Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam čitala davno te Školice
one se čitaju, kol'ko se ja sjećam kako god ti padne na pamet, zatp se i zovu Školice, voljka te odpočetka, voljka te od kraja, voljka te od neke, čini mi se 74 strane, zašto 74 to ne bih znala reći...i debele su, baš debela knjiga..i onako je..il' je obožavaš ili ne reaguješ...il' ovako kao ja...nešto pamtiš, nešto ne :P a o čemu se konkretno radi, ne sjećam se, znam da ih ima puno i de nešto hoćeneće...i da nije onako kao klasične južnoameričke knjige

- - - - - - - - - -

i, da, Mirka, tebi se neće svidjeti, 1oo posto sam sigurna

Kako bre to citaju se s'brda s'dola???
Ne volim to, volim red.
Nisam još počela sa čitanjem, sinoc sam se zagledala u neku seriju sad mi je žao što ne ponesoh na posao da čitam i vidim o čemu vi to ...

joj, kako si to napisala, deluje mi da se ni meni ne bi svidela. To čitanje odakle hoćeš me podseća na Hazarski rečnik. A moram da priznam da mi to nije jedna od dražih knjiga. Pitaću u bibliotekama....

Izvini, Esterita, ako sam ti uletela u nizanje, ako si htela još da se nanižeš.

Nemoj da kupujes ako nema u biblioteci pozajmicu ti ja moju.

Ma dajte pa kod izdavaca je 700.
Udjes u knjizaru i kupis jeftinije.
Svasta :roll:

Ista stvar i sa mnom.
Kaja, Beograd i dobri Amerikanac me nikako nije ``zadovoljila``. :rumenko:
Stidim se zato sto su je mnogi hvalili.
Meni se svidjaju njene knjige o prljavoj inspektorki Hari. Posebno Deda Rankove riblje teorije. Mislim, Mirjana k`o Mirjana... nije neko cudo od romana, ali meni se dopala. Njeni romani imaju taj neki smek...
Procitala sam uvod njene najnovije knjige, Bunker Swing sa Laguninog sajta, ali nije mi se dopao.

Da ne zaboravim da mi se od Djurdjevicke dopao i Parking svetog Savatija i Treci sektor.
Prvi, drugi, treci covek - manje...

Parking je isto o Harijeti, meni je to mozda najomiljenija, zbog plejade ludih likova.
Valjda se jos nije ispucala u to vreme...
Onda je briljirala sa Deda Rankom i odlican je Les u fundusu...
Nisam procitala Kad prezivim ovaj roman, ne mogu bolnice nikako...ali mi se cini da od Deda Ranka na ovamo sve slabije i slabije pise.
Ako znamo da je Les napisan posle Deda Ranka to se uklapa u moju teoriju da se istrošila.

Ovaj pokusaj u 4 ruke lici na nju ali je prilicno razvodnjen.
Ipak ako imas pristup biblioteci probaj, nasmejaces se barem dijalozima.

Da li je neko ovde možda čitao novu knjigu Marije Jovanović - Zvuci iz podmornice? :)

Pretraga je majka forumskog zivota. :lol:

Poslednja izmena:
Ja sam čitala Školice, meni se knjiga dopala. Neobična je. Ali, ne znam baš kako bih je prepričala:D Ja nisam poznavalac džeza, pa tamo gde se spominju džez muzičari imaju objašnjenja u fusnoti ko je ko, i to mi je bilo malo zamorno, ali mi se generalno knjiga dopala.Kupila sam je na Sajnu, isto platila 700, Sezam Book, ali ima grešaka na nekim mestima pa to malo kvari utisak.
A inače, Službeni glasnik je izdao Sabrane priče Hulia Kortasara, sve priče na jednom mestu ( 2 toma), 2700din. Ali prošle godine u nedelji trajanja Sajma u oktobru, u njihovim knjižarama je bio popust od 30% na izdanja Službenog glasnika, tako da sam to iskoristila i tad kupila. Čitam povremeno priče, na preskok, uz druge knjige koje čitam.
Feniks libris je izdao Priručnik za plakanje i pevanje, ali to se takodje nalazi u ovim knjigama što je izdao Službeni glasnik, tako da nema potrebe da se pojedinačno kupuje.

