BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni ovaj mač liči na onaj iz crtanog filma Hi-Men!!!

Ахахаа... не знам да ли је из цртаног, али намерно сам изабрао такав КОЈИ НИЈЕ БУКВАЛНО ОРУЖЈЕ ЗА УБИЈАЊЕ него симболика.

Ма да за овдашње случајеве треба онај други за егзорцизам.:lol::lol::lol:

Poslednja izmena:
Ахахаа... не знам да ли је из цртаног, али намерно сам изабрао такав КОЈИ НИЈЕ БУКВАЛНО ОРУЖЈЕ ЗА УБИЈАЊЕ него симболика.

Ма да за овдашње случајеве треба онај други за егзорцизам.:lol::lol::lol:

Bravo eremita. Je li ovo što si sam boldovao odraz tvog pravog hrišćanskog lica?

Е, боље скини кацигу са главе да боље видиш... јер изгледа ниси уочио смајлије...

Smajliji su savremena izmišljotina a vidim prema citatima iz Biblije da su mačem vitlali i ubijali na veliko. Zato tvoja hrišćanska podsvest piše ono boldovano a smajliji su ipak samo ublažavanje tvog razmišljanja, jer, zaboga, živiš u XXI veku (bar fizički).:D

9.jpg

Kakav bre MAČ Karađorđe je nosio ovo (turski Jatagan):mrgreen:

TO JE PRAVO SRPSKO ORUŽJE !!!

Poslednja izmena:
eremita
Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

1. ПОХВАЛУ ЛУЦИФЕРУ,
2. смрт у твом аватару и
3. црну мачку која свакоме ко се потпише исподе тебе "прелази пут"... занимљиво...
Мач је иначе оружје за БЛИСКУ БОРБУ а може имати и РИТУАЛНУ употребу...

Najveća pohvala Luciferu je zapisana u Bibliji.Ono ''pečat savršenstva'' nisam ja izmislio.Pročitaj malo Bibliju pa vidi kako je opisan Lucifer.
Smrt u mom avataru nema veze ni sa Luciferom ni sa Biblijom ni sa Bogom.

Do sada nisam znao da si i sujeveran...
Ima li nešta u šta ne veruješ...

A ono o maču je delimičnoi tačno.Bio je oružije za blisku borbu.Nisam siguran da može imati i ritualnu upotrebu jer ne verujem onim filmovima u kojima se to može videti.A to tim više jer su one silne ritualne žrtve u krvi Bogu Jehovi ... ukinute.
:bye:
felix.gif

Стефан ИПХ

Meni ovaj mač liči na onaj iz crtanog filma Hi-Men!!!

Izgleda da je veoma sličan.

eremita

Ма да за овдашње случајеве треба онај други за егзорцизам

Ja polako učim.Do sada nisam znao da je mač...samo simbolika i da sa mačem nije u ime vere pobijeno bezbroj ljudi.Ako je mač simbolika zašto i ovo ...
300px-AK-47_type_II_Part_DM-ST-89-01131.jpg
ne bi bila simbolika...

A u vezi sa ovim...Ма да за овдашње случајеве треба онај други за егзорцизам blago sam iznenadjen tvojim elementarnim neznanjem.
Imaš li ti uopšte pojma šta je egzorcizam...O kakvom maču u vezi sa egzorcizmom pričaš... U tom religijskom postupku se ne koristi mač...nemoj pisati o onom o čemu
nisi obavešten.

A da bi ti one koji nisu vernici...onako mačem...kako to upravo savetuje Isus,kada kaže...
neka je proklet onaj koji usteže od krvi mač svoj...to ti verujem.
felix.gif

stnco

Bravo eremita. Je li ovo što si sam boldovao odraz tvog pravog hrišćanskog lica?

Podsvesno se ponekad ne može kontrolisati.A ne iznenadjuje...

eremita

Е, боље скини кацигу са главе да боље видиш... јер изгледа ниси уочио смајлије..

A šta to u značenju tvoje rečenice...Ма да за овдашње случајеве треба онај други за егзорцизам mogu da promene smajlčići...Podsvesno je čudo...
3249uk3.gif

felix.gif

Najveća pohvala Luciferu je zapisana u Bibliji.Ono ''pečat savršenstva'' nisam ja izmislio.Pročitaj malo Bibliju pa vidi kako je opisan Lucifer.

A ono o maču je delimičnoi tačno.Bio je oružije za blisku borbu.Nisam siguran da može imati i ritualnu upotrebu jer ne verujem onim filmovima u kojima se to može videti.

