BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad sam dovrsio Grevsove Grcke Mitove,procitao par knjiga o sumerskim i egipatskim mitovima,i ocito je da je ovo neki sadrzinski kopi-pejst :/
Biblija je ep jevrejskog naroda,poput Ilijade,sadrzinski su identicni :/

Tj,ukratko receno-biblija je zbirka hriscanskih tumacenja jevrejskih interpetacija sumerskih bajki :neutral:

Nista tu nema komplikovano, dostupne su informacije o Esenime, i one uglavnom oslikavaju njihov jednostavan zivot na osnovu njihovog poboznog tumacenja Deset Zapovesti- nisu isli hram ili prinosili zrtve jer je to u suprotnosti sa Drugom i Sestom Zapovescu, zbog Cetvrte i Osme Zapovesti nisu imali sluge ili robove vec su sami zaradjivali za zivot, zbog Desete su ziveli skromno, ponekad i u komunama, zbog Sedme Zapovesti su odobravali samo monogamiju.

Kažeš da nema ništa komplikovano u vezi sa Esenima...Tako nešta može da kaže samo neko ko je samo čuo da su oni postojali i to svede na ono...strogi asketski život, odbijanje posedovanja bilo čega i poštovanje celibata a ne monogamije.
Eseni koji su odbegli u Judejsku pustinju (a zbog čega li) su se uzdržavali od žena...zašto li...

Danasnji Jevreji su verski naslednici Fariseja (kao sto su danasnji Hriscani naslednici Sadukeja), i ni jedni ni drugi nisu "izuzetni", izuzetan je samo onaj ko zivi po Bozijim Zapovestima. Naravno, to podrazuvema i Sestu Zapovest koju izraelci krse osvajajuci teritoriju vec 50 godina, ali taj konretan primer je skroz druga tema i tice se vise politike nego religije.

Pitah te ranije pa da opet ponovim...a ko je verski naslednik Esena u današnje vreme...

A što se tiče tvoje tvrdnje ...kao sto su danasnji Hriscani naslednici Sadukeja...

nisi ni svestan koju si glupost napisao. No to me ne iznenadjuje jer je očito da ti mnogo toga ne znaš. Vidi šta kaže biblija...

Dela ap.23:8...

''Jer sadukeji govore da nema vaskrsenja, ni anđela ni duha; a fariseji priznaju oboje.''

A Sadukejci su davno bili glavni sveštenici ondašnjeg Hrama...

1 Carevima 2:35...

''Tada postavi car Venaju, sina Jodajevog, na njegovo mesto nad vojskom, a Sadoka sveštenika postavi car na mesto Avijatarovo.''

Solomon je Sadoka postavio za prvosveštenika a od Sadoka vodi poreklo imena Sadukeji...

A nakon pada Jerusalima, razaranja Hrama Sadukejci su pobijeni te su nestali sa scene za razliku od Fariseja koji su to da kažem uprošćeno preživeli.

No da te ne smaram sa gradivom malo preteškim za tebe.

Можда Фројд није имао унуке, па није имао кога да стави на колено и прича, прича ..

Реално гледајући, библија је збирка испричаних бајки у систему деда-а-на-колену-унук !
Што прича компликованија,
то деда луђи, рекао бих.

Тако долазимо до јерохинца и његових помагача,
који овде начинише виртуелну вавилонску кулу од својих заблуда и недоумица ..
( не дај Боже бити његов унук )

Pogledajte prilog 222369

Biće da sam stvarno mnogo grešan zbog proste činjenice da sam prerastao ''biblijski pojmovnik'' te da sam još grešniji zbog smelosti da koristeći razum imam svoje mišljenje o Bibliji, Bogu i...večnom životu.

Sad sam dovrsio Grevsove Grcke Mitove,procitao par knjiga o sumerskim i egipatskim mitovima,i ocito je da je ovo neki sadrzinski kopi-pejst :/
Biblija je ep jevrejskog naroda,poput Ilijade,sadrzinski su identicni :/

Tj,ukratko receno-biblija je zbirka hriscanskih tumacenja jevrejskih interpetacija sumerskih bajki :neutral:

U suštini biva baš tako. A voleo bih da me oni koji ne misle da je to tako u to uvere...

Нормално је двапут чути Црвенкапу.
Једном кад си мали и
други пут кад порастеш па је прочиташ свом детету.

