Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam Ereb. Ereb je kompjuterska igrica koja kruži po jednoj školi. O njoj se ne sme pričati ni sa kim. Smeš da je igraš ako imaš svoj kompjuter, i ako je dobiješ od nekog. To je jedini način da dodješ do nje. Nik dobija igru. Počinje da je igra i sve više ga igra uzima pod svoje. On igra igru, ali se i igra igra sa njim. Igra zna sve o takmičarima, ona priča sa njima. Zadaci koji se dobiju nisu virtuelni nego stvani i moraju se izvršiti ako hoćes da napredujes u igri. Ako se prekrši bilo koje pravilo, izbačen si iz igre i ne možes se vratiti. Priča paralelno prati šta se dešava sa Nikom i njegovim društvom u školi i šta se dogadja u igrici.
Knjiga je dobra, ali moj utisak je da je ipak namenjena mladjima.Kao tinejdž triler. Videla sam posle da je autorka dobila neku nagradu za književnost za mlade, tako da se to sve uklapa.

Mrs.Bi
Vajld, kad ovako napišeš, smesta bih uzela to da čitam.
Ali prvo moram da saznam ko je ubio crnog advokata Hauarda Elijasa u Letu andjela

:lol:
Drago mi je da ti se dopalo dovoljno da pozelis da ih uzmes. Dovrsi let andjela pa javljaj utiske.:heart:

Lamar
Ma vidi ove trilerašice! Skroz su nas zarazile. Skrozzzzz
:mrgreen:
Ja nisam citala trilere bar 10 godina i sad me opet uhvati neka pomama:lol:
Nox_arcana
Wild, ako nisi citala od Karen Fosum ``Nevesta iz Mumbaja``, ja ti je toplo preporucujem.
Hocu! Ovo mi je bila prva knjiga od Karin Fosum:rumenko: Moja komsinica, ujedno i jedna od najboljih drugarica je luda za trilerima pa uglavnom od nje maznjavam sve...a mislim da ona ima par njenih knjiga, bas da vidim jel ima i tu:)

Inace, da vam se pohvalim. Idem ja danas u biblioteku i jos se prvo oneraspolozim.Trebale su mi tri strucne knjige za ispit, nisam ni planirala da uzmem nesto za cituckanje. Kad ono, od te tri, ima slobodna samo jedna :(
Dobro, uzmem ja tog Hegela prokletog i reko kad sam vec tu, sta sad, da uzmem za citanje nesto.
rvo odem na Skandinavce, posto se tu uvek prvo zaletim kad ono na polici, ceka samo mene Erlend Lu - Fvonk. Kako sam ga zgrabila malo sam srusila nekog sirotog deku kraj mene. bas mi bilo neprijatno posle :lol:
Inace ne znam kako je u BG-u, ali mi u NS imamo po jedan primerak od svake Lu-ove i to ako te usreci da je nadjes....pjuuu. Sad jos samo Mulej da nadjem, ali mislim da nju ni nemamo u biblioteci.

I onda odem na Spance da uzmem Fantaziju za dva pukovnika i bazen, sto je Dana preporucila...naravno knjige nema, ali meni oci lete preko police kad ono uocim Kortasarove Skolice, isto knjiga na koju je nemoguce skoro naleteti u biblioteci. Dakle da ste me videle zene, istrcala sam iz biblioteke sa tim knjigama ko mali rakun

h1CF093E3

Najmračnije mesto Elizabet Hejns :super:
Citam je trenutno, dobar krimi roman,ne bih rekla bas triler skroz.
Uporedo prati zivot devojke pre i posle napada na nju.
Citam na engleskom (naravno :lol: ) pa mi je u pocetku trebalo malo da skontam stos sa datumima.
Sad sam se uzivela bas bas i mislim da cu je danas zavrsiti :)

Od mene kao najvernijeg fana Mirjane Djuredjevic navikli ste da pohvalim njen lik i delo kad god je to moguce.
Medjutim evo mojih impresija o najnovijoj knjizi Bunker Swing.

