gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
Preduboko si analizirao, čini mi se !
Ne mislim da je moguće išta preduboko analizirati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Preduboko si analizirao, čini mi se !
Pa ti jerohinac
ni kad ti prstom pokazujem
i kažem ti da na prvoj strani Biblije
( ili možda drugoj, zavisi od formata štampe ),
u prvih tridesetak tačaka
DECIDIRANO PIŠE KAKO IZGLEDA TVORAC
ne vidiš,
već mi navodiš neko bljuvanje vatre iz nozdrva
I PRETPOSTAVLJAŠ DA NAŠ GOSPOD BOG OTAC IZGLEDA KAO AŽDAJA
a ona dalabu se još slaže sa tobom i vređa me,
onda ..
Smirimo se !
Opusti se i veruj mi.
Polako, bez ikakvog analiziranja ( ne zaboravi ANALIZA = ANUSLIZA )
pročitaj tu prvu glavu u Postanju.
Hajde.
Obraduj me !!!
Uzmi onu knjigu od Meada GRS Apolonije iz Tijane koju si nedavno pominjao tamo ti ima pomenuto koji su likovi iz povjesti bili involvirani s Apolonijem.
I taj car je pomenut.
Da bi netko učestvovao u javnim forumima treba naučiti se pratiti tok dijaloga.
Ovo biće gore uopće ne zna ni kako je započeo tok i sad maltretira Jerohinca s nekim pričama o glavama biblije koje nije u startu uopće pomenuo kao uvjet i Jerohinac mu to par puta govori a ovaj i dalje mlatara kao da je došao s jasnom namjerom da ponizi Jerohinca iz tko zna kojih razloga jer ovde klonova ima more...
.
Sad mi je jasno zašto ti nije dato.
I ne treba !
![]()
Прелазим на ћирилицу,
да отежам странцима ..
Браћо Срби
почињем да вас спуштам
да бисте на прави начин полетели.
Прво да разјаснимо појмове,
па ћемо онда лако.
Знаћемо о чему причамо, зар не ?
Хајде прво да видимо,
како би сте превели реч Бог ?
Често вас неко пита, или сами себе питате,
да ли верујеш у Бога ?
Е сад, знао би ти, кад би знао
ШТА ЈЕ ТО БОГ !
Хајде то да рашчистимо.
Дакле,
Шта је то Бог ? Ко је то ?
( аха, да ли се питати шта је или ко је , хмм ..? )
Tamo se pominje Marcus Aurelius poznat i kao filozof, ali mnogo toga nije u skladu jedno sa drugim...
Ne znam ime no mislim da nije filozof Aurelius jer sumnjam da bi on htio da ruši hram ,možda i jest tko zna pa se preobratio postao je filozof.
Kažem ne znam zaboravio sam ime ali i ima u knjizi toj pomenut je.
Sutra ću baš da virnem oko toga.
Отворићу нову тему
Увод у Библијске појмове.
Овде су ствар преузели дилетанти.
Отворићу нову тему
Увод у Библијске појмове.
Овде су ствар преузели дилетанти.
Taman da mi objasniš nešto u vezi razlike između tainitskog i halevijevskog pogleda na Petoknjižje.Mislim naravno na poznatog Ben-Ašera.
Ne znam ime no mislim da nije filozof Aurelius jer sumnjam da bi on htio da ruši hram ,možda i jest tko zna pa se preobratio postao je filozof.
Kažem ne znam zaboravio sam ime ali i ima u knjizi toj pomenut je.
Sutra ću baš da virnem oko toga.
Kada je u pitanju Apolonije od Tijane i njegov odnos sa carevima-imperatorima poznato je da ga je Vespazijhan uzeo za savetnika u duhovnom smislu. A što se samog Apolonija tiče, sklon sam da mislim da priča o njemu u suštini ukazuje na veliku sličnost hriščanstva sa pitagorejstvom a sve to izmiksovano sa nazarenstvom. Ima znatnih sličnosti izmedju Isusa, Pitgagore i Apolonija. Kada budeš imao vremena pogledaj malo...O V O...ima zanimljivog o Apoloniju a i o Simonu Magu...
Apolo je Vespazijanu predvidio i da će biti Imperator ako bude slijedio njegove upute,
Ima indicija da je Apolo učestvovato na neki svoj način u rušenju Domicijana..
Što se tiče Vesapzijana znaš za onaj dio gdje Vespazijan se zahvaljuje za Jeruzalem Apolu i kaže da postaje apolov "rob" ??
ZNači moguća indicija da Apolo je umješan što se tiče Jeruzalema i pada ..
Iako nigdje nema detalja na koji način.
Obavijeno je velom, tajne mnogo toga ...
Ja obožavam te teme..
Hvala na linku no imam tu knjigu i čitao sam upravo taj dio o njima dvojici već od prije..
Ma i ja sam zaljubljenik u takve teme ali...ponekad malo oladim od toga jer...boli glava...malo previše...
Ta rana hermetička Apolonijevska gnoza je filozofija samo takva. A i ...O V D E ... imaš nekih zanimljivih stvari ...od onih da kažem...tvojih...
Isus kaza ovako...
Matej 5:17...
''Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.''
A zakoni su onih 613 njih koje je Bog dao Mojsiju da ih objavi ljudima...
Ima li nešta malo blago rečeno neobično u ovom Isusovom kazivanju ...![]()
Ima jedan Mesijanski Židov na hr forumu koji kaže da Joshua je unio život u zakon tj da se zakon ne shvaća mehanički nego da dolazi iznutra inače se upada u licemjerje.
Jako slično nauku Jeshua ben Hananiah.
No isto tako isti Jeshua ben Hananiah kad je hram uništen do temelja biva tužan jer nema se gdje da žrtvuje i ne shvaća ono što Johanan ben Zakai shvaća da NE TRAŽIM ŽRTVE VEĆ MILOSRĐE ..
Pa ga Johanan poduči na tu temu.
Johana je "veći" od Jeshue ..
Zato se i kaže da nije rođen od žene veći od Johanana nitko do tada..