Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jooj, što je moja ćera donela dobre oblatne iz Češke...:zaljubljena:
ovakve

Secam se ovog, vrlo ukusne. :)

Pazarili smo ih u Karlovim Varima. Odatle sam mojima donela popularnu Becherovku. :)

A iz Pize sam mami donela pastu (ona obozava testenine) u obliku ooogromnih skoljki. Fenomenalne su. Jos uvek ih cuva.

Testenina je veoma krhka, pakovana u usku i prilicno dugacku ambalazu. Medj' svom decom, jedino sam ja imala takvu stafetu. :lol:

Ih, slatke uspomene. :aha:

Je l' ocarana cerka Pragom? :heart2:

@Bi
Mislim da Miru nisam nikada gledala u pozoristu. Barem se ne secam.
Ovo za osnivanje JDP-a je zaista bilo jako zanimljiovo, samo reko ajd da ne prepricam celu knjigu :lol:
A onu recenicu o sidi nikada necu zaboraviti.
Ono kada kaze nesto kao: "to je jos uvek bilo malo poznato, a ja sam to vec imala za stolom" :(

@Bi
Aha. To mi je bilo nekako strasno.
Cvijetinova cerka je isla sa mojom drugaricom u gimnaziju. Ne znam do duse da li ta o kojoj je u knjizi rec, ili ona druga.
Mozda mi je i zbog toga ostalo u secanju.

Ja se ne secam sta sam dobila :think:
A indeks mi uzeli kad su mi izdavali diplomu.
I ja se stalno pitam, dal je to uobicajeno :think:
To da ti uzmu indeks trajno.
Ili sam ja naknadno trebala da idem da uzmem indeks a to nisam znala :think:

Mada su ga do sada sigurno vec spalili kao dokument kome je istekao rok za cuvanje :zcepanje:

Izgleda da nije bas uobicajeno je rja moj index imam kod kuce :).

O, bo'me se računa, i te kako. Mnogo smo mi požurili da otkačimo ruski u školama. Pa sad kad je otišla koleginica koja je prevodila s ruskog u penziju, ja obnavljam moj ruski iz srednje škole. Doduše filološke gimnazije, ali se za bezmalo 30 godina (qqqqqq) zaboravi jednako i iz filološke, kao i iz atumehaničarske gde sam išla prve dve godine zajedničkih osnova srednjeg usmerenog obrazovanja. Hahaha, kako sad ovo zvuči smešno

A vidis moj kuma koja je predavala ruski je presla u razrednu nastavu jer nije bilo zainteresovanih djaka da uce ovaj jezik. I sad radi kao uciteljica a ruskim se bavi privatno, prevodjenjem.

Lamar, meni nisu uzeli indeks kad su mi izdavali diplomu na fakultetu. Ali mi nisu vratili diplomu srednje škole (koju sam priložila kad sam polagala prijemni za fax). Lopovi :mafijas:

Pročitala sam Dečaka u prugastoj pidžami :rida: Imala sam osećaj kao da čitam Letopise Narnije, takav je stil (samo što nije u pitanju fantazija, nažalost).

Knjiga nedelje u Laguni je Jedan dan. Šta mislite, vredi li kupovati? Sećam se da je pominjana na ovoj temi, ali davno beše (čini mi se da su utisci bili pozitivni).
Mislim da je bolje da je uzmem iz biblioteke, ipak.

Za Evu se sve slazem sa vama. Nikada nisam ni pokusavala da je citam. Kompletno odbojan lik.

Ali ste me podsetile na autobiografiju Mire Stupice - Saka soli, koja mi se svojevremeno bas dopala.
Napisano bez pretenzija, lagano, pitko, informativno i zanimljivo.

Pisala je o sebi, svom prvom muzu, svom drugom muzu Bojanu Stupici, svom trecem muzu tadasnjem predsedniku SFRJ Cvijetinu Mijatovicu...

