Bela kuga....

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da bi drzava trebala da se pobrine oko toga.
I oko samohranih majki,i da trudnicama da neke privilegije koje postoje u inostranstvu,ali ne i kod nas....ima jos mnogo toga.
Mnogi faktori uticu na to.Ovde je sve nezivesno pa je to i jedan od raloga sto se ljudi sve redje opredeljuju na sirenje porodice.Iako sam licno protiv toga,smatram da su deca nesto najlepse....i da ne treba mnogo....najvaznija je dobra volja i ljubav....za ostalo i mogu da se snadjem.....opet kazem to je moje misljenje,ali razumem te ljude.
Tuzno je to gledati tu napustenu decu.Ja sam ozbiljno pocela da razmisljam.....posto mislim da mi je vec kasno da radjam drugi put....da usvojim jedno....dete je dete....a sigurno bih neko usrecila.
E sad to je moja zelja....mogucnosti,volje,ljubavi imam na pretek....ali postoje tu neke cinjenice zbog kojih mislim da ga ne bi dobila:-(

Ne sprdam se uopšte. To su činjenice, ovom dinamikom će na planeti ostati samo Kinezi i još par naroda, ostale će pojesti bela kuga ili šta već, nebitno je....

Ma otkud? XD
To sto smo mi u minusu, ne znaci da je prirodni prirastaj u svetu u minusu.
Sta vise, mnogo je veca opasnost sto sutra necemo imati gde da se nastanimo.

Ostaju nam, doduse ove kuce na vodi i mars :mrgreen:

I naravno da sve nacije sveta dodju u Srbiju :super: :mrgreen: :mrgreen:

Ne sprdam se uopšte. To su činjenice, ovom dinamikom će na planeti ostati samo Kinezi i još par naroda, ostale će pojesti bela kuga ili šta već, nebitno je....

Hmm, dobro.
Čak i to da se desi (što je inače teško), zar je bitno...

Koje "ostale" će pojesti bela kuga? Nekog Peru i Milicu, John-a i Lisa-u, neke random belce...?
Što se mene tiče, moja lepša polovina može da bude bilo koje boje, iz bilo kog naroda.
Sve mi je jedno.
Ta deca koja se budu rodila biće moja i od moje supruge i biće mi sve jedno koje će boje biti.

I baš će me biti briga što će belci nestati, ili što neko neće želeti da ima decu ili šta god.

Toliko. :mrgreen:

Pozz :bye:

Poslednja izmena:
Hmm, dobro.
Čak i to da se desi (što je inače teško), zar je bitno...

Koje "ostale" će pojesti bela kuga? Nekog Peru i Milicu, John-a i Lisa-u, neke random belce...?
Što se mene tiče, moj lepša polovina može da bude bilo koje boje, iz bilo kog naroda.
Sve mi je jedno.
Ta deca koja se budu rodila biće moja i od moje supruge i biće mi sve jedno koje će boje biti.

I baš će me biti briga što će belci nestati, ili neko neće želeti da ima decu ili šta god.

Toliko. :mrgreen:

Pozz :bye:

ОК, значи ако будеш морао да сунетиш синове и да ћерке шаљеш забрађене у школу...исто ће ти бити ''све ми је једно''? (Пошто ћемо за мање од пола века бити национална мањина у сопственој држави...а већина ће говорити другим језиком, бити друге вере и наметнути друге културне утицаје...:confused:)

ОК, значи ако будеш морао да сунетиш синове и да ћерке шаљеш забрађене у школу...исто ће ти бити ''све ми је једно''? (Пошто ћемо за мање од пола века бити национална мањина у сопственој држави...а већина ће говорити другим језиком, бити друге вере и наметнути друге културне утицаје...:confused:)

Očekivao sam ovaj odgovor. :mrgreen:

Ja nisam lancima vezan za ovu zemlju, niti za bilo šta drugo.
Ja sam pre svega čovek koji ima ličnost, a tek onda Srbin i sve ostalo...

Meni su cilj sopstvene ideje a ne tuđe. Ako se poklope sa tuđim, onda dobro, ako ne, isto dobro... furam dalje. :D

O tome dal' ćemo biti manjina u sopstvenoj zemlji, nije moj problem. O tome je trebalo ranije da se razmišlja. Ja i pored najbolje volje ne mogu sam ići protiv "svih".

Ehh sada... Raspalite po meni... Kakav sam ja to čovek koga je "baš briga" za Srpstvo, pravoslalje, gibanicu i opanke. :mrgreen:

Očekivao sam ovaj odgovor. :mrgreen:

Ja nisam lancima vezan za ovu zemlju, niti za bilo šta drugo.
Ja sam pre svega čovek koji ima ličnost, a tek onda Srbin i sve ostalo...

