Boban Petrovic
Početnik
- Poruka
- 3
Mislio je na Sina svoga Isusa--i Duha svetog
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

eremita
Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...
Sada možeš biti oduševeljen.
![]()
али тиме што си по први пут прихватио да си можда нешто пропустио или превидео... то сматрам својим великим успехом........Postovani,
Zelim vas najpre sve pozdraviti radosnim srcem, videvsi da neko uopste zeli diskutovati o Bogu....
B

jer se misli znacete istinu koja prvom bezgrsnom coveku nije objavljena--a to je postojanje Zla

Postovani,
Zelim vas najpre sve pozdraviti radosnim srcem, videvsi da neko uopste zeli diskutovati o Bogu....
Ja zelim najpre istaci-da bez prosvetljenog delovanja Bozjeg Duha biblija najcesce biva konfuzna--jer se ona dosta bazira na veri. Neke stvari ne mogu se objasniti-a neke da. Racionalni um ne moze prihvatiti neke biblijske istine, niti ih razume. To nam pojasnjava Apostol Pavle--jer telesni covek( bez nanovorodjenja-Jovan 3-bez dozivljene vere) ne razume sta je od Duha--Opet biblija se mora i tumaciti u svom celokupnom konceptu. Vera u Boga nije slicna odluci da kupis ili ne kupis dnevne novosti--ona treba da se dozivi- a kada se dozivi to je posebno iskustvo.Pricati o Bogu je nesto najvaznije i najpotrebnije.
B

Bog je jedan--ali trojican. On nije bezlicna sila, niti je jedan od svoje vrste. Jedan je i jedini u svojoj sustini a trojican u licima. Postoje naglasci u Bibliji o trojici. Bog rece....u pocetku bese rec...u Jov.jev..Isus je rec. Dakle Bog izgovara--Isus izvrsuje kao rec---( citajte Jevrejima-gl.1) A pise takodje Duh Bozji je lebdeo nad vodama. Duh je osoba,po Delima.ap on se opisuje kao neko ko ce doci-poslan od Boga--kaze se Niko nezna sta je u Bogu do njegov duh--kao sto niko nezna sta je u cov osim cov Duha. Dakle Genesis daje sliku trojedinog Boga u kome je sadrzano sve obilje svega moguceg zamislivog savrsenstva.Ovo trojstvo je zajednica ljubavi-koja stvara sve po ljubavi. Ovo je jako duboka i lepa tema i verujte da vam moze biti objasnjena!! Kada kaze kao jedan od nas...u kontekstu otkrivenja trojice u Genesisu misli se Da Bog govori--Sinu i Duhu. Ipak postoji zapazanje kada-Sotona(gen-3) kaze--postace te kao Bogovi, gde recimo moze znaciti--kao nebeski zivalj-andj,her.ser. ipak to je malo verovatno-jer se misli znacete istinu koja prvom bezgrsnom coveku nije objavljena--a to je postojanje Zla. Zasto--jer pri stvaranju coveka Bog ga je stvorio po svom oblicju--tj--po prvobitnom nacelu pravednosti i istine. To je oblicje ali ima jos zasto se kaze oblicje....nastavi cu
nista ti batice ne razumes
ode ja...
nista ti batice ne razumes![]()
nordic_warrior
ma to sam ja Vrancu,ne tebi
ode ja...
Ma znam čoveče da si njemu...
Znam da i vranac i ti sve to lepo...razumete...a šta da radim ja kada malo toga mogu da ''razumem''.
Pa ako mi niko ne objasni kada je Isus Govorio istinu a kada nije ja ću zbog mog nerazumevanja ostati u biblijskom mraku.
Jovan 5:31... ‘Ako ja svedočim za sebe, svedočanstvo moje nije istinito.’
Jovan 8:14... Isus odgovori i reče im: ‘Ako ja svedočim sam za sebe istinito je svedočanstvo moje: jer znam otkuda dođoh i kuda idem; a vi ne znate otkuda dolazim i kuda idem.’
Uzode ja...
![]()
Шта ти ту није јасно, ја стварно не разумем??? Све је потпуно јасно и чак језички кристално јасно... једно је сведочење "ЗА СЕБЕ" тј.пред другима а друго "САМ ЗА СЕБЕ" тј.пред самим собом...
Po tebi je Isus svedočio ''sam za sebe'' pred samim sobom kada je rekao ono...
ode ja...
I dalje strpljivo čekam da mi neko objasni da li je Isus imao običaj po eremitinom tumačenju,da svedoči sam sebi...
Do nekog objašnjenja malo ću da...![]()
Htedoh reći da je bio samo jedan od više pripadnika svoje vrste. Znači, bilo ih mnogo, a on bio jedan od njih.
A što se tiče hromozoma, valjda je taj patrljak od X koji je postao Y bio ono rebro.
U ovom slučaju, bog je bio žensko, napravio adama po svom liku, al je posle zabrljao kad je manipulisao hromozomima. Eva ostade Eva, a adamu otpade to / sa X.![]()

