„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па, мора да постоји неки озбиљан разлог да Јордан напише De origine actibusque Getarum - не може да напише целу књигу с погрешним насловом - онда је по твом мишљењу књига требала да носи наслов De origine actibusque Sclavorum/Antaerum
Не већ је његова књига имала политичку позадину и разлог који смо овде на теми поновили неколико пута. Свакоме је јасно да Готи и Гети нису исти народ само слични по имену. Постојао је разлог томе јер су Визиготи постали први римски федерати који су ослободили западни Рим и отишли у Хиспанију. Нема сумње да су Гети преузели наратив и тенденцију Гота нарочито када су тражили потврду федерата у Панонији а предходно су похарали до Драча. Теодомир даје као таоца свог сина Теодориха који се образује у источном Риму и постаје први западноримски цар који збацује узорпатора Одоакра убија га по једном извору и бугарског владара у Панонији., Наука одбацује овако рани помен Бугара у Панонији јер нема другог извора да то потврди осим ако писац није потицао са словенског подручја јер Словени Куртигуре и Уртигуре зову Бугарима а Грци Хунима.
Теодорик постаје и визиготски регент у Хиспанији јер је визиготски краљ малолетан.

Дакле Остроготи или Гети су после горске доминације од 20 година имали можда готско племнство и идеолошки су можда попримили готски наратив али су етнички били сасвим нешто друго.

Јордан се позива на легитимитет Гота као федерата и током готских ратова промовише Готе или Гете јер је и сам пповезан са њима породичним везама.

Исто као што је Дукљанин написао Готи који су се звали Словени
Тако и Јордан заусзима став Готи који су се звали некад аннтички Гети
Или Симоката Словени су се раније називали Гетима....

Nežnam ako mi rugas srpski sada 😂

Ne, kao što rekoh; sumnja da si ti moj (777. po redu, verovatno) klon.

On zamišlja da sam ja nekakav genijalni sociopata koji tako generiše naloge i vodi konverzaciju sam sa sobom (nekad i sa po 10 različitih naloga) sve sa ciljem stvaranja lažne slike i manipulisanja toka diskusije. Takođe smatra, pod inspiracijama jednog forumaša koji zamišlja da je moj nekakav „arhineprijatelj” dok vodi na internetu krstaški pohod protivu mene, da je i moderacija foruma pod mojom kontrolom, pa mi sve to dopušta. I sad bi ti trebalo da budeš još jedan u nizu.

Ne bih se ja osvrćao na tvom mestu previše na njega; možda je najpametnije da ga staviš na listu ignorisanja i onda povremeno, ako te nešto interesuje selektivno odgovoriš na nešto (ukoliko primetiš nešto interesantno). Ja se tako ubacim samo ako pročitam neku glupost. Sve drugo je poprilično besmisleno i samo bi se ponižavao.

Ево га копирање Радића, Сима Лукин Лазић није написао то, ово је намерно извртање исто што је и Радић урадио.
Смисао онога шта он у својој књизи Двије оскоруше, једна мени, друга њему, каже је сасвим другачији.

Он заправо каже како је лагање противно његовој части, али да би поднео ту жртву када би се радило о највишим циљевима, док његов противник лаже ради ситне материјалне кориси. То исто је евидентно и данас, чак и на овом форуму,а кад треба зарадити неки грант онда се закључци обавезно прилагођавају, или једноставнијим речником лаже.

Šta заправо, bre? Nema tu ništa "заправо"; to je potpuni uljez u rečenici. Ne možeš da kažeš "ne, ne pišeto, nego piše baš upravo to".

Kakvo crno izvrtanje? Da ne misliš moža da lopov prizna da je lopov? Naravno da nije priznao da laže, pobogu; koliko glup čovek treba da bude da uopšte pomisli da su to insinuirali bilo ja, bilo Radić ili ko god treći?!

