Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaboravila sam šta si pitala :zcepanje:

Ja pišem, sestro slatka, od 3. razreda osnovne škole. Ime dela, ime pisca, koliko ima strana. U periodima kad me ne mrzi i 2-3 rečenice koje bi trebalo da me podsete o čemu se radi. Sad imam i elektronski spisak, tj. ubeležim i u komp, pa samo ukucam da vidim šta sam čitala.
Ima ona jedna uvredljiva poslovica: Pametan piše, **** pamti

u mom slučaju to je već tačno 4 decenije. Zvuči manje od 40 godina :manikir:

Gde uvredljiva, to je najpametnija poslovica. Cim pocnem da citam, znam da li sam citala ili nisam, a po naslolvu (narvno da ne generalizujem, neki se ne mogu zaboraviti sve i da (se) hoce), mogu da od reci do reci napisem kraj, ali, naslov:(

Pazi, kad mi se u godini jednoj desilo da tri puta uzmem istu knjigu, i kazu da je to najhoror ikad, ali, ja sam je jednom s mukom procitala, i primetila u plavoj kosi prvu sedu:hahaha:
Dok stigne do jednog horor-isečka da se tako izrazim, moram da procitam 17. stranica o zidu od zbuke u skoli, o puzavici 14, djackoj svastari 13. hodniku i sveci 12. i tek onda se desi da se na trgu iz cista mira zaleluja sve, zaista se najezis, ali, dotle:dash:

Sta sam morala da uradim?
Zamolim bibliotekarku da mi u karton stavi ono CAVE kao na zdravstvenoj -Cave penicilin, jer, ako je opet uzmem, onda mi nece pomoci nikakav anticave:rtfm:
:lol:

Poslednja izmena:
Hahaha, Biljo, znam za to Cave Penicilin, mm je alergičan pa mu piše u knjižici. Dešava se tako da nam nešto stalno privlači pažnju...
Više od očekivanog (mada imajuci u vidu KO ovo napisa, nije cudno), dakle to bi bilo TO. Fantasticna opaska, formulacija, kako god je krstila, ali bas tako!
Prosto ne mozes sebi da objasnise,sebe da objasnis, ali moras nesto pa moras, :zag: te za ovo, ali baš, baš:lol:
Pozdravi svoju jacu polovinu, mog cave-sapatnika:)

pa kod vas možda neće. A i kod nas možda neće. Gledala sam silne sajtove za prognozu, onako fifti-fifti da će oko 22 h. Ali sad je gotovo.
Bajagu sam slušala prošle godine i meni to dosta za narednih 3-4-5 godina, a Garavi Sokak nisam nikad uživo. Ma biće prilike.

Vratila sam se pre kiše, koja doduše još nije ni počela. Ali, vetar duva, a tek treba da nastupaju najbolje grupe.:( Mm je pošao samo u košulji, nije imao šta da svlači, pa smo moju košulju za preko menjale moja prijateljica i ja, koje smo izašle s bretelama, kao da je još uvek današnjih 35 stepeni... Smrzle smo se pošteno.

Ja sam Garavi sokak slušala samo jednom u Nišu pre par godina. Genijalni su,, jer su obični i normalni. Isto i Bajaga, kga sam slušala puno puta. Ali ja Bajagine pesme što sam starija sve manje volim. Sve su mi iste i monotone...
Malo sam danas čitala, puno skitala, čak dva puta, Quentin će da me prestigne definitivno.:lol:

E sad kad si se javila, mogu na spavanje. :zzzz:
Dobro je da nisi pokisla. A i kod nas je dosta zahladilo, iako nije pala kisa. Bar u Zemunu. A koleginica s drugog kraja grada kaže da se kod nje posteno ispadala. E pa steta sto ste propustili najbolje grupe, ali, kao sto sam vec rekla - bice prilike.
A Bajagu iz istog razloga nemam zelju ni potrebu da slusam svake godine. Sad par godina pauze, pa opet.

Gde uvredljiva, to je najpametnija poslovica. Cim pocnem da citam, znam da li sam citala ili nisam, a po naslolvu (narvno da ne generalizujem, neki se ne mogu zaboraviti sve i da (se) hoce), mogu da od reci do reci napisem kraj, ali, naslov:(

Pazi, kad mi se u godini jednoj desilo da tri puta uzmem istu knjigu, i kazu da je to najhoror ikad, ali, ja sam je jednom s mukom procitala, i primetila u plavoj kosi prvu sedu:hahaha:
Dok stigne do jednog horor-isečka da se tako izrazim, moram da procitam 17. stranica o zidu od zbuke u skoli, o puzavici 14, djackoj svastari 13. hodniku i sveci 12. i tek onda se desi da se na trgu iz cista mira zaleluja sve, zaista se najezis, ali, dotle:dash:

Sta sam morala da uradim?
Zamolim bibliotekarku da mi u karton stavi ono CAVE kao na zdravstvenoj -Cave penicilin, jer, ako je opet uzmem, onda mi nece pomoci nikakav anticave:rtfm:
:lol:

Da nije u pitanju Leto noci?

E, to... i Antića... Vidi se da smo generacija...:)
Evo da vam se pridruži još jedna generacijska koleg'ca :D

A Boru sam volela sve dok nije snimio onu ljigu od pesme sa Miranom Bobić Mojsilović.
Možda je on i pre toga prestao dobro da piše samo ja to ranije nisam primetila.

