BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prekrasno se vezuje za datum porođaja i još nekih termina i onda izvode zaključci na osnovu matrice rasporeda zvezda, planeta i satelita.
Da li je astrologija interfejs za sejanje sujeverja?
Perica je zao, zato što je "Mesec presekao orbitu X".
A ne zato što je bio loš đak u školi.

Upravo ovo što ti si rekao je proizvod jedne izopaćenosti to nema veze s ezoternom astrologijom to ima veze s komercijalnom ali svaki pod ima svoj antipod tako i ezoterna astrologija je dobila svoj u egzoternoj astrologiji

Ma u realnosti sam mislio a ne u pisanom tekstu krivo si me shvatio ..
Naravno da znam da jest po djelima apostolskim.

Znao sam da to znaš pa mi nije bilo najasnije. A izgleda da je i u realnosti Pavle kao Farisej učio od tog učenog i uglednog Fariseja. A sve što je naučio naučio je od friseja koje njegov učitelj Isus nije mogao ni da smisli.

Astrologija je majka svega samo šteta je što je izopačena od nekih koji za svoju korist su iskoristili naivne ljude.
Inaće ezoterna astrologija je strašno strukturirana i naprosto je nešto prekrasno.
U biti ona se bavi jedina grananjem univerzuma koji potiče iz jedne točke.
Ajde ima i kabala no zaobilaze astrološke aspekte(izuzetak je Hermetička kabala) više se bave samo nevidljivim utjecajima no ezoterna astrologija i jednim i drugim koji su jedno.

Slažem se sa ovim. A da od toga hoće da boli glava...to je tek ludilo do bola...

Upravo ovo što ti si rekao je proizvod jedne izopaćenosti to nema veze s ezoternom astrologijom to ima veze s komercijalnom ali svaki pod ima svoj antipod tako i ezoterna astrologija je dobila svoj u egzoternoj astrologiji

Nije problem u komercijalnosti, već u istinitosti astroloških metoda.
Koji su osnovni ulazni parametri, kada se astrološki traži veza između čoveka i kosmosa?

Poslednja izmena:
Prekrasno se vezuje za datum porođaja i još nekih termina i onda izvode zaključci na osnovu matrice rasporeda zvezda, planeta i satelita.
Da li je astrologija interfejs za sejanje sujeverja?
Perica je zao, zato što je "Mesec presekao orbitu X".
A ne zato što je bio loš đak u školi.

A zar tvoj Bog nije rodjen tamo gde je to odredila zvezda koju su sledila ona tri astrologa...

Preduhitrio si me.

A i nekako je previše očekivanja kod njega kao da netko njemu mora da servira i nakon more ovde ismijavanja i uvreda.

Lik je ono ohol do bola.

Mislim da nije ohol u smislu definicije oholosti kako u biblijskom tako i u opštem smislu. Gore je od toga što je utripovao da na svakoj temi ma o čemu se pričalo može pričati smisleno i znati o čemu priča.

P.S. Vidim te kao ...ignorisanog kod njega.

A šta misliš o ovom ...nije iz kanonizovanih jevandjelja, to znaš...

''I Isus rece:"Ako oni koji vas vode kažu, Vidite, carstvo božije je na nebu, tada će ptice tamo biti pre vas. A ako vam kažu Carstvo božije je u moru, tada će ribe tamo biti pre vas. Carstvo božije je u vama, i izvan vas. Kada upoznate sebe, tada će vam biti poznato i shvatice te da ste vi Sinovi živog Oca. Ali ako ne upoznate sebe, zivećete u siromaštvu i sami će te biti siromaštvo.''

P.S. Vidim te kao ...ignorisanog kod njega.
Predivno iako sumnjam ali bilo bi predivno zaista.

A šta misliš o ovom ...nije iz kanonizovanih jevandjelja, to znaš...

''I Isus rece:"Ako oni koji vas vode kažu, Vidite, carstvo božije je na nebu, tada će ptice tamo biti pre vas. A ako vam kažu Carstvo božije je u moru, tada će ribe tamo biti pre vas. Carstvo božije je u vama, i izvan vas. Kada upoznate sebe, tada će vam biti poznato i shvatice te da ste vi Sinovi živog Oca. Ali ako ne upoznate sebe, zivećete u siromaštvu i sami će te biti siromaštvo.
Tomino evanđelje.

Čuj.pa očito da to evanđelje se bavi dubljim stvarima od egzoternog pa nije čudno da je tajno iako je postalo javno koje ne hebu za suhu šljivu.
Ja to ne doživljavam na način da to je ajmo reći sve onako kako piše to je poticaj za razmišljanje.
I sam kaže da im nije on učitelj da se Toma napio s izvora kojeg je on samo otvorio pa je sada pijan.
Po meni jasan znak da treba razmišljati a ne supati doslovce.

Predivno iako sumnjam ali bilo bi predivno zaista.

Tomino evanđelje.

Čuj.pa očito da to evanđelje se bavi dubljim stvarima od egzoternog pa nije čudno da je tajno iako je postalo javno koje ne hebu za suhu šljivu.
Ja to ne doživljavam na način da to je ajmo reći sve onako kako piše to je poticaj za razmišljanje.
I sam kaže da im nije on učitelj da se Toma napio s izvora kojeg je on samo otvorio pa je sada pijan.
Po meni jasan znak da treba razmišljati a ne supati doslovce.