Rekao je Lukin Lazić to što je rekao. Reči nisu izmenjene, niti su istrgnute iz konteksta. Čovek ja napisao, potpuno jasno, da bi Srbe lagao kao pas ako bi ih to usrećilo. Crno na belo. Niko živ, aman bre čoveče, nije ni insinuirao da je Lazić direktno i priznao da je pisao laži.

P. S. I još pazi, sad i Stanoje Stanojević za nečije pare piše lažnu istoriju sa ciljem da dela protiv srpskih nacionalnih interesa. Bolesno bre kolikim propagandne gluposti se kontaminira ovaj forum. :dash:

Poslednja izmena:
Ne, kao što rekoh; sumnja da si ti moj (777. po redu, verovatno) klon.

On zamišlja da sam ja nekakav genijalni sociopata koji tako generiše naloge i vodi konverzaciju sam sa sobom (nekad i sa po 10 različitih naloga) sve sa ciljem stvaranja lažne slike i manipulisanja toka diskusije. Takođe smatra, pod inspiracijama jednog forumaša koji zamišlja da je moj nekakav „arhineprijatelj” dok vodi na internetu krstaški pohod protivu mene, da je i moderacija foruma pod mojom kontrolom, pa mi sve to dopušta. I sad bi ti trebalo da budeš još jedan u nizu.

Ne bih se ja osvrćao na tvom mestu previše na njega; možda je najpametnije da ga staviš na listu ignorisanja i onda povremeno, ako te nešto interesuje selektivno odgovoriš na nešto (ukoliko primetiš nešto interesantno). Ja se tako ubacim samo ako pročitam neku glupost. Sve drugo je poprilično besmisleno i samo bi se ponižavao.
Lol, neznam ako je ovo sad sala, ali bas je smijesno, pa dobro, neznam nijedan od vas, al vrijeme ce reci sta je istina hahah.

Семантички, па и граматички рекао бих да се ради о свим областима.
Тракија (састављена од 5+1 област) у којој ......
Dobro, pa to cemo nekako morati da vidimo kako je bas.

Evo samo jedan odgovor sam dobio na mail, to je iz Austrije od P. Paulus Kodjanin da bih trebao da posaljem poruku Oca Vahan Ohanian (Mislim da je isti otac dao microfilm za onaj koji Slaven uvijek spominje. Momci boga vam, ako mozete da oprobate da pisete "Pravo" ime da je lakse za mene zbog dokumentaciju.

Zvonio sam I uh Armensku Crkvu u stockholm, imaju zatvoreno zbog korone ali mi je zena preporucila 3 brojeva I 3 imena, a pop njihov je u Armeniju.
1 broj ne radi, drugi broj je neki Svedo a treci nije odgovarao.

Zvonio sam I u Veneciju za Mekhitarist crkvu, a covijek zna grcki I italjianski pa mi rekao samo : Call tommorow English, call tomorrow English.

Znaci sutra mozda vise informacije ce doci.

Molim?!?

Držao sam živim temu o Margumskom natpisu na ovom forumu. Godinama. Primetio sam da je po društvenim mrežama bilo i ljudi koji su pratili našu temu i prikupljali informacije sa nje. Raspitivao sam se maksimalno, kod ljudi koji su se i bavili ovom problematikom i kod mnogih drugih, da saznam što je više moguće informacija vezano za sve vesti oko ovog natpisa. Prvi sam ja eliminisao sve sumnje u to da je reč o nekoj podvali, dokazao sam da spomenik postoji i prvi sam ja nabavio fotografije, i to u visokoj rezoluciji, dotičnog spomenika. Okačio sam ih na ovaj forum i posle su svi krenuli da moje fotografije preuzimaju sa Foruma Krstarice i dele ih dalje po blogovima i društvenim mrežama. Dok svi o margumskom natpisu ćute, uključujući i samog Jacanovića, jedini sam ja koji o tome priča. Pošto Jacanović 17 godina ne konstatuje da ovaj kamen uopšte ne pominje, može se slobodno reći da sam na popularizaciji ovog kamena učinio više od samog Jacanovića. Ma da nije bilo mene možda ne bi ni ovi iz Čačkalica YouTube kanal uopšte i došli na ideju da dođu i intervjuiše Dragana povodom toga i naprave snimk tog kamena. Da nije bilo mene, možda bi Jacanović to i bacio u kantu za smeće (karikiram malčice, ali ne u potpunosti) ili prodao nekome za pare, ako nije to do sada već pokušao (ne karikiram, nimalo).