1 Et serpens erat callidior cunctis animantibus agri, quae fecerat Dominus Deus. Qui dixit ad mulierem: “Verene praecepit vobis Deus, ut non comederetis de omni ligno paradisi?”.
2 Cui respondit mulier: “De fructu lignorum, quae sunt in paradiso, vescimur;
3 de fructu vero ligni, quod est in medio paradisi, praecepit nobis Deus, ne comederemus et ne tangeremus illud, ne moriamur”.
4 Dixit autem serpens ad mulierem: “Nequaquam morte moriemini!
5 Scit enim Deus quod in quocumque die comederitis ex eo, aperientur oculi vestri, et eritis sicut Deus scientes bonum et malum”.
6 Vidit igitur mulier quod bonum esset lignum ad vescendum et pulchrum oculis et desiderabile esset lignum ad intellegendum; et tulit de fructu illius et comedit deditque etiam viro suo secum, qui comedit.
7 Et aperti sunt oculi amborum. Cumque cognovissent esse se nudos, consuerunt folia ficus et fecerunt sibi perizomata.
8 Et cum audissent vocem Domini Dei deambulantis in paradiso ad auram post meridiem, abscondit se Adam et uxor eius a facie Domini Dei in medio ligni paradisi.
9 Vocavitque Dominus Deus Adam et dixit ei: “Ubi es?”.
10 Qui ait: “Vocem tuam audivi in paradiso et timui eo quod nudus essem et abscondi me”.
11 Cui dixit: “Quis enim indicavit tibi quod nudus esses, nisi quod ex ligno, de quo tibi praeceperam, ne comederes, comedisti?”.
12 Dixitque Adam: “Mulier, quam dedisti sociam mihi, ipsa dedit mihi de ligno, et comedi”.
13 Et dixit Dominus Deus ad mulierem: “Quid hoc fecisti?”. Quae respondit: “Serpens decepit me, et comedi”.
14 Et ait Dominus Deus ad serpentem:
“Quia fecisti hoc, maledictus es
inter omnia pecora
et omnes bestias agri!
Super pectus tuum gradieris
et pulverem comedes cunctis
diebus vitae tuae.

15 Inimicitias ponam inter te et mulierem
et semen tuum et semen illius;
ipsum conteret caput tuum,
et tu conteres calcaneum eius”.
16 Mulieri dixit:
“Multiplicabo aerumnas tuas
et conceptus tuos:
in dolore paries filios,
et ad virum tuum erit appetitus tuus,
ipse autem dominabitur tui”.
17 Adae vero dixit: “Quia audisti vocem uxoris tuae et comedisti de ligno, ex quo praeceperam tibi, ne comederes,
maledicta humus propter te!
In laboribus comedes ex ea
cunctis diebus vitae tuae.
18 Spinas et tribulos germinabit tibi,
et comedes herbas terrae;
19 in sudore vultus tui vesceris pane,
donec revertaris ad humum,
de qua sumptus es,
quia pulvis es et in pulverem reverteris”.
20 Et vocavit Adam nomen uxoris suae Eva, eo quod mater esset cunctorum viventium.
21 Fecit quoque Dominus Deus Adae et uxori eius tunicas pelliceas et induit eos.
22 Et ait Dominus Deus: “Ecce homo factus est quasi unus ex nobis, ut sciat bonum et malum; nunc ergo, ne mittat manum suam et sumat etiam de ligno vitae et comedat et vivat in aeternum!”.
23 Emisit eum Dominus Deus de paradiso Eden, ut operaretur humum, de qua sumptus est.
24 Eiecitque hominem et collocavit ad orientem paradisi Eden cherubim et flammeum gladium atque versatilem ad custodiendam viam ligni vitae.

Eto ja malo čito Bibliju pa ko velim...:kafa:

Jedan što jesi

i sijaš nad svima,

osloni se na četiri svoja

pobratima,

I predaj svu snagu i

moć

koju imaš da razgoniš

noć.

Senci tvog vatrenog mača

nikada nije dosta harača.

Razgoni tminu!

Rasteruj magle!

Uništi ljudske strahove nagle!

Tvoje su, zaista ogromne moći,

i možeš proći,

gde drugi ne sme,

kroz čekić i lonac

ispod mača na panj,

kao što vele drevne pesme:

Odbaci laži!

