Citat:
Original postavio DJM
Nije li malo neumesno sprdati se sa kulturom koja je postigla ono što mi ne možemo za narednih 'iljadu godina?
Ne sprdam se uopšte. To su činjenice, ovom dinamikom će na planeti ostati samo Kinezi i još par naroda, ostale će pojesti bela kuga ili šta već, nebitno je....
Citat:
Original postavio EliNS
Ne sprdam se uopšte. To su činjenice, ovom dinamikom će na planeti ostati samo Kinezi i još par naroda, ostale će pojesti bela kuga ili šta već, nebitno je....
Hmm, dobro.
Čak i to da se desi (što je inače teško), zar je bitno...
Koje "ostale" će pojesti bela kuga? Nekog Peru i Milicu, John-a i Lisa-u, neke random belce...?
Što se mene tiče, moja lepša polovina može da bude bilo koje boje, iz bilo kog naroda.
Sve mi je jedno.
Ta deca koja se budu rodila biće moja i od moje supruge i biće mi sve jedno koje će boje biti.
I baš će me biti briga što će belci nestati, ili što neko neće želeti da ima decu ili šta god.
Toliko.
Pozz
Citat:
Original postavio DJM
Hmm, dobro.
Čak i to da se desi (što je inače teško), zar je bitno...
Koje "ostale" će pojesti bela kuga? Nekog Peru i Milicu, John-a i Lisa-u, neke random belce...?
Što se mene tiče, moj lepša polovina može da bude bilo koje boje, iz bilo kog naroda.
Sve mi je jedno.
Ta deca koja se budu rodila biće moja i od moje supruge i biće mi sve jedno koje će boje biti.
I baš će me biti briga što će belci nestati, ili neko neće želeti da ima decu ili šta god.
Toliko.
Pa neka tumaci svako prema svojoj svesti i savesti....
Pozz
ОК, значи ако будеш морао да сунетиш синове и да ћерке шаљеш забрађене у школу...исто ће ти бити ''све ми је једно''? (Пошто ћемо за мање од пола века бити национална мањина у сопственој држави...а већина ће говорити другим језиком, бити друге вере и наметнути друге културне утицаје... )
Citat:
Original postavio Hellen
ОК, значи ако будеш морао да сунетиш синове и да ћерке шаљеш забрађене у школу...исто ће ти бити ''све ми је једно''? (Пошто ћемо за мање од пола века бити национална мањина у сопственој држави...а већина ће говорити другим језиком, бити друге вере и наметнути друге културне утицаје... )
Očekivao sam ovaj odgovor.
Ja nisam lancima vezan za ovu zemlju, niti za bilo šta drugo.
Ja sam pre svega čovek koji ima ličnost, a tek onda Srbin i sve ostalo...
Meni su cilj sopstvene ideje a ne tuđe. Ako se poklope sa tuđim, onda dobro, ako ne, isto dobro... furam dalje.
O tome dal' ćemo biti manjina u sopstvenoj zemlji, nije moj problem. O tome je trebalo ranije da se razmišlja. Ja i pored najbolje volje ne mogu sam ići protiv "svih".
Ehh sada... Raspalite po meni... Kakav sam ja to čovek koga je "baš briga" za Srpstvo, pravoslalje, gibanicu i opanke.
Ja nisam lancima vezan za ovu zemlju, niti za bilo šta drugo.
Ja sam pre svega čovek koji ima ličnost, a tek onda Srbin i sve ostalo...
Meni su cilj sopstvene ideje a ne tuđe. Ako se poklope sa tuđim, onda dobro, ako ne, isto dobro... furam dalje.
O tome dal' ćemo biti manjina u sopstvenoj zemlji, nije moj problem. O tome je trebalo ranije da se razmišlja. Ja i pored najbolje volje ne mogu sam ići protiv "svih".
Ehh sada... Raspalite po meni... Kakav sam ja to čovek koga je "baš briga" za Srpstvo, pravoslalje, gibanicu i opanke.
КО је требало раније да размишља о томе? И кад раније?
Српство није само гибаница, то је и Дучић, и Црњански, и Сава Шумановић, и Мокрањац, и Пупин, и Цвијић, и Милутин Миланковић...то је и ''На Дрини ћуприја'', и ''Бановић Страхиња'', и Студеница...читава култура једног народа без које ће светска културна баштина остати много сиромашнија!
Original postavio Hellen
КО је требало раније да размишља о томе? И кад раније?
Српство није само гибаница, то је и Дучић, и Црњански, и Сава Шумановић, и Мокрањац, и Пупин, и Цвијић, и Милутин Миланковић...то је и ''На Дрини ћуприја'', и ''Бановић Страхиња'', и Студеница...читава култура једног народа без које ће светска културна баштина остати много сиромашнија!
Ehh, ko...
Mnogi pre mene...
Al' 'ajd, da ne budem partibrejeker... Ako nekom znači... Nemam ništa protiv da se uključim u "borbu".
Naravno, ne želim se uključivati u bilo šta što nema smisla i određenog cilja.
Što se tiče umetnika naše zemlje, neće oni nestati.
Inače imam veliko poštovanje ka istima, samo što ovde nije problem u umetnicima.
Ovde je problem u "običnom" narodu, koji sve radi naopako, bez ikakvog cilja.
Problem je u tome što niko ne želi da prihvati RED i ORGANIZACIJU.
Ovde uopšte nije do političara. Kakav je red u glavi i svesti, takav je i u društvu.
I sada, jedno prosto pitanje... Šta su postigli naučnici i umetnici u ovoj zemlji? (pre svega mislim na priznanje koje su dobili.)
Samo da dodam još nešto.
Meni ovo društvo nije pružilo puno (čak šta više vrlo malo)... ali mene to nije sprečilo da tražim ono što me zanima.
E, kada bude bilo više takvih ljudi (koji žele da ostvare svoje želje i ciljeve i ne nalaze stalno krivce koji ih "sprečavaju"), onda može nešto i da se napravi.
Do tada... Žabokrečina je naš nivo.
Re: Bela kuga....
Нисмо ми само оно што је сада и овде. Ипак смо од нечег потекли и нешто треба и да оставимо будућим нараштајима.
Citat:
Original postavio Hellen
Ох, ти све посматраш са неког денвно-политичког становишта.
Ја гледам много шире.
Ниједан други народ неће неговати нашу културу, наш језик, нашу књижевност, нашу музику, нашу традицију, наше културно-историјске споменике...
Нисмо ми само оно што је сада и овде. Ипак смо од нечег потекли и нешто треба и да оставимо будућим нараштајима.
Uopšte nije dnevno-političko stanovište.
Ovde se radi o tome da smo zarobljeni u prošlosti. Non-stop se ponavlja: "Tradicija, tradicija, tradicija..."
U redu je to. Svaka čast precima, treba to poštovati (i ne zaboraviti), ali život ide dalje.
Ne možemo doveka pričati kako je bilo nekad, od koga smo potekli i šta smo imali.
Pravila se menjaju, ljudi se prilagođavaju i prave novu tradiciju.
Dodao bih da se apsolutno slažem sa zadnjom rečenicom. Ali to znači: Da mi nešto ostavimo budućim naraštajima, a ne da vučemo non-stop nešto od pre par vekova.