Fotografija koju sam ja plasirao čak se našla u jednoj objavljenoj knjizi: https://forum.krstarica.com/threads/margumski-natpis.479110/post-39580623

I pazi, zamisli koliko samo strašno bezobrazan ispadaš, kada još dopustiš sebi da napišeš nešto tipa ništa TI ne činiš po tom pitanju. Niko bre živ nije znao da ovaj spomenik uopšte postoji! Pristalice autohtonističke škole su pisale, dakle najtvrdokornije, da je reč o falsifikatu i prevari! Pričalo se i da je Jacanoviću podmetnuto; da nije ni on ništa izjaljivao u vezi toga!

Niko se na Forumu Krstarice ovim nije bavio. Nikog od vas, od tebe pa na dalje, dupe nije bolelo da jednu stvar pronađete o ovome, makar preko interneta, a kamo li da se neko prošeta do tog Narodnog muzeja u Požarevcu. Ovde me napadate da sam ja, čovek koji je dokazao autentičnost ovog spomenika, nekada tvrdio da je izmišljen i to mi se nabija na nos (sic!)?!?

Jezivo je koliko ima bezobraznih ljudi na ovom forumu i koliko ogavan snobovski i licemerni pristup zauzimaju, dopuštajući sebi sve i svašta da prosipaju (i bukvalno, da truju) po ovom forumu.
ajde, ne jedi se, evo javno ti se izvinjavam, jer je do mene...naime, nisam imao pojma o ovome sto si napisao, cak ni da postoji ta tema...ali ne moze forumska inicijativa, donijeti ozbiljne pomake u jednoj ovakvoj prici...trebaju se ukljuciti zvanicne institucije, a nesto razmisljam da si ti jedan od onih koji su dio zvanicnog estblismenta, ili bar jako blizak istim...

Dobro, pa to cemo nekako morati da vidimo kako je bas.
Треба особа са јерменским - ставио сам нови јерменски текст на 2 странице раније.
Текст из 1881. говори о Дакији у којој живе Словени, али само под условом да Дакију у кратком тексту можемо ставити у састав Тракије, који се уопште не подразумева у самом тексту.

Poslednja izmena:
ajde, ne jedi se, evo javno ti se izvinjavam, jer je do mene...naime, nisam imao pojma o ovome sto si napisao, cak ni da postoji ta tema...ali ne moze forumska inicijativa, donijeti ozbiljne pomake u jednoj ovakvoj prici...trebaju se ukljuciti zvanicne institucije, a nesto razmisljam da si ti jedan od onih koji su dio zvanicnog estblismenta, ili bar jako blizak istim...

To što si toliko lenj da ako te nešto ne interesuje ne želiš ni da iskucaš, da pogledaš makar, tvoj je problem u potpunosti.

https://forum.krstarica.com/threads/margumski-natpis.479110/

Takođe ti ne služi na časti da si i pored toga napisao "u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas".

Što se tiče tvojih razmišljanja, pametnjakoviću jedan, to je stvar samo tvojih spekulacija za koje bi pametniji mnogo bio ako bi ih zadržao za sebe. Ja po tvom privatnom životu ne kopam; ne pitam te šta si, šta radiš, gde, niti me to uopšte i interesuje; dopuštaš sebi svakakve pretpostavke, i tužilac si i sudija u isto vreme...sve ti znaš, iako nemaš pojma doslovno ništa o meni. Pa tako i znaš, je l' te, da ništa ja nisam učinio, pa mi još insinuiraš da je to što si ti u svojoj glavi umislio sastavni deo moje borbe u odbranu zvaničnog narativa nauke. Otkud, bre, ti znaš išta? Pročitao negde na temi šta sam ja to i gde radio?

