Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da ce mi Sest godina uci u spisak za pronaci odmah :lol:

Od jutros citam blog jedne ciklo putnice i putujem sa njom :aha:
Tajland, Kambodza, Nepal ... :zaljubljena: ovo je bolje od mnogo knjiga koje sam citala do sada.
Sve potkrepljeno slikama z:) divota.

Meni se Vodenica svidela.

Meni i mm nasa bibliotekarka koja nas obozava dala 7 knjiga da uzmemo iako kod nas moze 2.
I danas bio neki nadrndani mi vracamo dve a on pita a ostale reko vraticemo mm pod ruku i bezi.:zblesav:
ostao je da komentarise ne moze to tako i blabla:tiganj:

Moze pomoc ako neko zna?

zasto mi se na FB na goodreads ne pojavljuje na mojoj str. sta sam procitala?
upravo upisala da sam zavrsila Gospu od badema ali na FB str. se nista ne pojavljuje..
Opet kad sam sredjivala policu pre nekih 2 nedelje na goodreads i stavila want to read ta knjiga mi se pojavila..

Nista ne razumem..(ako ste i vi mene nesto razumele :aha: )

NIN: 5 romana u najužem izboru
U najuži izbor za NIN-ovu nagradu ušli su Goran Gocić ("Tai", Geopoetika), Slobodan Vladušić ("Mi, izbrisani", Laguna), Silvana Hadži-Đokić ("Zlatno doba", Interpres i Tema), Sonja Atanasijević ("Vazdušni ljudi", Prosveta) i Mileta Prodanović ("Arkadija", Arhipelag).

Žiri u sastavu Ljiljana Šop, Vladislava Gordić Petković, Mileta Aćimović Ivkov, Mića Vujičić i Vasa Pavković (predsednik), od ogromne prošlogodišnje produkcije, odabrao je pet romana, koji čine najuži izbor za jubilarno 60. književno priznanje koje dodeljuje NIN.

Ove godine pristigla su ukupno 182 naslova objavljena u 2013. godini. Čak petoro pisaca čiji su se romani takmičili i prošle godine bili su i ove godine u konkurenciji, a dvojica pisaca (Bojan Babić i Živojin Ivković) imali su po dva objavljena romana, koji su ispunjavali uslove takmičenja.

Dobitnik NIN-ove nagrade biće objavljen 13. januara 2014. godine. Svečano uručenje je 17. januara u 17h u Skupštini grada. Pokrovitelj NIN-ove nagrade je Pošta Srbije.

[/SPOILER]

Moju Nataliju zovemo Nađa, i baš mrzim kad je neko nazove Nata.
Lepo ime:)

1618_1618626e2tat6mv782-1.gif

Sto je ovo slatkoooo...
Zelim i ja da mi se skine bar jedna zvezdica sa neba!
1618_1618626e2tat6mv782.gif.pagespeed.ce.Un9T0sxKbl.gif

Onda evo ti i Rada podelite zvezdice :lol:

Meni se Vodenica svidela.

Meni i mm nasa bibliotekarka koja nas obozava dala 7 knjiga da uzmemo iako kod nas moze 2.
I danas bio neki nadrndani mi vracamo dve a on pita a ostale reko vraticemo mm pod ruku i bezi.:zblesav:
ostao je da komentarise ne moze to tako i blabla:tiganj:
:lol:
Ma ko ga šiša. Tako su i kod mene sve bibliotekarke superiška i onda se odjednom pojavila neka mlada, nova sva bitna...
Pa je trenirala neku strogoću ali hvala bogu vidim da je više nema :manikir:

Sad nešto razmišljam i nerviram se jer sam takva i ja, a verujem i svi ostali sa ove teme (kao naravno i još puno, puno drugih ljudi) .
Ljudi pokradu milione i sa punim pravom i čak ponosom izađu pred kamere i pred ceo svet, a mi pozajmimo par knjiga više i imamo grižu savesti kao da smo uradili neznamtinijašta. Msm z:((

Mene to sa brojem pozajmljenih knjiga uopste ne pogadja... u mojoj biblioteci.
Znaju me kao ``dobar dan``, cak i kuce unosim u biblioteku, jer vole da vide moju Milicu i da je pomaze...
Sad kad moram u potragu za nekom drugom bibliotekom u blizini, moracu da se informisem koliko smem, pa ako mi kazu da smem samo dve... ne odgovaram za svoje postupke.
Pogotovo sto sam redovna sto se vracanja knjiga tice. Ali to ovi u novoj biblioteci nece znati, obzirom da sam pred Novu godinu kada sam vracala knjige dobila novu clansku kartu, jer mi je stara bila sva ispecatirana.
A tesko da cu moci da sacekam mesec i po, ako ne i duze, da se zavrsi revizija ili sta vec - pa da moja biblioteka opet proradi.

Nasa bibliotekarka zna nas jos od srednje skole,i zena zna da vracamo redovno.Ima jos jedna normalna koja nas voli.
Al zato ovaj muskarac i neka babetina haos...
Umesto da budu srecni sto im pravimo posaoz:lol:

Dobar dan devojke :)

Juce zavrsih Gospu od Badema Marina Fiorato. Simpaticna knjiga, dopala mi se..Inspirisana je legendom o nastanku likera amareto,
o tome kako je jedna krcmarica (u romanu udovica) zaljubljena u slikara Bernardina Luinija osmislila napitak amaratto di sarono.
Bernardo Luini je navodno na freskama kao Bogororodicu uvek slikao lik(doticne) voljene zene, inace je bio jedan od najboljih Da Vincijevih ucenika.
Njegove freske se i danas nalaze u Saronu, manastiru Sv. Mavrikija kod Milana, itd. Sama inspiracija bila je legenda o nastanku likera,
ali dosta toga ima i o samom Luiniju, njegovom slikastvu, delimicno i o progonu Jevreja u Italiji u 16 v. (jako tuzno), i prica je o ljubavi i prijateljstvu, topla..meni se stvarno dopala. Nije neki vrhunac knjizevnosti ali nisam pogresila u odabiru a nesto sam i naucila.
Preporucujem.