Ata u propanj!
:klap::klap::klap:

A da malo nešta prevedeš...da bih eto malo i ja pročitao...ko velim...
felix.gif

EVO PREVOD:
Zmija je bila lukavija od svih životinja zemaljskih, što ih je bio učinio Gospod Bog. Ona reče ženi: "Je li doista rekao Bog: 'Ne smijete jesti ni s kojeg drveta u vrtu'?"

2 Žena odgovori zmiji: "Od plodova drveća u vrtu smijemo jesti.

3 Samo od plodova drveta, što stoji usred vrta, zapovjedio je Bog: 'Od toga ne smijete jesti, pa ni dotaknuti ga, inače morate umrijeti.' "

4 Zmija reče ženi: "Nikako nećete umrijeti,

5 Dapače zna Bog, da će vam se otvoriti oči, čim budete jeli s njega, i da ćete postati kao Bog, kad spoznate, što je dobro i zlo."

6 Sada istom vidje žena, kako je plod drveta dobar za jelo i ugodan za pogled, i kako je plod drveta poželjan, jer daje spoznanje. I ona uze od njegova ploda i jede; i mužu svojemu, koji je bio uz nju, dade od njega, i on isto jede.

7 Tada se obadvima otvoriše oči, i oni opaziše, da su bili goli. Zato spletoše lišće smokvino i načiniše sebi od njega pregače.

8 A kad začuše sušanj koraka Gospoda Boga, koji je hodio po vrtu za dnevnog vjetrića, skriju se oni, Adam i žena njegova, pred Gospodom Bogom među grmenjem u vrtu.

9 A Gospod Bog viknu Adama i upita ga: "Gdje si?"

10 On odgovori: "Kad začuh sušanj koraka tvojih u vrtu, uplaših se, jer sam gol, pa sam se skrio."

11 Tada upita on: "Tko ti je rekao, da si gol? Da nijesi možda jeo s drveta, s kojega ti zabranih jesti?"

12 Adam odgovori: "Žena, koju si mi dao da bude uz mene, ona mi dade s drveta, i jedoh."

13 I Gospod Bog upita ženu: "Zašto si to učinila?" Žena odgovori: "Zmija me zavede; zato sam jela."

14 Tada reče Gospod Bog zmiji: "Jer si to učinila, da si prokleta među svom stokom i svima životinjama zemaljskim! Na trbuhu ćeš svojemu puzati i prah ćeš jesti sve dane života svojega!

15 Neprijateljstvo ću staviti između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina. On će ti satrti glavu; a ti ćeš ga raniti na peti."

16 Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti gospodar."

17 Adamu reče: "Jer si popustio molbi žene svoje i jeo s drveta, za koje sam ti zapovjedio: 'Ne smiješ jesti s njega', to neka je prokleta zemlja zbog tebe; s mukom ćeš se od nje hraniti sve dane života svojega.

18 Trnje i korov rađat će ti, i ti ćeš jesti zelje poljsko.

19 U znoju ćeš lica svojega jesti kruh, dok se ne vratiš u zemlju, od koje si uzet, jer prah si i u prah se vraćaš."

20 Adam nadjenu ženi svojoj ime Eva; jer postade mati svima živima.

21 A načini Gospod Bog Adamu i ženi njegovoj haljine od kože i obuće ih u njih.

22 Tada reče Gospod Bog: "Eto, čovjek sad postade kao jedan od nas, tako da spoznaje, što je dobro i zlo. Da sada samo on ne pruži ruku svoju i također ne uzme s drveta života i jede i vječno živi!"

23 Zato ga progna Gospod Bog iz vrta edenskog, da obrađuje zemlju, od koje je bio uzet.

24 I kad je bio prognao Adama, postavi istočno od vrta edenskog kerubine s mačem ognjenim, iz kojega se vijao plamen, da čuvaju put k drvetu života.
:whistling::whistling::whistling:

Sv Geogije

Skapirao sam onaj prevod iz postanja.I ništa mi nije nepoznato.Medjutim,potpuno mi je nejasno ono drugo...

Jedan što jesi i sijaš nad svima,osloni se na četiri svoja,pobratima,I predaj svu snagu imoć koju imaš da razgoniš noć.Senci tvog vatrenog mača nikada nije dosta harača.Razgoni tminu!Rasteruj magle!Uništi ljudske strahove nagle!Tvoje su, zaista ogromne moći,i možeš proći,gde drugi ne sme,kroz čekić i lonac ispod mača na panj,kao što vele drevne pesme:Odbaci laži! Ata u propanj!