Šta si ti radio po pitanju Margumskog natpisa? Jesi li zvao Jacanovića? Jesi li konsultovao neke ljude od struke; jesi li pitao neki zvanični organ; neku instituciju? Srpska napredna stranka je prepuna svakojakih baraba koje jedva čekaju da nekim srbovanjem prikupe koji kredit; jesi li kontaktirao primera radi Opštinski odbor SNS Jagodina? Ili bilo šta? Šta si ti u svom životu uradio po ovom pitanju, od kada si prvi put čuo za ovaj natpis do današnjeg dana?

I nije ti prvi put da to radiš; tako si me prozivao da tvrdim da spomenik čiju sam ja autentičnost potvrdio i forum sa njim upozao, ja osporavao da ne postoji, ako se dobro sećaš.

Kakvo bre izvinjenje javno; treba bre bukvalno sramota da te bude, da se crveniš kao paradajz ako iole ima trunke poštenja u tebi. :azdaja:

To što si toliko lenj da ako te nešto ne interesuje ne želiš ni da iskucaš, da pogledaš makar, tvoj je problem u potpunosti.

https://forum.krstarica.com/threads/margumski-natpis.479110/

Takođe ti ne služi na časti da si i pored toga napisao "u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas".

Što se tiče tvojih razmišljanja, pametnjakoviću jedan, to je stvar samo tvojih spekulacija za koje bi pametniji mnogo bio ako bi ih zadržao za sebe. Ja po tvom privatnom životu ne kopam; ne pitam te šta si, šta radiš, gde, niti me to uopšte i interesuje; dopuštaš sebi svakakve pretpostavke, i tužilac si i sudija u isto vreme...sve ti znaš, iako nemaš pojma doslovno ništa o meni. Pa tako i znaš, je l' te, da ništa ja nisam učinio, pa mi još insinuiraš da je to što si ti u svojoj glavi umislio sastavni deo moje borbe u odbranu zvaničnog narativa nauke. I nije ti prvi put da to radiš; tako si me prozivao da tvrdim da spomenik čiju sam ja autentičnost potvrdio i forum sa njim upozao, ja osporavao da ne postoji, ako se dobro sećaš.

Kakvo bre izvinjenje javno; treba bre bukvalno sramota da te bude, da se crveniš kao paradajz ako iole ima trunke poštenja u tebi. :azdaja:
oho, poceli smo i da se samaramo, sto naravno meni godi, jer si izasao iz takta...a to samo potvrdjuje moje pretpostavke....vidis, mene apsolutno ne interesuje tvoja privatnost, cak dotle, da me ne interesuje ni ime ni prezime...ali tvoje pozicioniranje u nekoj zvanicnoj instituciji, bio to fakultet ili neka politicka stranka, uopste nije privatna stvar...a po svemu pokazanom - jesi tu ili vrlo blisko tu...zato ne vidim potrebu da produbljujem svoje izvinjenje, od onog na sta se prvobitno odnosi...

oho, poceli smo i da se samaramo, sto naravno meni godi, jer si izasao iz takta...a to samo potvrdjuje moje pretpostavke....vidis, mene apsolutno ne interesuje tvoja privatnost, cak dotle, da me ne interesuje ni ime ni prezime...ali tvoje pozicioniranje u nekoj zvanicnoj instituciji, bio to fakultet ili neka politicka stranka, uopste nije privatna stvar...a po svemu pokazanom - jesi tu ili vrlo blisko tu...zato ne vidim potrebu da produbljujem svoje izvinjenje, od onog na sta se prvobitno odnosi...

Koje pretpostavke potvrđuje? Pretpostavke da si strašno bezobrazan i da ne mariš kada prozivaš druge ljude govoriš li istinu ili ne?

pretpostavke da si dio establismenta...ne vidim kako je to uvredljivo, osim ako nemas putra na glavi...

