-Night -
Elita
- Poruka
- 18.831
Bi, izvini, ali mislim da to nije knjiga za tebe. Možda ja grešim, pokušaj naravno, ali...
Pridružujem se ...nije knjiga za Bi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bi, izvini, ali mislim da to nije knjiga za tebe. Možda ja grešim, pokušaj naravno, ali...
Čim su se, pročitavši na internetu najnovije odlomke, prepoznali banuli su kod književnice u dvorište psujući i preteći joj. Ali završni udarac zadala joj je glavna junakinja koja ju je posle rafala vulgarnosti tukla pesnicama po glavi. Ovaj nikada zabeleženi slučaj prve bune književnih likova protiv svog tvorca, epilog ima u potresu mozga spisateljice koja i pored batina ne misli da ode iz rodnog sela.
jurim danima vasljiva palata safak elif, deluje mi zanimljivo po opisu
citala sam njenu istambulsko kopile i ok je

Nikada ne znam da li da reagujem ovako ili da ćutim kada mislim da neka knjiga nije za nekoga.
I sada mi vi recite šta je pametnije. Reći ili ne?
Pridružujem se ...nije knjiga za Bi
Slabo pratiš na času... kasniš par dana.http://www.24sata.rs/specijal/zivot...i-tera-nas-na-ostvarenje-ciljeva/108353.phtml
Evo , šta strušnjaci kažu o čitanju
Terapija između korica: Ljubav prema čitanju višestruko se vraća jer čitanje briše stres, jača pamćenje i usrećuje ljude, ali i čuva kućni budžet, tvrde stručnjaci.
Odoh da čitam

Kad sam ja u pitanju, Lamar, treba da reaguješ ovako. Vidiš da si ohrabrila i Night.
Ja se uopšte nisam interesovala o čemu je ova knjiga. Prosto sam je stavila na spisak još odavno jer je ovde pominjana u pozitivnom kontekstu (Rada) i zato što se radi o dobitnici Nobelove nagrade.
I sad kad sam pročitala ovo vaše mišljenje, uzmem knjigu i vidim na koricama da se radi o logoru. Pa u pravu ste, nije to baš tema za mene. Počeću da je čitam, ali ako mi ne bude prijala, odustaću. Ovo shvatam kao vašu podršku za to. Kao što mi je mnogo značila Danina podrška da odustanem od Vodenice na Flosi.
Volim ovu našu različitost, medjusobno razumevanje i to što se sad već tako dobro poznajemo i znamo šta će kome da se svidi, a šta neće.
Ispratili smo jutros u 4 sata ćerku na ekskurziju. Prag, Drezden, usput valjda Beč, možda Budimpešta.
Jooooj, što volim tu gužvu ispred autobusa, prozivanje, to uzbudjenje oko smeštanja i te napete trenutke pre nego što se krene. A onda kad se vrata zatvore, motori upale, poslednji put mahne onima koji su nas ispratili i krene...... kao divan veliki orgazam
Malo sam se zanela, nisam ja otišla, ponela me atmosfera....

ja ne mogu a da ne obiđem ovaj ćošak
a da čitam, ne čitam
i umrijeh što ne čitam
i da mi je neko rekao da će proći po 7 dana a da ja knjigu ne otvorim, ubila bi ga iz mjesta, ne bih se mislila
al' eto, život stalno namješta neke glupe i neočekivane situacije
ustvari mislim
da se neko odozgo baš dobro zabavlja sa mnom, smišljajući mi zavrzlame
i tragikomedije i budalaštine razne
imam osjećaj da sam kao u onom filnu, kako se zove, đe se sve u stvari snima, a cijeli svijet gleda i super
sad samo čekam da neko podigne kafu ili šta već i počne da deklamuje ..pijte, jedite ovo, super je , evo mi isprobali i divno se pokazalo, naročito na Esteriti