Počela sam Otmenost ježa, obećavajuće za sad:)

Moram neki dan da odem do Derete da vidim sa one akcije nešto zanimljivo:). Rekoše mi danas da akcija traje do kraja avgusta, ako nekog zanima, da zna.

Te sabrane priče planiram da si kupim pošto nažalost pojedine zbirke priča nema nigde sem u antikvarnicama po velikim cenama. Može se ponešto i na voćkicama naći doduše.

javi utiske za Otmenost ježa obavezno. To nikako da nahvatam u biblioteci :rtfm::heart:

Procitah Najmracnije mesto (nesto mi je prevod :confused: )
dobra, dobra knjiga. Opisuje devojku koja je bila zlostavljana u vezi
i koja sada pati od opsesivno-kompulsivnog poremecaja izazvanog posledicama zavrsetka veze.
UPoredo pise o njenom zivotu sada, i pise o desavanjima koja su dovela do skoro tragicnog po nju zavrsetka te veze...
Jedna od knjiga za koje mi ne bi bilo zao da sam je kupila.

Hbg, ne umem ja da prepricam knjigu, niti da uspeso napisem o cemu se radi.
Ovo je najsazetije mogucce.

Nastavicu sa sledecom njenom knjigom, Revenge of the Tide/Dark Tide.

Nemesis, lepo si predstavila knjigu, taman da nas zainteresuješ :)

Ja sam Kugu čitala davno, posle prvog čitanja Besnila, jer su neki pravili poredjenje. Pa, iako sam čitala Besnilo za klub, ne bih sad ponovo kugu. Moram da čitam ove krimiće što su devojke preporučivale.

Išla do Derete po 3 knjige, donela kući 9:mrgreen: Nemam više kud sa knjigama, a ide Sajam, veze nemam gde ću sve da stavim:think: :roll:

Ne znam gde ćeš da staviš knjige, ali ovde moraš da prijaviš šta si kupila !! :rtfm:

E, ja pročitala Let anđela, Majkl Koneli, Laguna, 439 strana (200 ispadaju, ali sve su na broju). Pošto ja baš i ne čitam te krimiće, ne mogu da uporedim s nečim pa da odredim gde mu je mesto. Uglavnom, meni je bilo zanimljivo. Baš kao film (pošto sam filmove tog žanra više gledala nego što sam čitala).
Sam Let andjela je deo gradske železnice u Los Andjelesu, odnosno uspinjača. I u jednom od dva vagona (jedan ide gore, drugi dole) ubijen je crni advokat Hauard Elajas koji je uglavnom pokretao tužbe protiv policije koja je prekršila prava nekih crnih kriminalaca. Ubijena je i jedna žena koja se prosto našla u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Istragu vodi detektiv Hari Boš. On kreće od najaktuelnijeg slučaja advokata "Crni ratnik". To je tužba Majkla Harisa protiv policije koja ga je maltretirala pokušavajući da izvuče priznanje da je ubio devojčicu, pastorku najvećeg prodavca automobila "car za auto pazar".. Boš kapira da Haris nije ubio devojčicu, a da je Elajas to znao, a znao je i ko jeste i nameravao da to obelodani na sudjenju i da je verovatno zbog toga ubijen. Otkriva i ko je ubio devojčicu. Usput je još svašta otkrio. Naravno ima i usputna mala drama u privatnom životu - ostavlja ga žena.
Al sam prepričala.... Ali dobro, zapetljalo se pred kraj. Taman mislim, evo to je, kad ono nije.

Poslednja izmena:
Ne znam gde ćeš da staviš knjige, ali ovde moraš da prijaviš šta si kupila !! :rtfm:

E, ja pročitala Let anđela, Majkl Koneli, Laguna, 439 strana (200 ispadaju, ali sve su na broju). Pošto ja baš i ne čitam te krimiće, ne mogu da uporedim s nečim pa da odredim gde mu je mesto. Uglavnom, meni je bilo zanimljivo. Baš kao film (pošto sam filmove tog žanra više gledala nego što sam čitala).
Sam Let andjela je deo gradske železnice u Los Andjelesu, odnosno uspinjača. I u jednom od dva vagona (jedan ide gore, drugi dole) ubijen je crni advokat Hauard Elajas koji je uglavnom pokretao tužbe protiv policije koja je prekršila prava nekih crnih kriminalaca. Ubijena je i jedna žena koja se prosto našla u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Istragu vodi detektiv Hari Boš. On kreće od najaktuelnijeg slučaja advokata "Crni ratnik". To je tužba Majkla Harisa protiv policije koja ga je maltretirala pokušavajući da izvuče priznanje da je ubio devojčicu, pastorku najvećeg prodavca automobila "car za auto pazar".. Boš kapira da Haris nije ubio devojčicu, a da je Elajas to znao, a znao je i ko jeste i nameravao da to obelodani na sudjenju i da je verovatno zbog toga ubijen. Otkriva i ko je ubio devojčicu. Usput je još svašta otkrio. Naravno ima i usputna mala drama u privatnom životu - ostavlja ga žena.
Al sam prepričala.... Ali dobro, zapetljalo se pred kraj. Taman mislim, evo to je, kad ono nije.

Sve sam shvatila, evo šta sam kupila:D Malo sam ćaskala sa prodavcem da mi kaže koje su knjige ok, pa su u zagradi njegovi utisci:D Po ove 3 sam krenula: Muzika na vodi ( duhovita, komedija ), Svet koji nestaje ( odlična ), Jevrejska policijska stanica (malo teška ali dobra, nije dosadna, kaže čovek ). A ove su bonus:D - (maznula sam ideje od devojaka koje su već prijavile ovde knjige, priznajem:mrgreen:Ali zaista deluje da mogu biti zanimljive knjige;) ) Tri života ( dobra ), Fantazija za dva pukovnika i bazen i Dan pčela.A I sa druge gomile od 200din po komadu Gospodin Pip, Trezni Moris i Raspete kosti(ko gleda seriju Bouns u knjizi Raspete kosti Bouns je glavni lik.Meni je serija ta super, pratim je, a videćemo kakva je ovde radnja.)
Bila mi je zanimljiva i knjiga Žena koja je zaronila u samo srce sveta, mislim da je priča o autističnoj devojci. Ali nju sam ostavila za neki drugi put.

Čuj, sajam...:) Ja iz fotelje malopre kupila 4.

:dash:

pa đe ćeš to da staviš sad?
više nije pitanje kad češ da pročitaš
sad je pitanje đe ćeš sa tim?

da organizujemo neke igre bez granica vezano za tvoje knjjige

- - - - - - - - - -

Ako krenem iz fotelje da kupujem, biću gora nego u današnjoj kupovini, možda bih 4 puta više knjiga kupila, danas ipak 'samo' 3 puta više od planiranog:mrgreen:

ne sjekiraj se..kol'ko god da kupiš, Rajku stić' nećeš
to je ŠAMPION

ja danas čitala Bela sezona suše , Andre Brink...ne znam, mene malo smara..uglavnom politički angažovan roman, imao je uticaja u to doba kad je pisan (1976)...na polovini...ima onako finih detalja i nekakvih laganih opservacija ...ali..malo i guši, kao neki dobar, a dosadni poznanik, pa ti žao da se ne javiš, a znaš ako s javiš da si ga naHeb'o....

- - - - - - - - - -

Rajka šampion
jesi u vrckanju
:heart::heart::heart:

Ebiga, zakasnila sam da i ja malo sa vama prodivanim
425d9c04dd51d8515eacb74bc3fa9abc.gif

Bi, preporucujem ti ``Iskonski strah`` Vilijama Dila. Tek tu ces se na kraju ``najeziti``. Neocekivani obrt.
Ima i film. Istoimeni. Glavnog advokata branioca igra Ricard Gir.

Počela Školice - po njegovom predlogu od 73 strane, odustala posle druge glave. Treba mi mozak za tu knjigu a on je trenutno zauzet.

Prešla na Slika Dorijana Greja. To mi je kraće i lakše.

Usput kupila na Kupindu Umestnost voznje po kiši - fajnali.

Na poslu mi stoji Kako Bog zapoveda, al ne počinjem na pravdi Boga mrza sam :)

Sve u svemu bar 10 knjiga sam počela a šta ću pročitati - videćemo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back