Isusova filozofija u tom jevandjelju je veoma, veoma za razmišljanje...

'' Isus reče, teško telu koje je ovisno o duši; teško duši koja je ovisna
o telu.''

Isusova filozofija u tom jevandjelju je veoma, veoma za razmišljanje...

'' Isus reče, teško telu koje je ovisno o duši; teško duši koja je ovisna
o telu.''

A u vezi sa ovim je veoma zanimljiv kontekst sa Isusovim kazivanjem iz Filipovog jevandjelja....

''Niti strahujte od tela niti ga volite. Ako ga se budete bojali, ono će zavladati vama; ako ga budete voleli ono će vas proždrati i paralizovati.''

Ovo biva stvarno za razmišljanje.

felix_think.gif

Kad hoću da proverim dal' je neko čitao Bibliju
a naročito dal' je razumeo pročitano, ja ga pitam:
- Kako izgleda Gospod Bog ( otac ) ?

Ne sećam se da je neko tačno odgovorio !!!
Možda vi znate odgovor ?
Ako ste čitali i razumeli Bibliju, odgovor je prost !

Poslednja izmena:

Ako na tvoje pitanje odogvorim da Bog izgleda kao oganj...

Jevrejima 12:29...

''Jer je Bog naš oganj koji spaljuje.''

Ponovljeni zakoni 4:24...

''Jer je Gospod Bog tvoj oganj koji spaljuje i Bog koji revnuje.''

verovatno češ me svrstati u one koji nisu pročitali Bibliju i koji je naravno...nisu razumeli...

Možda vi znate odgovor ?

Kako si se postavio kao biblijski znalac veoma me interesuje kako glasi taj tvoj ...prost odgovor...na tvoje prosto pitanje...
...Kako izgleda Gospod Bog ( otac )...kako bismo malo popričali u vezi sa tim. Možda ću se malo i edukovati u biblisjkom smislu...:think:

Možda vi znate odgovor ?

Misliš na onog koji je pobio provorođenčad u Egiptu, ili na onog hipija koji je okretao i neošamareni obraz? :mrgreen:

Misliš na onog koji je pobio provorođenčad u Egiptu, ili na onog hipija koji je okretao i neošamareni obraz? :mrgreen:

Da li je moguće da si se pojavio...čoveče...

Loki misli na onog prvog jer mu je pitanje veoma jasno...

...Kako izgleda Gospod Bog ( otac ) ?...

na onog koji je zahtevao ovako...

Izlazak 22:29...

'' Od letine svoje i od žitkih stvari svojih nemoj se zatezati da prineseš prvine; prvenca između sinova svojih meni da daš.''.

Ako na tvoje pitanje odogvorim da Bog izgleda kao oganj...

Jevrejima 12:29...

''Jer je Bog naš oganj koji spaljuje.''

Ponovljeni zakoni 4:24...

''Jer je Gospod Bog tvoj oganj koji spaljuje i Bog koji revnuje.''

verovatno češ me svrstati u one koji nisu pročitali Bibliju i koji je naravno...nisu razumeli...

Kako si se postavio kao biblijski znalac veoma me interesuje kako glasi taj tvoj ...prost odgovor...na tvoje prosto pitanje...
...Kako izgleda Gospod Bog ( otac )...kako bismo malo popričali u vezi sa tim. Možda ću se malo i edukovati u biblisjkom smislu...:think:

Jako si dobronameran
i tu si pokupio odmah plusiće kod mene.

Zato ću ti pružiti još jednu šansu
i reći ti
da odgovor piše U PRVOJ GLAVI STAROG ZAVETA.

Ali shvati,
i da piše na naslovnoj strani - koricama
ne vredi onome kome nije dato !

Dakle ?
Obraduj me, dobar si čovek !
( bar se trudiš )
Kako izgleda Gospod Bog, otac ?

Poslednja izmena:
A u vezi sa ovim je veoma zanimljiv kontekst sa Isusovim kazivanjem iz Filipovog jevandjelja....

''Niti strahujte od tela niti ga volite. Ako ga se budete bojali, ono će zavladati vama; ako ga budete voleli ono će vas proždrati i paralizovati.''

Ovo biva stvarno za razmišljanje.

felix_think.gif

Ova rečenica vrijedi kao cjeli kanonski novi zavjet.

Onako figurativno rečeno..

Nije okretao obraz to nije točno.
Kad ga je ovaj mlatnuo on se suprostavio i reče što me biješ koji razlozi s k tome???
I to je vrlo zdrava reakcija a ne taj glupi mit da te netko mlati bez razloga a ti šutiš kao kakav idiot..
I poslije je im je dobro naplatio porušivši im hram.
Svaka čast mu na tome zasluženo.
Samo takav zdravi Isus se ne propovjeda ovde nego tule mule idiot kao da je kakav. da bi se ljudi pustili da ih mlate kako kome prdne..

Izgleda kao neka aždaja vatrena...

2 Smuilova 22:9...

''Podiže se dim iz nozdrva Njegovih i iz usta Njegovih oganj koji proždire, živo ugljevlje odskakaše od Njega.''

Ovo je stih iz Biblije i veoma jasno piše kako izgleda, zar ne...

Da li sam te ...obradovao...:think:

To je jedan od opisa iz raznih knjiga u bibliji iz pera različitih pisaca.

Da je biblija monotona imala bi jednu knjigu i jedna pisca ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back