Slabo pratiš na času... kasniš par dana.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=26361779&viewfull=1#post26361779
Uzalud te plaše. Pa, šta ako je o logoru? Knjiga je super. Na kraju, žena je dobila Nobelovu nagradu...
Lep provod ćeri želim.![]()
Ljuljaskom daha mozda zavrsila sa tom temom. Mnogo je teska.
LJuljaska daha, Herta Miler (Laguna). Dopala mi se ali sam je mnogo sporo i tesko citala. Taj njen prepoetican jezik, kratke recenice, ponavljanja, sve mi je to bilo zamorno ali i lepo. I naravno, tema - teska ali opet mi se dopalo sto ju je obradila na drugaciji nacin iako se cini da je o logorima sve receno. I sto rece Lamar kad ju je citala, korica je predivna u kontekstu knjige. Veoma sam zadovoljna sto sam je procitala, ali nemam nesto preteranu zelju da se vratim Herti Miler. Morala bi da me nesto zesce kupi tematikom ili d ami se poklopi raspolozenje.
Čitam vas, čitam i Ljuljašku daha...sad sam i ja odužila čitanje, strašno.
Mislim da me uništava anđeo gladi koji dominira u knjizi.
Stalno je prisutan , pokušavam da ga izbegnem novim poglavljima ali on se vraća, prati likove i stoji iznad njihove glave dok rade , dok sanjaju
Teško, teško..... kad je i Dani bilo teško. Ali ipak neću da odustanem unapred. Pokušaću.
Kad sam ja mogla, aman... Nije teško štivo koliko je mučna tema. Ali, na ovom svetu nemaju baš svi jahte i kavijar za doručak.Bravo Bi.Kad sam ja mogla, aman... Nije teško štivo koliko je mučna tema. Ali, na ovom svetu nemaju baš svi jahte i kavijar za doručak.
Naravno, tako to ide.Teško, teško..... kad je i Dani bilo teško. Ali ipak neću da odustanem unapred. Pokušaću.

Ajde, sad će se vređamo...
Rada sve pogrešno shvata, pogotovo dok sama ljušti paprike za ajvar...![]()

).Ma, tu sam bre, nego pečem ih u rerni, a one velike, zato sam se i upustila u avanturu. Lako se ljušte, samo ima jedna mana, ništa ne ostane.
Da ne bude spam, ništa ne čitam, a volela bih. Čeka me Grosman i Njeno telo zna, koga je Laki baš nahvalila (mada je meni malo dosadno).

![]()
U toj knjizi postoje dve priče. Meni se dopala ona koja je o ljubomori. Patološkoj ljubomori jednog muškarca.
Ako se ne varam to je druga priča u knjizi. Meni je bila bolja od Sabatovog Tunela koji ima istu tematiku.

Jos uvek ne čitam nista,osim strucne literature i sanjam dan kada ce se to okončati.Ali ne propustam da svratim i vidim sta se radi.
Protekla nedelja mi je bila jedna od gorih u zivotu i jedva sam se izborila sa nekim saznanjima,emocijama,mrvom sujete,besa...bespomoćnosti..nepravdom....Nit' sam jela,nit' sam spavala...i jos uvek mi je bas tesko,a nista ne zavisi od mene...a trajno utice na moj zivot....
Juce sam sa najdrazim zenskacima otisla u provod u EU,i šopingovale smo do besvesti u ogromnom trznom centru.Toliko da me je bilo sramota od same sebe...tipično ženski.Uzivale smo maximalno,pevale u autu, išle na vanilla cream u Starbucks...Sad mi noge otpadaju,a danas je neka velika fancy svadba u familiji mog dragog ( deo familije koji me zna samo iz vidjenja ili ne zna uopste,pa bi trebalo da zablistam) i ceka me duga svilena haljina i štikle od 12 cm , a noge mi otpadaju i najradije bih provela citav dan u krevetu.
I najvaznije: sad nemam obraza,a ni para da idem na sajam knjiga...eto.