Meni je posebna zanimljivost bila kada je pricala o svom bratu Bori Todorovicu (do tada nisam imala pojma da joj je Bora brat :eek: )
Naime on je posle srednje skole (ne znam tacno koje), radio jedno vreme u IMT Rakovica! I onda je (bogu hvala) odlucio da upise akademiju!
Ja sam bila odusevljend ovim podatkom, jer Boru mnogo volim kao glumca.
Sto se same Mire tice nemam nikakav odnos prema njenoj glumi.
Ne pamtim ni jednu ulogu zbog koje je smatram losom glumicom, ali ni neku kojom me je bacila na kolena.
Ili samo ne mogu da se setim :think:

Procitacu...
Ona je, po meni, vise za monodrame i recitacije.

Iako su kritike lose, meni se Kusturicina "Smrt je neprovjerena glasina" bas dopala.

Tito je umro - Mirjana Novakovic

Sta znam, ok...citala sam i drzala mi je paznju i strasno me zanimalo ko je i sta je i kako je sve to ...i sve se razresilo malo neocekivano, malo ocekivano i bila bi to jedna laganica knjiga - nazovimo srpski trilercic da nema poslednje glave. Ta poslednja glava najkraca u knjizi dosla mi je nekako kao samar. U svega par recenica opisana nasa realnost. Prosto mi se cini da autorka nije htela da kritikuje kroz celu knjigu nego se izrugivala politici, politicarima, proslosti, sadasnjosti a onda na kraju nije mogla da precuti i da pusti da to tako prodje kao sprdnja, nego je nakon sto je napisala roman dopisala i tu poslednju glavu sa kojom sputa citaoca medju oci :(

Mozda je ovo sto sam napisala o poslednjoj glavi bio neki moj subjektivni dozivljaj koji proistice iz niza stvari koje se desavaju a koje me cine nekako zabrinutom i zamisljenom nad situacijom i zemljom u kojoj zivim....Ne mora nuzno i vama da se desi da vas kraj tako ostavi sa gorcinom u ustima....mene jeste iako cela knjiga nije gorka, naprotiv.

Ukratko : Ko voli trilercice nasmejace se i zabaviti.

Dobar dan svima :)

kako ste?

btw, na ovoj Alnarivoj akciji 2 + 1 za din - sta ako su sve 3 knjige iste cene?

Нем појма, ја видео јуче на улици те акције, трећу ваљда добијеш џ, а код оне 3 за 999дин.
Стајах тако и ништа, после 10 мин. сам укапирао да нема шансе да ни у једној комбинацији изаберем трећу књигу, све неки кршеви, па сам одвео децу на жито са шлагом лол....

Е, ово горе што сте помињали Један дан и Пругаста пиџама, на то се ложи мж ;)

Мен то нешто гадно да читам, сере ми се од Тита ко и Новаковићкој. Јашта. Она је дир. потомак Стојана Новаковића http://sr.wikipedia.org/sr/Стојан_Новаковић

Tu od Tita nema ni T.
Uzet kao okosnica, glavno zbivanje je u sadasnjosti i oko DS-a sto mi je doslo gluplje nego da citam o 1968.
Al na stranu to nego to je knjiga za autobus, za ono kad nemas nista drugo a bas ne mozes ni napolje.
Nit stilske nit umetnicke vrednosti.
Jezik prost, sad da sednemo ti i ja napisali bi stilski i knjizevno bolje delo, kladim se!

Tu od Tita nema ni T.
Uzet kao okosnica, glavno zbivanje je u sadasnjosti i oko DS-a sto mi je doslo gluplje nego da citam o 1968.
Al na stranu to nego to je knjiga za autobus, za ono kad nemas nista drugo a bas ne mozes ni napolje.
Nit stilske nit umetnicke vrednosti.
Jezik prost, sad da sednemo ti i ja napisali bi stilski i knjizevno bolje delo, kladim se!

Капирам, сад баш имам слику о чему се ту ради. Штета.
Страх и његов слуга је одличан роман, уз мала одступања, коректна целина.

E vidis to cu da nabavim, zanima me strasno jer nisi prvi koji mi je to rekao.
Pa sad prosto ne mogu da zamislim kako to moze da bude dobro a ovo ovakva boza.
U stvari mogu, nema leba od knjige, komercijala se trazi, a i dobri autori moraju od neceg da zive.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back