Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smoki, je l' i u Crvendaću zasmejava, pošto to imam? ;)
msm stvarnooooo
Crvendaća sam ja čitala, poreprošle godine..imam i sliku sa plaže
i dala sam recenziju ovdje
nema meni Mirke ovdje da kaže...pretraga je majka itd

- - - - - - - - - -

mislim da sam pročitala i Sneđno dete...jesam li? nešto mi baš. baš poznato..jesam vjerovatno

ja čitam, kol'ko stignem, Sluškinje, tj pomoćnice i uživam, baš...jesu predvidive temom, al' su baš dobro napisane, malo humora, malo ljubavi, malo teškoća, svega ima...i ne primjećujem da je hrvatski prevod, ne pametuje ovaj prevodioc, sa'ču da vidim koji, vrijedi ga pomenuti....Sabina Nikšič...i izdavač je neki sarajevski, sad vidjeh, zato i nije naporan prevod

Sad me Elefteria podseti. Uzela ja pre xy godina knjigu Mire Marković Noć i dan.
Tada su je čitale sve one bakice što su otkidale na Slobu.
I uzmem ja lepo plajvaz i podvučem sve one najbesmislenije delove. A bilo ih je po' knjige bogme.

Tako "lektorisanu" je najpre dam nekoj svojoj koleginici koja je bila sklona da volucka Slobu i ostatak mu familije, i napravim pun pogodak.
Bila je zgranuta o čemu ta žena piše. (Na stranu još i stil nezrele šiparice).

A onda je takvu vratim u promet u biblioteku :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Časna pionirska da je to bilo samo i samo tada :hvala:

Laki, nisam se tome od TEBE nadala, ne, ne
kako si samo mogla
jel' te tako majka raspitala

- - - - - - - - - -

jao, znam da nešto trebam, pa se sve vrtim
bravo djevojčiće, baš si me obradovala
to je jedna od najljepših vijesti u zadnje vrijeme

Ja sam procitala sve romane Ju Nesbea.
Meni bas lezi njegov stil pisanja. To su krimi trileri. U centru paznje je uvek Hari Hule, policajac koji ima i vrline i mane.
Ju Nesbe je danas najcitaniji i mislim najbolji pisac u svom zanru. Sve su mu knjige dobre.
Procitala sam i Spasitelja, to mu je najnovija knjiga, nista losija od ostalih.
Morala sam da je kupim i da gladujem par dana, jer ko zna kada ce stici u biblioteke, pogotovo moju koju je i Bog (citaj: direktora Gradske biblioteke) - zaboravio.
Meni se on i licno mnogo svidja, moj je tip ;), a i roker je, pa je celina zaokruzena. Samo da je neki takav u mojoj blizini... :( ali nema ga...

Procitala sam i Snezno dete i duboko me je dirnula i verovatno je nikada necu zaboraviti. Prava bajka.

ljubomorna sam
znaci nisu losije nego prve dve
pa dobro...ide mi rodjendan uskoro :lol:

msm stvarnooooo
Crvendaća sam ja čitala, poreprošle godine..imam i sliku sa plaže
i dala sam recenziju ovdje
nema meni Mirke ovdje da kaže...pretraga je majka itd

- - - - - - - - - -

mislim da sam pročitala i Sneđno dete...jesam li? nešto mi baš. baš poznato..jesam vjerovatno
Kažeš ti 25.08.2011.

"Ju Nesbe...Crvendać..kriminalistički istorijski triler...odličan...5oo srtana ..Laguna, zamalo zaboravih...ovaj Ju je napisao nekoliko takvih romana sa istim glavnim likom, inspektorom Harijem..ja sam do sada samo na ovaj naletjela,,i sviša mi se, baš...za preporuku, dakle..i, da, radnja se dešava u Norveškoj"

Snežno dete nisam pronašla da si čitala. Što ne znači da nisi, naravno :D

Ju Nesbe po godinama izdavanja:
Odmazda 2010.
Solomonovo slovo 2011.
Lovci na glave 2012.
Spasitelj 2013.

On je pisao i neke druge romane kao na primer Bubasvabe, Bat, ali one nisu prevedene kod nas.

Lamar, razočarala si me grdno :mrgreen: Ti si bar podvukla, a ova osoba je pisala tj. ''ispravljala'' knjigu. Meni podvlačenje nije toliko strašno, mada svakako ne bih to hemijskom radila.
Metlo na veštici, slažem se za Kinseline knjige. Serijal o kupoholičarki vređa inteligenciju - ostale mogu da prođu.
Nego, ja sam svratila da vas ''poslužim'' tortom pošto danas punim 29 :eek: kad pre
stack_of_books_birthday_cake.jpg

Srećan rodjendan, Elefteria :vatromet::heart2: Jel to stvarno torta???

