Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srećan rodjendan, Elefteria :vatromet::heart2: Jel to stvarno torta???

Nox, to je po godinama izdavanja, ali da li razumevanje radnje zavisi od prethodne knjige? Mislim, da li je kao u nastavcima.... da li se pominju u sledećoj neki dogadjaji iz prethodne koji bi otežali praćenje ili je svejedno koja se čita pre, koja posle.
K'o da ću da nadjem u biblioteci sve, pa da biram i redjam. Biće dobro ako ima išta.

AKo dobro citiram, ovo pitanje je za knjige od Nesbo-a
pa evo spiska sa njegovog sajta kojim s eja rukovodim:

Ne znam sta je u Srbiji prevedeno i sta moze da se nadje, ja sam odmah krenula u potragu za knjigama na engleskom.

- - - - - - - - - -

Blizu :zplez: :lol:

:cmok2:

AKo dobro citiram, ovo pitanje je za knjige od Nesbo-a
pa evo spiska sa njegovog sajta kojim s eja rukovodim:

Ne znam sta je u Srbiji prevedeno i sta moze da se nadje, ja sam odmah krenula u potragu za knjigama na engleskom.

Jel ti odavde inspiracija za nik?
E, hvala ti za spisak, ali meni to ništa ne znači, jer ne mogu da čitam na engleskom. A što kažeš, ko zna šta je i prevedeno. Verovatno će nekom dobro doći.

- - - - - - - - - -

A što se tiče Kupoholičarke, pročitala sam jednu i dosta, ali sam pročitala i jednu Brbljivicu, i to je neki serijal Meg Kabot. E to je još gore i gluplje, pliće i praznije od Kupoholičarke

Jel ti odavde inspiracija za nik?
E, hvala ti za spisak, ali meni to ništa ne znači, jer ne mogu da čitam na engleskom. A što kažeš, ko zna šta je i prevedeno. Verovatno će nekom dobro doći.

Ne :lol:
inspiracija za nick mi je macka jednog poznanika koja se zove Nemesis :lol: :lol:
pa sam onda potrazila ko je bila Nemesis, pronasla se u opisu, i eto... :)

Devojke hvala Vam na podršci i čestitkicama :heart::heart:

Elefterijice, srećan ti rođendan:cmok:
images

Lamar, razočarala si me grdno :mrgreen: Ti si bar podvukla, a ova osoba je pisala tj. ''ispravljala'' knjigu. Meni podvlačenje nije toliko strašno, mada svakako ne bih to hemijskom radila.
Metlo na veštici, slažem se za Kinseline knjige. Serijal o kupoholičarki vređa inteligenciju - ostale mogu da prođu.
Nego, ja sam svratila da vas ''poslužim'' tortom pošto danas punim 29 :eek: kad pre
Pogledajte prilog 300074

Srecan rodjendan Elefteria :vatromet:

Ja sam od kupoholicarki procitala samo jednu, prvu i to je to..Dopalo mi se Umes li da cuvas tajnu i Bogomdana domacica..
Imam tvoj broj i ne bas..

Divna ti je torta. :super:

Želim ti sve najlepše u životu. Trenutno ti je najvažnije da nemaš jutarnje mučnine...:lol:

:cmok:

- - - - - - - - - -

Kradljivica knjiga i Otmenost ježa su specifične, svaka na svoj način, i odlične za moj ukus.;)

:) Možda onda da sledeća koju uzmem da čitam bude Otmenost ježa:) Toliko sam knjiga nakupovala poslednjih meseci da imam veliki izbor, pa mi baš dobro dođe preporuka za neku knjigu:) Ne mogu da se odlučim prosto šta bih:D

Ju Nesbe po godinama izdavanja:
Odmazda 2010.
Solomonovo slovo 2011.
Lovci na glave 2012.
Spasitelj 2013.

On je pisao i neke druge romane kao na primer Bubasvabe, Bat, ali one nisu prevedene kod nas.
U mojoj biblioteci imaju samo Solomonovo slovo i Lovci na glave.