Meni su cilj sopstvene ideje a ne tuđe. Ako se poklope sa tuđim, onda dobro, ako ne, isto dobro... furam dalje. :D

O tome dal' ćemo biti manjina u sopstvenoj zemlji, nije moj problem. O tome je trebalo ranije da se razmišlja. Ja i pored najbolje volje ne mogu sam ići protiv "svih".

Ehh sada... Raspalite po meni... Kakav sam ja to čovek koga je "baš briga" za Srpstvo, pravoslalje, gibanicu i opanke. :mrgreen:

КО је требало раније да размишља о томе? И кад раније?

Српство није само гибаница, то је и Дучић, и Црњански, и Сава Шумановић, и Мокрањац, и Пупин, и Цвијић, и Милутин Миланковић...то је и ''На Дрини ћуприја'', и ''Бановић Страхиња'', и Студеница...читава култура једног народа без које ће светска културна баштина остати много сиромашнија!

КО је требало раније да размишља о томе? И кад раније?

Српство није само гибаница, то је и Дучић, и Црњански, и Сава Шумановић, и Мокрањац, и Пупин, и Цвијић, и Милутин Миланковић...то је и ''На Дрини ћуприја'', и ''Бановић Страхиња'', и Студеница...читава култура једног народа без које ће светска културна баштина остати много сиромашнија!

Ehh, ko...
Mnogi pre mene...
Al' 'ajd, da ne budem partibrejeker... Ako nekom znači... Nemam ništa protiv da se uključim u "borbu".
Naravno, ne želim se uključivati u bilo šta što nema smisla i određenog cilja.

Što se tiče umetnika naše zemlje, neće oni nestati. :mrgreen:
Inače imam veliko poštovanje ka istima, samo što ovde nije problem u umetnicima.

Ovde je problem u "običnom" narodu, koji sve radi naopako, bez ikakvog cilja.
Problem je u tome što niko ne želi da prihvati RED i ORGANIZACIJU.

Ovde uopšte nije do političara. Kakav je red u glavi i svesti, takav je i u društvu.

I sada, jedno prosto pitanje... Šta su postigli naučnici i umetnici u ovoj zemlji? (pre svega mislim na priznanje koje su dobili.)
Samo da dodam još nešto.
Meni ovo društvo nije pružilo puno (čak šta više vrlo malo)... ali mene to nije sprečilo da tražim ono što me zanima.

E, kada bude bilo više takvih ljudi (koji žele da ostvare svoje želje i ciljeve i ne nalaze stalno krivce koji ih "sprečavaju"), onda može nešto i da se napravi.
Do tada... Žabokrečina je naš nivo. :mrgreen:

Možda mi neko kaže da imam kompleks više vrednosti. (al' to nije istina. Ja sam everyday normal guy) :mrgreen:

Ох, ти све посматраш са неког денвно-политичког становишта.
Ја гледам много шире.
Ниједан други народ неће неговати нашу културу, наш језик, нашу књижевност, нашу музику, нашу традицију, наше културно-историјске споменике...
Нисмо ми само оно што је сада и овде. Ипак смо од нечег потекли и нешто треба и да оставимо будућим нараштајима.

Ох, ти све посматраш са неког денвно-политичког становишта.
Ја гледам много шире.
Ниједан други народ неће неговати нашу културу, наш језик, нашу књижевност, нашу музику, нашу традицију, наше културно-историјске споменике...
Нисмо ми само оно што је сада и овде. Ипак смо од нечег потекли и нешто треба и да оставимо будућим нараштајима.

Uopšte nije dnevno-političko stanovište.

Ovde se radi o tome da smo zarobljeni u prošlosti. Non-stop se ponavlja: "Tradicija, tradicija, tradicija..."

U redu je to. Svaka čast precima, treba to poštovati (i ne zaboraviti), ali život ide dalje.
Ne možemo doveka pričati kako je bilo nekad, od koga smo potekli i šta smo imali.

Pravila se menjaju, ljudi se prilagođavaju i prave novu tradiciju.