Ne znam na koji način je potvrdilo, kada je upravo problem u tome što se vodiš predrasudama. Ne razmišljaš svojom glavom nimalo, ne čitaš ništa i onda praviš nekakve spekulacije, i još usput vređaš.

Ne znam zašto se praviš kao da ne razumeš. Uvredljivo je to što si napisao vezano za to da ništa nisam uradio vezao za Margumski natpis. Kao i to što si napisao a što sam ti već citirao "u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas".

Shvataš li koliko je strašno neopisivo bezobrazno tako nešto napisati posle svega?

Ne znam na koji način je potvrdilo, kada je upravo problem u tome što se vodiš predrasudama. Ne razmišljaš svojom glavom nimalo, ne čitaš ništa i onda praviš nekakve spekulacije, i još usput vređaš.

Ne znam zašto se praviš kao da ne razumeš. Uvredljivo je to što si napisao vezano za to da ništa nisam uradio vezao za Margumski natpis. Kao i to što si napisao a što sam ti već citirao "u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas".

Shvataš li koliko je strašno neopisivo bezobrazno tako nešto napisati posle svega?
ne vidim da je tako...dakle, apsolutno je istinita tvrdnja da imas veze sa institucijama (kao sto je, recimo univerzitet, ne ulazeci dublje)...gotovo je stoprocentno izvjesno da si politicki aktivan (kao clan ili cak vodja neke stranke, ne ulazeci dublje)...i sad bi ja ili neki drugi forumas, potpuno obican lik - trebao da imam iste mogucnosti kao sto ti imas ili istu odgovornost za javno djelovanje...pa ne ide to tako, braco, ako si negdje vec zagazio, onda gazis i kad je duboko...daklke, suma-sumarum - bezobrazluk je iskljucivo na tebi...

ne vidim da je tako...dakle, apsolutno je istinita tvrdnja da imas veze sa institucijama (kao sto je, recimo univerzitet, ne ulazeci dublje)...gotovo je stoprocentno izvjesno da si politicki aktivan (kao clan ili cak vodja neke stranke, ne ulazeci dublje)...i sad bi ja ili neki drugi forumas, potpuno obican lik - trebao da imam iste mogucnosti kao sto ti imas ili istu odgovornost za javno djelovanje...pa ne ide to tako, braco, ako si negdje vec zagazio, onda gazis i kad je duboko...daklke, suma-sumarum - bezobrazluk je iskljucivo na tebi...

Ma bre čoveče optužio si čoveka koji je uradio pedeset puta viša od čoveka kojeg idolizuju simpatizeri alternativnih ideja i koji u svojoj kancelariji na radnom mestu ima tu kamenčugu, zašto ništa ne radim povodom toga.

Niko ne postavi pravo pitanje, niko ne pita Jacanovića zašto ništa ne radi 17 godina dok prima platu na teret budžeta Republike Srbije, a mene od svih ljudi to pitaš, i još predstavljaš kao nekakvog fanatičnog borca za odbranu zvaničnih narativa (ne samo na forumu, već i van njega, iako ništa živo ne znaš ti o meni)?!? Jacanovića idolizuju ovde, čoveka koji je bio i osuđen na zatvorsku kaznu zbog zlodela na radnom mestu i koji tamo radi i ćuti kao zaliven iako platu prima od poreskih obveznika; kao da je ljudima ovde sva pamet popijena.

Ma bre čoveče optužio si čoveka koji je uradio pedeset puta viša od čoveka kojeg idolizuju simpatizeri alternativnih ideja i koji u svojoj kancelariji na radnom mestu ima tu kamenčugu, zašto ništa ne radim povodom toga.