Došla sam da vam kažem da je Bujno leto divna knjiga...
Kad ne čitam , mislim na likove, odavno mi se to nije dogodilo

slažem se! Jesi videla moj spisak najboljih knjiga prošle godine: http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=27057991&viewfull=1#post27057991 i ja se stalno vraćam likovima, postupcima, onom što govore, objašnjavaju...

Pregledala sam svoj spisak od 27 pročitanih knjiga 2013., što je za mene zadovoljavajući broj. Definitivno ništa nemam za rubriku koju je Lamar nazvala Vrh,brate!
Sad kad sam gledala spisak, shvatila sam da se nekih knjiga koje su mi kao bile super dok sam čitala, uopšte ne sećam da sam pročitala. (Ostrvo ispod mora, Izabela Aljende). Utisak samo trenutan.
Ne bih mogla da je svrstam medju loše knjige, ja to volim... ali očigledno nije vredno pamćenja.

Ajd da probam da nabrojim po nekoliko najboljih i najgorih.
Najbolje:

1. Bujno leto, Barbara Kingslover
2. Imenjak, Djampa Lahiri
2. Ljuljaška daha, Herta Miler
2. Vazdušni ljudi, Sonja Atanasijević

Redni brojevi sasvim imaju svoj smisao. Bujno leto, prvo, ostale u istom rangu

Najbolje:

1. Bujno leto, Barbara Kingslover
2. Imenjak, Djampa Lahiri
2. Ljuljaška daha, Herta Miler
2. Vazdušni ljudi, Sonja Atanasijević

Redni brojevi sasvim imaju svoj smisao. Bujno leto, prvo, ostale u istom rangu
Pošto definitivno imamo isti ukus, moraću hitno da nabavim i ovu tvoju Sonju.
Inače, na Književnosti joj svi držimo palčeve (zbog tebe;)). :lol:

Bi, natukni nam barem o čemu se radi u toj knjizi Vazdušni ljudi.
Sećam se da si pisala,ali ne sećam se sadržaja ili nisi pominjala...Znam, znam da je pretraga majka, ali nije zgoreg da ponovimo i ako je bilo, sad je aktuelno...

Aha, pročitala.
Hvala.

Sad se mislim nešto, Rado, pa ne moramo ti ja baš svaku knjigu da posedujemo...Možda da pročitamo, pa eventualno da kupimo...Ju, ja k'o da snm bolesna :)

Jeste li prometile koliko je malo pažnje posvećeno Lauševićevoj drugoj knjizi ...? Kako mi ovde, tako uopšte...Važno da sam je odmah kupila tj. naručila za poklon....

Poslednja izmena:
Bi, natukni nam barem o čemu se radi u toj knjizi Vazdušni ljudi.
Sećam se da si pisala,ali ne sećam se sadržaja ili nisi pominjala...Znam, znam da je pretraga majka, ali nije zgoreg da ponovimo i ako je bilo, sad je aktuelno...
evo mojih utisaka, nisam bila škrta http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=26666010&viewfull=1#post26666010
Ima u intervjuu. Zvuči interesantno. ali je knjiga skoro 800 dinara.:(
Ne znam da li je to u medjuvremenu poskupela, ili se u drugim knjižarama prodaje skuplje, ali ja sam je u oktobru u Prosveti kupila za 500 dinara.

- - - - - - - - - -

Devojke drage, mora ponosna majka da podeli sa vama jednu informaciju. Moja ćerka je danas postala punoletna :heart::heart::heart:

Aha, pročitala.
Hvala.

Sad se mislim nešto, Rado, pa ne moramo ti ja baš svaku knjigu da posedujemo...Možda da pročitamo, pa eventualno da kupimo...Ju, ja k'o da snm bolesna :)

Jeste li prometile koliko je malo pažnje posvećeno Lauševićevoj drugoj knjizi ...? Kako mi ovde, tako uopšte...Važno da sam je odmah kupila tj. naručila za poklon....

Ne znam nikoga ko je kupio Lauševića 2, inače ja neću iz principa, jer je mek povez 600, a tvrd je bio 500 din. Pa, gde je tu logika?:think:

Sonju čekamo, kad dobije nagradu, valjda će da prosledi neki primerak ovoj našoj biblioteci. Evo, ja se prva prijavljujem.:)

evo mojih utisaka, nisam bila škrta http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=26666010&viewfull=1#post26666010

Ne znam da li je to u medjuvremenu poskupela, ili se u drugim knjižarama prodaje skuplje, ali ja sam je u oktobru u Prosveti kupila za 500 dinara.

- - - - - - - - - -

Devojke drage, mora ponosna majka da podeli sa vama jednu informaciju. Moja ćerka je danas postala punoletna :heart::heart::heart:
Neka je srećno punoletstvo, i vas dve da ste mi žive još 100 godina, :heart2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back