30 Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao.
Mt. 26:39
31 Ako ja svedočim za sebe, svedočanstvo moje nije istinito.
Isa. 55:4, Jn. 8:13, Otk. 3:14
32 Ima drugi koji svedoči za mene; i znam da je istinito svedočanstvo što svedoči za mene.
i sta ti tu sad nije jasno.
procitaj celo poglavlje.
a ako hoces da osporavas nesto onda to moras dobro i da izucis.
ode ja...
Pitanje za tzebe...kako je to Isus mogao znati da je njihovo svedočenje istinito kada oni,ti koji svedoče za njega ne znaju odakle je Isus došao niti gde ide... Kako je to logički moguće.Ne znaju ništa o njemu a svedoče za njega... Pri tom imaj u vidu da tada Isus nije bio Bog već da je bio samo jedan od većeg broja Mesija u ono vreme koji je propovedao svoju veru.
eremita
I dalje mi nije jasno.Po tvom tumačenju proizilazi da je ovo...
Jovan 5:31... ‘Ako ja svedočim za sebe, svedočanstvo moje nije istinito.’
Isus svedočio ''SAM ZA SEBE'' tj.pred samim sobom ?!?!?Ne znam koliko si razmišljao kada si napisao nešta ovako...
Po tebi je Isus svedočio ''sam za sebe'' pred samim sobom kada je rekao ono...
Ako ja svedočim za sebe,svedočanstvo moje nije istinito...
Proizilazi da tu rečenicu nije nikom izgovorio...Strašno ''tumačenje.''Mislim da se sa tvojim ''tumačenjem'' zasigurno neće složiti sami vernici.Razmisli malo o tvom tumačenju da je sve napisano i jezički kristalno jasno... i da je shodno tome Isus malo pričao sam sa sobom i malo svedočio sam sebi, a da to ja ne razumem...
I na kraju molim sve vernike koji posete ovu temu,da se izjasne o tvom tumačenju,da je Isus svedočio ''SAM ZA SEBE'' pred samim sobom kada je izgovorio ono...ako ja svedočim sam za sebe,svedočanstvo moje nije istinito...
Uzode ja...
![]()

izgleda da sam te pogresno razumeo.
dakle ovako: ti ne odbacujes bibliju samo je ne shvatas i zelis da ti neko objasni u dve tri recenice nesto sto ne razumes.
iz tog razloga ti preporucujem da:
prvo citas bibliju redovno, svaki dan
sta ti nije jasno procitaj vise puta
i ako ti to ne pomogne obrati se nekom svesteniku
ako i to ne uspe guglaj po netu.
e sad zamisli pre 2000 godina "neko" je sve to hteo tako da napise da bi zajebavao narod
sa kojim je hteo da upravlja.
pa i posle 2000 godina ti se i dalje pitas, sta to nekog tera da veruje u te "gluposti".
zar ne bi bilo jednostavnije da su je napisali (bibliju) kao kuran koji su muslimani prihvatili,
otiso muhamed u pecinu izasao posle 40 dana i javio narodu da mu se alah javio i rekao to i to i tako da bude... (bez svedoka) 930.000.000 ljudi veruje u tu pricu i naravno ne postavljaju pitanja jer je tu sve jasno.
nemoj pogresno da me shvatis, ajd, ti malo bolje razmisli sta hoces i za sta se deklarises.
postoje biblije u kojima je pored stiha obelezeno sa kojim stihovima iz cele biblije je stih povezan
a i kako mozes razumom da povezes sve-zato i ima razlika u shvatanju kod svakoga
plus sto se nacin izrazavanja razicit i kod mene i tebe,a zamisli pre 2000 ili 5000god.
zato ne moze bukvalno svaka rec,nego duh-sustina
ode ja...

shvatas da sam sebe sprecavas,jer meris svojim merilima,umesto da sebe izmeris njegovim
"budite kao deca"
vise veruj,manje proveravaj
ode ja...