BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da bi netko učestvovao u javnim forumima treba naučiti se pratiti tok dijaloga.
Ovo biće gore uopće ne zna ni kako je započeo tok i sad maltretira Jerohinca s nekim pričama o glavama biblije koje nije u startu uopće pomenuo kao uvjet i Jerohinac mu to par puta govori a ovaj i dalje mlatara kao da je došao s jasnom namjerom da ponizi Jerohinca iz tko zna kojih razloga jer ovde klonova ima more...
.

Pa ti jerohinac
ni kad ti prstom pokazujem
i kažem ti da na prvoj strani Biblije
( ili možda drugoj, zavisi od formata štampe ),
u prvih tridesetak tačaka
DECIDIRANO PIŠE KAKO IZGLEDA TVORAC
ne vidiš,

A da se malo uozbiljiš i da me prosvetliš i konačno postaviš stih iz prve glave Postanka u kojem kako ti kaza decidirano piše kako Bog izgleda...Baš bih voleo da pročitam taj stih o tome kako Bog izgleda jer takvog stiha u ''mojoj'' bibliji nema.
Možda u tvojoj ima...

već mi navodiš neko bljuvanje vatre iz nozdrva
I PRETPOSTAVLJAŠ DA NAŠ GOSPOD BOG OTAC IZGLEDA KAO AŽDAJA
a ona dalabu se još slaže sa tobom i vređa me,
onda ..

Za tebe je ovo pretpostavljanje..

2 Samuilova 22:9...

''Podiže se dim iz nozdrva Njegovih i iz usta Njegovih oganj koji proždire, živo ugljevlje odskakaše od Njega.''

Smirimo se !
Opusti se i veruj mi.
Polako, bez ikakvog analiziranja ( ne zaboravi ANALIZA = ANUSLIZA )
pročitaj tu prvu glavu u Postanju.
Hajde.

Obraduj me !!!

A da počnem verovati u tebe kao boga...:hahaha1:

Da bi netko učestvovao u javnim forumima treba naučiti se pratiti tok dijaloga.
Ovo biće gore uopće ne zna ni kako je započeo tok i sad maltretira Jerohinca s nekim pričama o glavama biblije koje nije u startu uopće pomenuo kao uvjet i Jerohinac mu to par puta govori a ovaj i dalje mlatara kao da je došao s jasnom namjerom da ponizi Jerohinca iz tko zna kojih razloga jer ovde klonova ima more...
.

Lik je garantovano neki klon. Treba mi samo par rečenica da napiše a koje neće samo ponoviti i osećam da ću provaliti o kome se radi. A za sve ove godine nije prvi koji je se pojavio u takvoj ulozi koja obično biva ...kratka.

Прелазим на ћирилицу,
да отежам странцима ..

Браћо Срби
почињем да вас спуштам
да бисте на прави начин полетели.

Прво да разјаснимо појмове,
па ћемо онда лако.
Знаћемо о чему причамо, зар не ?

Хајде прво да видимо,
како би сте превели реч Бог ?

Често вас неко пита, или сами себе питате,
да ли верујеш у Бога ?
Е сад, знао би ти, кад би знао
ШТА ЈЕ ТО БОГ !

Хајде то да рашчистимо.
Дакле,
Шта је то Бог ? Ко је то ?
( аха, да ли се питати шта је или ко је , хмм ..? )

Прелазим на ћирилицу,
да отежам странцима ..

Браћо Срби
почињем да вас спуштам
да бисте на прави начин полетели.

Прво да разјаснимо појмове,
па ћемо онда лако.
Знаћемо о чему причамо, зар не ?

Хајде прво да видимо,
како би сте превели реч Бог ?

Често вас неко пита, или сами себе питате,
да ли верујеш у Бога ?
Е сад, знао би ти, кад би знао
ШТА ЈЕ ТО БОГ !