Inače stihove volim da SLUŠAM. I to ako je moguće na ijekavici. Na primer:

Šerbedžija je bio majstor, ali sada mi je postao estrada. Nekada dok je bio Ivica Kičmanović, bio je šmeker :D

- - - - - - - - - -

E sad kad si se javila, mogu na spavanje. :zzzz:
Dobro je da nisi pokisla. A i kod nas je dosta zahladilo, iako nije pala kisa. Bar u Zemunu. A koleginica s drugog kraja grada kaže da se kod nje posteno ispadala. E pa steta sto ste propustili najbolje grupe, ali, kao sto sam vec rekla - bice prilike.
A Bajagu iz istog razloga nemam zelju ni potrebu da slusam svake godine. Sad par godina pauze, pa opet.

Sad mogu i ja :lol:

Vitmen je kultna ličnost američke poezije i umjetnosti generalno. Osim što je bio mag za poeziju, knjizevnost uopšte, čini mi se da je Vitmen posjedovao neka znanja koja nisu baš dostupna čitavoj planeti, ali to je već priča o kojoj bi se moglo raspravljati više decenija.

Moj diplomski rad na faksu je bio Nature, Death, and Immortality in the Poetry of Emily Dickinson and Walt Whitman, ali i pored svog istraživanja i zanimanja o toj temi, mislim da nisam uspio da savladam ni 10% te čitave priče. Možda su FBI i CIA uspjeli da saznaju nešto više o svemu tome, ali generalno govoreći, čitavo stvaralaštvo i život Volta Vitmena su jedna ogromna nepoznanica. Mislim da je taj čovjek bio daleko ispred svog vremena.

Mogao si da me podsetis od kud se meni Vitman vrti u glavi vec dva dana.
Umro je Robin Vilijams, onda sam se setila njegovog nezaboravnog i verovatno
i najboljeg filma Drustvo mrtvih pesnika i Vitmanove pesme:

O Captain my Captain! our fearful trip is done;

O KAPETANE! MOJ KAPETANE!

O kapetane! Moj kapetane! Strašna je plovidba svršila!
Pobijedismo! Najgora oluja nije nam broda skršila,
Luka je blizu, zvona čujem, klicanje ljudi i trk,
Dok oči prate čvrsti naš brod, što pristaje smion i mrk!
Ali o srce! srce! Srce!
Na palubi je moj kapetan,
U svojoj rujnoj krvi leži,
Mrtav i ledan.

O kapetane! Moj kapetane! Ustaj! Čuj: zvona biju!
Ustaj! Za tebe trube ječe i zastave se viju,
Za tebe vijenci, cvijeće, i ljudi što se stiču
Na molo hrpimice. Slušaj! To tebi željno kliču.
O kapetane! Oče!
Ko u snu nekom gledam
U naručju mi ovdje ležiš
Mrtav i ledan.

Usne su mu blijede, mirne, kapetan samo šuti,
Bezvoljno bilo mu stoji, ruke mi ne ćuti.
Usidrio se brod naš, dovršen naš je put,
S plovidbe strašne vratismo se, cilj je postignut.
Kliknite obale! Zvonite zvona!
A ja- sjetan i bijedan
Palubom šetam, gdje leži kapetan,
Mrtav i ledan.

Volt Vitmen

Meni je Šan Sa jako draga... Svi njeni romani su potpuno drugačiji, poput Rani Manike, Od Igračice goa, preko Carice, Zaverenika, Duše citre... Ova poslednja je najslabija za moj račun, dok mi se Carica najviše dopala.

- - - - - - - - - -

Gle, ovu sam previdela... Moraću da je potražim u biblioteci...

Lepo sam se počastila na Limundu trima knjigama. Je l' se tako kaže? :lol: Nama Nišlijama to baš smešno zvuči... Kupila Raj čime sam kompletirala Bozanstvenu komediju, Neprijatelja Žike Pavlovića i Foknera, Avesalome, Avesalome. Sve tri, s troškovima poštarine 650 dinara.:super:

Lepo sam se počastila na Limundu trima knjigama. Je l' se tako kaže? :lol: Nama Nišlijama to baš smešno zvuči... Kupila Raj čime sam kompletirala Bozanstvenu komediju, Neprijatelja Žike Pavlovića i Foknera, Avesalome, Avesalome. Sve tri, s troškovima poštarine 650 dinara.:super:

Svaka cast:worth: Stvarno ces citati Bozanstvenu komediju?
A ovog cu Foknera i ja sada da kupim.

Stvarno ces citati Bozanstvenu komediju?

Što pa da ne? ;) Kakve sve gluposti imam u svojoj bibloteci, ovo je bre kultno delo... :zkez: Ako ne ja, čitaće moje unuče...:lol:

- - - - - - - - - -

Necu, mnogo mi skup.

Tebi skup...:zcepanje: Moj je bio 99 dinara.

- - - - - - - - - -

Sad još da mi Quentin kaže da je ovaj Žika loš, ću se utepam...:dash:

- - - - - - - - - -

Neću, bre, zezam se...:lol:

- - - - - - - - - -

Joj, mrzi me da idem na Nišvil, duva vetar...:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back