Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Midlseks mi stoji na kompu
ko je hoce neka se javi :D
Ne znam kada cu poceti da je citam :think:

Imam Muskarci koji mrze zene
i Kad jaganjci utihnu
i jos par desetina knjiga na cekanju

+ King uzivo.....

:neutral: a ne citam sad, nikako... :confused:

Pročitala sam Bog malih stvari - Arundati Roj
Puno tuge ovaj roman nosi u sebi.
Arundati nam je tugu servirala postepeno .
Znala je pravi momenat da priču prekine , okrene ...negde se vrati u prošlost a negde požuri sa događajima , napomene , nagovesti .
Zato je tugu kojom je roman ispunjen, bilo lako prihvatiti.

Procitala sam Sobu, i ovaj ne znam sta bih rekla, predivna je, tuzna :sad2: bas me je potresla, skoro me neka knjiga nije ovako dirnula :heart:
Sad uzimam Mila 18 Leon Uris pisao, verovatno vas je dosta to citalo posto je to stara knjiga maznula sam je od mame, i ona kaze da je mnogo tuzna :sad2:

Ja sam juče završila ''U inat kiši'' (Aleksandar Mekol Smit, Samizdat) i svidela mi se. Na početku mi je bila maaalo dosadnjikava, mislila sam da će ceo roman biti ''mnogo filozofiranja, a nedovoljno akcije'', međutim nije. Glavna junakinja, Izabel je filozof (iliti istoričar filozofije, kako god), zaljubljena je u mnogo mlađeg muškarca (14 godina razlike) i onda se premišlja da li da ga muva ili da ga ne muva...ali je lepo napisano. Ja sad to malo karikiram, ali je to u suštini okosnica čitavog dela. Mala zamerka prevodiocu je što ima previše fusnota - katkad su vrlo informativne, a katkad nepotrebne (npr. objašnjavati nam da su Ljevin i Kiti likovi iz Ane Karenjine i slično, pa svaki iole ozbiljan čitalac to zna)

26a sam pročitala prošle nedelje, bila mi je zanimljiva do pred kraj, koji mi se nije svideo jer sam ga naslućivala. Iskreno, jedva sam čekala da se završi, mada mi je početak i dobar deo ostatka knjige bio interesantan.

Danas sam pročitala 100 strana Kaje u busu. (Mislim na knjigu ''Kaja, Beograd i dobri Amerikanac'' Mirjane Đurđević - znam da redovne čitačice znaju na koju knjigu se misli kad kažemo Kaja, ali rekoh da napišem jer možda ima novih na temi)

Kako teku pripreme za Sajam? Rado, gde je spisak :D
Ja ću dolaziti u četvrta kod Vuka na potpis, pa se možda sretnemo.

Meni se ta edinburska edicija Mekol Smita BAS svidja. Ali je svakako ne bih nikome preporucila jer bi taj mislio da sam caknuta. Zato sto je to nekako skroz prejednostavno. Ali mi kao takvo (jednostavno) jako prija, i rado citam ove knjige.
Inace idu ovim redom:
Nedeljni filozofski klub
Prijatelji, ljubavnici,cokolada
U inat kisi, B92 ,250 str.
Stedljivo s komplimentima, B92 ,220 str.
Male radosti subote, B92, 220 str.

26a je jedna od knjiga koje su mi se u ovoj godini najvise dopale.

Kaja mi je bila onako... fina.

Ova sto trenutno citam Tito je umro, mi je malo dosadnjikava :confused:

Secate li se onih knjiga moje cerke, na engleskom? E, njoj je poranio Deda Mraz i sve do jedne su opet na engleskom! :rida:

knjige 006.jpg

knjige 010.jpg

A ja sam se setila jedne, meni drage knjige i posle dugo godina opet je uzela sa police - Sljivin cvet u vazi od zlata, kineski roman iz 16. veka. :)

Meni se ta edinburska edicija Mekol Smita BAS svidja. Ali je svakako ne bih nikome preporucila jer bi taj mislio da sam caknuta. Zato sto je to nekako skroz prejednostavno. Ali mi kao takvo (jednostavno) jako prija, i rado citam ove knjige.
Inace idu ovim redom:
Nedeljni filozofski klub
Prijatelji, ljubavnici,cokolada
U inat kisi, B92 ,250 str.
Stedljivo s komplimentima, B92 ,220 str.
Male radosti subote, B92, 220 str.

26a je jedna od knjiga koje su mi se u ovoj godini najvise dopale.

Kaja mi je bila onako... fina.

Ova sto trenutno citam Tito je umro, mi je malo dosadnjikava :confused:

ja ću ovo da prepišem i da polako uložim u čitanje ovim redom kako si napisala
ja jesam nešto čitala od ove MSmit, al' baš se ne bih mogla sjetiti tačno šta

i, da, završila sam Kuću orhideja
priča, kao priča je solidna..i ostajem pri tome da ponekad liči na ljubavni vikend roman
i ne znam dal' je za preporuku

sad sam počela Vrlo malo svetlosti...Vladan Matijević. izd Agora, dobotnik nagrade Meša Selimović za 2o1o god...nemam još ništa da izjavim za knjigu jer sam pročitala prve 3 (tri) strane

Uzela sam jutros Bambi...Divno je uradjeno...I 249 rsd je za tvrd povez i te sjajne listove više nego ok cena....Ali baš svake nedelje po 500 za komplet od 25 knjiga...izadje baš dosta...A na papiriću koji sam uz knjigu dobila ima knjiga 365 priča za laku noć i po sličicama vidim većinu ovih što će izlaziti pojedinačno.
Uzgred, Dunja je i naše ime za bebu, koja je u planu...Zapravo to je moje ime za bebu još od kad sam bila mala,ali smo se odmah složili...Tako da i ja spremam biblioteku za Dunju :)

:zaljubljena::heart2:

Ja sam dugo mislila da ce se zvati Emilija...

Sto se tice knjiga,jeste preskupo kad se sabere,al nek ide zivot.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back