Bermudski trougao

Šta vredi da postavim objašnjenje kada će neki to ismevati jer više veruju u neverovatno i nemoguće.
Ko je stvarno zainteresovan šta je Bermudski trogao dovoljno da istraži kakve uslove ima tamo,pa da sam dođe do zaključka.
Ko želi istinu taj će naći i sam.

Jednom sam procitala da je avion koji je leteo iz Svajcerske za Amerku
nestao iznad BT.
1953god.je u pitanju,posle nekih 40 god. se ponovo pojavio,ljudi su navodno bili zbunjeni,
mislim na one koji su bili u avionu.
Toliko.

A sta je to nauka rekla u vezi ove misterije ?

sad,da parafraziram:
neki podzemni izvori vode,izazivaju navalu nekih mehurica,koji izazivaju promenu u amgnetnom polju(ako sa dobro razumela i zbog toga dolazi do kvara istrumenata.
Sad,usled pritiska tih mehurica cak i ogromni brodovi tonu bez traga za svega nekoliko minuta.
Potvrdjeno eksperimentom,cak su i satelitski snimci potvrdili sablon dogadjaja prilikom nestanka objekata u ovoj oblasti-ocitavaju se neke promene magnetnog polja u vodi u vodi,u vise navrata,i nakon uocavanja veceg inteziteta ovih promena,brod zove i javlja da su otkazali instrumenti.
Svaga par minuta nakon toga tone.
elem,volela bih da sam bolje objasnila,gledala sam emisiju pre par meseci,pa me secanje bas i ne sluzi:(

Da citiram jedan tekst:
"Pozvaćemo se na tvrdnje američkog bibliotekara Lorensa Kusha, autora knjige "Tajna Bermudskog trougla-rešena". Naime ovaj istrazivač bermudske zagonetke tvrdi da misterija uopšte ne postoji, nju su jednostavno izmislili oni koji vole savremene bajke."

Hator, takav eksperiment su izveli u kontrolisanim uslovima.

Elem, ogromni vazdušni mehuri, kada iz dubina "pogode" brod, vuku ga na dno veliom brzinom.
To su i pokazali na modelu.
Pa znam.
ai je dokazano i neposredno preko satelitskih snimaka stvarnih nesreca.
Ali kako on reaguje onda na avione koji se nalaze mnogo vise od samog epicentra tog mehura?! :confused:
smatra se da postoje odredjene anomalije u magnetnom polju tog podrucja,i da to utice na instrumente,ali nista nije dokazano.

Uostalom,ja znam za samo ona 5 aviona koji su tu nestali,jos u drugom svetskom ratu,ako se ne varam.

podaci do verovatno 80-ih god ili nesto manje vise:
5. decembra 1945. u 14h eskadron od pet aviona tipa Gruman Americke mornarice je nestao. Piloti su javili radio vezom da da su svi instrumenti otkazali a kompasi poludeli. U potragu je poleteo bombarder tipa Martin posle 20 minuta i s njim je izgubljena veza.Nikakvih tragova nije bilo, nestalo je 27 ljudi i 6 aviona.
Ipre te nesrece su jalljane teskoce u komunikaciji i neobicno snazna magnetna polja.
Najteza nesreca je zadesila brod "Kiklop" od 19.000 tona i 309 clanova posade 19. marta 1918 god., cudno je da sa broda nije javljan bilo kakav znak ni ti je olupina pronadjena.
1947. vojni avion C-45 Superfort nestao na 100 milja od Bermuda
1948. Cetvoromotorni avion Trudor IV nestao sa 31 putnikom
1948. DC-3 nestao sa 32 putnika i posadom
1949. Nestao jos jedan Tudor IV
1950. Izgubljen dzinovski avion Glomaster Americke ratne avacije
1950. Americki teretni brod SS "Sandra", dugacak 120 m , potonuo bez traga
1952. Nestao britanski trensportni avion sa 33 putnika
1954. Avion Americke mornaricke aviacije Lokid Konstelejsn nestao sa 42 putnika
1956. Hidroavion Americke mornarice MaRTIN p5m NESTAO SA DESET CLANOVA POSADE.
1962. Avion tanker KB-50 americke ratne aviacije nestao bez traga
1963. Americka krstarica "Martine Sulphur Queen" duga 40 m , nestala sa clanovima posade. Sa broda nisu davani signali za opasnost niti su kasnije pronadjeni njegovi ostatci. Na slican nacin su nestala i dva ogromna tenkera Americke ratne avijacije. Izgubio se bez traga i teretni avion C-132 Kargomaster.
1967. Nestao i YC-122, prepravljen u transportni avion.
1970. Gubi se svaki trag francuskom teretnom brodu "Milton Iatrides."
1973. Nemacki teretni brod "Anina" od 20.000 tona zajedno sa 32 clana posade.
Ovo su samo neki od registrovanih nestanaka koji su se zbili u trouglu. Medjutim, u novije vreme sve je vise onih koji ne bez osnova izrazavaju o teroriji delovanja tajanstvenih sila u toj oblasti.
Medjutim od 1945. Bermudski trougao postaje legenda, poznat je i kao djavolji trougao, Trougao smtri, Baksuzno more i Grobnica Atlantika. Procenuje se da je progutao preko 140 brodova i aviona sa vise od 1000. ljudi, gore nabrojani su samo neki od njih!!