Niko ne postavi pravo pitanje, niko ne pita Jacanovića zašto ništa ne radi 17 godina dok prima platu na teret budžeta Republike Srbije, a mene od svih ljudi to pitaš, i još predstavljaš kao nekakvog fanatičnog borca za odbranu zvaničnih narativa (ne samo na forumu, već i van njega, iako ništa živo ne znaš ti o meni)?!? Jacanovića idolizuju ovde, čoveka koji je bio i osuđen na zatvorsku kaznu zbog zlodela na radnom mestu i koji tamo radi i ćuti kao zaliven iako platu prima od poreskih obveznika; kao da je ljudima ovde sva pamet popijena.
pitam tebe, jer imas odgovor na sva slicna pitanja...dakle, sam si sebe postavio u poziciju u kojoj si...

pitam tebe, jer imas odgovor na sva slicna pitanja...dakle, sam si sebe postavio u poziciju u kojoj si...

A šta me pitaš?

eto vidis - imas takvu informaciju, a nista TI ne cinis po tom pitanju...ali si u stanju da i zadnji atom svoje energije utrosis na forumsku (I VJEROVATNO SVAKU DRUGU) borbu protiv onih koji dovode u pitanje zvanicni narativ istorijske nauke kod nas....a spomenik, sam po sebi, itekako rusi sve zvanicno istorijsko, na ovim prostorima...

Ovo nije apsolutno nikakvo pitanje. Ovo je kadija te tuži, kadija ti sudi.

Poslednja izmena:
Šta заправо, bre? Nema tu ništa "заправо"; to je potpuni uljez u rečenici. Ne možeš da kažeš "ne, ne pišeto, nego piše baš upravo to".

Kakvo crno izvrtanje? Da ne misliš moža da lopov prizna da je lopov? Naravno da nije priznao da laže, pobogu; koliko glup čovek treba da bude da uopšte pomisli da su to insinuirali bilo ja, bilo Radić ili ko god treći?!

Rekao je Lukin Lazić to što je rekao. Reči nisu izmenjene, niti su istrgnute iz konteksta. Čovek ja napisao, potpuno jasno, da bi Srbe lagao kao pas ako bi ih to usrećilo. Crno na belo. Niko živ, aman bre čoveče, nije ni insinuirao da je Lazić direktno i priznao da je pisao laži.

P. S. I još pazi, sad i Stanoje Stanojević za nečije pare piše lažnu istoriju sa ciljem da dela protiv srpskih nacionalnih interesa. Bolesno bre kolikim propagandne gluposti se kontaminira ovaj forum. :dash:
Речи су потпуно измењене, ово је нешто за шта би у човек завршио на суду и платио дебелу казну да је реч о оваквом кривотворењу изјаве из данашњег времена. И твоја одбрана је потпуно ннемушта као и обично, кад те ухвате са прстима у пекмезу, не умеш да се вадиш као човек него се само заглибљујеш.
Али шта је то чудно колико сам пута био сведок да изврђеш речи саговорника кад реплицираш, то је суштина твог политичког деловања на форуму.

Речи су потпуно измењене, ово је нешто за шта би у човек завршио на суду и платио дебелу казну да је реч о оваквом кривотворењу изјаве из данашњег времена. И твоја одбрана је потпуно ннемушта као и обично, кад те ухвате са прстима у пекмезу, не умеш да се вадиш као човек него се само заглибљујеш.
Али шта је то чудно колико сам пута био сведок да изврђеш речи саговорника кад реплицираш, то је суштина твог политичког деловања на форуму.

Ne, to što ti želiš da sakriješ istinu, pa da se gurne pod tepih zato što tebi lično ne odgovara to što je Lazić napisao, samo je tvoj problem i ničiji drugi. A ko o čemu ima koju suštinu delovanja, jasno se videti po tome ko ovde pokušava da ućutkuje druge i govori o sudski presudama da bi sprečio druge da govore.