Дал' верујете да постоје они који то штиво ишчитавају и анализирају ?

Те Црвенкапа симболизује ово
те вук симболизује оно ..

Страшно !

Јерохинац, ако си се препознао у овом мом критичком посту - у праву си !!!

Ево ти једна максима.
Испиши је и окачи негде где ће ти бити стално на видику.

parola.jpg

Јерохинац, ако си се препознао у овом мом критичком посту - у праву си !!!

Ево ти једна максима.
Испиши је и окачи негде где ће ти бити стално на видику.

Pogledajte prilog 222412

Nisam se ja prepozano već si me ti veoma jasno označio...

Тако долазимо до јерохинца и његових помагача,
који овде начинише виртуелну вавилонску кулу од својих заблуда и недоумица ..
( не дај Боже бити његов унук )

Pogledajte prilog 222369

A to nije jedno te isto, zar ne...

A u vezi ovoga...

Можда Фројд није имао унуке, па није имао кога да стави на колено и прича, прича ..

Mogao bi da pročitaš od Frojda ono ''Mojsije i monoteizam'' kao i ono ''Totem i Tabu'' ali sumnjam da češ to učiniti na nivou ''biblijskog pojmovnika''...

A u vezi sa maksimom koju si mi preporučio, zanimljivo je da me vidiš kao nekog ispunjenog samo mržnjom...I da ti kažem. Ja ne mrzim nikog i to pazi...zbog svoje egoističnosti...Za mene je mržnja snažno emotivno doživljavanje pa onako egoističan nekako ne bih da se trošim na tom planu. Ovo je malo teže za tebe u smislu shvatanja ali pokušaj da shvatiš koliko toliko.

kakva sreća što se na forumu pojavio neko kao LakiBale, koji svojim znanjem, informisanošću i mudrošću, argumentovano rasvetljava biblijske misterije.

Ниси баш потпуно у праву.
Нисам нешто информисан,
пошто је знање количина информација значи да немам ни неко знање,
мудар јесам, идем у муда, у прапочетке ..

Не расветљавам библијске мистерије,
тиме се баве будале !
У библији нема мистерија, као ни у Црвенкапи !

И за разлику од јерохинца не верујем да Бог изгледа као аждаја !

Јел' тако јерохинац ?
Реци сад пред свима
јел' стварно верујеш да је бог аждаја ? :hahaha1:

Ниси баш потпуно у праву.
Нисам нешто информисан,
пошто је знање количина информација значи да немам ни неко знање,

Pokušaj da shvatiš da znanje nije isto kao rasploganje nekom količinom informacija.

Не расветљавам библијске мистерије,
тиме се баве будале !
У библији нема мистерија, као ни у Црвенкапи !

Opa...nisam znao da su hriščanske apologete koje zdušno rasvetljavaju gomilu biblijskih misterija...budale...

И за разлику од јерохинца не верујем да Бог изгледа као аждаја !
Јел' тако јерохинац ?
Реци сад пред свима
јел' стварно верујеш да је бог аждаја ? :hahaha1:

Moram da ti ponovim. Ja nisam vernik. A da bog izgleda kao aždaja piše u Bibliji...

2 Samuilova 22:9...

''Podiže se dim iz nozdrva Njegovih i iz usta Njegovih oganj koji proždire, živo ugljevlje odskakaše od Njega.''

Ako ovo nije opis neke vatrene aždaje objasni mi čega je ovo opis...
Baš me interesuje...

Moram da ti ponovim. Ja nisam vernik. A da bog izgleda kao aždaja piše u Bibliji...

2 Samuilova 22:9...

''Podiže se dim iz nozdrva Njegovih i iz usta Njegovih oganj koji proždire, živo ugljevlje odskakaše od Njega.''

Ako ovo nije opis neke vatrene aždaje objasni mi čega je ovo opis...
Baš me interesuje...

Е тако !
Све сам истерао на чистац

- и да ниси верник
- и да Бога замишљаш као аждају
- и да си заинтересован да ти неко објасни ( али то исказујеш на начин декрета - декрет = дете кретен )

Постоји могућност, мала - али ипак постоји, да се спасеш пакла бесконачног ануслизања.

Реци сад, напиши:

- Локац, схватио сам, потпуно си у праву ! Идем, збогом !
Отиђи, и никада се немој вратити на овај подфорум.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back