O čemu se ovde radi...Ovo li je neka himna sefirotu...To je ona priča...kabala...drvo života,sefiroti i tome slično...Poenta kod kabale je ne samo da se razume i shvati već i da se koristi.Kabala je neka vrsta želje za mističnim iskustvom spajanja sa Bogom.Jednostavno,kabala je veoma zanimljiva ali nije za ovu temu o ...bibliji...

O verovanju u učenja kabale možemo da diskutujemo na temi ...vera,šta je to...

Šakal
Hm, a da niste malo skrenuli sa teme, a?

''Hm'', stvar je pod kontrolom.Nema skretanja sa teme.
felix.gif

.To je ona priča...kabala...drvo života,sefiroti i tome slično...Poenta kod kabale je ne samo da se razume i shvati već i da se koristi.Kabala je neka vrsta želje za mističnim iskustvom spajanja sa Bogom.Jednostavno,kabala je veoma zanimljiva ali nije za ovu temu o ...bibliji...

Možda sam dosadan ovim ponavljanjem ali MORAM :rtfm:

3 Samo od plodova drveta, što stoji usred vrta, zapovjedio je Bog: 'Od toga ne smijete jesti, pa ni dotaknuti ga, inače morate umrijeti.' "

5 Dapače zna Bog, da će vam se otvoriti oči, čim budete jeli s njega, i da ćete postati kao Bog, kad spoznate, što je dobro i zlo."

6 Sada istom vidje žena, kako je plod drveta dobar za jelo i ugodan za pogled, i kako je plod drveta poželjan, jer daje spoznanje. I ona uze od njegova ploda i jede; i mužu svojemu, koji je bio uz nju, dade od njega, i on isto jede.
:ok:

Sv Geogije

Možda sam dosadan ovim ponavljanjem ali MORAM

Da se razumemo.Ja umem da uočim i najbezazlenije nijanse u bilo kom tekstu ali u ovom tvom ponavljanju citiranja, nisam u stanju da shvatim čemu ono služi.Ne razumem ni ono...zašto to moraš...

Nemam pojma zašto ti je zanimljiv hrvatski prevod Biblije po Ivanu Šariću iz 1942 godine a iz kojeg si ovo gore ''citirao''.A to nije mnogo ni bitno.Bitnije je...zašto si samo ponovio citiranje jednog te istog...Ne čini li ti se da je to malo...bez veze.

Citiranje nekih stihova iz Biblije,po logici stvari je u funkciji neke potrebe u pravcu diskutovanja o...nečem.Kada citiraš nešta iz Biblije i samo kažeš da to MORAŠ a pri tom ništa ne pitaš,ne iznosiš nikakvo mišljenje o citiranom,onda je to stvarno apsurd sam po sebi.Možeš li to da shvatiš...

I da te pitam.Zašto za promenu ne bi napisao neko ... da kažem tvoje tumačenje onoga što si citirao.

I da te zamolim.Izbegavaj one Efi-jeve Himne serifota kao onu petu koju si citirao verovatno zbog onog tvog...moram.

eremita

Буди љубазан па наведи и који је цитат а и чији је превод - јер је у противном потпуно без везе!!!!!!!!!!!!!!!!

Slažem se sa tobom da je ovo gore citirano...bez veze.Bez veze je iako znam odakle je citirano.Citirano je iz postanja 3:2 do 6 hrvatskog prevoda biblije po Ivanu Šariću iz 1942 godine.A to ima ovde...http://wwwyu.com/izrada/011mo003.htm

Valjda će Sv.Georgije da nas udostoji nekog svog mišljenja u vezi sa onim što je morao da citira.
felix.gif

Valjda će Sv.Georgije da nas udostoji nekog svog mišljenja u vezi sa onim što je morao da citira.

Repetitio est mater studiorum.
Mada mi se čini da je kod vas Repetitio est mater stupidorum.
Očito je da se ovdje radi o drveću. Te drvo ovo, te drvo ono.
Ako se prethodno prouči Kabalističko učenje, pa se onda pročita Biblija, prilično nam se razbistre razne nelogičnosti koje se tamo napisane.:worth::worth::worth:

kabala.jpg

22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.
1 Мој. 2:9 1 Мој. 3:5

A sada nagradno pitanje za Večni Život :Kako se zove glavni simbol koji koriste kabalisti i da li vas on na nešto podseća?
I nemojte slučajno da tvrdite DA OVO NEMA VEZE SA TEMOM!!!

p.s.od sad koristim srpsku bibliju i označavam poglavlja, vidite kako sa legao na rudu.
:klap::klap::klap:

Sv Geogije

Repetitio est mater studiorum.
Mada mi se čini da je kod vas Repetitio est mater stupidorum.
Očito je da se ovdje radi o drveću. Te drvo ovo, te drvo ono.
Ako se prethodno prouči Kabalističko učenje, pa se onda pročita Biblija, prilično nam se razbistre razne nelogičnosti koje se tamo napisane.