Lazić je vrlo jasno, na mastilu, svoje reči ostavio. Pretpostavljam da bi mnogi želeli da izbrišu i spale tu stranicu, ali danas živimo u vremenu interneta, tako da je potpuno nemoguće ukriti to. On nije napisao ništa u fazonu e, da bar lažeš iz nacionalnih interesa, ti lažeš za pare ili tako nešto. To u njegovim rečima ne stoji, a pokušaji da se naknadnom invencijom preobrate reči, iluzija su onih koji upravo istinu ne žele, već samo ono što im je milozvučno. Lazić je napisao, vrlo jasno i precizno, da bi vrlo rado lagao kao pas, ako bi to narodu bilo milozvučno. Iliti, doslovno, definiciju ovog levo što je @NickFreak bio postavio:

94774548_2662376393871991_2800678328963432448_n.png

Ovo levo, to je simbolični prikaz Sime Lukin Lazića. Tu nema nikakvih manipulacija, nikakvog krivotvorenja; sam je to svojim rečima kazao. Potpuno je nebitno što nije priznao da je lažov (koliko kriminalaca za sebe kažu da su kriminalci???) niti ako je to upotrebio kao primer da otpuži Stanoja Stanojevića (i to, bez ikakve osnove), već je sam svojim rečima napisao; odao se, da se tako izrazim; izrazio je stranicu svog karaktera.

A ti pokušavaj slobodno maksimalno iskrivljavati njegove reči, samo zato što ti tako ne odgovara. Za razliku od vas, odnosno tebe specifično, koji ovde pišeš o presudama i stalno pišeš moderaciji da bi trebalo meni i drugima koji su tvoji neistomišljenici da zabrane da se piše, čime samo otkrivate svoje pravo lice (cenzura zbog neprihvatanja utešnih laži), ja cenim slobodu govora. Pa makar se radilo i o potpunom lupetanju gluposti.

Mnogo si mi ti naivan. Autohtonista a postavljas Jordanesovu mapu koju ni Slaven ne bi mogla kreirala....

Ja nemam 3 godine, a to je najobičniji map editor Google Maps-a.

Poslednja izmena:
Ne, to što ti želiš da sakriješ istinu, pa da se gurne pod tepih zato što tebi lično ne odgovara to što je Lazić napisao, samo je tvoj problem i ničiji drugi. A ko o čemu ima koju suštinu delovanja, jasno se videti po tome ko ovde pokušava da ućutkuje druge i govori o sudski presudama da bi sprečio druge da govore.

Lazić je vrlo jasno, na mastilu, svoje reči ostavio. Pretpostavljam da bi mnogi želeli da izbrišu i spale tu stranicu, ali danas živimo u vremenu interneta, tako da je potpuno nemoguće ukriti to. On nije napisao ništa u fazonu e, da bar lažeš iz nacionalnih interesa, ti lažeš za pare ili tako nešto. To u njegovim rečima ne stoji, a pokušaji da se naknadnom invencijom preobrate reči, iluzija su onih koji upravo istinu ne žele, već samo ono što im je milozvučno. Lazić je napisao, vrlo jasno i precizno, da bi vrlo rado lagao kao pas, ako bi to narodu bilo milozvučno. Iliti, doslovno, definiciju ovog levo što je @NickFreak bio postavio:

94774548_2662376393871991_2800678328963432448_n.png

Ovo levo, to je simbolični prikaz Sime Lukin Lazića. Tu nema nikakvih manipulacija, nikakvog krivotvorenja; sam je to svojim rečima kazao. Potpuno je nebitno što nije priznao da je lažov (koliko kriminalaca za sebe kažu da su kriminalci???) niti ako je to upotrebio kao primer da otpuži Stanoja Stanojevića (i to, bez ikakve osnove), već je sam svojim rečima napisao; odao se, da se tako izrazim; izrazio je stranicu svog karaktera.

A ti pokušavaj slobodno maksimalno iskrivljavati njegove reči, samo zato što ti tako ne odgovara. Za razliku od vas, odnosno tebe specifično, koji ovde pišeš o presudama i stalno pišeš moderaciji da bi trebalo meni i drugima koji su tvoji neistomišljenici da zabrane da se piše, čime samo otkrivate svoje pravo lice (cenzura zbog neprihvatanja utešnih laži), ja cenim slobodu govora. Pa makar se radilo i o potpunom lupetanju gluposti.

Ja nemam 3 godine, a to je najobičniji map editor Google Maps-a.