Nox, to je po godinama izdavanja, ali da li razumevanje radnje zavisi od prethodne knjige? Mislim, da li je kao u nastavcima.... da li se pominju u sledećoj neki dogadjaji iz prethodne koji bi otežali praćenje ili je svejedno koja se čita pre, koja posle.
K'o da ću da nadjem u biblioteci sve, pa da biram i redjam. Biće dobro ako ima išta.

Lamar, razočarala si me grdno :mrgreen: Ti si bar podvukla, a ova osoba je pisala tj. ''ispravljala'' knjigu. Meni podvlačenje nije toliko strašno, mada svakako ne bih to hemijskom radila.
Metlo na veštici, slažem se za Kinseline knjige. Serijal o kupoholičarki vređa inteligenciju - ostale mogu da prođu.
Nego, ja sam svratila da vas ''poslužim'' tortom pošto danas punim 29 :eek: kad pre
Pogledajte prilog 300074
ja taman tela to kazem pa reko aj ako se javi neko ko voli uvredjen sta cu posle, pa sam izigravala finocu :fdlan:
:lol:

ej srecan rodjus :zag:

Elefteria, srećan rodjendan! :)

Ove Kinseline knjige iz serijala ja nisam čitala, nije me vuklo ni ranije a bogme ni sad. Pre par godina sam pitala nekog ko je to čitao da mi kaže šta tu ima, te mi rekoše 'pa ta devojka voli da kupuje a stalno je u minusu ali i dalje kupuje..' I ja to lepo preskočim, očigledno nisam pogrešila što to nisam čitala:) I ne znam kako sam se uopšte odlučila da kupim neku njenu knjigu. Uzela prvo jednu od ovih ostalih koje su zasebne, nepovezane sa serijalom, da probam.:) Ali što neko reče, čitljive su, za opuštanje ok. Ona sa duhom mi je bila simpatična, Devojka iz dvadesetih, i Umeš li da čuvaš tajnu. Ova Sećaš me se? po mom mišljenju je najlošija od tih 5 koje nemaju veze sa serijalom.

Nisam još završila Ereb, ali sam danas pročitala kratku malu knjigu ( mali format, malo strana :D ) Priručnik za plakanje i pevanje, Hulio Kortasar.Dopala mi se. Dopada mi se kako Kortasar piše.

Poslednja izmena:
I gledam, tj. čitam šta čitate,šta je sve spominjano, i konstatujem kako dosta tih knjiga imam samo ih još nisam pročitala :fdlan: :rumenko: ( Snežno dete, Služavke, Kradljivica knjiga, Otmenost ježa , Markes..)
U moju odbranu, skoro sam ih kupila:andjeo:

meni je najlosija ova zadnja imam tvoj broj
pricam o kinseli
a najzanimljivija mi je devojka iz dvadesetih
ali upravo to samo zanimljiva, ko da gledas filmic mozak na ispasu
ove ostale su ok
a kupoholicarku sam iz inata uzela ajde da vidim za cime je to tolika pomama iako je svakome ko vidi naslov jasno o cemu se radi, a ja sam ti za to (mislim na kupoholicarstvo) kolko i za kvantnu fiziku :lol: elem pocnem ja i osetim da ako nastavim da cu da se obesim o kvaku kolko zatupljuje mozak, tako da sam kupoholicarku jedva do trecine knjige stigla i vratila sa gadjenjem
to je bilo posle ovih njenih drugih serijala (nepovezanih sto kaze pahuljica)
inace da sam prvo kupoholicarku citala nikad nista njeno ne bih uzela, a primetna je razlika....

Pogledajte prilog 300074

Divna ti je torta. :super:

Želim ti sve najlepše u životu. Trenutno ti je najvažnije da nemaš jutarnje mučnine...:lol:

:cmok:

- - - - - - - - - -

I gledam, tj. čitam šta čitate,šta je sve spominjano, i konstatujem kako dosta tih knjiga imam samo ih još nisam pročitala :fdlan: :rumenko: ( Snežno dete, Služavke, Kradljivica knjiga, Otmenost ježa , Markes..)
U moju odbranu, skoro sam ih kupila:andjeo:

Kradljivica knjiga i Otmenost ježa su specifične, svaka na svoj način, i odlične za moj ukus.;)

Kinseline Umes li da cuvas tajnu
i Bogomdana domacica su meni ok :)
Ova Secas me se? je onako...
a Imam tvoj broj sam nasla na netu i procitala i zakljucila da je dobro sto je nisam kupila :lol:

Iz serijala Kupoholicarka sam procitala 2, onako... nista narocito.

Nista nisam citala popodne .... :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back