Beogradske pekare

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupila sam sendvič sa paradajzom, zelenom salatom, šunkom i namazom u Lulu pekari i mogu reći da je solidan, mada tih para ne vredi. Kako god, stomak je bučno zavijao, bio bi srećan i da sam pojela buket maslačaka sa alevom paprikom.

Zar niko nije pomenuo pekaru Crvena Zvezda prekoputa hotela Bristol u Karadjordjevoj ulici, ili sam prebrzo prelistao temu. Pekara kao da je zarobljena u vremenu sto se izgleda tice. Maksa je cuveni gazda. Poznata po bureku sa sirom i mesom i pogacicama. Od skora tj. nekih 5-7 godina je uveo neke piroske ali bureci, pogacice i kifle su mu najpoznatije vec jako dugo. Pekara koja radi do 14h i to je to. Uvek sveze pecivo.

Evo opet cu da pomenem o pekari Crvena Zvezda u Karadjordjevoj ulici preko puta hotela Bristol. Napisah komentar o njoj ali negde se to zagubilo jer po pravilu foruma prva tri posta treba da se odobre pa vidim jos nije ni izaslo.
Cudi me da niko nije pomenuo doticnu pekaru a po misljenju mnogih koji je znaju tamo je najbolji burek u gradu i pogacice. U sustini asortiman se svodi na burek sir, meso, jabuke, pogacice i pre nekih 5-7 godina je uveo neke rolnice sa sirom, virslom i pecurkama.
Pekara je skroz u starom stilu tj sve se oko nje promenilo osim te pekare. Radno vreme do 14h maksimala 15h ili cak i ranije dok se sve ne rasproda. Evo i jedne slike iz davnih vremena a pekara je cini mi se tu gde je frizer nekad bio.

Pekara "Toma" kod Albanije je sjajna pekara, a radi non-stop. Sve je uevk sveže, cene umerene.
Vrhunska je i prva moderna pekara u gradu, Acina pekara, kod Ateljea 212 i "Srpske kafane", koja je svojevremeno bila pravo "čudo" po asortimanu.

Pekara "Rankovic" u Krusevackoj na Lekinom brdu.

UBEDLJIVO najbolji burek u gradu mada i ostalo im je ok

Njam , njam, njam ,

maxresdefault.jpg

Sve pohvale za pekaru Micić, ima na Medaku kod poste, kod Djeram pijace u Pećskoj, I Svetogorskoj, preko puta srednje skole, pekara je porodicna, cista, sve je sveze I vruce I kvalitetno, prava domaca pekara, provereno bez aditiva, jer me stomak ne boli:) hleb je pravi domaci, po nekoliko dana mekan, super su kiflice sa kremom, ali pravim kremom, skoljkice sa sunkom I kackavaljem, ma sve je extra, svaka cast na kvalitetu, ne menjaju se vec dugo...radnice preljubazne I usluzne, sve preporuke I pohvale...

Back