Хајде то да рашчистимо.
Дакле,
Шта је то Бог ? Ко је то ?
( аха, да ли се питати шта је или ко је , хмм ..? )

Na pitanje šta je Bog imaš odgovor u prvoj glavi Postanka....:hahaha1:

I na sva pitanja u vezi sa Bogom odgvori se nalaze u prvoj glavi Postanka...:hahaha1:

P.S. Raduje me što si prešao na...čirilicu...(činio si to i ranije, zar ne...)

još samo da ''uprostiš'' način oblikovanja rečenica...

Tamo se pominje Marcus Aurelius poznat i kao filozof, ali mnogo toga nije u skladu jedno sa drugim...

Ne znam ime no mislim da nije filozof Aurelius jer sumnjam da bi on htio da ruši hram ,možda i jest tko zna pa se preobratio postao je filozof.
Kažem ne znam zaboravio sam ime ali i ima u knjizi toj pomenut je.
Sutra ću baš da virnem oko toga.

Ne znam ime no mislim da nije filozof Aurelius jer sumnjam da bi on htio da ruši hram ,možda i jest tko zna pa se preobratio postao je filozof.

Imperator bejaše filozof celog svog života. Virni tamo da to utvrdimo. Ja nemam ni vremena a ni volje za tako nešta u poslednje vreme.

Kada je u pitanju Apolonije od Tijane i njegov odnos sa carevima-imperatorima poznato je da ga je Vespazijhan uzeo za savetnika u duhovnom smislu. A što se samog Apolonija tiče, sklon sam da mislim da priča o njemu u suštini ukazuje na veliku sličnost hriščanstva sa pitagorejstvom a sve to izmiksovano sa nazarenstvom. Ima znatnih sličnosti izmedju Isusa, Pitgagore i Apolonija. Kada budeš imao vremena pogledaj malo...O V O...ima zanimljivog o Apoloniju a i o Simonu Magu...

Kada je u pitanju Apolonije od Tijane i njegov odnos sa carevima-imperatorima poznato je da ga je Vespazijhan uzeo za savetnika u duhovnom smislu. A što se samog Apolonija tiče, sklon sam da mislim da priča o njemu u suštini ukazuje na veliku sličnost hriščanstva sa pitagorejstvom a sve to izmiksovano sa nazarenstvom. Ima znatnih sličnosti izmedju Isusa, Pitgagore i Apolonija. Kada budeš imao vremena pogledaj malo...O V O...ima zanimljivog o Apoloniju a i o Simonu Magu...

Apolo je Vespazijanu predvidio i da će biti Imperator ako bude slijedio njegove upute,
Ima indicija da je Apolo učestvovato na neki svoj način u rušenju Domicijana..
Što se tiče Vesapzijana znaš za onaj dio gdje Vespazijan se zahvaljuje za Jeruzalem Apolu i kaže da postaje apolov "rob" ??
ZNači moguća indicija da Apolo je umješan što se tiče Jeruzalema i pada ..
Iako nigdje nema detalja na koji način.
Obavijeno je velom, tajne mnogo toga ...
Ja obožavam te teme..

Hvala na linku no imam tu knjigu i čitao sam upravo taj dio o njima dvojici već od prije..

Apolo je Vespazijanu predvidio i da će biti Imperator ako bude slijedio njegove upute,
Ima indicija da je Apolo učestvovato na neki svoj način u rušenju Domicijana..
Što se tiče Vesapzijana znaš za onaj dio gdje Vespazijan se zahvaljuje za Jeruzalem Apolu i kaže da postaje apolov "rob" ??
ZNači moguća indicija da Apolo je umješan što se tiče Jeruzalema i pada ..
Iako nigdje nema detalja na koji način.
Obavijeno je velom, tajne mnogo toga ...
Ja obožavam te teme..

Hvala na linku no imam tu knjigu i čitao sam upravo taj dio o njima dvojici već od prije..

Ma i ja sam zaljubljenik u takve teme ali...ponekad malo oladim od toga jer...boli glava...malo previše...

Ta rana hermetička Apolonijevska gnoza je filozofija samo takva. A i ...O V D E ... imaš nekih zanimljivih stvari ...od onih da kažem...tvojih...

