -šta sam to zapisala , ko se seća ?

Malo si virila gde ne treba...;)
Evo, da te podsetim
http://forum.krstarica.com/showthread.php/195350-Čitalački-klub-poziv-na-čitanje/page56

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back