Izvor: knjiga Najvece svetske misterije, autor Nigel Blundell

npr. kako im je 1945. radila veza da jave da kompasi lude i instrumenti otkazuju, ako deluje magnetna sila zar ne bi onda i veza otkazala, al dobro mozda je i bila u smetnji ili sl.....

sto ga nisu posle tolikih neseca potpuno zaobilazili

ajd' sto guta brodove al guta cak avione, tomi je jos veca misterija

npr. ako je magnetna sila u trouglu stalna i ima snagu da guta avione, onda bi po meni trebao da proguta bas svaki brod kao od sale, da li mu je magnetna sila stalna?, da li ima podataka o brodovima ili avionima koji su bez problema presli preko njega? da li magnetna sila dovodi do nesrece?

da li je nadjena neka olupina?

iz mog zapazanja uglavnom ratni brodovi i avioni nestajali:think:, ako civilni avioni lete na vecim visinama onda se to slaze jer svakako na njih bilo koliko ali manje deluje, a civilni brodovi nzm. logiku ?

Poslednja izmena:
Seansa 60, 01.07.1981.

Ra: Ja sam Ra. Pozdravljam vas u ljubavi i svetlu jednog beskonačnog Kreatora. Mi sada komuniciramo.

Ispitivač: Da li „enegizirajući šokovi“ sa vrha piramide, o kojima ste govorili tokom prošle seanse, dolaze u intervalima ili neprekidno?

Ra: Ja sam Ra. U piramidalnom obliku koji ispravno funkcioniše ti energizirajući šokovi dolaze u odvojenim intervalima, ali veoma bliskim jedni drugima. U obliku, čije dimenzije nisu odgovarajuće, energija neće proticati pravilno ili u kvantima, ako vam je tako lakše da razumete.

Ispitivač: Nisam siguran da li će sledeća izjava biti prosvetljujuća u pogledu mog istraživanja energije piramida, ali pitao sam se da li je moguće da takozvani Bermudski trougao pušta tu treću spiralu u odvojenim intervalima koji variraju zbog velike piramide ispod vode. Entiteti i brodovi koji se nađu u blizini na neki način mogu promeniti svoj kontinuum prostora/vremena. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Da.

Ispitivač: Dakle, treća spirala ima energizirajući efekat koji će, ukoliko je dovoljno snažan, zaista promeniti kontinuum prostora/vremena. Može li se ova vrsta promene upotrebiti na neki način?

Ra: Ja sam Ra. U rukama peto-denzitetskog entiteta ili višeg ta određena energija se može odvojiti da bi se prenele informacije, ljubav ili svetlo preko razdaljina, koje biste smatarali dalekim, ali koje sa tom energijom predstavljaju samo interdimenzionalni skok. Postoji dakle mogućnost da se putuje uz pomoć takvog ustrojstva energije.

Ispitivač: Da li bi to putovanje bilo trenutno, kakvo većinom izvode šesto-denzitetski entiteti, ili bi to bio efekat hica o kome ste govorili?

Ra: Ja sam Ra. Govorili smo o prvoj vrsti putovanja. Obratite pažnju na to, da je za entitet koji nauči, da tako kažemo, razumevanje ili disciplinu ličnosti, dostupna svaka od tih konfiguracija prane bez korišćenja piramidalnog oblika. Piramida u Gizi bi se mogla posmatrati kao metafizički točak za trening.

Ispitivač: Da li onda velika podvodna piramida kod obale Floride predstavlja jednu od balansirajućih piramida, koje je konstruisao Ra, ili je to učinio neki drugi socijalno-memorijski kompleks. I ako da, koji?

Ra: Ja sam Ra. Pri konstrukciji piramide, o kojoj govorite, su pomagali šesto-denzitetski entiteti socijalno-memorijskog kompleksa koji je radio sa Atlantiđanima pre našeg rada sa Egipćanima, kako ih vi nazivate.

Ispitivač: Pomenuli ste rad sa još jednom grupom pored Egipćana. Ko su oni bili?

Ra: Ja sam Ra. To su bili entiteti iz Južne Amerike. Podelili smo svoje snage da bismo radili sa te dve kulture.

Ispitivač: Ako dobro razumem, vaš socijalno-memorijski kompleks je u to vreme smatrao da je piramidalni oblik izuzetno važan za fizički trening potreban za spiritualni razvoj. Izgleda da u ovo vreme evolucije planete poklanjate malo ili nimalo važnosti ovom obliku.

Ra: Ja sam Ra. To je tačno. Naša je čast/dužnost da uklonimo distorziju koju je prouzrokovalo korišćenje ovog oblika u načinu razmišljanja vaših ljudi i aktivnostima nekih entiteta. Ne poričemo da je taj oblik delotvoran, niti uskračujemo suštinu te delotvornosti. Međutim, želimo da ponudimo svoje shvatanje, ograničeno kakvo jeste, da nasuprot našem naivnom verovanju pre mnogo hiljada vaših godina nije postojao optimalan oblik za inicijaciju.