Dodao bih da se apsolutno slažem sa zadnjom rečenicom. Ali to znači: Da mi nešto ostavimo budućim naraštajima, a ne da vučemo non-stop nešto od pre par vekova.

e ne pada mi na pamet da radim nesto za drzavu koja em mi nista nije dala,em je negativno uticala na najbolje godine mog zivota...misssim ne mogu ja da se zalim da mi je zivot bio tezak ili sta god ( a i to sto je valjalo je posledica mnogo konkretnijih i lokalnijih dogadjaja nego onih koji se ticu drzave),al da uzvratim nesto drzavi,no way jose.pa da bi uzvratio treba nesto i da dobijes valjda :)

a posebno necu da radjam decu sa ciljem povecanja nataliteta.idi bezi.decu cu da radjam zbog sebe i oca dece,a drzava me pozdravila :) zdravo cao,ne dam ti nista dok se ne popravis :bye:

Ја гледам много шире.

E bravo ti ga kad mozes sve to da vidis oko sebe !!!
A mora da ste to Vi neki Nebeski Narod, ne li ?
Ja odavno vidim da je sve otislo u.....
Temeljna, hronicna, konstantna detorijacija svih tih stvari koje pominjes...... to be continued :)

al lepo zvuci kad se kucka :hahaha:
nasu muziku - a koju to muziku ?
knjizevnost - no comment
tradiciju - pa ovo ti je bas duhovito :P
kulturno-istorijske spomenike - e to neguju, sto jes - jes.... narocito s' color spray

Vi ste upravo ono sto je sada i ovde

"nasu muziku" ...... idi breeeee ..... ovo je cooooool
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena:
shto lazesh da cesh zbog oca!
ne radish ti nishta za drugog nego samo za sebe:lol:
pa prvo sam bila napisala zbog sebe i samo zbog sebe
a onda sam dodala i oca da bih ispala politicki korektna
i da bih izbegla gnev zastitnika muzkih ljudskih i svakih drugih prava.
ali realno da.ako bih rodila,to bi bilo zbog mene i nikog vise :)
eto priznala sam i ne osecam se lose :sad2:

Nemoj tako, jednog dana ću i ja da izdam CD i biće preko celog diska Srpska zastava.
Dobro, možda ne preko celog, ali će je biti. :mrgreen:

uuuuu jeeeeee..... a to je to !!!
eee sad sam shvatio !
i onda ce da pustaju tvoj CD po skolama, i da ga kupuju uciteljicama za 8. mart, i da te zovu na koncerte, i da budes Nasa Tradicija, Nasa Muzika, Nasa Kultura...... i da te stave na televizor, i na granda.......
A oces da stavis i zurle u neki refren,... mooooolim te ...... ili nesto azerbejdzanski..... janje moje ovih daaaaaaaanaaaaa........ ma samo zurle i zastava..... moze, a?

a tje das jedan cd s' potpis... ortaku sa 4uma ?

uuuuu jeeeeee..... a to je to !!!
eee sad sam shvatio !
i onda ce da pustaju tvoj CD po skolama, i da ga kupuju uciteljicama za 8. mart, i da te zovu na koncerte, i da budes Nasa Tradicija, Nasa Muzika, Nasa Kultura...... i da te stave na televizor, i na granda.......
A oces da stavis i zurle u neki refren,... mooooolim te ...... ili nesto azerbejdzanski..... janje moje ovih daaaaaaaanaaaaa........ ma samo zurle i zastava..... moze, a?

a tje das jedan cd s' potpis... ortaku sa 4uma ?

Nisam ni krenuo da snimam, a već imam fanove.
Koooool :mrgreen:

Al' ja bih onu foru k'o Monty Python-ovci... Ubaciš disk sa sve Srpskom zastavom, krene 'armonika i sve to... I onda samo kaže... "And now, something completely different!"

I onda krene neki random jazz. :mrgreen:

'El da da bi bila fora? :mrgreen:

.. Ubaciš disk sa sve Srpskom zastavom, krene 'armonika i sve to... I onda samo kaže... "And now, something completely different!"

I onda krene neki random jazz. :mrgreen:

'El da da bi bila fora? :mrgreen:

Bravo Care :klap::klap::klap:
ako to postane main stream, a nece nikad, ima se obogatis :rotf:

moram priznam da ima slicnih stvari,.... u tragovima
oligoartefakti neistrebljenih autora.....

nisi drug ako ne ubacish zurle !!!
onako... tradicionalni autenticno srpski :hahaha:

Vi ste upravo ono sto je sada i ovde

:klap:

Dal smo jedini koji zele da budu ono sto su nekada bili?
Pa su bukvalno svi argumenti izvuceni iz proslosti.

Jedini koji ne prihvataju sebe sada, jer to vise nije to, ali se onda plase buducnosti.

a opet ne verujem ni da smo toliko cudan ni drugaciji narod.. bar ne koliko se prica
da se ovo sada, desava samo nama..

• Podržavam
Reactions: DJM

Back