A vidi Ester šta piše na mom spisku od pre:
31. Crvendac - Ju Nesbe, Laguna, 500str, (Ester, Gorica Popovic)
Ovo u zagardi je naravno ko preporučuje knjigu. Imaš dobro društvo Ester :D

PS Al nas je sad Smokva zarazila Nesbeom. Još nam i onu slikicu nabacila :zper:

Poslednja izmena:
Lamar, razočarala si me grdno :mrgreen: Ti si bar podvukla, a ova osoba je pisala tj. ''ispravljala'' knjigu. Meni podvlačenje nije toliko strašno, mada svakako ne bih to hemijskom radila.
Metlo na veštici, slažem se za Kinseline knjige. Serijal o kupoholičarki vređa inteligenciju - ostale mogu da prođu.
Nego, ja sam svratila da vas ''poslužim'' tortom pošto danas punim 29 :eek: kad pre
:cmok: :cmok:

Obožavam kada uđem u ovu našu Bbiblioteku i zateknem jedno raspričano društvo :zaljubljena:
Do duše već ste se razišli, ali svako je rekao po nešto te uživam čitajući vas sve :cmok:

Ja čitam Udovice četvrtka uveče. Dobra.

Devojke, pročitah za sada

Val Mekdermid - Gubilište / 5/5

ODLIČAN triler. I zaista preporuka, posebno onima koji vole trilere ali recimo nemaju jak stomak.

1. Sjajno dočarana atmosfera
2. Nimalo gadnih detalja
3. Dupli zaplet

Naime, radnja se odvija u Skardejlu, malom selu u Engleskoj, sredinom 60ih. Skardejl se sastoji od 10ak kuća od kojih je većina stanovnika u rodu pošto je selo poznato po incestu i spada u jedno od onih malih neprijateljski nastrojenih zabiti Engleske, sa tipičnom hladnom i sumornom klimom.
Jednog dana, 13ogodišnja Alison Hokin nestaje u maglama Skardejlskih šumaraka dok šeta svog psa i gubi joj se svaki trag.
Detektivski tim, predvođen detektivom Benetom kom je to prvi veliki slučaj bezuspešno traga za telom. Iako slučaj rešavaju, Benet ne može sebi da oprosti što telo nikada nije našao i doneo konačnu pravdu porodici male Alison.
Međutim ovde se ne završava misterija...tek par decenija kasnije doćiće do pravog raspleta, zahvaljujući mladoj ambicioznoj novinarki koja zajedno sa Benetom počinje da radi na knjizi o slučaju.

Ovo mu dođe kao kombinacija filma The Wicker man iz 1973 i Midsomer murdersa pa apgrejdovano!
Maaaaaaaaaaaaaaa skoro sam plakala što se završilo :(

Pročitala sam i Ne okreći se, Karin Fosum 4/5
Opet solidna knjiga ali naspram Gubilišta, ostavila me ravnodušna.
Karin Fosum jako lepo piše i takođe , za mene je prednost to što je i ova knjiga lišena odvratnih grafičkih detalja ubistva.
( Volim svoja ubistva čista i bez detalja) :lol:
Rejmond, slaboumni mladić i Ragnhild, 6ogodišnja devojčica pronalaze kraj jezera nago telo mlade devojke, bez spolja značajnih osvedočenja o njenoj smrti.
Ubrzo biva identifikovana kao petnaestogodišnja Ani, devojka koju svi znaju kao inteligentnu, vrednu, vrlo trezvenu. Ani vole u selu jer je sjajna s decom i dugo je čuvala komšijsku decu, važila je za sjajnu i perspektivnu sportistkinju.
Sve do jednog trenutka kada se Ani povukla u sebe, prestala da bebisitira i povukla se iz rukometnog tima.
Da li je to na neki način povezano sa ubistvom, pitanje je sad.

To nam je ``u krvi`` lamar!

Wild, ako nisi citala od Karen Fosum ``Nevesta iz Mumbaja``, ja ti je toplo preporucujem.

A triler nije triler ako postoji samo jedna prica. Ako me razumete... (Ja pocela kao Pokojna Mileva...)

još nisam završila Služavke, ali sam pri kraju
i dalje sam pri tome da je za svakoga i za preporuku...jednostavno jedna topla i lijepa priča..jeste malo, malkice, predvidivay, al' joj to ne kvari ljepotu

- - - - - - - - - -

i uspjela je pčela da me ujede, sad mi je prst kol'ko cijela ruka, a ruke su mi pozamašne..sad sam lik, dal' za triler, dal' za naučnu fantastiku

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back