Objasnićemo ovaj stav. Kada su nama pomagali šesto-denzitetski entiteti tokom naših sopstvenih treće-denzitetskih iskustava, mi smo, manje ratoborni u ekstremnom vidu, smatrali tu pomoć korisnom. U svojoj naivnosti trećeg denziteta mi nismo razvili međusobne odnose trampe ili novčanog sistema ili moći. Mi smo u stvari bili više filozofska treće-denzitetska planeta nego vi i naši izbori u vezi sa polaritetom su bili više usmereni ka razumevanju preobražaja seksualne energije i odgovarajućim odnosima između sebe i drugih-sebe.

Proveli smo mnogo više vremena/prostora radeći sa nemanifestovanim bićima. Ova sredstva za učenje/podučavanje su u toj manje kompleksnoj atmosferi bila izuzetno poučna i mi smo od njih imali koristi bez distorzije koja se javila među vašim ljudima.

Mi smo pedantno snimili te razlike u Velikim Hronikama Kreacije, tako da se takva naivnost ne mora ponoviti.

Verujemo da vam u ovom trenutku prostora/vremena najbolje možemo pomoći izjavljujući da piramida za meditaciju može da vam pomogne, zajedno sa drugim okruglim, zasvođenim ili zaoštrenim oblicima. Međutim, primećujemo da je usled kompleksnosti uticaja nemanifestovanih bića na vaše ljude u ovom trenutku prostora/vremena bolje da se progres celine uma/tela/duha odvija bez pomoćnih sredstava za trening, jer kada koristi pomoćna sredstva za trening celina uma/tela/duha preuzima na sebe Zakon Odgovornosti za ubrzane i uvećane porcije učenja/podučavanja. Ukoliko to veliko razumevanje, ako smemo da upotrebimo ovaj neodgovarajući naziv, nije primenjeno u praksi, kroz iskustva entiteta iz trenutka u trenutak, tada upotreba sredstava za trening postaje negativna.

Ispitivač: Hvala vam. Ne znam da li će ovo pitanje rezultirati nekom korisnom informacijom, ali osećam da moram da ga postavim. Šta je bio zavetni kovčeg i na koji način se koristio?

...

Pirox. Ja sam Pirox: Evo malo objašnjenja da bude malo jasnije.

"U decembru 1945. godine doslo je do jedne takve erupcije gasa; bilo je to, sticajem okolnosti, bas u trenutku kada je eskadrila americkih bombardera letela iznad tajanstvenog trougla. Po toj hipotezi otrovni gas je osamutio pilote i katastrofa je bila neizbezna. Britanski istrazivaci su taj opasni gas identifikovali kao metanhidrat, koji je eksplozivan a nastaje raspadom bakterija iz raznog otpadnog materijala koji se izbacuje iz plovila i talozi na dnu okeana. Pri nultim temperaturama i pod visokim pritiskom mesavina gasa i vode mrzne i pretvara se u kristale. Ovi, po misljenju geologa, mogu postati svojevrsni detonator. Pod odredjenim uslovima mogu prokljucati i napraviti ogroman mehur i kao takav izbiti na povrsinu mora, zagadivsi pri tom i atmosferu. Pri tome, sve sto je u atmosferi zivo - gine, i ptice i posada aviona.

Po Berlicu je tanker "V. A. Fog" nestao u ovom prostoru bez traga. Desilo se to toliko brzo da sa nastradalog broda niko nije uspeo da posalje makar i SOS signal. Medutim, naknadna istrazivanja su pokazala da je brod, napunjen benzolom, u jednom trenutku eksplodirao. Tragalacke ekipe su, navodno, nasle stotine krhotina, preostalih od eksplozije raznesenog broda.

Šta vredi da postavim objašnjenje kada će neki to ismevati jer više veruju u neverovatno i nemoguće.
Gde si nasao te? Pitao sam mnoge, niko ne veruje u nadprirodno.
Ko je stvarno zainteresovan šta je Bermudski trogao dovoljno da istraži kakve uslove ima tamo,pa da sam dođe do zaključka.
Ko želi istinu taj će naći i sam.
Reci nam, ne plasi se ismevanja.

Ma da...pogledajte samo iz koje godine je originalan clanak, pa stil pisanja...."trece oko" original.....vest je bajata, izmisljena i naivna.
Zar stvarno mislite da bi Ameri takvo otkrice prepustili ostatku sveta? Pa onaj Kameron se spustio u Marijansku dolinu, a ameri ne mogu do 2000m? Smesno...

bermudski trougao je prostor sa najizraženijim promenama u jačini magnetnog polja planete Zemlje

sve prateće pojave su čista posledica ove činjenice u kombinaciji sa još nekim faktorima vezanim za samu veličinu tog prostora kao i vremenske prilike

neukima ovo poprilično može da raspali maštu pa otud i tolika "misterija"

Back