Moje misljenje: vazdusni prostor iznad "trougla" jeste opterecen, ali nije jedini takav. Na mnogim mestima u svetu je vazdusni saobracaj istog intenziteta ako ne i jaceg. Ali nigde se nisu desavali nestanci u tolikom broju kao iznad "trougla". A interesantno je jos i to da je nekolicina brodova i aviona neposredno pred sam nestanak preko radija javilo da je iz sasvim mirnog mora i vremena, uletelo u oluje, razne izmaglice i da su svi instrumenti otkazali...Posle toga bi im se gubio svaki trag. Negde sam procitao da je 1996 u "trouglu'' nadjena olupina teretnog aviona koji se srusio 1992 ili '93 nisam siguran, ali da je olupina propala do te mere kao da je tamo bila citavih 50-60. Naravno, naucnici su dali neko svoje "racionalno" objasnjenje koje sam zaboravio i to je ostalo zaboravljeno...
Evo i jednog dela iz clanka koje sam snimio odavno sa nekog sajta... Od mnogih nestanak i nesreća u Bermudskom trouglu navešćemo samo neke. U luci Norfolk u SAD, 27. maja 1968. vojni predstavnici i meštani okupili su se da sačekaju atomsku podmornicu 'Norfolk'. Sedam dana ranije javila se sa položaja kod Azorskih ostrva. Posle toga prekinut je radio kontakt, verovalo se, zbog kvara na primopredajniku. Ali, podmornica se nije pojavila, pa su stotine aviona i brodovi krenuli u potragu. Prokrstarili su taj deo Atlantika uzduž i popreko, međutim podmornici nije bilo ni traga ni glasa. Ratna mornarica SAD nije uspela da pronađe nikakvo objašnjenje za ovu nesreću.
Između 30. juna i 10. jula 1969, znači za samo desetak dana, isčezle su posade četiri plovna objekta. Najpre je, 30. juna, jedan britanski brod naišao na napuštenu lađu dugačku 18 metara. Nikakvih tragova posade nije bilo. Zatim je, 6. jula, jedan švedski brod naišao na šest metara dugi čamac. Utvrđeno je da je potpuno ispravan, ali da je posada isčezla. Britanski tanker 'Helisoma' otkrio je između Azorskih i Bermudskih ostrva lađu dugu 110 metara, bez posade. I konačno, 10. jula 1969. pronađena je 12 metara duga jahta, takođe bez ljudi.
Sredinom aprila 197. teretnjak 'Milton latrides' nestao je na putu iz Nju Orleansa za Kejptaun. U martu 1973. teretnjak 'Anita', od dvadeset hiljada tona, isčezao je na putu za Nemačku. Na sebi je imao 32 člana posade.
Ronioci su, sredinom februara 1972. pronašli u Meksičkom zalivu ostatke tankera 'V.V. Fog', dugog 107 metara. Tanker je nestao 1. februara, sa 39 članova posade. Pronađeno je kapetanovo telo u njegovoj kabini. U ruci je držao šoljicu za kafu.