Da ne budem totalno kritična pa da kažem da je teško sr.... reći ću to malo lepše:
ovo je knjiga koja vas ni na koji način neće dotaći.
Ni likovima, ni dijalozima, ni vrcavosšću, ni pričom, tek po nekim zanimljivim komentarom uvek istog lika.
Cekala sam 200 strana da pocne radnja.
Cekala sam 200 strana da se razviju odnosi medju likovima.
Cekala sam 200 strana na zaplet - i nisam ga docekala.
Evo citam zadnje strane i pitam se ...osim 4 zanimljive price o tome kako su glavni junaci stigli do Amerike da li sam ista zanimljivo procitala na ovih 200 i kusur strana?
Ne, nisam!

Mirka, jel to onaj roman koji je u "četiri ruke" pisala sa nekim tipom. O rakiji? Ili vinu? Čitala san intervju sa njima. On je proizvodjač biće vina, ali nisam sigurna.
Stekla sam utisak da se ona s njim smuvala, zaljubila, šta li, pa se više bavila nekim drugim stvarima, uključujući i degustaciju vina/rakije, a manje romanom. Još ako je i on pisao neke delovi, po principu "puno babica, kilavo dete".

Sta je radila ne znam, tek jeste ga pisala sa nekim dasom, gledala sam i ja neki intervju sa njima na Fb koji je postavila na svoj profil,
ali sam iz intervjua predpostavila da ce to biti urnebes od knjige a ne tesko davljenje.

Mislila sam da ce me onako razgaliti kao sto znaju da me razgale knjige o Harijeti.

Nisam bila odusevljena ni Kajom ali je Kaja za ovu knjigu - romancina.

Ako se odlucite da pokusate da citate ne preporucujem kupovinu, iskljucivo biblioteka :)

Ja jurim Školice već užasno dugo. Mm je kupio još davnih dana nekompletan komplet Hispanoamerički roman (zna Rada, i njen dever, a možda i ona ima isti), ali nije bilo Školice. :(

Znam, ima moj dever taj komplet. Na sajmu sam kupila za 700 din, Sezam Book izdao. Inače su mnogo skupe. U Laguni oko 2000, ne sećam se ko je izdavač.

To je cena za Školice?

A jel' čitao neko ili ćemo da ćekamo da Wilde pročita pa da nam kaže o čemu se radi. Kao da je lako reći o čemu se radi u jednom hispanoameričkom romanu.

To je cena za Školice?

A jel' čitao neko ili ćemo da ćekamo da Wilde pročita pa da nam kaže o čemu se radi. Kao da je lako reći o čemu se radi u jednom hispanoameričkom romanu.

Ja sam pročitala oko 200 strana, ako tako mogu da kažem, s obzirom da se čitaju preko reda, i vratila u biblioteku jer mi se činilo da sam prestarela. Onda, na opšte divljenje ovde, ispade mi povoljno na poslednjem sajmu, a meni ne treba mnogo...:)

- - - - - - - - - -

Ja sam kupila Školice na Kupindu za 200 din pre par dana

Ti si baš imala sreće...:lol: :ok:

ja sam čitala davno te Školice
one se čitaju, kol'ko se ja sjećam kako god ti padne na pamet, zatp se i zovu Školice, voljka te odpočetka, voljka te od kraja, voljka te od neke, čini mi se 74 strane, zašto 74 to ne bih znala reći...i debele su, baš debela knjiga..i onako je..il' je obožavaš ili ne reaguješ...il' ovako kao ja...nešto pamtiš, nešto ne :P a o čemu se konkretno radi, ne sjećam se, znam da ih ima puno i de nešto hoćeneće...i da nije onako kao klasične južnoameričke knjige

