jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
прво веровао (вера) је више жени него Богу
друго одабрао (воља) је сам да проба
Malo mi nije jasno kako je to Adama više verovao ženi nego bogu. I šta je zapravo verovao ženi a nije bogu...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
прво веровао (вера) је више жени него Богу
друго одабрао (воља) је сам да проба
Коректно...
А твој став?
Malo mi nije jasno kako je to Adama više verovao ženi nego bogu. I šta je zapravo verovao ženi a nije bogu...
A šta biblija kaže o tome šta je koren svakog zla...
1 Timotiju 6:10...
''Jer je koren svih zala srebroljublje kome neki predavši se zađoše od vere i na sebe navukoše muke velike''
Radi li se ovde o...novcu...![]()
Da li je učinio zlo za koje mora biti kažnjen onaj ko recimo bude primoran da nekom kradjom dodje do neophodnog novca kako bi bolesnom detetu omogućio da...ostane u životu...
O čemu ti, bre??? ! Libido diktira!!!Malo mi nije jasno kako je to Adama više verovao ženi nego bogu. I šta je zapravo verovao ženi a nije bogu...
Simbolične priče no ako ih uzmeš u bukvalnom smislu onda je stvarno smješno to sve.
No ne mogu negirati da je to moćno oružje postalo za manipuliranje , svalilo se sve na ženu a nije teško ni otkriti tko žene nije podnosio baš i odakle ta teologija..
Ne kaže biblija nego ima u bibliji jedan dio o tome i to je u Timoteju kako si naveo.
No u u bibliji ima Solomon David Saul prepuni zlata su bili ...
Но, мене нешто друго "мучи" овом приликом. Оно што зову "спасење". То би било извлачење душе из тог ланца, јасно ако се то жели (за разлико од неких импресија будизмом, а рекоше ми да Буда није тако ни учио - ја не верујем да је једина реалност живота патња).
Дакле, човек који би превазишао све везаности света превазишао би и светско зло (но такође и добро). Јасно да је неморално да покушава да пређе везаност неко ко још децу није извео на пут. Са друге стране скептичан сам према монаштву од ране младости. То можда ако неко има баш велику нужду... за тим![]()
Конану је ћале лепо рекао да не верује ни једној жени... детету, мушкарцу, животињи. Па му рекао чему да верује (гледали сте ваљда филм).
Богове није уопште помињао у том контексту, чак ни Крома.
O čemu ti, bre??? ! Libido diktira!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko se ja sećam Konan je verovao samo u jednog boga Kroma. A to je onaj bog kojem je jedino bitno da na ratištu njegov sledbenik bude uspešan i obično sam protiv mnogih. Verovaje u Kroma svodi se uprošćeno na verovanje u ...čelik.
A Konanov čale nije imao potrebe da Konanu priča bilo šta o Kromu jer to Kromu ne bi značilo...ništa.
Ovde neko napisa: "Da čovek ne bi grešio, potrebno je da ima volju i veru". Adam je pogrešio, znači nije ih imao?
Ili bar, nije ih imao u pravoj količini i kvalitetu?
Ovde neko napisa: "Da čovek ne bi grešio, potrebno je da ima volju i veru". Adam je pogrešio, znači nije ih imao?
Ili bar, nije ih imao u pravoj količini i kvalitetu?
Bog je Adamu dao slobodnu volju ali mu nije dao nikakvu veru. Bog Adamu nije rekao ...ja sam tvoj bog jedan jedini isamo u mene moraš verovati...
A što se tiče Adamove slobodne volje, očito je da je prilikom onog oblikovanja gline došlo do neke sitne greške pa ta volja nije bila dovoljno ...savršena.
Баш тако.
Рекао је веруј овоме, и показао мач.
Наравно, сада можемо филозофирати како не мора све силом, ум царује снага клада ваља. Мада, рече ми драга особа да важи и оно у здравом телу здрав дух (пошто ја нисам нешто за физичку спрему...)
Али ако мач схватимо као властиту способност, онда је Конанов ћале био сасвим у праву.
Да Адам није погрешио, о чему бисмо данас разговарали![]()
Suština onog napisanog u bibliji izgubila bi svaki smisao bez Evinog i Adamovog greha...
Gdje piše da mu je dao slobodnu volju??
Pa nije li zabranio nešto??
On je možda ispotencirao da nastane slobodna volja ali nije ju dopustio eksplicitno.
Ovo biva zanimljivo. Kada se pročita ovo...
Postanak 2:16-17...
'' I zapreti Gospod Bog čoveku govoreći: Jedi slobodno sa svakog drveta u vrtu; Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.''
isto ne bi imalo nikakvog smisla da Adam nije imao slobodnu volju.
A kada se pročita ovo...
Postanak 1:26-27...
''Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji. I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''
a imajući u vidu da je bog ili bogovi ( kao što smo mi) imao savršenu slobodnu volju onda bi valjda to...bilo to...
Možda sve sem Novog zaveta, jer, bez obzira na dogmu o prvobitnom grehu, ljudi imaju slobodnu volju, dakle greše sami od sebe, nevezano za prvobitni greh.
Meni je sasvim logično da je moralo da se postavi netko tko će da preti i netko tko će da te pretnje ismijava.
Dakle zmija i taj bog ili bogovi su samo instrumenti