Ma i ja sam zaljubljenik u takve teme ali...ponekad malo oladim od toga jer...boli glava...malo previše...

Ta rana hermetička Apolonijevska gnoza je filozofija samo takva. A i ...O V D E ... imaš nekih zanimljivih stvari ...od onih da kažem...tvojih...

Imam ovo i još druga izdanja no nisam sve stigao pročitati.
Baciti ću oko malo po ovome možda ina nešto što ne znam a možda sam i čitao ne sjećam se više masu sam pročitao sličnih stvari..

Tks

Isus kaza ovako...

Matej 5:17...

''Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.''

A zakoni su onih 613 njih koje je Bog dao Mojsiju da ih objavi ljudima...

Ima li nešta malo blago rečeno neobično u ovom Isusovom kazivanju ...:think:

Isus kaza ovako...

Matej 5:17...

''Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.''

A zakoni su onih 613 njih koje je Bog dao Mojsiju da ih objavi ljudima...

Ima li nešta malo blago rečeno neobično u ovom Isusovom kazivanju ...:think:

A šta malo kasnije kaza Isus...

Matej 19:8-9...

''Reče im: Mojsije je vama dopustio po tvrđi vašeg srca puštati svoje žene; a iz početka nije bilo tako. Nego ja vama kažem: Ako ko pusti svoju ženu, osim za kurvarstvo, i oženi se drugom, čini preljubu; i koji uzme puštenicu čini preljubu.''

Nije li ovo malo protvirečno jedno sa drugim...:think:

Ima jedan Mesijanski Židov na hr forumu koji kaže da Joshua je unio život u zakon tj da se zakon ne shvaća mehanički nego da dolazi iznutra inače se upada u licemjerje.
Jako slično nauku Jeshua ben Hananiah.
No isto tako isti Jeshua ben Hananiah kad je hram uništen do temelja biva tužan jer nema se gdje da žrtvuje i ne shvaća ono što Johanan ben Zakai shvaća da NE TRAŽIM ŽRTVE VEĆ MILOSRĐE ..
Pa ga Johanan poduči na tu temu.

Johana je "veći" od Jeshue ..

Zato se i kaže da nije rođen od žene veći od Johanana nitko do tada..

Poslednja izmena:
Ima jedan Mesijanski Židov na hr forumu koji kaže da Joshua je unio život u zakon tj da se zakon ne shvaća mehanički nego da dolazi iznutra inače se upada u licemjerje.
Jako slično nauku Jeshua ben Hananiah.
No isto tako isti Jeshua ben Hananiah kad je hram uništen do temelja biva tužan jer nema se gdje da žrtvuje i ne shvaća ono što Johanan ben Zakai shvaća da NE TRAŽIM ŽRTVE VEĆ MILOSRĐE ..
Pa ga Johanan poduči na tu temu.

Johana je "veći" od Jeshue ..

Zato se i kaže da nije rođen od žene veći od Johanana nitko do tada..

A kakve veze sa onim citiranim od Isusa imaju Johanan ben Zakaj i Joshua ben Hananiah. Johanan je bio najtalentovaniji Hilelov učenik. On je i osnivač Bet Midraškog rabinskog učenja. Po predanju on je odglumeo svoju smrt da bi ga njegovi učenici u sanduku odneli do Vespazijana koji je rukovodio osvajanjem Jerusalima. Tom prilikom Johana je Vespazijanu rekao da je imao viziju da će postati car tražeći da ako se to dogodi dobije neku lokaciju na kojoj će mirno podučavati Toru.

A Joshua ben Hananiah bejaše učenik Johana ben Zakaja. A oni sa Gamalilom II, Akibom i još nekima su u osnovi osnivači rabinskog judaizma, kao glavnom uporištu Jevrejskog života i civilizacije do dana današnjeg. A kako se u vezi sa
Mišnom i Talmudom Joshua ben Hananiah citira mnogo više od ostalih nekako ne ide ono da je Johanan ben Zakaj veći od njega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back