Какав безобразлук, уместо да признаш да си слагао, ево већ други пут заврћеш форум и лупаш глупости да теби неко прети судским процесом. Лепо сам рекао да би Радић платио казну за кривотворење Лазићевих речи да је реч о његовом свременику. Ти си небитан, ма колико покушаваш да себи придаш на значају.

Ево их Лазићеве речи:
Али макар ти и на ушима сједио, опет ја теби кажем: да ми је само знати, да ћу тим усрећити род и народ свој, вјеруј ми, ја бих слатко поднио и ону највишу жртву, вишу од живота, вишу и од части: лагао бих дан и ноћ - лаго бих к'о пас. Али, срећом, ту погану жртву уштедеше ми она братија, којима је то једини занат. Те тако не бјеше мени невоље, да оснивам своје „Србе у давнини“ на ровитој лажи, кад је њихов темељ сам собом толико истинит и јаки, да му је сасма сувишно оно: „што хоће да се постигне“. А кад ти, филозофе мој, тако изврсно познајеш све оне свјетске лажи, које се могу извинити само оним, „што хоће да се постигне“; и кад ти љуцки и српски прочиташ „Србе у давнини“, па опет тврдиш, да се та књига не може оправдати чак ни оним „што хоће да се постигне“, онда: ти лажеш, слатко чедо моје, лажеш и трижди - лажеш!

Сасвим је јасно ко је у праву око онога шта је Лазић рекао, а ко овде поново лаже.

А о Станоју Станојевићу и његовом раду, се много тога испричало, има његових књига на дигиталним библиотекама па људи могу да се увере колико је Сима Лукин Лазић био у праву.

ovo je tvoj post, u kome kazes da od svih ljudi pitam tebe....dakle, ti sam govoris da te pitam....

Какав безобразлук, уместо да признаш да си слагао, ево већ други пут заврћеш форум и лупаш глупости да теби неко прети судским процесом. Лепо сам рекао да би Радић платио казну за кривотворење Лазићевих речи да је реч о његовом свременику. Ти си небитан, ма колико покушаваш да себи придаш на значају.

Ево их Лазићеве речи:
Али макар ти и на ушима сједио, опет ја теби кажем: да ми је само знати, да ћу тим усрећити род и народ свој, вјеруј ми, ја бих слатко поднио и ону највишу жртву, вишу од живота, вишу и од части: лагао бих дан и ноћ - лаго бих к'о пас. Али, срећом, ту погану жртву уштедеше ми она братија, којима је то једини занат. Те тако не бјеше мени невоље, да оснивам своје „Србе у давнини“ на ровитој лажи, кад је њихов темељ сам собом толико истинит и јаки, да му је сасма сувишно оно: „што хоће да се постигне“. А кад ти, филозофе мој, тако изврсно познајеш све оне свјетске лажи, које се могу извинити само оним, „што хоће да се постигне“; и кад ти љуцки и српски прочиташ „Србе у давнини“, па опет тврдиш, да се та књига не може оправдати чак ни оним „што хоће да се постигне“, онда: ти лажеш, слатко чедо моје, лажеш и трижди - лажеш!

Сасвим је јасно ко је у праву око онога шта је Лазић рекао, а ко овде поново лаже.

А о Станоју Станојевићу и његовом раду, се много тога испричало, има његових књига на дигиталним библиотекама па људи могу да се увере колико је Сима Лукин Лазић био у праву.

Ne bi nikako, zato što je Radić samo citirao njega. I ustvari ne znam zašto pričamo o Radiću; to je izuzetno dobro poznat citat koji je mnogo puta ponavljan...

Evo i povodom čega je Lazić to pisao; Stražilovo Svetozara Miletića, 2. januar 1894. godine; str. 15:

g2.JPG

g1.JPG

http://ubsm.bg.ac.rs/latinica/dokument/1201/strazilovo-list-za-zabavu-pouku-i-umetnost-1894

Mnogo šta rečeno ovde, važi i danas, definitivno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back