Beogradske pekare

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pokvario se Trpko?Nisam odavno jela po pekarama,ali mi je on ostao u veoma lepom secanju
kod Jakovljevica jednom kupih burek,bio je odlican,a kod Tome u Beogradskoj jednom smrdeo na uzeglu mast...ali je kod Tome savijaca perfektna.
i dalje,nemam reci koliko su mi @hleb i kifle odvratna kao objekat da udjem kod njih...a videla sam im i transportne kamioncice...ma,kao Topalovici.Pitam se ko je bio `pametnjakovic` koji je dizajnirao to

Хахха, Топаловић, елегантно црно. Ма, мени се Трпко никад није ни допадао нешто, ал скоро сам се мувао нешто послом око Д. Туцовића, па сам заложио и опет-ништа, бре, барем мени. Анђелко је био једно време најбољи са буреком, али већ годинама му се омакне тона соли, па то је страшно; углавном, бићете сити тамо до тога да ће да вам се згади да једете цео дан ишта лол...
Леба је без премца у негативном, једно време сам јео тамо салате, баш кад сам у очају, скоро све сам пробао и баш ми је драго што кад год прођ. нема живе душе :зли патуљак: Орао исто има тај поменути ђачки сендвич са подригушом и маргарином, мислим децо, боље за те паре да купите 50г. нечег пристојог и печену кифлу, ал ајде....свако зна шта воли.

Шта још вреди ту да се помене, онај Јаковљевић прекопута Каленца, са покретним вратима.
Одлични кроасани са качк. и шунком, то је иначе врло проблематично свуда, а они праве сасвим добро.
И добар им је бурек. То није ланац Јаковљевић, ово су неки други са истим презименом.

Poslednja izmena:
Само исправка, није Јаковљевић, Ранковић се зове пекара. Купих јутрос кроасан са ш. и качкаваљем и штрудлу са орасима код њих.

Само исправка, није Јаковљевић, Ранковић се зове пекара. Купих јутрос кроасан са ш. и качкаваљем и штрудлу са орасима код њих.

Nova preko puta Kalenića i iznad dušanovačke pošte već godinama stoji, sledeći put uzmi koktel šunka-kačkavalj ili burek tog tipa....

У, тамо нисам био годинама. Онако старинска, као "некад". Горњи део Нушићеве па заврнете прва лево ка Чумићу.
Није било лош бурек.

skroz dobra pekara..dobar djevrek..heljda pita ogromna za 90 din..nekad toliko teska ko pola kile da ima parce..ne prave vise pitu za sirom i spanacem/prazilukom to je nevidjena bila..eurokrem pita isto odlicna..cebata s maslinama
599862_536305606393237_1029362751_n.jpg

sarajevski burek na zelenjaku - sa krompitom, pecurkama......nedavno skocio na 85, bio 80...komadina ima skoro 300 grama...mada ni ostali proizvodi nisu losi..
e sad, ne znam tano kako se zove, ali prva pekara do prolaza...

Trpkovic u Nemanjinoj je mozda pekara sa najvecim i najboljim izborom. Jedino sto me muka uhvati dok docekam red. Stvarno mi nisu jasni da ne smisle nesto, neki istureni salter, da zakupe lokal pored...
Takodje i skroz dobra pekara ima ok sendvice, sarajevski burek. Dobar im je i cheesecake.

Trpkovic u Nemanjinoj je mozda pekara sa najvecim i najboljim izborom. Jedino sto me muka uhvati dok docekam red. Stvarno mi nisu jasni da ne smisle nesto, neki istureni salter, da zakupe lokal pored...
Takodje i skroz dobra pekara ima ok sendvice, sarajevski burek. Dobar im je i cheesecake.
joj sto imaju krempite i orasnice:worth:

Back