NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Шафарик да , Суровјетског је довршио Шафарик умро је пре времена , Јеречека морам да видим на нету књигу имам , погледаћу касније шта може да се нађе.Jel ima iko knjige onlajn od Dobrovsky, Safarik, Jirecek i Surowiecki na engleskom ili na srpskom da mi posalje? Hvala
Samo ne znamo u koju su slovensku zemlju došli Goti, u Trakiju kako kaže jermenska istorija, Dakiju, kako kaže misteriozna proširena verzija jermenske istorije iz 1881.godine ili nešto malo više istočnije iza Karpata, tamo daleko, kako ne kaže ni jedan izvor.Колико знам нема померања Готи су дошли и госте се у словенским земљама....да потврда буде већа ето и Јорданеса који помиње Анте при доласку Гота... Убише антског краља Божа његове синове и 77 његових правака......
Мезија по Шафарику која се протезала до Црног Мора погледај ове скрин шотове овде још ис по ада да је антски краљ Бож владао у Панонији.Samo ne znamo u koju su slovensku zemlju došli Goti, u Trakiju kako kaže jermenska istorija, Dakiju, kako kaže misteriozna proširena verzija jermenske istorije iz 1881.godine ili nešto malo više istočnije iza Karpata, tamo daleko, kako ne kaže ni jedan izvor.
Mnogo ti hvala za šta možeš da nađeš.Шафарик да , Суровјетског је довршио Шафарик умро је пре времена , Јеречека морам да видим на нету књигу имам , погледаћу касније шта може да се нађе.
nije ti bas pitanje na mjestu...covjek je uradio ono sto je do njega - spomenik je obezbijedjen, dokumentovan kako se najbolje moglo (s obzirom na nedostatak osnovnih podataka prilikom pronalaska)...da bi se krenulo dalje, potrebna su sredstva i najvaznije - strukovna, ali i politicka odluka na nivou drzave (jer bez politicke potpore nema sredstava)...veliki su zahtjevi koje podrazumijeva naucna obrada i pokusaj desifrovanja ovakvog teksta, i mislim da ti to bolje znas od mene...i sve je to relativno objasnjivo i ima neko opravdanje, ono sto je cudno je to da ljudi iz struke ne pokazuju zanimanje i inicijativu da se krene u taj posao...Zašo Jacanović ništa ne radi povodom tog predmeta?
nije ti bas pitanje na mjestu...covjek je uradio ono sto je do njega - spomenik je obezbijedjen, dokumentovan kako se najbolje moglo (s obzirom na nedostatak osnovnih podataka prilikom pronalaska)...da bi se krenulo dalje, potrebna su sredstva i najvaznije - strukovna, ali i politicka odluka na nivou drzave (jer bez politicke potpore nema sredstava)...veliki su zahtjevi koje podrazumijeva naucna obrada i pokusaj desifrovanja ovakvog teksta, i mislim da ti to bolje znas od mene...i sve je to relativno objasnjivo i ima neko opravdanje, ono sto je cudno je to da ljudi iz struke ne pokazuju zanimanje i inicijativu da se krene u taj posao...
eto vidis - imas takvu informaciju, a nista TI ne cinis po tom pitanju...ali si u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas....a spomenik, sam po sebi, itekako rusi sve zvanicno istorijsko, na ovim prostorima...To što pričaš nije tačno. Spomenik nije dokumentovan; ne najbolje ili najgore, već nikako.
Ništa nije uradio što je do njega; možda ni minimum koji se očekuje. Uzeo i stavio ispod stakla. Održao intervju za pseudonaucni časopis jedan, za neke novine emigrantske u SAD i onda 20 godina kasnije nekom nasumičnom tipu na YouTube se javio.
Da budem iskren ne pokaže ništa, ne znaju ni šta piše niti ako je autentično. Odma mi izgleda mnogo fake ta tabla, a ja sam vise za strana autothonizma.eto vidis - imas takvu informaciju, a nista TI ne cinis po tom pitanju...ali si u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas....a spomenik, sam po sebi, itekako rusi sve zvanicno istorijsko, na ovim prostorima...
ne pokaze nista, nama laicima...u pitanju je ozbiljan posao, gdje bi trebalo ukljuciti i inostrane strucnjake, osnovati jedan medjunarodni tim eksperata...a to da je spomenik fake, ne bi cak ni komentarisao...Da budem iskren ne pokaže ništa, ne znaju ni šta piše niti ako je autentično. Odma mi izgleda mnogo fake ta tabla, a ja sam vise za strana autothonizma.