A očito je da se kod tebe radi o ... drvetu života...onom kabalističkom.I da ti opet ponovim.Otvori temu o kabali pa ćemo da vidimo da li je ...studiorum ili... stupidorum.A uveravam te da ću sa tobom veoma rado diskutovati o ... kabali navodno jevrejskoj.Kažem navodno jer...kabala nije jevrejska jer su je oni samo ukrali od...
šta misliš koga...i malo tu i tamo promenili.Meni se u kabali dopada ono...Jod, He, Vau i He. vatra ,voda ,vazduh i zemlja no da ne zalazim ni u to a ni u mnogo toga drugog.Ovde je ipak tema...biblija

Ako se prethodno prouči Kabalističko učenje, pa se onda pročita Biblija, prilično nam se razbistre razne nelogičnosti koje se tamo napisane

Ovo mi malo nije jasno.Ja sam svojevremeno proučio kabalističko učenje ali mi se nisu razbistrile nelogičnosti u Bibliji.A iznad svega bih voleo da mi kao neko ko je izučio kabalu pojasniš nelogičnosti u Bibliji.

I bilo bi lepo da se upoznamo.Ja sam...agnostik...a ti si...
felix.gif

Sv Geogije

22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.
1 Мој. 2:9 1 Мој. 3:5
A sada nagradno pitanje za Večni Život :Kako se zove glavni simbol koji koriste kabalisti i da li vas on na nešto podseća?
I nemojte slučajno da tvrdite DA OVO NEMA VEZE SA TEMOM!!!
p.s.od sad koristim srpsku bibliju i označavam poglavlja, vidite kako sa legao na rudu.

Zanimljivo pitanje.U kabali ima nekih 16 simbola.Kao simbol se uzima i čovekovo jastvo personifikovano kroz drvo života.Ali to je sve ono manje bitno što se tiče tvoj pitanja.

U hermetičkoj kabali glavni simbol je...možeš misliti...jedan krst...onaj KELTSKI.
Keltski krst je od davnina simbol za magiju.

A ovde ih imaš ...koliko hočeš...http://images.google.com/images?&hl=en&q=celtic+cross&&sa=N&start=0&ndsp=18

A sada pokušaj da me shvatiš.Kabala kao učenje da je sve nastalo iz svetlosti i učenjem o jednom Bogu je jedna priča ali ona da kažem početna.A ima i ona druga strana kabale,ona hermetična,spiritualna,magijska i tako tome slična.Ti znaš o čemu pišem.
E ta druga strana kabale nema veze sa ovom temom.A koju ti stranu preferiraš...

Mislim da sam odgovorio na tvoje pitanje...mada od nagrade večnog života nema ništa.

A ti mi nisi odgovorio od koga su jevreji ''pozajmili'' kabalu...
felix.gif

U hermetičkoj kabali glavni simbol je...možeš misliti...jedan krst...onaj

OrthodoxCross.jpg

A da li MOŽDA liči malo i na ovaj?
Ja sam po religioznom opredeljenju BOGOTRAŽITELJ. To znači da ću da zavirim i u sami pakao da vidim da se Bog nije možda tamo sakrio. Zadnje vreme sam proveo u zilotskom manastiru. Kada sam shvatio da oni ne znaju ni ko su ni šta hoće napustio sam to. Istinsko pravoslavlje (isihizam) mi se čini jedinim putem kojim bi se MOŽDA moglo nešto postići u duhovnom životu. To moram proveriti U PRAKSI. Spremam se da iskopam zemunicu u nekoj našoj planini i da budem sam barem godinu dana (za ovu godinu sam zakasnio uskoro će sneg,a nemam ni novca za put). To možda podseća na glupu priču (jevrejsku) kad je neki rabin tražio zlato u drugom gradu pa ga našao ispod svoje peći kad je došao kući, ali je bitno da je PRVO MORAO DA ODE.:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back