- - - - - - - - - -

i, da, Mirka, tebi se neće svidjeti, 1oo posto sam sigurna

ja sam čitala davno te Školice
one se čitaju, kol'ko se ja sjećam kako god ti padne na pamet, zatp se i zovu Školice, voljka te odpočetka, voljka te od kraja, voljka te od neke, čini mi se 74 strane, zašto 74 to ne bih znala reći...i debele su, baš debela knjiga..i onako je..il' je obožavaš ili ne reaguješ...il' ovako kao ja...nešto pamtiš, nešto ne :P a o čemu se konkretno radi, ne sjećam se, znam da ih ima puno i de nešto hoćeneće...i da nije onako kao klasične južnoameričke knjige

- - - - - - - - - -

i, da, Mirka, tebi se neće svidjeti, 1oo posto sam sigurna

joj, kako si to napisala, deluje mi da se ni meni ne bi svidela. To čitanje odakle hoćeš me podseća na Hazarski rečnik. A moram da priznam da mi to nije jedna od dražih knjiga. Pitaću u bibliotekama....

Izvini, Esterita, ako sam ti uletela u nizanje, ako si htela još da se nanižeš.

A jesu bre bezobrazni, ja jednom videla Školice za 600 dinara novcijate u knjižari.
Planiram da ih kupim kao mi se svidi jer planiram da imam SVE od Kortasara.
A on, dobro reče Rayela na književnosti, nekako i nije tipičan hispano ..
Baš je moderni jevropljanin :lol:

Počela sam od Lua pa ću da se posvetim Školicama sutra uveče:)

QUOTE=Mirka Šizika;26002089]Sta je radila ne znam, tek jeste ga pisala sa nekim dasom, gledala sam i ja neki intervju sa njima na Fb koji je postavila na svoj profil,
ali sam iz intervjua predpostavila da ce to biti urnebes od knjige a ne tesko davljenje.

Mislila sam da ce me onako razgaliti kao sto znaju da me razgale knjige o Harijeti.

Nisam bila odusevljena ni Kajom ali je Kaja za ovu knjigu - romancina.

Ako se odlucite da pokusate da citate ne preporucujem kupovinu, iskljucivo biblioteka :)[/QUOTE]

Ista stvar i sa mnom.
Kaja, Beograd i dobri Amerikanac me nikako nije ``zadovoljila``. :rumenko:
Stidim se zato sto su je mnogi hvalili.
Meni se svidjaju njene knjige o prljavoj inspektorki Hari. Posebno Deda Rankove riblje teorije. Mislim, Mirjana k`o Mirjana... nije neko cudo od romana, ali meni se dopala. Njeni romani imaju taj neki smek...
Procitala sam uvod njene najnovije knjige, Bunker Swing sa Laguninog sajta, ali nije mi se dopao.

Da ne zaboravim da mi se od Djurdjevicke dopao i Parking svetog Savatija i Treci sektor.
Prvi, drugi, treci covek - manje...

Poslednja izmena:
Ja sam čitala Školice, meni se knjiga dopala. Neobična je. Ali, ne znam baš kako bih je prepričala:D Ja nisam poznavalac džeza, pa tamo gde se spominju džez muzičari imaju objašnjenja u fusnoti ko je ko, i to mi je bilo malo zamorno, ali mi se generalno knjiga dopala.Kupila sam je na Sajnu, isto platila 700, Sezam Book, ali ima grešaka na nekim mestima pa to malo kvari utisak.
A inače, Službeni glasnik je izdao Sabrane priče Hulia Kortasara, sve priče na jednom mestu ( 2 toma), 2700din. Ali prošle godine u nedelji trajanja Sajma u oktobru, u njihovim knjižarama je bio popust od 30% na izdanja Službenog glasnika, tako da sam to iskoristila i tad kupila. Čitam povremeno priče, na preskok, uz druge knjige koje čitam.
Feniks libris je izdao Priručnik za plakanje i pevanje, ali to se takodje nalazi u ovim knjigama što je izdao Službeni glasnik, tako da nema potrebe da se pojedinačno kupuje.

Počela sam Otmenost ježa, obećavajuće za sad:)

Moram neki dan da odem do Derete da vidim sa one akcije nešto zanimljivo:). Rekoše mi danas da akcija traje do kraja avgusta, ako nekog zanima, da zna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back