Kao da nemoze da nađe pare za istraživanje, kad imaš toliko slovenski zemalja, lako možeš naći nekoga da ti pomogne ako imaš tako nešto revolucijarno.
Pa to ti kažem, što onda ne uradi nešto po tom pitanju? Daj boze da uradi ista, ali vako ispadne bar za mene da je fejk, brate izgleda toliko čist i kao ofarbani frigolit. Može biti da nije to nikako i da je što pošto autentično, ali bar da to onda dokaze i da napravi taj međunarodni tim.ne pokaze nista, nama laicima...u pitanju je ozbiljan posao, gdje bi trebalo ukljuciti i inostrane strucnjake, osnovati jedan medjunarodni tim eksperata...a to da je spomenik fake, ne bi cak ni komentarisao...
ako cemo pravo naucno, trebaju sredstva...autenticnost nije tesko utvrditi ili potvrditi...sastav opeke, njena starost, pa cak i vrijeme urezivanja teksta, danas nije problem za nauku...ali to kosta...potom skeniranje, pravljenje 3D modela, tj replike, i najzad rad na samom tekstu, koji bi ukljucivao eksperte raznih profila na polju lingvistike...Pa to ti kažem, što onda ne uradi nešto po tom pitanju? Daj boze da uradi ista, ali vako ispadne bar za mene da je fejk, brate izgleda toliko čist i kao ofarbani frigolit. Može biti da nije to nikako i da je što pošto autentično, ali bar da to onda dokaze i da napravi taj međunarodni tim.
nešto ti ne verujem da si za strana autohtonista, mislim ipak da si za strana Slavenistaa ja sam vise za strana autothonizma.
Пази нисам ни ја аутохтониста али не верујем у теорију 7. века и верујем да је словенски етнос много старији. У Панонији засигурно од раније антике али на Балкану можда енклаве приобалне Мезије , Дарданије , мали Дунав пре од рецимо 3. вдека н.е. у већем броју.nešto ti ne verujem da si za strana autohtonista, mislim ipak da si za strana Slavenista![]()
Pročitaću Pešuta deluje zanimljiv.Пази нисам ни ја аутохтониста али не верујем у теорију 7. века и верујем да је словенски етнос много старији. У Панонији засигурно од раније антике али на Балкану можда енклаве приобалне Мезије , Дарданије , мали Дунав пре од рецимо 3. вдека н.е. у већем броју.
"SLAVI ENIM DICTI ANTIQUITUS GETAE ".
Словени су, наиме, АНТИЧКИ ГЕТИ".
Ако је ово тачно од Симокате онда сасвим мења смисао приче с том разликом што Курта присваја Гете као роамнофоне народе али били су непријатељски настројени према Дачанима.
Дело које сам ти поставио разјашњава етногензу Гета и Словена.
Дукљаниново дело је највероватније било Склави који су се звали Гети али у тренутку када је писао Гете су већ претворили у Готе.
Ово дело које сам поставио тачно расчлањава када се то у историји десило и зашто није било само политички инспирисано већ је било и незнања и узимања Јорданеса здраво за готово.
У овом делу такође готска библија отпада јер је у ствари гетска библлија.
eto vidis - imas takvu informaciju, a nista TI ne cinis po tom pitanju...ali si u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas....a spomenik, sam po sebi, itekako rusi sve zvanicno istorijsko, na ovim prostorima...
Јесте, и да је та плоча аутентична као што није требала би да има уместо тог леша реч мрц да би била датирана пре Турака.
Па, мора да постоји неки озбиљан разлог да Јорданec напише De origine actibusque Getarum - не може да напише целу књигу с погрешним насловом - онда је по твом мишљењу је књига могла бити насловљена De origine actibusque Sclavorum/Antaerumје готизовао Гете
Nežnam ako mi rugas srpski sadanešto ti ne verujem da si za strana autohtonista, mislim ipak da si za strana Slavenista![]()